תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ברנרד, זה בדיוק מה שהתכוונתי לומר -
כאן כשאני מכניס את הרכב בבוקר להחלפת תושבות מנוע,אחרי שנים שלא ביקרתי במוסך, אומרים לי תבוא בצהריים לקחת אותו. בערב אני מתקשר ולא מוכן, מגיע ורואה את הרכב מפורק על הליפט.
עכשיו צריך להסתדר עם להגיע הבייתה ולמחרת שוב לעבודה עם תחבורה ציבורית (שאין) או מונית (יקר), למחרת בערב אני בא לקחת ומגלה שהרכב רועד כמו חולה פרקינסון איך שאני מניע אותו ( לא בדקו ), אומרים תבוא מחר שוב ... והמחיר של כל תושבת כמו מחיר מנוע של סובארו וכעבור חודש כשאני מבצע החלפת שמנים - מגלה שמעכו לי את אגני השמן עם הג׳ק רצפה שלהם. מוסך יבואן אגב...
מסקנה - אם יש לך את היכולת - תזמין חלפים לבד, יעלה 1/3 מחיר, תבצע לבד - לא יקח יותר זמן . גם הזמן שלנו יקר ואנחנו עובדים קשה בשביל כל שקל ( טוב לא אני, אני גנב משוק ההון שצריך עוד עו״ד כדי להשגיח עליו 😜 ).
הגיע הזמן גם לשנות את הכותרת למשהו כמו ״הגענו בגלל מחיר המילקי , נשארנו בזכות מחיר הקוטג׳ ״ .
חשבתי שרק לי יש בעיות כאלה עם מוסכים בארץ, כי אני דפוק בראש או משהו. מסתבר שלא.
הטרגדיה האמיתית היא שהסטנדרטים והציפיות יורדים בהתאם. אנשים מצפים לקבל עבודה גרועה מאד ולכן כשמקבלים עבודה "סתם" גרועה זה נחשב בסדר. ובפורומיאדה - מי שאשכרה עושה את עבודתו ברמה סבירה פלוס מיד נהיה סופרסטאר ומתואר בשלל סופרלטיבים שגם חסידי אומות העולם לא זכו להם.
וכמובן יש את הקפה. "הוא פינק אותי בקפה/הכין קפה/ישבנו על קפה" זה הקריפטונייט של הלקוח הישראלי. יחרבנו לו על הפרצוף וינקו את זה עם קצת שתן טרי, אבל כל עוד יש קפה הוא עדיין יצא מרוצה.
זה מגיע למצב פרדוקסלי בו אנשים מפחדים להתלונן ומפרסמים שבחים גם על שירות בינוני. אחת הדוגמאות החביבות עליי היא שרשור המלצות על פחחיית ליסינג חולונית בשם "אלעד שירותי רכב" שרצה זה מכבר בפורום השכן. אחרי שקראתי שלל ביקורות חיוביות החלטתי לבקר שם בעצמי, את התוצאות ניתן לראות כאן בהודעה 34. אני חושב שהתמונות שם מדברות בעד עצמן, ובדיעבד גיליתי שאני לא היחיד שנתקל ברמת ביצוע דומה. אחד ממנהלי הפורום שאף יצא שם בעצמו במחולות ושבחים כתב לי אח"כ בפרטי: "חבל שלא שאלת אותי, הייתי אומר לך לא ללכת לשם. הייתי צריך לחזור אליו שלוש פעמים למסדר פאקים."
איך אומרים, הפשרות של היום הן הנורמות של מחר? אז נראה לי שבתחום הזה המחר כבר היה שלשום.
נ.ב. את החשבונית על העבודה ההיא עדיין לא קיבלתי...
ממש מפתה אותי להגיב על נושא השירות -גם של המוסדות הרשמיים וגם של החצי רשמיים,על השרות במוסכים-
עכשיו יש את חגיגות ה-50 של סיפורי הגשש החיוור בטלוויזיה-כבר אז נכתב על ה"אלמנט"במעט מאוד מקומות לא דוחפים לך את האלמנט,
ואם אתה מעז להתווכח אז ישר יש מבול תירוצים ולפעמים גם איום מוסווה-
אך עדיין אנחנו כאן בארץ הקודש,שמאז ומתמיד המוטו העיקרי היה"להסתדר,לקמבן,ומה לא!!!
