תגובה: שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני חושב שעבור מקרר, צריך להניח לפחות 35-40AH, תוסיף תאורה - (20-30W למשך 4-6 שעות) בסביבות 10AH נוספים.
בקיצור - 40-50AH ליממה.
בראייה לשהות ארוכה הפאנלים צריכים לספק את הסחורה במלואה, אבל אם מדובר על לילה או שניים, אפשר לקחת בחשבון גם תרומה כלשהי של המצבר. כמובן שיותר פאנלים יספקו יותר חשמל אבל כל אחד צריך למצוא לעצמו את האיזון בין מחיר קנייה, נפח אחסון בג'יפ ותפוקת החשמל שמתקבלת בתמורה.
אני גם לא יודע אם אפשר בכלל להגדיר מספרים כלליים כמו שזיו כתב למעלה, מאחר וקיימים פרמטרים נוספים רבים שמשפיעים על איזון המערכת כגון גודל ואיכות המקרר (מערכת קירור ובידוד), כמות הפתיחות במשך היום והלילה, טמפרטורת החוץ בסביבת המקרר, טמפרטורת פנים המקרר, מצב העננות/כמות הקרינה, דיוק בכיוון הפאנלים ובמעקב אחרי תנועת השמש במשך היום ובטח יש עוד כמה ששכחתי, ולכן לדעתי יש שני אלמנטים חשובים שחייבים להיות כלולים בתכנון מערכת שלמה:
א. מדידה אמינה של מצב המצבר, תפוקה וצריכת החשמל בפועל, באופן שניתן להסיק ממנו את משך הזמן שהמערכת השלמה יכולה לשאת את עצמה, עדיף כזו עם התראות שניתן להתאים אישית.
ב. יכולת התנעה חילופית במידה והחישובים כשלו/לא נבדקו בזמן.
אני לא יכול לומר שאני יודע למדוד ולהעריך את הזמנים והנתונים של סעיף א', אבל כשאני נשאר לילה בשטח תמיד יש איתי 2 סוללות חירום שכל אחת מהן מספיקה לבדה להתניע את הג'יפ לפחות 10 פעמים, וכמובן שיש לי יכולת לטעון אותן בשטח. עם הזמן וההתנסות במערכת, אני מניח שאדע אם/מתי צריך להתניע קצת את הג'יפ להשלמות, או האם צריך להוסיף פאנלים כדי להביא את המערכת לאיזון שיתאים לי יותר.
בשביל זה, אגב, חייבים לצאת לשטח, ועדיף שעה אחת קודם :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מתחת ל 80 אחוז נחשב מזיק למצבר ופה בדיוק קבור הכלב.
צריך קיבולת מצבר שתאפשר שולי פריקה ( 20 אחוז מהקיבולת המוצהרת) על מנת לסחוב את הצרכנים מחוץ לזמן הטעינה...
רוב רכבי הבנזין מחוץ למשחק ( מצבר יחיד של כ 70-80 אמפר שעה) או שיכבו את המקרר בלילה.
דיזלים עם שני מצברים בריאים כנראה יעמדו במטלה.
איזה כיף שכל אחד יכול לזרוק איזה מספרים שבא לו :)
לא נכנס לדיון על כמה אפשר לפרוק ממצבר עופרת, ונניח לרגע שאתה צודק.
עכשיו ניקח את המספר שזיו זרק, ונחמיר גם איתו - 40AH למקרר ל- 24 שעות.
עכשיו גם אני אזרוק מספר: כמה מתוך צריכת המקרר קורית בלילה ? הרי הרבה יותר קר מסביב, ורוב הלילה אנחנו ישנים (אני לפחות...) אז פותחים את המקרר פחות מאשר ביום. בואו נניח שרבע מהצריכה היא בלילה, כלומר 10AH. (למה דווקא רבע ? כי ככה נראה לי ועד שיימדד אחרת זה המספר שאני זורק לחלל).
