יש גם בנגמש ותומת...לא?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Printable View
יש גם בנגמש ותומת...לא?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
מסנן חלקיקים.
לפני ראש השנה נדלקה התראה בפעם הראשונה בחייה האוטו הזה - DPF full see owners manual. כאמור, פעם ראשונה שאני מקבל התראה כזאת, האוטו עם 143,000 ק"מ.
זה מה כתוב בספר - סע נסיעה רצופה של 30 דקות וכו'.
קובץ מצורף 145045
יצאתי לנסיעה הארוכה לארוחת ראש השנה עם המשפחה בדרום אבל עוד במהלך הנסיעה ההתראה השתנתה לDPF full visit your dealer כולל נורית התראה כללית צהובה.
אחרי החג נסעתי לדילר שלי. חיברנו מחשב. הDPF היה מלא לרמה של 156% ( Particulate Matter Accumulation Ratio). הופעלה רגנרציה מאולצת דרך המחשב בפעם הראשונה. לקח כמעט שעה, לאט לאט האחוזים ירדו (בתמונה רואים 86%), נגמר לבד כשמגיע לאפס.
קובץ מצורף 145044
מה שקורה זה שב150% הרכב נכנס לסוג של LIMP MODE, הוא כבר לא ינסה לעשות רגנרציה ומחייב לעשות אותה ידנית דרך מחשב. ההתראה הראשונה כנראה קרוב מדי לשניה (140% אני סתם מנחש), ולכן לא היתה ממש רלוונטית.
מה השתנה אתם אומרים שזה הגיע לרכב ביומולדת 8 שלו? התשובה במקרה הזה די ברורה - האיוניק5 שהצטרפה למשפחה בינואר השנה, הורידה את הטנדר מ17,000 קילומטר בשנה שעברה לבקושי 10,000 השנה, ולקחה לו את כל הבין-עירוני. נשאר לו נסיעות קצרות בסביבה, בלי זמן למנוע להתחמם, בלי הזדמנות לרגנרציה מלאה.
קיבלתי - קיבלנו, בשביל זה השיתוף - הדגמה מדעית של המשמעות של DPF. אותו הרכב, אותו נהג - אבל תנאי הנסיעה השתנו בצורה מובהקת. אם האוטו נוסע לפחות פעם בשבוע נסיעה שמאפשרת רגנרציה - הכל טוב. זה היה המצב ברוב שנותי עם הטנדר הזה כשהוא היה רכב ראשי במשפחה. ברגע שהנסועה יורדת - המסנן מתמלא יותר ויותר. כשיש הזדמנות - המנוע מתחמם, עברו 10 דקות - הרגנרציה מתחילה אבל לא מסתיימת כי אני מגיע לאן שצריך. האוטו מוציא עשן לבן, מסריח וכו'. אגב אם הייתי משאיר אותו במצב רגנרציה (טורים גבוהים, סרחון) עד שיפסק לבד זה אחלה, אבל זה לא תמיד פרקטי להשאיר טנדר מונע חצי שעה בכל מקום. אם לא נותנים לו שום הזדמנות, מה שנראה שקרה בחודשים האחרונים (האוטו בעצם לא נסע נסיעה בין עירונית בריאה מאז המפגש בתחילת הקיץ) אז מגיעים למסנן סתום ורגנרציה יזומה.
אין לי יותר מדי מה לעשות חוץ מלנסות לחזור ליחס נסיעה בין עירוני נכון יותר.
מי שאין לו בלו"ז נסיעות בין עירוניות משמעותיות (חצי שעה לכל הפחות!) באופן קבוע - אסור לו לקנות רכב דיזל עם DPF.
בהיילקסים בתקינות מסוימות יש כפתור לרגנרציה ידנית. בדגם שלנו אין. אפשר לנחש שזה אסור בתקינה ארופאית כי יש פה פוטנציאל סכנה/שריפה אם הרגנרציה מתבצעת כשיש חומרים דליקים ליד האגזוז. בעסה, זה אומר שצריך מחשב כדי לתפעל. מצד שני לא נורא, הדילר סירב לקחת תשלום על הרגנרציה. "זה לא אני עבדתי זה המחשב". כנראה כי הוא הדילר הקבוע שלי כבר שנים. ג'ריס, מוסך קרוזר חיפה.
אין גם עניין של סל"ד? חצי שעה נסיעה סופר רגועה ייתן מענה מספיק טוב?
והשאלה גם אם כל הDPF ים נולדו שווים, או שיש הבדלים משמעותיים בין היצרנים?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני לא יודע בדיוק מה התנאים לרגנרציה. די מעצבן שזה לא שקוף למשתמש. ממה שאפשר להבין מהאינטרנט, המנוע צריך להגיע לטמפרטורה מספיק גבוהה, הסל"ד צריך להיות מעל 2000, והמהירות מעל ערך מסוים (40 מייל בשעה, 60 קמ"ש?).
אין ספק שזה לא אותו דבר בין יצרנים שונים. אפילו לא באותו דגם עם מנועים או מפרטים שונים. מקריאה בפורומים האוסטרליים נראה שיש הבדלים בין מנועי 2.4 ליטר כמו שלי ל2.8 ליטר.
מחזיר אותנו לאמירה של צחי בדיון על רכבי סולר :(
אצלי בהילקס שנת 21 מנוע 2.8 יש כפתור לביצוע ניקוי DPF ידני
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
לכולם תנאים דיי דומים עם שינויים קטנים מיצרן ליצרן. כמשתמש קצה אתה לא תדע את כולם, מתוך כוונה שתגיע למוסך לצורך כך.
