אבל רגע, נראה לי שעשיתי כאן בילבול קטן לא בכוונה.
היוסף מהלינק הזה לא יוסף 'בגושים' אלא יוסף אחר.
סליחה.
Printable View
האולדמן שלי כבר בת 5 ועומדת בפני חידוש - הדעה שלי עליה חלוקה
לחיוב היא נחשבת איכותית מאוד ומההגבהות עליהם יצא לי לעשות סיבוב בודאות הכי נוחה גם רכה יחסית ועדיין הרכב לא מגלגל מידי בפניות ומרגיש איתה יציב והדוק. או לפחות היה כך כשההגבהה היתה חדשה יותר.
הבולמים האחוריים שלי עומדים לפני החלפה אחרי חמש שנים - מספר סביר לאנשים שמבלים לא מעט בשטח. והם התעייפו רק כי הגומיות שלהם התייבשו ונסדקו לגמרי ויש המון חופש בעיגון שלהם - וגם התחושה היא שהם כבר לא משככים. בפועל הם עדיין לא נוזלים! עמידות סבירה מאוד.
לשלילה היא הגבהה מאוד יקרה - כ1000 יותר מEFS שגם אוסטרלית ונחשבת מצוינת. הקפיצים האחוריים שלקחתי בHD (מיועד לעומס גבוהה) עדיין מחזיקים גובה. הקפיצים הקדמיים שהם אצלי MD (יותר רכים) אומנם היו נוחים בהתחלה אבל מתוך 5 סמ הגבהה מקורית נשאר מהם 1 סמ בלבד מעל גובה מקורי. לא ראיתי שקיעה כזו ברכבים שהותקן בהם EFS.
משיחות סגורות עם המומחים ההמלצות שאני מקבל הם רק על EFS או אולדמן בגבהים האלה
מה שכן אם המטרה היא רק שבילים חוליים למה להגביהה?לא רואה את היתרון בלהחליף 4 קפיצים בנוסף לבולמים
לא - היום ניטען שמשרד התחבורה לא פתוח
האמת עם כל הדיבורים כאן בג'יפולוג גם אני נהייתי סקפטי
אבל אין דבר הצמיגים שלי עוד עוברים טסט ובמצב תקין לעוד כמה חודשים של המתנה. אשמח לאכול את הכובע.
מישהו יכול לכתוב כאן או בפרטי במי מדובר וממה להזהר? אני לא מבין את השיח הצדדי פה
השרשור המקורי כבר לא זמין, מצוטט אבל פה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A0%D7%AA/page3
שים לב שלא מדובר באותו מר. נעים
האם זה אומר שאי אפשר באופן חוקי להרכיב צמיגי שטח מלא לג׳ימני כלל?
הרי כל השטח מלא כולל כל המידות הרלוונטיות (כולל מקסיס 8060 במידה החוקית המקורית שמורכבים על כל רכב שני)
הם בקוד מהירות Q. שזה אגב 160 קמ״ש מהירות מותרת! חוץ מנפילה חופשית לא רואה שום סבירות של חריגה ממהירות זו.
האם הקוד מהירות המינימאלי שהוגדר באוטודאטה שונה?
תחשבו טוב טוב לפני שאתם עוברים לשטח מלא.
כמה זמן אתם בשטח ?
כמה בוץ יש בישראל?
צמיג שטח מלא הוא לא בטיחותי, מאד מסוכן על הכביש בחורף.
בדיונות ובחולות צמיג שטח מלא זה חיסרון.
לדעתי צמיג 50/50 איכותי הוא הצמיג האידיאלי לאנשים שנוסעים כל הזמן בכביש.
הבעיה שרוב האנשים קונים את הצמיגים האלו בגלל הפוזה
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
לי אין כלום בעד או נגד מידה כזו או אחרת.
אני לא סנגור של מהנדסי היצרן ובטח ובטח לא של המדינה ותקנותיה המטופשות.