זו הדרך של יהודי אשכנז,יהודי המגרב,התרבות הבדואית ויושבי המדינות השכנות,זה לא חדש,
גם ארצות הברית של אמריקה הגדולה איננה כה נחמדה ויפה,גם שם יש שחיתויות והפללות ושריפים מושחתים ועוד כיוצא בזה,
העולם בגדול הוא לא נחמד לבני האדם וגם לא לחיות,
אך זה העולם שלנו וצריך להוציא ממנו את הטוב לנו ולהינות מכל רגע אפשרי,
ודוגמא קטנה(הרי אי אפשר בלי)
רצינו לצבוע את חדר המדרגות בביניין בו אני גר-הוועד קיבל הצעות מחיר של שכונת יוקרה צפונית,
עשיתי חישוב מהיר והגעתי למחיר של 1500 ש"ח באם שלושה דיירים ישנסו מותניים ויבצעו את המלאכה,
אנו לקראת סיום כולל ארונות חשמל מעקות חלונות וחניה,וכמובם גאווה של -לא דפקו אותנו,
אחד השכנים הצעירים אצלנו שהיה מחוסר עבודה(קיבל 200 ש"ח לקומה-4 קומות)כבר קיבל 4 עבודות מבניינים סמוכים,וכולם מאושרים
זהו
שבת שלום ונמשיך לסיים את הכניסה לגג(טוב אני צריך הסכמה של הדיירים לבנות לי מחסן על הגג-אז אני נחמד)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אנחנו מדברים על זה כי זה משולם מכספי המיסים שלנו ובגלל שאנחנו משלמים מיסים של למעלה מ 70 אחוז באופן ישיר ועקיף.
זה לא בגלל שאכפת לי כמה הם מרוויחים אלא כמה אני נחנק.
לא בכל מקום צריך טאלנטים וכמו שכולנו מכירים גם רובם לא מציאות יוצאות דופן.
ואפשר גם להכניס למשוואה את אלו שיוצאים עם הרבה ידע ונסיון צבאי ומתרגמים אותו לפתיחת חברות העוסקות בתחום דומה ועושים מליונים על חשבון הידע שרכשו בצבא.
דוגמאות יש מלא - החל למשל מגילת תקשורת והבמשך עוד מלא בוגרי ממר"מ וכו'.
הנה רק אתמול פורסם אקזיט של 200 מליון דולר של חברת אאורטו של האחים פלוטניק שאת הידע והסטאג' עשו אצלנו בצבא...
חלקם בכלל רושם את החברות בחו"ל וגם לא משלם מס בארץ....
אני מבין שנוח לך להגן על העמדה שלך אבל דחילאק... קצת ראיה אוביקטיבית
בגלל ביטול הפנסיה התקציבית בצבא, ביחידות הטכנולוגיות לא מצליחים להשאיר כ"א איכותי לקבע מובהק....כנראה שבצבא עדיין לא מפנימים שחשיבות היחידות הטכנולוגיות עולה על חטיבות החי"ר והטנקים המסורתיות....קשה יותר לגייס ולהכשיר כ"א טכנולוגי איכותי מאשר לאייש מחלקה בצנחנים....מנגד, עיני לא צרה בבעלי הפנסיה התקציבית אבל כל בר דעת מבין שקצבת הזקנה בישראל לא רלבנטית וצריך להעלותה ל 6000 ש"ח לפחות....גם במחיר קיזוז בבעלי הפנסיות התקציביות שמעל ל 10000 ש"ח לחודש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
בגלל ביטול הפנסיה התקציבית בצבא, ביחידות הטכנולוגיות לא מצליחים להשאיר כ"א איכותי לקבע מובהק....כנראה שבצבא עדיין לא מפנימים שחשיבות היחידות הטכנולוגיות עולה על חטיבות החי"ר והטנקים המסורתיות....קשה יותר לגייס ולהכשיר כ"א טכנולוגי איכותי מאשר לאייש מחלקה בצנחנים....מנגד, עיני לא צרה בבעלי הפנסיה התקציבית אבל כל בר דעת מבין שקצבת הזקנה בישראל לא רלבנטית וצריך להעלותה ל 6000 ש"ח לפחות....גם במחיר קיזוז בבעלי הפנסיות התקציביות שמעל ל 10000 ש"ח לחודש.
