-
תגובה: ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בדאלק
זה בדיוק הבעיה איתו, אבל יתן לך 3000 וסביר שגם יותר, הוא עובד טוב גם כשהוא מאבד גובה בקוביות, גומי רך
כרגיל, צדקת. הוא עבר 5300ק"מ עד שהחלטתי להחליף אותו, בניגוד לתחזית הפסימית שלי.
אבל זה היה מאוחר מדי. בטיול היום במדבר יהודה וגם קצת בטיול הקודם בערבה, הרגשתי שאני מסחרר גלגל אחורי במקומות שממש לא ציפיתי לזה.
זו קמצנות מטופשת. אני לא אתעשר מלהוציא עוד 20 אחוז מחיי הצמיג, וזה סתם מתסכל. להבא אחליף מוקדם יותר.
https://imageshack.com/i/pmZ6h3lvj
https://imageshack.com/i/po7p5h9Rj
מחר אחליף את הגולדן טייר הקדמי לtkc80. הוא נשחק אולי ב60 אחוז אבל נהייתה לו צורה מוזרה, ושוב, זו סתם קמצנות טפשית לא להחליף.
הסרתי באותה הזדמנות את נועל הצמיג לפי המלצתך.
-
זה באמת אחלה צמיג סה"כ חוץ מהאורך חיים אבל לאופנוע שנוסע רק לטייל כמו אצלך הוא בחירה טובה (והוא גם יפה לאללה שהוא חדש..)
הקדמי שלהם מצויין גם כן ויחזיק לך לפחות 10+++ בלי בעיה מיוחדת אם לי הוא עושה את זה על 200 קילו, אבל סתם מחשבה, אם האופנוע שלך גם ככה לא נוסע על הכביש לשטח בדרך כלל, למה לא צמיג אנדורו מקדימה?
ודבר אחרון, אפילו שניים. דבר ראשון אני לא יודע אם אתה מוריד אוויר או לא בשטח, אבל אם לא מציע לשקול.
דבר שני אני רואה חיישני לחץ אוויר על הונטיל שלך ואת האום סגור עד הסוף על הג'נט. בגדול החיישנים האלה מסוכנים לשימוש על הכביש עם פנימית מסיבות אינרציה אבל בשימוש שלך פחות קריטי, מה שכן עלול להתגלות כבעייתי זה שאתה צריך לסגור את האום על הג'נט כדי לשמור על העסק יציב - וזה בדיוק הפוך ממה שצריך להיות בפועל.
האום של הונטיל אמור להיות סגור על הפקק עצמו - כלומר למעלה - ולא על הג'נט, הונטיל צריך להיות חופשי ואום סגור על הג'נט עלול לגרום לקרע באיזור הונטיל.
-
הסיבה היחידה שבעטיה אני לא עובר לצמיג קרבי יותר מלפנים ואולי גם מאחור היא העניין של קוד המהירות. אני רוצה להישאר חוקי לחלוטין בשביל השקט הנפשי שלי באופן כללי, ובפרט בטסטים.
יש לי פה ושם מחשבות לארגן עוד זוג גלגלים לטסט ואז לעבור לצמיגים מתאימים יותר לשימוש שלי.
לגבי לחצי אוויר, לפי היצרן אני אמור לרכוב עם 21 מלפנים ו26 מאחור. בזמנו התחלתי להוריד לחצים בצורה הדרגתית כדי לראות מהו הגבול התחתון שמתחתיו אני מתחיל לחטוף תקרים/עיקומים בחישוק.
הניסוי נגמר כשהייתי על 15/15 ונועל הצמיג האחורי חורר את הפנימית. מאז אני על 16/19. עכשיו כשהורדתי את הנועל ואני על פנימיות מחוזקות בשני הקצוות אולי צריך לחזור לניסוי.
אגב, בהזדמנות ההיא חיישני האוויר החזירו את העלות שלהם. נתנו לי מספיק זמן להאט ולמצוא מקום נוח לעצירה לפני שכל האוויר ירד וגרם לאופנוע לאבד יציבות. כל הסיפור לקח כ60 שניות מהצפצוף עד שכל האוויר ירד, אבל אלו השניות שהבדילו בין עצירה מבוקרת ונוחה לאובדן יציבות פחות נעים בכביש בינעירוני.