אני חושב בהגיון. לדעתי אין שום קשר ולו קלוש בין האיסורים על שינוי של מידה אחת או שתיים בצמיגים והגבהות ושאר שיפורים או לחילופין 1 או 2 או 3 או 12 או 365 טסטים בשנה לבין תאונות ובטיחות - וזו עובדה. אלא אם מישהו יכול להביא לי סטטיסטיקה מסודרת שמוכיחה שחור על גבי לבן שרכבים משופרים מעורבים יותר בתאונות. מישהו יכול?.... עוד עובדה היא שמספר התאונות והנפגעים לא באמת משתנה למרות העליה בבטיחות כלי הרכב מצד אחד והתגברות האכיפה למימדים פסיכופאטיים מהצד השני.
ממסדים אוסרים על שיפורים כאלה ו/או אחרים ומטילים גזירות פשוט כי אפשר וכי הם יכולים ותו לא, אולי כי כנראה הם סבורים שאם אתה לא מטיל איזו גזירה חדשות לבקרים אתה נתפס כמי ששומט את השליטה והמשילות מידיו. להבדיל מגרביים, רכב זה משהו שקל לפקח עליו ולעקוב אחריו ולגבות בגינו אגרות ומיסים וכי זו אחת הדרכים של פקידונים להדק אחיזת חנק באזרחים ולשלוט בהם. כמו שכתב כאן פעם מישהו חכם - ''חוקים זה לא כדי שיהיה צדק. זה כדי שיהיה סדר''. וכל ממסד רואה את הסדר שלו בעיניים אחרות.
נקסט. כשאני כותב משהו נגד הגדלת מידת צמיג ברכב ספציפי אני מתייחס למגוון ההשלכות טכניות של זה שלדעתי שהן קריטיות. לא מנפנף ידיים כמוך ולא מבטל דעתו של אחר.
למיטב זכרוני בנושא הזה מעולם לא התייחסתי לג'ימני שלהבנתי וממעט הכירותי איתו כנראה אין לו מספיק מומנט והגירינג שלו לא מספיק נמוך על מנת לשבור משהו - או לחילופין המכלולים שלו חזקים דיים במקור ביחס למשקלו ולתפוקת מנועו הצנומה, גם עם צמיג מעט גדול יותר.
ואם כבר אתה משקיע בתשובה אז באופן ענייני בבקשה - ואל תעצבן אותי. אני מתאושש מניתוח בצוואר וכואב לי....:(
אין דרך סדורה להחליף רק את הבושינג באולדמן, זה הכל יציקה שם.
יש דרך לתפרנים לשייף ולהכניס דיסקה כדי לקבע את העסק קצת, אבל זה פתרון קצת עקום.
בכל מקרה יש ירידה מסיבית בשיכוך מהזוג האחורי, הד״ר אבחן אבחן שנשארו להם חודשים לא שונים בכל מקרה, לכן לא מתעסק בזה והולך על החלפה.
- - - Updated - - -
לא מרוצה מצמיגי ה50-50 שזמינים במידה המקורית של הרכב. ב215 יש את ה50 50 של BF(הדגם החדש שיצא השנה) אבל שוב עניין חוקיות המידה.
בולמים מתבלים ויכולת השיכוך שלהם יורדת עם השנים בלי קשר לנזילה או לא.
היה מי שכימת את זה לירידה של כ-50% ביכולת השיכוך בכל-100K ק''מ. אין לי מושג לי מי מדד, מה מדד ואיך - אבל זה משהו שמרגישים ואני מקבל את הקביעה הזו בשתי ידיים כעיקרון מנחה.
אם הבולמים גם נוזלים אז באמת אין ויכוח - הם כבר לא מתפקדים בכלל. מתו סופית. אחת דינם - לפח.