וואללה, אני משתדל להיות קשור לנושא המקורי, אבל כשמנסחים את זה ככה, זה משגע אותי.
אתה יכול לומר שליח' הטכנולוגיות יש יתרון יחסי על הלוחמים, אתה יכול להתפתל בכל מיני מושגים מעולם הכלכלה שמדברים על יתרון ומחסור, אבל להגיד שחשיבות היח' הטכנולוגיות עולה על יח' החי"ר והשריון, זה עובדתית לא נכון.
הרשה לי להיות טרחן ולהציע את הניסוי הבא:
שים 20 אלף לוחמי דאע"ש אנאלפבתים בגבול, מצויידים ברוס"רים בלבד, ומולם שים 100 אלף לוחמי סייבר, יח' טכנולוגיות, 8200 ושאר ירקות, המצויידים במיטב המחשבים, כלי פיתוח, רשתות, משדרים וכיוצ"ב.
ספר לי מה לדעתך תהיה התוצאה כאשר הראשונים יתקפו.
רדו מזה בבקשה...
ראיתם שזה נפיץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
....גם במחיר קיזוז בבעלי הפנסיות התקציביות שמעל ל 10000 ש"ח לחודש.
או תיקצוב הישיבות/"תלמידי החכמים"... לא יכולתי להתאפק..
שחר.
אני הכל עושה לפי הספר... לא רוצה לעגל ולא להסביר אח"כ...כמו אפל ואולמרט ופוהד וכל ה"קטנים" אנחנו לא שומעים עליהם..
לפני המון שנים (יש התישנות) היתה לנו מטפלת רוסיה. באה לטפל בסבתא של SHMBO ו"כשנגמרה העבודה", המשיכה אצלינו - נשמה טובה.
בוקר אחד, בדרך לבימ"ש, אני מקבל טלפון ממישהו שאני אפילו לא מכיר (ציטוט לא מדוייק):
הוא: "בוקר טוב. אני מדבר עם ברנרד?"
אני: "מי שואל?"
הוא: "תראה אתה לא מכיר אותי אבל עשית לנו פעם טובה גדולה, אני מ%$#^".
אני: "OK...".
הוא: "ראיתי איזה מידע שמישהו אומר שיש לך בבית עובדת לא חוקית.".
אני: "אומרים עלי הרבה דברים".
הוא: "כן, נכון. אבל זו הפעם הראשונה שאני מתקשר, נכון? - זה מידע "בכתב יד" עדיין. אז שיהיה בוקר טוב."
אני: "גם לך".
הספיק לי. מעל הראש...
דריש.
נראה לך שאני עשיתי את הוידאו..
כך מקובל פה... כשאתה פונה לסוכנות תיווך, הם עושים הכל (וידאו, פירסום באתרים, סטייג'ינג של הבית, צילומים... הכל - הם גם מקבלים 6% מהמוכר..) - זה מוכר. זה מראה שהסוכן רציני ומשקיע - "ניראות" (בהמשך).
המיקרו "המרחף" מאוד מקובל פה... מאוד.
הוא בגודל מיוחד (מתאים לגדלי הכיריים) וכולל קולט אדים (בילד-אין, לא שווה הרבה, הקולט). בכלל, המיקרו-אים פה מאוד זולים (יחסית) אבל "גיבורים" - מאוד מתוחכמים - צלחת מלבנית (אבל מסתובבת!!!) ותוכניות שאשכרה משתמשים בהן, ו"רובה קרינה" מתוחכם.. באמת - עולה פה איזה $200. אחד זול, כמו שאני התקמצנתי וקניתי) עם פחות תיחכום (אבל לא הזול ביותר!!!) עלה $60.
אבל יש פה גם דברים יקרים מאוד - מטבח למשל.
כשעשינו "קניות" למטבח (באנגלית זה נשמע טוב יותר... בן יהודה הדביל הזה... ) קיבלנו כמה הצעות (תוכניות והכל... משלמים על זה).