אני לא משחק בלחצי אוויר במעבר בין כביש לשטח. אין לי כח לזה וממילא קטעי הכביש שלי קצרים ונדירים בד"כ.
לגבי האום, אכן טעיתי בהרכבת הצמיג הישן. בהרכבה של הצמיג החדש האום כבר באמצע הדרך.
כרגיל, תודה על הטיפים שלך.
-
אין כמו צמיג חדש לשיפור מצב הרוח.
לגבי הקידמי, נראה לי חנן שלא הפנמת עדיין כמה הוא קריטי לאיכות הרכיבה בשטח.
ממליץ לך בחום לנסות צמיג אנדורו, פשוט כדי להבין מה אתה מפסיד.
מעבר לשליטה והביטחון שצמיג קדמי כזה ייתן לך בתנאי אחיזה ירודים ובכלל, יש פה היבט בטיחותי טהור (אין לנו עצמות לנפילות מיותרות כידוע).
ובאותו עניין, אני למדתי להחליף את הקדמי הרבה לפני שגובה הקוביות יורד, מספיק שהקוביות הצדדיות שבורות והמרכזיות מעוגלות.
ההבדל בשמירת קו בגינות סלעים ומדרגות מורגש מאוד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בדאלק
.
האום של הונטיל אמור להיות סגור על הפקק עצמו - כלומר למעלה - ולא על הג'נט, הונטיל צריך להיות חופשי ואום סגור על הג'נט עלול לגרום לקרע באיזור הונטיל.
האמת היא באמצע.
האום אמור להיות סגור עם אום נעילה כמה מילימטרים מעל החישוק. בערך 5 מ"מ.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
ההבדל בשמירת קו בגינות סלעים ומדרגות מורגש מאוד.
אותי מה ששבר וגרם לי לעבור לקדמי אנדורו היו דווקא דרכי הכורכר הלבנות.
-
זה לא שאני לא מאמין לכם (אגב, לדעתי זו הפעם הראשונה שהאפשרות הזו בכלל עלתה פה, כך שזה לא שאני סרבן סדרתי) בעניין צמיגי אנדורו, אבל כן חשובה לי החוקיות בכללי, ועוד יותר חשובה לי החוקיות בטסט. להחליף פעמיים כל צמיג לפני ואחרי טסט כנראה שלא יקרה- אין לי סבלנות לזה, אבל אם אמצא גלגלים רזרביים במחיר הוגן- יש מצב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
לגמרי תחליף גלגל קדמי לצמיג אנדורו נורמלי.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
נאמר גם נאמר :cool:.
-
בזמנו היתה חברה שחלק מהצמיגים שלה היו גם street legal. לא זוכר אם זה היה דורו, או איזה משהו אחר ש"פלג הגדול" נהג להמליץ עליו (ברח לי השם).
-
רק לי נדמה שאתה צריך אופנוע אחר?
הDR 650 הוא הפורסטר של האופנועים, מקסימום דאסטר.
-
Street legal זה ממש לא מספיק לי. צריך גם קוד עומס ומהירות מתאימים כדי שאהיה שקט בהגעה לטסט.
אבל זה מאחוריי.
קניתי גלגל קדמי קומפלט בלי צמיג. איזה צמיג קונים? 90/90-21 לא משנה קוד עומס ומשקל.
שיעשה לפחות 3000ק"מ בין החלפות, כולל קטעי קישור בכביש במהירויות של עד 100קמ"ש. זה יוצא בערך חצי שנה בקצב שלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
רק לי נדמה שאתה צריך אופנוע אחר?
הDR 650 הוא הפורסטר של האופנועים, מקסימום דאסטר.
אני חושב הפוך. הוא אופנוע מושלם מבחינתי, והוא קרוב להכי טוב שיש ביחס לקבוצות שאני מדי פעם מצטרף אליהן. אם כבר אז הוא ההיילקס 93-97 בקבוצת רכבי 4x4 אופיינית.