הקיצר - החלפת בולמים זקנים ועייפים לטריים ורעננים היא אחד ה''שיפורים'' הנכונים ורבי המשמעות ביותר. חלק מתחזוקה מונעת נכונה. אפילו אם מחליפים לבולם מקורי פשוט. המשמעות של בולמים תקינים לבטיחות ואפילו לעבירות היא קריטית.
וגם אני לא מוכן לקבל מהבנצ'רמאכר ההוא אפילו צמיגים בחינם.
בשום פנים ואופן לא להיכנס לבנצ'ריה של המלשין הקטן והעלוב הזה ובטח לא לתת לו פרנסה ואפילו לא להגיד לו אפילו שלום. כזה אני. נוטר טינה.
כתבתי בד"כ.
ועיקר ההתייחסות זה לקיטי הגבהה של 2" שנפוצים בשוק.
אגב הנמכת הבאמפסטופ... מובילה לדיון אחר שדנו לגבי סטאפ של הגבהה שבעצם מלה בעיקר את מרכז הכובד של הרכב ונותן תרומה סימלית ולא בהתאמה להגבהה.
גם פה אני מוציא מהכלל את כל קיטי הlongarms לתוצרת האמריקאית.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
עם זה שאנחנו סהכ 10% מהזמן בשטח.... בשביל ה10% קנינו כנראה רכב שטח קשוח עם סרנים חיים והילוך כוח.
אני ארגיש לא נעים בשטח אם אעצר בשטח בגלל שהגומי לא תואם את התוואי.
אם חשוב לך הביצועים בשטח... שים צמיגי שטח.
אם השקט... הבלאי ... והחיים בכביש חשובים יותר. קנה מאזדה 3... לא סתם. שים צמיג חצי חצי.
(:
ואגב אם הבולמים התעייפו רק את הבולמים צריך להחליף ולא לרכוש סט הגבהה קומפלט.
אני אגב חושב שאולדמן מייצרים over all את הסטאפ הכי טוב לגימיני.
שיקלול של אורך חיים נוחות ועבירות והתאמה לרכב.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
הבולמים האחוריים בעייתיים, והצד הקדמי שקע, וגם נהיה רך מידי.
יוחלפו זוג בולמים אחורה, זוג קפיצים קדימה. השאר נבדק ותקין, חצי הגבהה חדשה.
יכולתי להחליף הכל, אני לא מתקין לבד וחבל לשלם פעמיים על עליה על הליפט, אבל באמת שמה ש100% תקין ולא מראה סימני עייפות ישאר על האוטו.
יאללה !!!הלוואי שיתירו לגודל 215/75R15
חברים ?!?!?! במידה ולא וזו רק שמועה
האם אפשר לקבל מאיזשהו גוף לקבל אישור מיוחד למידה הזו ?????
זה לא שונה מכל חלק תחליפי אחר.
באופן לא מפתיע האישור המיוחל הפך לבדיחה בקרב הגימנאים. די ברור שהיה מדובר בקישקוש, חוץ ממספר מעטים שטוענים שהצליח להם פרטנית ולי נראה די ברור שמדובר בקשקוש ושימוש במעכרים ועבריינים כאלה ואחרים. לא חדש.
עברה לי השאלה בראש, האם בכלל מבחינה חוקית שינוי הוראת רישום לרכב אפשרית?
בהנחה שיש לי סכום כסף בלתי מוגבל, וקיבלתי תרומת מיליונים מהעולה החדש רומן אברמוביץ למשל,
האם המחוקק השאיר לי את הפתח לקחת את הרכב למעבדות ולהוכיח שהוא עומד בכל דרישות הבטיחות עם שינוי ברישוי שבחרתי לעשות?
כן. זה עולה עשרות אלפי שקלים ולא בהכרח תקבל אישור בפעם הראשונה. מה שכן, יהיה ברור מזה מה לתקן לפעם הבאה, וחוזר חלילה...
ומה שלא בטיחותי לא יעבור בנתיב הזה בלי קשר לכמות הכסף ...