התקשר אלינו ה"עיקרי" ואמר שהתכנית מוכנה וקבענו פגישה (אין דבר כזה "נקפוץ לקחת").
יושבים וההוא מסביר על התוכנית וכל מיני דברים שתיכנן(האמת, חביב מאוד. מאוד דומה למה שציירנו באיקאה עם הכושית שעובדת שם ב-1/2 משרה) ובסוף מגיעים למחיר...
חמישום ושלושה אלף דולר (53K$!!!!) - הודתי לו על המחמאה ואמרתי שכנראה שעשינו עליו רושם מאוד טוב...
הוא ניסה להרגיע את ההתלהבות שלי ואמר שזה אחד המטבחים ה"חסכוניים" וה"תמורה למחיר" (שוב, נשמע טוב ומנומס יותר באנגלית) הטובים ביותר שהוא תיכנן וגם "מתח את הרווחים שלו"...
כאמור, בסופו של דבר לקחנו איקאה שעלה, כולל הכל, בערך חמישית (וגם זה רק בגלל ש-SHMBO התעקשה על ה"שיש" היקר ביותר - לקח 1/2 מחיר המטבח)
וההצעת האחרות היו לא רחוקות... למטבח בינוני לגמרי - יקר פה מאוד המטבח.
אבל כל המתווכים וכל ה"מבינים" אומרים ש"מטבח (וחדר אמבטיה בחדר השינה) "מוכרים בית" ותמיד מחזירים את המחיר.. תמיד".
דרך אגב.
כל עניין הריהוט פה, ובמיוחד המטבחים, מאוד שמרניים פה (וראינו המון) ושל איקאה (הפיצ'רים והפירזול) מקדימים אותם בשנים... ממש כך.
ניר ויוסי.
אכן השירות פה הרבה יותר טוב. אין מה להגיד - הוא לא "חברי" וקפה פה זה "א-ב" ולא משהו שמראה על שירות יוצא דופן וחברי (אבל הקפה מחורבן) ובכלל - מוסכניק פה הוא לא "סחבק" הוא עובד אצלך וברור לך שהוא "שוחט" אותך (כן, הם לא תמימים אבל זה מקובל עליהם שזה חלק מהמשחק) אבל הוא גם לא ישבור לך כלום ולא יבטיח משהו שהוא לא יכול לעמוד בו ("תראה, אני יכול לגמור את זה מוקדם יותר אבל אני לא אגיד לך... עדיף לי להתקשר אליך יומיים מוקדם יותר מאשר להתקשר ולהגיד שיש עיכוב").
הדבר היקר פה הוא "שכר העבודה" ופחות החלקים וכל דבר פה נמדד (מחיר וזמן) ב"שעות עבודה של היצרן" ותמיד שזה נגמר לפני הזמן המוקצב...
ברור שיש גם מוסכים "אחרים" אבל אני מדבר איתכם על הכלל.
ולגמרי לא התכוונתי שבארץ עובדים פחות בשביל הכסף.. זה פשוט אחרת.
פה יש את התרבות של לקבל את התמורה המלאה עבור הכסף...
הם אומרים שהם עובדים קשה בשביל הכסף ורוצים את המקסימום עבורו - ומקסימום כולל שירות.
יש פה גם תרבות של "עבדתי קשה בשביל הכסף אז לפחות אני אהנה ממנו" - ומכאן צומחת תרבות "הצעצועים" ולשלם עבור עבודות ש"אתה לא רוצה/חייב לעשות", כמו לתקן את הצנרת של הכיור במטבח - יש לי דברים חשובים יותר לעשות עם הזמן (לנוח מהעבודה שלך ולשחק בצעצועים) והזמן שלי חשוב/יקר יותר מהזמן של השרברב, שאני משלם לו...
קשה מאוד להסביר בלי לראות/לחיות את זה.
פה המנוחה מהעבודה והנופש והצעצועים והתחביבים, הם לא מותרות. אין פה "נו, בטח.. יש לו מספיק כסף אז הוא יכול להרשות לעצמו לשחק עם הקורבט הישנה..." - לא. יש פה "הוא עובד קשה בשביל הכסף. מגיע לו הקורבט הישנה".
זה מקובל לגמרי ולא מראה על בזבזנות או יהירות.
הנופש והצעצועים זה לגמרי חלק מהתרבות ואורח החיים פה - בערך מה שדריש סיפר על הבחור ההוא שחי "בצניעות" אבל מוציא הון על מערכת ה-DJ שלו ושמח בחלקו.
למישהו מהארץ נראה שהוא "תפס את אלוהים בביצים" גם יש לו מספיק לחיות "בסדר" וגם מוציא על צעצועים..
פה זה לגמרי שכיח - גם לעניים ולמסכנים יש את "הצעצועים שלהם", שהם מבזבזים עליהם ללא שום פרופורציה לרמת החיים שלהם - בעיניים ישראליות...
קנה המידה ואורח החיים פה שונה לגמרי או כמו ש-SHMBO אומרת - שיטחי...
אני לא מסכים איתה, דרך אגב..
לדעתי, צריך להסתכל על מרבית היחידות הטכנולוגיות בצבא כ "מקום עבודה" מתחרה לתעשיות הבטחוניות.
ולכן יש להשוות את המשכורת, זכויות הפנסיוניות וגיל הפרישה לתעשיות המקבילות בשוק.
מי שרוצה להמשיך "לעבוד" יוכל מבחירה (בדומה, להבנתי, לצבא האמריקאי).
ניר.
אתה שוב עושה את הטעות "הרגילה", שהזכרתי כבר כמה פעמים - אתה משווה מדינה (אפילו ישראל..) ליבשת.
ארה"ב היא לא מדינה, במובן הרגיל של המילה.
יש להם בעיית כוח אדם אדירה בצבא (צבאות) האמריקאי... בעייה גדולה מאוד אבל עדיין יש להם 300 מליון אנשים לבחור מתוכם...
גם אם רמות הגיוס ("התנדבות" או הצטרפות, כמו שמכנים את זה פה) הנמוכות ורמת האנשים הבלתי מספקת, עדיין יש להם צבע ענק..
אצלם גם אין גיוס חובה (ואפלייה - מוצדקת או לא, אני לא נכנס לזה), שיוצר "אנטי" להשאר מעבר ל-3 השנים...
ו"חוץ מזה" ענק ועיקרי - התנאים שהם מציאים, הרבה יותר טובים מכל האלטרנטיבות שיש לאלה שמתגייסים - וזה העניין. להציע למי שאתה רוצה, משהו שבאמת יקסום לו..
וכמו שאמרתי - הם בבעייה... בעייה גדולה. גם תקציבית - אבל לא תשמע מילה אחת על השכר שהחיילים מקבלים או על תנאי הפרישה שלהם... זה (די)בקונצנזוס - "לגיבורים שלנו, מגיע".
ברנרד
אין ספק שהחיים בצפון אמריקה שונים מהחיים כאן,
ואין ספק שהחיים באי הבריטי שונים מאשר כאן ובארצות הברית,
פעם היה נהדר לחיות בדרום אפריקה-גם היום -באופן יחסי,
בארץ ישראל לאדם הממוצע אף פעם לא היה קל,אך זה אופי התנהלות החיים כאן,
גם בארצות הברית לא קל-אך במכלול החיים יותר מפנקים שם מאשר כאן,או יותר נכון,עולה פחות לקבל יותר פינוק,,לא סתם עד היום ארצות הברית נחשבת לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות,
אנו בגדול לא עם נאיבי
האמריקאים כן ואסייג ואומר עד גבול מסוים,
ותהנה ותמלא את הנשמה בכל שתבחר-כך צריך להיות ונפלא שטוב לך-ברצינות,
אני נהנה שאין ולו מילה אחת של התנצלות במה שאתה או ג'ו כותבים
תענוג לקרוא אתכם,ותענוג לקבל תמונת מצב כפי שמצטייר בעיניכם
תמשיך לכתוב ,לפחות קורא אחד נאמן ומכור יש לך כאן
חנוכה שמח ושנה טובה(מצאתי כרטיס ברכה ששלחתי לדודים שלי באנגליה לפני כמעט שישים שנה
כתוב כך-- HAPI HNUKA AND HAPI NU YAR (אני הייתי בן 4 שכתבתי להם את זה -הדודה שלי שעדיין חיה שלחה לי את הכרטיס הזה לפני כמה ימים)
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
פעם בעידן הבועה אפילו לחברות ההיטק היתה בעיה לגייס.
העובדים היו עוזבים מקום עבודה בגלל צבע הרכב.
יום אחד הבועה התפוצצה ולחלקם לא היה כסף למילקי או משכנתא.
עבודה במוסד ציבורי צריכה להציע יציבות ואופק תעסוקתי אל מול התזזיתיות של השוק הפרטי.
מעבר לכך שחלק גדול של החיילים מבינים שכרטיס הכניסה לסטרטאפ עובר בצבא ביחידה כזו או אחרת.
למה לא לחייב אותם לחתום קבע ולשלם על הניסיון שהצבא מעניק להם?
תלכו בסוף זה בסדר אבל שהניצול יהיה הדדי
למה אתה חושב שיחתמו לך קבע בזמן שאתה מכריח אותם (גיוס חובה) לעבוד אצלך 3 שנים ב350 שקל לחודש, ומעביר אותם קורסים בהתאם לאינטרס שלך כדי לנצל את כישוריהם האישיים במסגרת תקופת החובה ללא בחירה שלהם?
תחייב לחתום, החכמים לא יחתמו ויעבירו את 3 השנים האלו בתפקידים שוליים. מה הצבא הרוויח ממהלך כזה? ככל הנראה רמת מוחות נמוכה יותר מהרמה הקיימת כיום בעמדות האלו.
כי בלי זה לא תקבל אותם ליחידה שלמעשה בונה את העתיד והנסיון התעסוקתי שלהם
היחידות הטכנולוגיות (מעבר לשירות החובה) הן בסכ"ה עוד "מקום עבודה" וכך צריך להתייחס עליהם.
אין שום הצדקה שקצין קרבי וקצין טכנולוגי "ישפטו" לפי אותם התנאים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כי בלי זה לא תקבל אותם ליחידה שלמעשה בונה את העתיד והנסיון התעסוקתי שלהם
ואתה עדין תרוויח רמה נמוכה יותר של אנשים. אז מה עדיף.
בועז.
אתה משתרך מאחור, בשנות דור..
איזו יציבות? איזה תנאים?
איך אתה חושב שאני הצלחתי לעזוב את הצבא (ורציתי לעזוב - אהבתי את העבודה אבל סבלתי מכל רגע במערכת)?
ברור שחותמים קבע וחותמים הרבה - אבל בדיוק מהסיבות שהבאת, גם משתחררים. לצבא אין מספיק כסף לשלם לכולם ומציעים לך להשתחרר לפני תום תקופת הקבע.... תראה לי דביל אחד שלא יסכים.
ילד בן 18 (עכשיו אפילו לפני, משום שמנסים לאתר אותם לפני הצבא), שלא מבין דבר וחצי דבר בחיים ובטח לא במשכורות ולא בפנסיה) צריך לחתום 6 שנים קבע = 9 שנות שירות (אם אני מעודכן טוב). תעשה חשבון כמה הוא מרוויח בשיכלול שנתי ואם הוא ממלא עוזב אחרי 9, אין לו שום פנסייה (שנדמה לי שאמרת שכאילו מכפילה את השכר...).
במושגים של חברות הייטק, אתה פשוט מנצל אותו 9 שנים ואח"כ אתה עוד בא בטענות שהוא אשכרה עוזב ועוד מעיז לעשות מליונים..
אמרתי לך - האינטרס שלך הוא להשאיר אותו אצלך - במפעל שלך..
מה תציע לו, לעומת המליונים שהוא יכול לעשות? פנסייה זו הבעייה שלך? 45? הוא עוזב אותך בגיל 26 - יכלו להיות לך עוד 20 שנים, לנצל את הכישרון שלו אבל אתה "עושה לו דווקא" והוא הולך ממך... עשרים שנים קודם.
הרווחת את הפנסייה שלו... ממש.
אני התחלתי את הקורס בממר"מ (השני שלי. מהראשון זרקו אותי, בין היתר בגלל 3 טבחים, שרצו ללמד לקח את הקורסיסט האשכנזי "מה זה") שהכנסתי לביה"ח.. הייתי צעיר וטיפש..) כמה חודשים לפני השיחרור - לא הבנתי מה זו פנסיה תקציבית וזה גם לא היה מעניין אותי אם הייתי יודע.
חתמתי 1/2 שס"נ (= שירות סדיר נוסף) - יענו, התנדבתי לעוד חצי שנה (סה"כ 3.5 שנים סדיר!!) ואח"כ לעוד 6 שנות קבע.
אחרי שנתיים וחצי הצבא נקלע לקשיים תקציביים קשים והוחלט "לשחרר" אנשי קבע ג'ובניקים (=ממר"מ) והציעו לי הצעה שאי אפשר לסרב לה...
בקיצור, אחרי 6 שנים ברחתי מהצבא.
התחלתי לעבוד בחברת תוכנה וקיבלתי שכר כפול מאשר בצבא (אני זוכר את התלוש הראשון שלי בחיים 36Kש"ח... הון) + ביטוח מנהלים + הוצאות רכב (אז עדיין לא היה לי רכב שהמדינה תרמה) וכו'...
ברוב טיפשותי נתתי לקוצים בישבן לקבוע לי - התעקשתי להעלות פרופיל חזרה ל-97 (אחרי הצבא, כן?) והתנדבתי לאיזו יחידה מיוחדת (חשבו שאני משוגע). זמן קצר אח"כ, במילואים של ג'ובניק, בגלל איזה רס"ר מחנה דביל, קרעתי כמה שרירים ובניתוח עשו לי עוד כמה נזקים והאחוזים שלי עלו באופן ניכר (ומי שחושב שסתם ככה נותנים אחוזים במשרד הביטחון... לא מבין כלום) ו... האפשרות באותה יחידה נגוז, אחרי 1/2 שנה של טיפולים..
מיד אח"כ, בגלל מפקד שהכיר את אחי פגש אותי ברחוב ("הו, ברנרד קטן... מה אתה עושה היום? בא לך לבוא ליחידה שלי?"), עשיתי שוב טעות "ציונית" ועזבתי את ההייטק לתמיד...
ואני רוצה להגיד לך שקוקיות כמוני, שחושבים על "ציונות" הרבה לפני הפנסייה התקציבית (שעד שלא עלו הירהורי הפרישה, לא ממש תייחסתי אליה) יש הרבה מאוד... מרוויחים הרבה פחות ממה שיכלו (אם לא היו דבילים), עובדים יום-וליל, מקטרים על המשכורת וממשיכים לתרום. וכשהם פורשים, קוראים להם עושקים ושודדים ונכנסים להם לכיס הקטן.
אבל כל אותם "צועקים בשער" לא מוכנים להתחלף איתם ועם "התנאים הבלתי מתקבלים על הדעת" שהם מקבלים...
לא הבנת אותי כנראה.
אני אומר שאפשר לחסוך כסף באופן הבא ( לא רלוונטי לכל המקצועות)-
תחתים חיילים במסלול נחשק עם עודף ביקוש למספר שנות קבע בתור סטנדרט.
כמו טייסים או חובלים.
את מקצתם שאיתרת כמבריקים תחתים על חוזה מיוחד.
שלם מיד ובמזומן מהתקציב השנתי ולא בצ׳ק דחוי שמגלים שנים אחרי בקופה...
אגב, אם לא הובנתי הביקורת שלי אינה כנגד מקבלי הפנסי אלא נגד נותני הפנסיה
די כבר עם הסיפורים האלה...!
איך אתה לא רואה שאתה תקוע?!
יש עוד כאלה? הולכים ומתמעטים, ובקצב...
ספר לנו בבקשה מתי קיבלת 36K? לפני שנת 2000, נכון?!
הסיפור האישי שלך (שממרומי גילך המתקדם ודאי שוייפו בו כמה פינות בעדינות עם פצירה) מייצג מעט מאד, ונראה שמי שבאמת לא מכיר את הצבא הוא אתה.
ובהמשך לנושא החינוך.
יש חבר פה באתר, שבהמשך לפוסטים, שולח לי חומר רלוונטי (כך גם שלח לי לפני שמישהו העלה פה, את המאמר של סייד קשוע - אבל אם כניסה מלאה... למי שרוצה, שיגיד... חביב ביותר).
אני מקווה שלא תהיה לו התנגדות אבל אני מעלה פה לינק ששלח לי.
יש פה התייחסות לרצינות שבה רואים פה את נושא הקולג'.
והבהרה קלה.
כשאומרים ארוורד וייל וכו', אכן הכוונה לאוניברסיטה ולא לקולג' אבל אצל היוקרתיים האלה, יש תכנית לימוד שכזו שמשלבת את הקולג' והאוניברסיטה ולכן הדבר אולי יוצר בילבול במאמר הזה..
עוד דבר שהוא לא מתייחס אליו המאמר.
מי שמגיע לקולג' "מחוץ למדינה" משלם יותר.
ז"א, יכול להיות שלאותו בחור מנאברסקה תהיה עדיפות לקבלה, על הניו יורקר המקומי אבל שכ"ל יעלה לו יותר מאשר לניו יורקר. אלא אם מדובר בקולג' פרטי לגמרי, שאז שכ"ל שווה לכולם.
הוא גם לא מסביר שלהרבה קולג'ים יש חוקים קשיחים, במיוחד ל"שנה הראשונה" - חייבים לגור המעונות הקולג' (=הרבה כסף).
וכן.
ה"אפלייה המתקנת" (נשים, שחורים, זרים, עניים וכו'), שכולם בירכו עלייה בתחילה, מתחילה לתת "באק-פייר" ויש לה המון מתנגדים, גם בקרב אלה שכביכול יוצאים נשכרים ממנה..
וכן, נוסף.
לא הזכרתי את זה, משום שזה בכלל לא היה רלוונטי לגבי.
גני הילדים..
כבר אמרתי שלוקחים פה את החינוף מאוד ברצינות - מאוד!!!
הקוקייתיות מתחילה כבר ב.. גנון הנכון.
יש מין "תיק אישי" כזה, שממש הולך עם התלמיד מהגנון ועד לקולג' וצריך שבפרוטפוליו הזה יהיו השמות הנכונים (כל דבר שיתן את היתרון היחסי הזה, שדיברתי עליו)..
ב"תיק האישי" הזה מצויינים גם ההתנדבויות שהגמד לקח בהן חלק (עוד בגן) וכמה הוא סייע לחברה בכלל...
רציני מאוד, החינוך פה. רציני מאוד - לא פלא שמדי פעם איזה תלמיד לוקח תמ"ק וקוצר את כולם... נמאס לפעמים..
- - - Updated - - -
שכחתי את הלינק:
http://blogs.haaretz.co.il/haimhandwerker/2645/
טעיתי... מזל שקראתי את מה שתמיר כתב..
לא 36K... קיבלתי 3600 ש"ח!!
וזה היה עוד לפני 1990 :).
ולא הם לא מתמעטים, תמיר.
פשוט עכשיו, במסגרת "הדו שיח החברתי החדש", אין להם במה להתפאר בזה..
הם לא מתמעטים בכלל.
רק כאלה, שכמו שאמרתי מתמקדים בשחיטת הפרות הקדושות כשצריך או לא, מתרבים... ונעשים צעקניים יותר,משום שבעינייהם זה יותר לגטימי היום "למרוד"...
הנה, רק השבוע קראתי מי הוזמן לנשיא לקבלת "תודות".
ובת של חבר שלנו (גיבור בפני עצמו) התכבדה אצל הרמטכ"ל (דרך אגב, לפני שעה שמעתי שהיא מאוד מרוצה מהאייפון 6 ששלחתי לה לפני שלושה שבועות - רק מראה שלא כולם מושלמים..).
והבן של אחותי, כך שמעתי לפני חצי שעה, רץ מגיבוש לגיבוש..., לפני הצבא..
ובביה"ס של הגמד שלי, כולם מתפעלים ממנו, שהוא הולך לצבא ולא לקולג'.
וממר"מ מלא וכולם חותמים קבע (ולא בודקים מה הפנסייה ומתי פורשים)..
פשוט הם עושים את זה בשקט - רגיל..
כל ה"מורדים" וה"ראלים" פשוט נעשו צעקניים יותר...