10AH הם פחות מ- 20% של מצבר 70AH בודד שמקובל בג'יפים בנזין למיניהם (גם אצלי בויטארה למשל)
בקיצור, תיאוריות ומספרים לרוב וכל אחד כאן יכול להוסיף תיאוריות ומספרים משלו, מה שמחזיר אותי לאותם עקרונות שכתבתי קודם: יכולת מדידה בפועל של המערכת הספציפית שלנו, ויכולת התנעה אלטרנטיבית. מעבר לזה, בעיקר ניסוי ותהייה שמתחילים מנסיונם של אחרים ואח"כ מותאמים כל אחד לסביבה שלו ולדרישות שלו מהמערכת.
לילה טוב :)
מה עם להרכיב בקר כזה?
https://www.amazon.com/VANJING-Multi...rds=ampermeter
קצת יוטיוב הראה שיש לו פונקציות מגניבות כמו הפסקת הזרמת הזרם מתחת לאמפרז' מסויים או הפסקת הטעינה מעל וולטג' מסויים.. דיווח צריכת האמפרז' בפרק זמן מוגדר, ועוד ועוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מתחת ל 80 אחוז נחשב מזיק למצבר ופה בדיוק קבור הכלב.
צריך קיבולת מצבר שתאפשר שולי פריקה ( 20 אחוז מהקיבולת המוצהרת) על מנת לסחוב את הצרכנים מחוץ לזמן הטעינה...
רוב רכבי הבנזין מחוץ למשחק ( מצבר יחיד של כ 70-80 אמפר שעה) או שיכבו את המקרר בלילה.
דיזלים עם שני מצברים בריאים כנראה יעמדו במטלה.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בועז,
תאורטית, מצבר AGM היה צריך לפתור את הבעיה הזו.
מעשית, במחירים והאחריות שיש היום בשוק, זה לא כדאי.
אבנר,
כדאי שתקרא גם את השרשור הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9%D7%A0%D7%99?
תיעדתי שם בדיקת צריכה של מקרר בלילה.
אני מסכים עם נדב שהחישוב הוא לא אחיד במהלך היום, וגם לא ניתן להשלכה מחאה בין משתמשים שונים אלאלדעתי כללי אצבע לתכנון שמצריך התאמות אישיות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
כמה מתוך צריכת המקרר קורית בלילה ? הרי הרבה יותר קר מסביב, ורוב הלילה אנחנו ישנים (אני לפחות...) אז פותחים את המקרר פחות מאשר ביום. בואו נניח שרבע מהצריכה היא בלילה, כלומר 10AH.
היינו בסיפור הזה כבר עם בדיקת יכולת תמיכה של מארז אנרגיה בעבודת מקרר.
ב-12שעות ניסוי בלילה בבית החישוב צריכה כשהטמפ הסביבתי 24מעלות, בלי פתיחות בכלל, החישוב שלך מאד קרוב.
זה כבר משמעותית פחות לחישוב הכולל.
בניסוי הרסני אחר.. מקרר חובר למצבר טעון עד לניתוק בגלל מתח נמוך והחזיק כיממה.
מקרר 45ל של קינן, עם שתייה ובשר קפוא.
יש הבדל לא קטן בין מקררים, והחישוב צריך להיות מול מקרר ספציפי ולהקנות הרגלי שימוש נכונים ולא לפתוח כל שנייה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
היינו בסיפור הזה כבר עם בדיקת יכולת תמיכה של מארז אנרגיה בעבודת מקרר.
ב-12שעות ניסוי בלילה בבית החישוב צריכה כשהטמפ הסביבתי 24מעלות, בלי פתיחות בכלל, החישוב שלך מאד קרוב.
זה כבר משמעותית פחות לחישוב הכולל.
בניסוי הרסני אחר.. מקרר חובר למצבר טעון עד לניתוק בגלל מתח נמוך והחזיק כיממה.
מקרר 45ל של קינן, עם שתייה ובשר קפוא.
יש הבדל לא קטן בין מקררים, והחישוב צריך להיות מול מקרר ספציפי ולהקנות הרגלי שימוש נכונים ולא לפתוח כל שנייה.
דורון,
עם כל הכבוד, כתבתי לך גם בעבר, הניסוי הזה לא שווה הרבה.
ע"מ שהניסוי יגיד משהו, אתה צריך לייצב את המקרר והתחולה על הטמפ' עבודה.