כמה מקרים מהניסיון שלי:
טרי מהימים האחרונים אצלי בעבודה, כלי צמ"ה קטן, מנוע קובוטה
הDPF נסתם עם התראה רמה 5 (כלומר, לא ניתן לאילוץ ידני, מחייב מחשב יצרן). הכלי בderate , לא עולה מעל 1400 סל"ד ומאפשר נסיעה במהירות קרובה להליכה בהילוך ראשון בלבד.
המסנן פורק ונשלח לניקוי במכונה המיועדת לכך. לאחר הרכבת המסנן הנקי הכלי מתנהג נהדר אך ההתראה עדיין קיימת ולא מתאפשר אילוץ ניקוי.
בעזרת מחשב מקורי ההתראה אופסה וההליך התאפשר.
האילוצים לניקוי DPF במנועי קובוטה:
כלי עומד בהילוך P
אמברקס משוך
טמפ' מנוע מעל 80 מעלות
אילוץ תהליך הניקוי מעלה את המנוע ל-2000 סל"ד עד גמר הניקוי.
לכל מיני כלים יש אילוצים נוספים (מזגן כבוי לדוגמא).
דוגמא אחרת, משאית מיצובישי קאנטר 7.5 טון, משמשת ללימוד נהיגה, כלומר נסיעה בתוך העיר בלבד.
ב-100,000 ק"מ בערך נדלקה נורת DPF ועוד שלל נורות מסביב.
המורה התעלם והמשיך לנסוע, עד שהמחשב החליט לבצע derate.
במצב הזה גם נסיעה במהירות קבועה מחיפה לתל אביב וחזרה לא עזרה. במוסך מיצובישי פורק הDPF לניקוי, תחזיקו חזק - 28 אלף ש"ח עבור פירוק הרכבה ניקוי ואיפוס מחשב.
שורה תחתונה, מי שקונה רכב דיזל עם DPF ונוסע בעיקר נסיעות קצרות בעיר, כדאי שיהיה מודע להשלכות על המסנן.
מי שמקבל התראה על DPF ומתעלם, שידע שזה יהיה יקר יותר בהמשך.
בכלים שונים היום יש מסננים עוד יותר מתקדמים עם תא שריפה לחלקיקים ועוד המצאות שיהיו יקרות מאוד לטיפול. וזה בלי לגעת באוריאה שגם שם חיישנים, מצופים משאבות ומחשבים שמתאבדים מפעם לפעם ומשביתים את הכלי.
סליחה עם גנבתי את השרשור על ההילקס, אולי כדאי לפתוח דיון נפרד על DPF (או לצרף לשרשור בנושא תום עידן הדיזל?)
בברכה,
אלכס.
נמרוד
אתה פשוט כבר לא נוסע מספיק לטייל.
לנסוע ליקנעם דרך השדות של כפר יהושע לא נחשב טיול.
תדאג שכל 2-3 טיולים יהיו או בדרום או בצפון או במרכז ופתרת את הבעיה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לי נשמע שהוא כבר פשוט לא תקין,
אני מוכן לפנות לך אותו מהחנייה
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
עברו חודשיים. הניקוי המאולץ לא ממש עזר - כלומר, הרכב המשיך ברגנרציה תכופה מדי. כנסיון נוסף לפני כניסה לפירוק וניקוי ואולי החלפה לחלקים חדשים, החלטתי לנסות ספריי ניקוי DPF של וירט לפני חודש. הבקבוק מוזרק כולו דרך קשית מתרם שמגיעה איתו לתוך מסנן החלקיקים אחרי הסרה של אחד מחיישני החום. אחרי זה נסיעה ארוכה.
לא נסעתי מספיק כדי להגיד אם זה שיפר את המצב.
שיפור = מבחינתי, חזרה למחזורי רגנרציה רגילים של פעם בכמה מאות קילומטרים.
קובץ מצורף 145309קובץ מצורף 145308
תסיים כבר את הסבון, ביום תיסע בחשמלית ותעיף את הדיזל הזה לכל הרוחות [emoji12]
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
תעמוד בתור כמו כולם [emoji16]
יצא סבון במקום סבן [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
אני באמת מקווה שלא יהיה לי יותר רכב דיזל לעולם.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
אצלי ב-2021 (שכבר נמכר בינתיים) היה כפתור בצד שמאל של הפעלה ידנית,
חושב שאמור להיות גם אצלך,
אה מה מה, לוחצים עליו הוא מראה את מצב המסנן אבל לא מתחיל את התהליך (גם כשצריך),
גם אצלי היו לא מעט נסיעות קצרות והחרא היה מתחיל לעבוד בדיוק כשאני מגיע הביתה,
באמת יכול קצת לטמטם, הייתי יוצא לנסיעה בינעירונית סתם העיקר שיסתיים התהליך,
והוא היה קורה בערך כל 200 ק"מ כי נסעתי לא מעט נסיעות קצרות.
דניאל
אני מרגיש שאני צריך לצאת פה בקריאת סיוע, כי כאלו אנחנו העם הישראלי, תמיד קשוב למצוקות החברים בג'יפולוג,
אז לכל מי שיש טנדר היילקס 4x4/ראם/פורד טרמור וכו שצריך לנקות פילטר, פשוט שלחו הודעה, ונמצא דרך להעמיס את הטנדר ולהוציא אותו לסיבוב ארוך לדרום(כרגע המצב בעייתי אז רק לערבה) ולפנק אתכם בניקוי פילטר טבעי ברחבי כביש 6.
ככה אנחנו לפנק לפנק לפנק.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk