-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
בועז, אני לא חולק על דעתך. האמת היא שאין לי מושג, ואני חושב שלאף אחד אין יכולת לנבא. בסוף זה לחץ עולמי של הg8 או ארגון גדול אחר, שיכול ללחוץ ולהשפיע על ממשלת ישראל. ברגע שהיא תחליט לעשות מעשה, דברים יקרו. בנורבגיה מטילים מס של 165 אחוז על בנזיניות ו0 על חשמליות, אז לא קונים בנזיניות, ותחנות הדלק מחליפות את המשאבות בעמדות טעינה אולטרא מהירות, שביחד עם רכבים שיודעים להיטען מהר (הAion שיושק ב29 בספטמבר נטען ב8 דקות) יתנו מענה לכל אחד, עם או בלי חניה פרטית. אפילו בדואים. טנדרים חשמליים, גיא, הם טרנד בפריצה בארה"ב. יתנו תמריצים מכוונים היטב וקילומטרים במדבר ובים יהפכו לתחנות כח סולאריות. כשיש החלטה ויש מקל וגזר, האדם כבר ימצא טכנולוגיה לממש אותה.
אפרופו בדואים, בעת שהאיוניק 5 נמסר לנו וקיבלנו הדרכה, המוכר טען שבשלב הזה הרכב לא גניב כי לבדואים אין מה לעשות אתו בלי עמדות טעינה, ואני חשבתי בשקט, שיום בהיר הם יגלו שניתן להאיר אתו את כל הכפר, ואז הלך עלינו.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מטוסים גם נוחתים לבד .. אתה יודע ?
אני יודעה. שמעתי גם שלטייסי אל-על יש הוראה להנחית ידנית. אבל זה עדיין יום ולילה ביחס לתנועה בתוך העיר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אפרופו בדואים, בעת שהאיוניק 5 נמסר לנו וקיבלנו הדרכה, המוכר טען שבשלב הזה הרכב לא גניב כי אין מה לעשות אתו בלי עמדות טעינה,
או לפרק את הסוללות בדומה לממירים שגונבים היום, בשביל החומרים מהם הם עשוים. וליתיום הולך להיות חומר מבוקש מאוד.
אין ריק בטבע. מקום שהתפנה ייתפס מיד ע"י משהו אחר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
.
מה עם הבדואינים בפזורה ?
מה עם סבתא דרורה שיש לה כבר 100 שנה את המזדה 2 האיומה שלה ?
מה עם כל מיני טנדרים ? ( אני לא רואה שום דבר בנושא הזה בפרסומות / סירטונים / כלום )
מה עם כל רכבי שירות למינהם שמסתובבים כל היום ? ( סטייל כביש 6 / רכבת / גד"ש / ... )[/url]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני ממשיך בבנזין כל זמן שניתן.
l]
לכל אחד יש מחיר, שתמורתו הוא ירוץ לסוכנות או לאתר יד 2.
אז מה המחיר שלכם?
-
תלוי במחיר הליסינג.
הדלק על חשבון העבודה. כשיהיה חשמל זה ירד ממני?
לא מתאים בכלל
-
אני כבר לא בסצינת הליסינג, מקבל סכום פיקס מהעבודה עבור הוצ' רכב, אבל נדמה לי שיש הטבה של 1000 ש"ח בהכנסה לצרכי מס, לרכבים חשמליים מלאים.
זה כבר מכסה את הוצאות החשמל, גם כשמשאירים את הנטו, אבל לא אמורה להיות בעייה להגיע לסידור כזה או אחר עם המעסיק. בסוף הדלק עולה לו הרבה כסף, והוא יגלה שיש לו תמריץ לעשות את המעבר, אולי בתמורה להפחתת מחיר הליסינג לעובד.
בעבודה הקודמת שלי, נתנו לדרג אחד נמוך ממני i25. אנשי שירות שעושים מעל ל100000 ק"מ בשנה, אמרו למעסיק שהוא מכניס לעצמו גול עצמי בזה שהוא לא משדרג להם חינם לאיוניק היברידי וחוסך המון דלק. לקח קצת זמן אבל בסוף המעסיק השתכנע לבצע שינוי בטבלת הדרגים/דגמי רכב .
-
כרגע חשמליים בכלל לא ברשימת הליסינג.
החברות ליסינג לא יודעות לתמחר את המודל העיסקי של זה כרגע בשל מיעוט הנתונים.
עוד חזון למועד.
-
אני חושב שאנחנו בדרך לנקודה הקריטית של התשתיות. תשתית ההולכה ותשתית החשמל בבתים
לא תעמוד במצב של 20% רכבים חשמליים, וגם אם חברת חשמל תתחיל לתכנן היום איך היא מחליפה
את כל הכבלים בתוך ת"א או רחמנא ליצלן בפריפריה (שברוב המקרים היא דווקא יותר פשוטה כי לא
יהיה שם עומס גדול) זה לא יקרה כ"כ מהר.
העלו פה את הדוגמאות של רכבים אוטונומיים ואיך הכל תקוע (הייתי נביא זעם אצלנו בחברה לפני 3 שנים
ומתברר שצדקתי, אני רק מחפש את אותו מנכ"ל של חברה שהתעסקה בזה ולא קיימת יותר כדי להגיד לו
שאמרתי לו שהוא חי בסרט), אבל אפשר לתת גם את הדוגמא של רחפני משלוחים שהתחילה לפני 5 שנים
והיום תקועה, אף אחד לא ניסה לפתור את בעיית הערים הגדולות (איפה נוחתים בקומה 20? מה עושים עם
30 רחפנים בתא שטח אחד ואיך מתמודדים עם רחפנים שטסים מעל אנשים), כולם התחילו בלנסות מעל
הפריפריה/פרברים וכל פיצה שנשלחה לאיזה מרעה כבשים בניו זילנד פורסמה בכל העולם. בשנתיים
האחרונות לא זז כלום, חברות מורידות הילוך, המודל השתנה 5 פעמים והרגולציה שדווקא הדביקה את
הפער נשארה מיותרת (כל האתר ניסויים בחדרה לדוגמא, לדעתי זה תעלול PR מטופש שלא ייצא ממנו כלום).
אז עד שלא יתחילו לתכנן פה את התשתית מחדש ולבנות פה תחנות כח חדשות אנחנו לפני היום שמדינת
ישראל תתחיל להעלות מיסים על חשמליות רק כדי לקטין את הכמות על הכביש.
אני גר בשכונה של 13 מגדלים ובכל מגדל מעל 200 רכבים, אנשים פה יכולים להרשות לעצמם לקנות חשמליות,
מה יקרה אם כולם יקנו בשנתיים הקרובות רכבים חשמליים ? שום תשתית, לא של הבניין, לא של השכונה ולא
של העיר לא יעמדו בזה.
-
אני מניח שבטווח הקצר מילת המפתח תהיה ניהול טעינה. אם כל ה20 אחוזים האלה יטענו בלילה בצורה מנוהלת, אני מניח שהרשת לא תקרוס.
למעשה, זה מה שאני עושה היום, טרם שדרוג החשמל הביתי. מכוון את דוד המים (הוא מכשיר החשמל הרציני היחיד שיכול להיכנס לפעולה בצורה עצמאית) כך שלא יפעל בין 2 ל6 בלילה, ומכוון את טיימר הטעינה במכונית ל2-6.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
כן אבל……..
כרגע יש לך מכונית אחת בלבד. וזו גם היחידה בשכונה.
בוא נסתכל על ממוצע 2 מכוניות לבית אב במגדל מגורים.
אתה יודע מה, מכונית אחת לבית אב בשכונת מגדלים של 100 דירות למגדל.
או מגרש חניה של חניון במקום הובודה עם כמה מאות מכוניות טוענות בשעות השיא.
או אפילו מכונית לכל בית אב בקיבוץ שלך.
התשתית תחזיק?
כנראה שאין חוקיות ויצטרכו לבחון פרטנית ולהקים קלאסטרים מנוהלים.
סביר מאוד שזה יהיה צוואר הבקבוב, התשתית.
לטעמי זה משחק טכנולוגי נחמד אבל מכוניות חשמליות יוצדקו כמכונית דו מושבית עירונית באורך עד שני מטר ונסועה קצרה וטעינה איטית.
מעבר לזה לא יהיה אפשרי.
כפי שכתבתי קודם לכם ומצטרף ל Pageup - הרבה מכל ההיפ שייך לתחום גיוס הכספים לתוכניות פיתוח.
-
https://thecar.co.il/%d7%90%d7%a0%d7...e%d7%93%d7%aa/
אנגליה היא המדינה הראשונה שתדרוש עמדת טעינה בכל מבנה חדש
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ובאותה נשימה ... כמה המצב גרוע בישראל ....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה שניסיתי להדגים באמצעות הכתבות הוא שעוד רחוק מאוד היום שרכבים חשמליים ו/או אוטונומיים עוד רחוקים מאוד מלהחליף באופן מוחלט את הרכב הקונבנציונלי הנוכחי.
לא שהמגמה לא ברורה ובסוף זה יהיה בשינויים כאלו או אחרים ( מימן במקום חשמל או שילוב בינהם).
גם האוטונומי יתפתח אבל לטעמי יהיה אוטונומי רק באזורים מוגבלים ותוך שימוש בתשתית עזר.
החידושים נחמדים והטכנולוגיה בהחלט מבורכת אבל יש סביב הנושא הייפ גדול אשר לטעמי קשור מאוד בנושא גיוס השקעות ופחות משקף את המציאות בשטח.
אני מעריך שחנן הוא הגורם הכי בקיא מבין באי הפורום בנושא הזה ומעניין אותי לשמוע אם הוא חולק על דעתי.
בועז,
הצימוד של חשמלי ואטונומי שגוי ומטעה.
לא במקרה הרבה חברות (ואינטרסנטים אחרים) עושים את הצימוד הזה (מה יותר נוח מלדחוף רכב אוטונומי מסוכן ולא בשל, בשם ירוק של הרכב החשמלי).
מי היה סולח לטסלה על כל ההרוגים והתאונות של החלק האוטונומי שלה, עם זה לא היה מגיע כרוך ברכב "נקי וירוק".
כל יצרן אחר כבר מזמן היה מורד מהכביש.
אלו שני נושאים לגמרי מנותקים, עם לוחות זמנים שונים לחלוטין.
-
אני לא קושר בינהן טכנולוגית.
אני מביא שני נושאים חמים סביב עולם הרכב ושניהם לוקים בחוסר היתכנות / בשלום להפוך לתחליף למצב הקיים.
שניהם מקבלים יחסי ציבור והשקעות כאילו זה אוטוטו מחר הופך להיות מיין סטרים.
אגב, רכב חשמלי מהצד הטכנולוגי כבר די בשל.
הבעיה שלו שהוא מקדים את זמנה של התשתית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אגב, רכב חשמלי מהצד הטכנולוגי כבר די בשל.
הבעיה שלו שהוא מקדים את זמנה של התשתית.
פה אני חושב שאתה טועה (תשאל את חנן, שום דבר לא עוצר אותו...).
כך טכנולוגיות מתפתחות.
תסתכל למשל על טלפוניה, כל המכשירים החדשים, תומכים 5G, איזה כיסוי 5G יש בעולם????
עוד פחות טוב מעמדות הטענה:-(
הבעיה של נקודות טעינה בבנין דירות, יכולה להמשיך ולהסתובב בחקיקה וועדות תכנון לנצח.
שיש דייר שצריך את זה, אי אפשר לעצור אותו או למנוע אותו, ואז הסכר נפרץ והבעיות נפתרות (זו רק דוגמה).
כך נכנסות מהפכות טכנולוגיות.
דרך אגב, וזה מעניין לראות את ההבדל, אחת הטענות לגבי רכב אוטונומי היא שהפתרון לרכב אוטונמי מלא (דרגה 5) מחייב תשתיות.
זה בדיוק מה שגרום היום להבנה שרכב עצמאי לחלוטין (לאף אחד מהנוסעים אין רשיון, ואין תפקיד \ כסא של נהג (מה שיש ברכבת) לא יקרה במהרה (כי זה תלוי בתשתיות)
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
יש הבדל גדול בין תשתית דור 5 לבין תשתית חשמל.
תשתית התקשורת בין המתגים היא פרטית ואם הספקים ירצו הם ישדרגו אותה מחר בבוקר לדור 5.
זה גם פשוט טכנית ומהיר לביצוע.
עניין של שבועות או חודשים לכלל הארץ
בשונה מהסלולר, תשתית הולכת החשמל היא לאומית.
להכפיל את הנפח שלה כך שתתמוך בתחבורה זה לדעתי כמו לעבור מחר בכל המדינה ל 110 וולט.
אשמח לנהל איתך את הדיון הזה אבל קודם לכן חזור אחורה וקרא את התגובות מהשבוע האחרון על מנת שלא נטחן שוב את אותם נושאים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
יש הבדל גדול בין תשתית דור 5 לבין תשתית חשמל.
תשתית התקשורת בין המתגים היא פרטית ואם הספקים ירצו הם ישדרגו אותה מחר בבוקר לדור 5.
זה גם פשוט טכנית ומהיר לביצוע.
עניין של שבועות או חודשים לכלל הארץ
בשונה מהסלולר, תשתית הולכת החשמל היא לאומית.
להכפיל את הנפח שלה כך שתתמוך בתחבורה זה לדעתי כמו לעבור מחר בכל המדינה ל 110 וולט.
אשמח לנהל איתך את הדיון הזה אבל קודם לכן חזור אחורה וקרא את התגובות מהשבוע האחרון על מנת שלא נטחן שוב את אותם נושאים.
קראתי, ועוד פעם לא מסכים אתך.
לעבור ל 110 זו בעיה שכוללת את כל הצרכנים, מכריחה להחליף את הציוד קצה, זו בעיה בסדר גודל אחר לגמרי.
הגדלת תשתית זו בעיה של המדינה.
דרך אגב 1 - דווקא התשתית הראשית ממש לא מושפעת ממעבר ל 110V (היא אלפי וולטים).
דרך אגב 2 - לא הבנת את ההערה על הטלפוניה. זה ממש לא משנה עם זה חברות הטלפון או חברת החשמל. בשני המקרים, הצריכה והצרכנים מקדימים את התשתית, זה הכל. זו דוגמה לצורה להחדרת טכנולוגיה.
-
או קיי.
מותר לא להסכים למרות שאני מתפלא עליך.
עובי המוליכים ברשתות הנמוכות, שנאים וכו לא יעמדו בעומסים. כנל גם הדרופים לבתים.
וכמובן כושר היצור.
נחזור לנקודה הזו באוקטובר 2016.
למיטב הבנתי ברשתות סלולר צריך רק להחליף את הציוד ב RUN
לא מורכב כמו החלפה וסלילת קווים לכל בית אב
-
וגם,
אדם שקונה טלפון g5 לא תלוי בתשתית g5 כי הוא עדיין יכול לעבוד על התשתית הישנה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כרגע יש לך מכונית אחת בלבד. וזו גם היחידה בשכונה.
בוא נסתכל על ממוצע 2 מכוניות לבית אב במגדל מגורים.
אתה יודע מה, מכונית אחת לבית אב בשכונת מגדלים של 100 דירות למגדל.
או מגרש חניה של חניון במקום הובודה עם כמה מאות מכוניות טוענות בשעות השיא.
או אפילו מכונית לכל בית אב בקיבוץ שלך.
התשתית תחזיק?
.
אין לי באמת מושג מהי התשתית לרחוב שלי, או לקיבוץ.
אבל כן אפשר לדבר על הבדלי צריכה יום/לילה וממוצע נסועה.
הרכב שלי הוא לא דוגמא. יש לי ארבעה רכבים בבית, אבל כל הבנות ואני מתחרעות רק על האיוניק מסיבות מובנות, עד כדי כך שכבר פעמיים טענתי את המצברים של המכוניות האחרות עקב חוסר תזוזה.
ממוצע הקילומטראז' בישראל הוא כ70 ק"מ ליום. זה בערך 12 קוט"ש, שמשך הטעינה שלהם הוא כ70 דקות.
אפילו אם נקח תשתית בית בודד, לא משודרגת, וננהל חכם את הטעינות, היא תוכל לתמוך במהלך לילה של 7 שעות ב6 מכוניות.
-
אתה מדבר על 50 אמפר שעה בזמן הטעינה או שאני טועה בחישוב?
-
אתה טועה ביחידות המידה, וגם במספר.
הרכב טוען בהספק של 10.5kw.
זה מגיע משלוש פאזות, שכל אחת נותנת כ16 אמפר.
-
אני טועה בזה שלא חילקתי את הנתון לשלוש פאזות.
כתבתי 50 א״ש במקום אמפר. שגיאת תשומת לב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
כך טכנולוגיות מתפתחות.
תסתכל למשל על טלפוניה, כל המכשירים החדשים, תומכים 5G, איזה כיסוי 5G יש בעולם????
זאת השוואה לא נכונה. מכשירים תומכים G5 תומכים גם G4 ו-G3. קונים אותם כי הם יותר חדשים/מתקדמים ולא בגלל G5. תניח לרגע שהם תומכים אך ורק G5 (שזה בעצם כמו רכב חשמלי). מי היה קונה אותם? אתה בעצמך הייתה קונה מכשיר כזה היום?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
הדוגמא של רחפני משלוחים שהתחילה לפני 5 שנים
והיום תקועה, אף אחד לא ניסה לפתור את בעיית הערים הגדולות (איפה נוחתים בקומה 20? מה עושים עם
30 רחפנים בתא שטח אחד ואיך מתמודדים עם רחפנים שטסים מעל אנשים), כולם התחילו בלנסות מעל
הפריפריה/פרברים וכל פיצה שנשלחה לאיזה מרעה כבשים בניו זילנד פורסמה בכל העולם. בשנתיים
האחרונות לא זז כלום, חברות מורידות הילוך, המודל השתנה 5 פעמים והרגולציה שדווקא הדביקה את
הפער נשארה מיותרת (כל האתר ניסויים בחדרה לדוגמא, לדעתי זה תעלול PR מטופש שלא ייצא ממנו כלום)..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9616d5881c.jpg
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
כך טכנולוגיות מתפתחות.
זיו, אתה בכלל לא בכיוון ...
זה כמו שתגיד על אנשים שקונים טלויזיה 8K עכשיו כשאין תשתית שידור כזאת.
אין דין הולכה אלחוטית להולכה קווית.
לשנות תשתית חשמל זה אומר להרים כבישים מדרכות , חציבה בבניינים .
זה כמה סדרי גודל לעומת להחליף / להוסיף אנטנות אלחוטיות.
רענן
-
רענן, בועז, מיקי....
תקראו טוב מה כתבתי, זו עברית די פשוטה.
אני בכלל לא דיברתי על קושי טכנולוגי או בעיות תשתית.
אני דיברתי על שיטה \ גישה ידועה בשיווק והחדרת טכנולוגיות (אין מה להתווכח, שזו שיטה ידועה, זה לא מה אני חושב).
יש טכנולוגיות (ומוצרים בכלל) שהשיטת החדרה שלהם לשוק היא ע"י דחיפת מוצר עם יכולות שנתמכות חלקית או כמעט בכלל שלא, וע"י כך ליצור ביקוש לתשתית \ תמיכה (ורק אז יהי למוצר החדש באמת יתרון \ צורך).
לתעשיה (בעיקר ליצרנים הגדולים), יש אינטרס חזק להמשיך את המרוץ (זה גורם לאנשים להחליף ציוד).
אם טסלה היתה מחכה עד שמדינת ישראל וחברת חשמל יבנו את התשתית, המניה של טסלה לא הייתה נראית כמו שהיא נראת בשנים האחרונות.
טסלה לא מחכה. היא מוציאה מכונית , בידיעה שיש בעיית תשתיות (זה לא רק תשתית טעינה, תראו את הכניסה שלהם בארץ, אפילו חלפים ושרות מסודר אין להם. איזה יצרן מכוניות אחר היה מצליח להכניס כך מכוניות לארץ?!).
ההנחה היא, שהשימוש והחדרת המוצר, יצרו ביקוש כזה שלמדינה לא תהיה ברירה אלא לפתור את הבעיה.
ולכן, וזה מה שכתבתי לבועז, חוסר התשתיות של חברת חשמל לא יעצור את החדירה של הרכבים החשמליים (מה שאולי מעכב, זה כנראה הפריסה של העמדות הטענה. אבל אני לא רואה את חברת חשמל מסרבת לחבר עמדה כזו בטענה של חוסר תשתיות).
לגבי ה 5G , זה בדיוק כמו ה 8K, ליצרנים יש אינטרס לדחוף מוצרים וטכנולוגיות חדשות (אחרת למה שתחליפו את הטלפון או את הטלוויזה???).
אז הם דוחפים את המוצר (למרות שהשימוש של הטכנולוגיה החדשה אפסי) אבל עכשיו מי שיש לו טלפון 5G זה יכנס ברשימת השיקולים שלו לבחירת מפעיל, ושזה יצטבר לכמות של לקוחות, זה יפעיל לחץ על המפעיל הסוללארי, ושהוא יממש 5G זה יגרום לכולם לצרוך מכשיר 5G .....
וזו בדיוק הכוונה של היצרנים.
אותו הדבר עם תכני 8K.
בועז,
אני כתבתי במפורש "התשתית הראשית ממש לא מושפעת ממעבר ל 110V (היא אלפי וולטים)." אבל אתה מתעקש להתווכח עם עצמך ומדבר על "עובי המוליכים ברשתות הנמוכות, שנאים וכו" . כתבתי את זה כהערת אגב לגבי חלק מהרשת. זוכתך להתווכח, אבל אני חושב שזה בסה"כ הבנת הנקרא.
-
אוקטובר 2026 ניפגש לבחון אי״ה אם הטכנולוגיה הזו התרוממה או הכסף של המשקיעים נשרף.
טכנולוגיה זה יופי אבל משלב ההתכנות לשלב היצור ההמוני צריך להתגבר על מגבלות.
לא התגברת הטכנולוגיה תתעכב או תמות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני מדבר בעיקר על העולם, וכתבתי על חדרה (במקרה אנחנו קשורים למאגד הזה בצורה כזו או אחר), כשדומינוס יצאו ב PR חוצה עולם על המשלוח הראשון שלהם עם רחפן (לפני 5 שנים), כולם חשבו שעוד יומיים תגיע הפיצה שלהם הביתה עם רחפן. זה לא יקרה גם בשנים הקרובות, בטח ובטח אם אתה גר בבניין עם קומות או באזור צפוף.
היום במקרה הייתה כתבה על השבתת השירות של WING בקנברה בגלל עורב שתקף רחפן. אמאזון הקטינה את קבוצת הרחפנים שלה בצורה משמעותית, חברות מרלו"ג שעם חלקן אפילו עשיתי ניסויים בארץ נעלמו מהאופק עם רעיון הרחפן ואני יכול להמשיך עוד הרבה. החזון של רחפנים שטסים לך מעל הראש בכמויות הוא רחוק מאוד, רכבים אוטונמיים עוד יותר רחוקים מהם, אם אתה רוצה את דעתי, השלב הראשון יהיה רכבים מסחריים/משאיות ובנתיבים יעודיים. וזה יהיה כמה שנים טובות מהיום. כמה שנים אחרי זה יהיו רכבים שיבואו לקחת את הילדים מהבית ספר, יחזרו הביתה ואז יבואו לקחת אותך מהעבודה ? אולי שכולנו נהיה בפנסייה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
החזון של רחפנים שטסים לך מעל הראש בכמויות הוא רחוק מאוד, רכבים אוטונמיים עוד יותר רחוקים מהם, אם אתה רוצה את דעתי, השלב הראשון יהיה רכבים מסחריים/משאיות ובנתיבים יעודיים. וזה יהיה כמה שנים טובות מהיום. כמה שנים אחרי זה יהיו רכבים שיבואו לקחת את הילדים מהבית ספר, יחזרו הביתה ואז יבואו לקחת אותך מהעבודה ? אולי שכולנו נהיה בפנסייה.
נניח שטכנולוגית יצליחו להתגבר על כל הקשיים,
איזה קונספט ביטוחי יהיה לכך ?
האם בתאונה (ותמיד יהיו תאונות אין שום טכנולוגיה חפה מבאגים) היצרנים יתבעו ?
או שתמיד ישאירו בכל רכב הגה ודוושות ויוסיפו הזהרת כסת"ח שהאחריות על הנהג,
אך בשיווק יפרסמו וישדרו לנו נהג ישן או קורא עיתון ...
רענן