ברגע שאתה מתחיל את הניסוי עם מצרכים בטמפ' שונה (במקרה הזה קפואים), ואפילו לא מציין משקלים, הניסוי לא אומר כלום.
לדוגמה - כך מקרר של 30 ליטר, כוון אותו על 4 מעלות, תכניס פנימה 20 ק"ג בשר קפוא ב -18 מעלות, סגור את המקרר, חבר אותו לסוללה של טלפון, ותראה איך הוא מחזיק גם יומיים....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
איזה כיף שכל אחד יכול לזרוק איזה מספרים שבא לו :)
בשביל להבין את העסק צריך להבין את המגבלות האוביקטיביות של מצברי עופרת
נקח את זה בתור הנחת עבודה?
http://web.mit.edu/evt/summary_batte...ifications.pdf
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
עם כל הכבוד, כתבתי לך גם בעבר, הניסוי הזה לא שווה הרבה.
לדוגמה - כך מקרר של 30 ליטר, כוון אותו על 4 מעלות, תכניס פנימה 20 ק"ג בשר קפוא ב -18 מעלות, סגור את המקרר, חבר אותו לסוללה של טלפון, ותראה איך הוא מחזיק גם יומיים....
אני חושב שהגזמת מאד.
זה כן מדמה את התרחיש הנפוץ של שימוש במקרר.
של הכנסת אוכל מהמקרר בבית למקרר ברכב, ותחילת עבודה.
לא כל דבר חייבים להפוך לניסוי אמפירי בהגדרתו.
ואם ללכת על הקו שלך, אז ביצעתי סימולציה למתאר שימוש מוגדר.
אני אנסה לפשט את הדרישה -
טיול של 3 ימים, המקרר ותאורת חניון מתחילים "לשתות" את המצבר החל מרגע ההגעה לחניון (ערב).
ביום השני והשלישי, רביצה בחניון, עדיפות ללא התנעת הרכב.
הבקר והפאנל צריכים לאפשר לי הפעלת המקרר ותאורה מינימלית בערב.
אני לא רוצה לרכוש מוצר זול עם נצילות נמוכה.
מישהו התנסה ברכישה ONLINE של פאנל לא מתקפל? מותגים מועדפים לפאנל? בקר?
זה בכלל לא פשוט, המון פרמטרים כולל כאלו שלא ציינת, ואני לא מכיר מחשבון לדבר כזה ...
ניסוי ותהייה זו הדרך.
הייתי מתחיל מחיפוש של יחידת התראה פשוטה של ירידת מתח המצבר כדי למנוע הפתעות לא נעימות ...
קונפיגורציה נוכחית -
2 מצברים של 96AH מחוברים ונטענים דרך מערכת חכמה של IBS
ל IBS יש פיתרון מעולה לטעינה סולארית אבל יקר להחריד.
- - - Updated - - -
http://ibs-tech.ch/en/products/porta...echnology.html
ה- sk80 נראה כמו צמד פאנלים דומים לשלי, האחרים במאמר הם בעלי שטח גדול בהרבה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ה- sk80 נראה כמו צמד פאנלים דומים לשלי, האחרים במאמר הם בעלי שטח גדול בהרבה ...
6.5KG, לא כולל בקר.....
הנפלד מפיצים את IBS בארץ.
יקר....
סופ"ש הבא מתוכנן ניסוי חוזר, הפעם עם מצבר תקין ...
הפאנלים שלי קלילים, עלו פחות מ-$75 כל אחד ומשלוח חינם, אז אין מיסים.
אחרי שאתייצב על תצורה עובדת (עבורי), אתחיל לעבוד על מיתקון ואריזה. בינתיים הכל מאולתר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
אני אנסה לפשט את הדרישה -
טיול של 3 ימים, המקרר ותאורת חניון מתחילים "לשתות" את המצבר החל מרגע ההגעה לחניון (ערב).
ביום השני והשלישי, רביצה בחניון, עדיפות ללא התנעת הרכב.
הבקר והפאנל צריכים לאפשר לי הפעלת המקרר ותאורה מינימלית בערב.