וכן, זה אומר שאני לרוב לא מסתובב עם רוכבי אנדורו אלא עם רוכבי אדוונצ'רים.
נאמר את זה בזהירות: אני והוא לא מהווים את החוליה החלשה בחבורה, וזה לא בגללי.
... חוץ מברכיבות עם טל. זה לא כוחות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
Street legal זה ממש לא מספיק לי. צריך גם קוד עומס ומהירות מתאימים כדי שאהיה שקט בהגעה לטסט.
אבל זה מאחוריי.
קניתי גלגל קדמי קומפלט בלי צמיג. איזה צמיג קונים? 90/90-21 לא משנה קוד עומס ומשקל.
שיעשה לפחות 3000ק"מ בין החלפות, כולל קטעי קישור בכביש במהירויות של עד 100קמ"ש. זה יוצא בערך חצי שנה בקצב שלי.
אוההההו....
אתה לאט לאט מיישם את כל העצות שנתנו לך.
אם גלגל קדמי קומפלט, אז שיהיה גם עם דיסק, ואז גם מחויב זוג רפידות נוסף.
רוכב מיומן מחליף ככה זוג גלגלים (קדמי ואחורי) ברבע שעה 20 דקות, וזה לפני עידן המברגות. היום, זה בטח לוקח פחות.
-
ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
אסביר עם דוגמה:
עם אופנוע קל יותר ואורינטציית שטח גבוהה יותר יהיה לך יותר קל בשטח ותהנה הרבה יותר מאשר עם כלי כבד עם בולמים בינוניים, בזמנו תיארת נסיעות כביש ארוכות, אני מתרשם שזה כבר אינו המקרה.
דוגמה:
בשנה וקצת האחרונות עברתי מאופני הרים מכניים לאופני הרים חשמליים, לאחרונה שידרגתי לדגם עם עוד יותר יכולות (חפש לפייר GLP), למרות שאיני מגרד את יכולות האופניים, אני נהנה הרבה יותר מהדגם הקודם לפייר 7.6.
-
תן דוגמא לאופנוע ונדבר עליו.
האופנוע היחיד שאולי קרוב בפרמטרים לאלו של הdr מבחינת שטח ושעדיין אני יכול להרים אותו בקלות, ולקחת אתו לטיול של כמה ימים את טלי, ולחזור מאילת הביתה אחרי חוצה ישראל, אבל הוא עולה פי שתיים, כנראה משמעותית פחות אמין, זה הק.ט.מ. 690, וכנראה שעשיתי לו חסד בחלק מהפרמטרים.
-
אם הרכבה נדרשת אז אין לי רעיון.
אחרת יש מגוון אופציות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אוההההו....
אתה לאט לאט מיישם את כל העצות שנתנו לך.
אם גלגל קדמי קומפלט, אז שיהיה גם עם דיסק, ואז גם מחויב זוג רפידות נוסף.
רוכב מיומן מחליף ככה זוג גלגלים (קדמי ואחורי) ברבע שעה 20 דקות, וזה לפני עידן המברגות. היום, זה בטח לוקח פחות.
בשביל לרכוב לטסט וחזרה אני לא אחליף רפידות. הגלגל עם דיסק.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
אם הרכבה נדרשת אז אין לי רעיון.
אחרת יש מגוון אופציות.
וזו בדיוק השלמות שבדיאר, עבורי. אוסף מושלם של פשרות.
-
יש לי אופנוע בשבילך
חפש crf450L
הונדה כמובן...
שוקל 140 קילו, הרבה פחות מה DR
מתלי קגיבה מעולים! עם מהלך מתלה של 30 סנטימטר.
כוח מנוע יותר חזק מה DR
מאוד אמין (הונדה!)
בקיצור בדיוק האופנוע לשידרוג בשבילך.
בעיה בארץ, יש מעט מאוד ממנו. הבאו כ 30 לארץ ב 2020 וזהו.
אף אחד לא רצה אותם בארץ,
יש מעט מאוד אנשים בארץ שהוא מדבר אליהם. אתה כנראה מבינהם.
אבל אם תשב על לוח המודעות בסבלנות תגיע לאחד.
חסרון מבחינתך, מושב גבוה של 92 סנטימטר.
זה נובע מהמתלים ארוכי מהלך וגובה גחון של 30 סנטימטר.
אין מה לעשות הכל זה פשרות...
-
ואם אתה ממש רוצה ממתק מפעם...
הונדה XR600R
אגדה של אופנוע
יוצר מ 84 עד 2000.
שוקל 135 קילו.
מהלך מתלה של 30 סנטימטר, גובה גחון של מעל 30.
18 - 21 אופנים כמובן
התנעת רגלית כמובן, קרבורטור.
כל מה שצריך ולא יותר.
אגדה מטורית.
מפלצת מומנט אמיתית.
אני בתהלכי שיפוץ של אחד כזה...
-
בהצלחה בשיפוץ.... אגדה מוטורית ללא ספק.
רגע אולי אתה משפץ שוב את הגרוטאה שחנן כבר שיפץ פעם אחת?
אסף.
-
תפסיקו לשגע את חנן, הוא יודע מה שהוא צריך וזה קודם כל מתוך שיקול דעת, הוא לא מחפש לעלות את עשוש בווילי, למרות שאם זו תהיה מטרתו , הוא יהיה גם מסוגל להגיע אליה . הוא רק רוצה לטייל עם ערימת תיקים על האופנוע , האתגר שלו הוא להגיע מנקודה לנקודה בכיף בלי יותר מידי מעקפי אתגרי עבירות. האופנוע הזה יושב עליו טוב. ואם ירצה להחליפו באחר, הוא יעשה את זה כי בא לו , לא בגלל שיגידו לו.
-
שני הכלים שצוינו לא רלוונטיים כלל עבורי כי הם משומשים, וגם לא היו רלוונטיים אם היו חדשים מסיבות רבות. לא אופנועים רעים כשלעצמם אבל בכלל לא מדגדגים לdr650 במה שחשוב עבורי. מודה שאת ה450 לא הכרתי אבל אחרי קריאה קצרה ממש ברור למה הוא לא נמכר. בדיחה רעה. את חלק מהנתונים הייתי צריך לקרוא שלוש וארבע פעמים כדי להאמין שאני קורא טוב. אלוהים ישמור.
אם כבר הונדה אז xr650L אבל לא נמכר בישראל כחדש.
[IMG] https://imageshack.com/i/plhHEsG4j [/IMG]
https://imageshack.com/i/plhHEsG4j
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אבל זה מאחוריי.
אני לא יודע לגביי קילומטרים בצמיגי אנדורו אלא שעות, אבל צריך לקחת בחשבון שהם גם לא עולים כמו צמיג דו שימושי אז גם אם ההחלפות יהיו תכופות יותר מ3000 בעלות הכללית לא יהיה הפרש גדול מדי אבל זה חשבון שיהיה לך קל לעשות לפי מחיר הצמיג שתרצה לקנות
לגביי איזה, לשימוש שלך לדעתי מישלין טרקר שווה נסיון
https://ronmaor.co.il/wp-content/upl...3d179a20c9.png
מיטאס פס צהוב (תרכובת קשה) גם יכול לעבוד לך יופי, פס ירוק (תרכובת מדיום) אם בא לך אחיזה עוד יותר טובה בשביל פחות שעות/קמ
ומהצד, כיף לראות חיבור לתחום ורצון להתקדם לעומת הרוב שמעדיף להשאר במקום המוכר והנוח
בעיניי זו הסיבה העיקרית לרכב על אופנועים, אין סוף לפוטנציאל השיפור ביכולות
ואני אזרוק עוד משהו עם ובלי קשר כי אנחנו פה גם לקשקש על אופנועים - יקח זמן, אבל אתה תקנה אופנוע אנדורו אין לי ספק בכך, בגלל החיבור שלך לאתגר האישי שהתחביב הזה מציב. אני גם אקצר לך את הזמן ואומר לך מעכשיו שאין או זה או זה (דו"ש/ אדוונצ'ר או אנדורו), זה יהיה בסוף גם וגם כי לכל אחד מהם יש את הסגנון והמשימה שלו ומי שאוהב גם לטייל ולא רק לרכב יתקשה לבחור באחד מהם.
יקח זמן להגיע להחלטה הזאת אבל זאת ההחלטה הכי טובה שתעשה, וחודשיים על אופנוע אנדורו ילמדו אותך מה שלא תלמד בשנתים על דו"ש או גדול מכך - כל הכתוב נכתב מנסיון באותה הדרך בזיעה והנאה מכל רגע.
-
חיכיתי לעצה שלך. הזמנתי את המישלן טראקר.
תודה.
-
גם לי יש את המשלין טרקר (רק מאחורה)
צמיג אנדור טוב, בקושי בינוני.
לDR שנוסע בעיקר שטח זה יהיה טוב.
תביא בחשבון שהכביש מחסל אותו מהר.
נסיעה אחת מהירה אילת מרכז, לעניות דעתי תחסל אותו.
אני נוסע איתו שטח בלבד כבר 2000 קילומטר, והוא מחזיק מעמד יפה.
לא אדאלי במדרגות רטובות וחלקות מבוץ. אבל לי זה בסדר.
אגב מה הבדיחה ב CRF450L ?
מיכל דלק של 10 ליטר? החלפת שמן כל 1000 קילומטר? אל תתן לזה להפחיד אותך.
לא באמת צריך להחליף שמן כל 1000 קילומטר, לא בסגנון הרכיבה שלך.
וטווח של 150 קילומטר זה יותר ממספק בארץ הקטנה שלנו.
וכן, דעתי כמו בדלאק. הפרדת רשויות כאן תעשה לך רק טוב.
ואם אתה רוצה לחסוך בעלויות (ועדין לא להתפשר על יכולות)
לך על אולטרה בי חשמלי.
גם מחיר קניה נמוך בהרבה. גם עלות החזקה מגוחכת, וגם ביטוח שעולה פחות מחצי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
גם לי יש את המשלין טרקר (רק מאחורה)
צמיג אנדור טוב, בקושי בינוני.
לDR שנוסע בעיקר שטח זה יהיה טוב.
תביא בחשבון שהכביש מחסל אותו מהר.
נסיעה אחת מהירה אילת מרכז, לעניות דעתי תחסל אותו.
אני נוסע איתו שטח בלבד כבר 2000 קילומטר, והוא מחזיק מעמד יפה.
כמו שאתה בטח יודע דין צמיג קדמי אינו כדין צמיג אחורי, וקדמי יכול להחזיק 2-3 אחוריים על אופנוע אנדורו (והאמת שגם באופנועים הגדולים יותר עם צמיגים מתאימים להם)
ציטוט:
אגב מה הבדיחה ב CRF450L ?
מיכל דלק של 10 ליטר? החלפת שמן כל 1000 קילומטר? אל תתן לזה להפחיד אותך.
לא באמת צריך להחליף שמן כל 1000 קילומטר, לא בסגנון הרכיבה שלך.
וטווח של 150 קילומטר זה יותר ממספק בארץ הקטנה שלנו.
הבדיחה היא שהונדה ניסתה לשווק את האנדורו המרוסן מאוד שלה (28 כח סוס מהחברה אלא אם תחליף מחשב אחר כך ותוריד את כל ההגבלות להגיע בקושי ל40) כדו"ש אבל למרות שמבחינת המשקל הוא אכן שמנמן כמו דו"ש, השוק לא הסכים עם ההגדרה הזאת לאור הנתונים. בארה"ב הוא קצת יותר נפוץ אבל גם אופנועים מיושנים כמו KLR650 וDRZ400 נפוצים ואהובים שם (וכבודם במקומם מונח)
בסופו של דבר ההונדה ניסה להכנס למשבצת של הקטמ 500/ הסקי 501 אבל ההבדלים גדולים לטובת האוסטרי בכל פרמטר וטווחי הטיפולים זהים.
-
יאללה. הורכב מישלן טראקר מלפנים. נראה מחר בערבה מה זה יודע לעשות.
https://imageshack.com/i/pmehb7N0j
-
סיבוב קצר בערבה. נמיה, ציר המעיינות. אשקר אם אומר שהרגשתי הבדל כלשהו מהגלגל הקדמי, אבל גם לא היה משהו מאתגר.
בינתיים הגיע הגלגל הקדמי הספייר. התחדש בtkc80, הורכב לסיבוב קצר כדי לבדוק שהוא תקין ומוכן לטסט, ועבר אל המדף במחסן.
מדהים איזה הבדל נהיה בקושי להחליף צמיגים. החלפתי שלושה בשבוע האחרון. עם הכלים הנכונים ואחרי כמה צפיות בסרטונים זה נהיה לי קל ומהיר ממש, ואפילו בלי שריטות בכפות הידיים. את מושך הונטילים זרקתי לארון כי אני כבר לא נאבק בונטיל, לא בפירוק ולא בהרכבה. מרכיב אותו כשהצמיג עוד מפורק מהחישוק והפנימית בתוכו, ללא כל מאמץ. הצטיידתי גם בדלי של משחת הרכבה, ואני לא מגיע באף שלב להפעלת כח פיזי רב.
https://imageshack.com/i/poWE4MkYj
https://imageshack.com/i/poPeUc8cj
https://imageshack.com/i/poU9fdtAj
-
סיבוב קצר של יום שישי. לינה בחמישי בלילה באיזור עין יהב. נחל עומר. נחל קצרה. מעלה קצרה. חירבת קצרה ודרך הנקרות לכביש 90.
אני חושב שהפעם כן הרגשתי את ההאנדורואיות של המישלן טראקר, אבל אולי זה פסיכוסומטי. הנקרות, בניגוד לפעמים קודמות עבר עליי ממש בנעימים. יציב כמו על אספלט. בניגוד לפעמים קודמות בנקרות הפעם לא נזקקתי בשום שלב לעצור למנוחה לכפות הידיים. היו גם גורמים נוספים כמו מהירות מוגברת וידיים כפופות עם מרפקים למעלה, מה שהעביר את משקל הגוף שלי קדימה, והוריד לחלוטין עומס מכפות הידיים.
בכל מקרה, היה תענוג אמיתי. מזג אוויר נהדר. זמן איכות לעצמי. אני שם לב שכשאני רוכב לבד, הפניות שלי לעבודה על הטכניקה, עצומה באופן יחסי לרכיבה משותפת.
כנראה שהשבוע אצליח לקנות גלגל אחורי ספייר, ואז אקנה צמיג קרבי תואם. המלצות (120/90-17) ?
- - - Updated - - -
https://imageshack.com/i/pnjG8bd2j
https://imageshack.com/i/pmaAgiQ3j
https://imageshack.com/i/pnUx83AYj
כן, זה נראה כמו שזה נראה. הטבע במלוא הדרו.
https://imageshack.com/i/poHBQsyoj
-
נראה כיף אמיתי
למידה היא רק לבד בלי לחץ של זמן/ התקדמות ק"מ
צמיג אחורי - אין גלגל 17 על אופנועי אנדורו ובהתאם אין צמיג אנדורו למידה הזאת
2 אפשרויות שאת שתיהן אתה מכיר - ראשונה תהיה להמשיך עם צמיג דוש קרבי
אפשרות שניה תהיה להסב את האחורי הנוסף לג'נט 18 ואז יהיה לך מבחר צמיגי אנדורו (120/90-18 , 110/100-18, 140/80-18). למישהו כמוך גם לא תהיה בעיה לחשב איזה מידה לבחור כדי לקבל את אותם יחסי העברה שיש לך היום כל עוד אתה מרוצה מהם. חסרונות ברורים - מחיר, רישוי, ולדעתי אופנוע במשקל ומומנט של DR ימחק צמיג אחורי כזה דיי מהר.
אישית הייתי הולך על אפשרות מספר 1 כמובן. זכור לי שהיית מרוצה מהTKC ועם לחץ אויר מתאים הוא טוב מאוד כמעט בכל מקום על אופנוע כזה כולל טכני כולל דשדש אבל את זה אתה כבר יודע.
-
תודה. אין על העצות שלך.
כן, הזכרת לי גורם רביעי אפשרי בתחושת הנוחות בנקרות:
ירדתי עם הצמיג האחורי ל15 psi. הקדמי היה על 14.