אני לא רוצה לרכוש מוצר זול עם נצילות נמוכה.
מישהו התנסה ברכישה ONLINE של פאנל לא מתקפל? מותגים מועדפים לפאנל? בקר?
1- נדב, דורן, ואני קנינו (כמה סוגים) של פאנלים כאלו ONLINE, ולדעתי לכל אחד יש בקר שונה.
2- בעצם, אתה כבר עונה על השאלה העיקרית ששאלתי אותך לגבי אופי שימוש, אתה מעדיף פאנלים שיכסו צריכה של 24 שעות. לדעתי זה שם אותך על ערך נקוב של 120-150W לפחות.
3-כמו שכתבו לך, יש המון משתנים מאופי השימוש ועד הציוד שיש לך. לדעתי הכי פשוט להתארגן על יחידה כזו-
https://www.ebay.com/itm/Digital-LCD...item41d3fe8343
(בכל מקרה תצטרך את זה אחרי שיהיה לך את הפאנלים כדי לבדוק ולכייל את המערכת).
יש לי יחידה כזו, ואתה מוזמן להשאיל (גם נדב עובד עם זה).
תחבר את זה בטור למקרר שלך, ותתחיל לעשות פרופילים של שימוש, כמה אנרגיה המקרר צורך במשך היום? במשך לילה? במשך יממה? (אחרי הכתבה שעשית על פרופילים של ג'יפאים, זה פשוט).
לדעתי, תוך 2-3 טיולים יהיה לך מושג טוב.
4- גישה אחרת, בהנחה שבכל מקרה אתה רוצה להצטייד, ולא משנה לך אם זה יהיה 120W או 150 או 200...תקנה 3 פאנלים (של 30-40W) ובקר שמסוגל לכסות 200W, ותתחיל לעבוד (עדיין אני ממליץ לך לקנות את המודד, 30 ש"ח ). לפי התוצאות תחליט אם וכמה להוסיף. יכול להיות, שמשיקולי נוחות וכסף, תעצור על קונפיגורציה מסויימת שתתאים לרוב הטיולים, ובמקרה של טיול חורפי במיוחד (עננים ומעט שעות אור) תוסיף 20 דקות מנוע ביממה.
5- לדעתי, זו נקודת פתיחה טובה להבין את הסוגים והמחירים -
https://www.ebay.com/itm/20-130W-18V...j3Okak3cweEFbA
תודה נדב, דורון ו ZIVO, תשובות לעניין.
שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לדעתי הכי פשוט להתארגן על יחידה כזו-
https://www.ebay.com/itm/Digital-LCD...item41d3fe8343
(בכל מקרה תצטרך את זה אחרי שיהיה לך את הפאנלים כדי לבדוק ולכייל את המערכת).
יש לי יחידה כזו, ואתה מוזמן להשאיל (גם נדב עובד עם זה).
תחבר את זה בטור למקרר שלך, ותתחיל לעשות פרופילים של שימוש, כמה אנרגיה המקרר צורך במשך היום? במשך לילה? במשך יממה?
אבנר,
לא צריך לחכות לטיול, אתה יכול להריץ בבית את המקרר רצוף יומיים ולקבל מושג על הצריכה בתנאים נוחים.
אופי השימוש מאד משפיע.
וגם טמפ העבודה של המקרר.
יש הבדל גדול בכמות ומשל האינטרוולים של עבודת המקרר בין 4 מעלות מעל לאפס, לבין מינוס משמעותי.
אני מסתדר טוב עם מערכת 60w מתקפלת מ-3 פאנלים ובקר שבניתי, והמערכת מודולרית וניתן יהיה להוסיף עוד אם ארצה לשרשר פאנלים נוספים.
איכות הבקר:
יש בקרים שממש בולעים אמפרים בתהליך, עד כדי אמפר שלם באותם תנאים מול אותו הפאנל.
עוד דבר שראיתי שמשפיע הוא נקודת ההזנה למערכת חשמל של הרכב.
התקנתי חיבור אנדרסן חיצוני למצברים, ואני מחבר אליו ישירות את הפאנל, בניגוד לחיבור לתיבת נתיכים בארגז בעבר.