תגובה: מדחס של מקרר SnoMaster עובד כשהרכב מונע אבל מפסיק כשהרכב כבוי
ואיך אתה מתכוון לחבר?
אני מקווה שנושא "התקע מצית" ברור?:mad: זרוק אותו ותעשה חיבור קבוע או מחבר אמיתי.
זיו .. השקע עצמו בעיה או הכבלי/ חוטי חשמל שממנו למצבר ?
עידן .. מה שלום האוניה והמקרר 35 שלי ?
יש צפי ?
תודה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
עידן,
אצלי בשעון מתח לא ראו את שבריר השנייה של ירידת מתח בהנעת המדחס, ועל הצג היה מעל 12.4, והמדחס נעצר, ונכנס ללופ נסיונות הנעה כל כמה דקות.
כל זה לפני שדרוג הכבל.
Slowly..
מקררי SnoMaster מגיעים עם שעון מתח מובנה עליהם שמראה בדיוק את המתח שהמקרר מקבל ולפיו מנגנון ההגנה על המצבר עובד.
בנוסף, כדי שהמדחס לא ייכנס ללופ ניסיונות התנעה שהוא הרסני גם למצבר וגם למקרר, המדחס מכוייל להתחיל לעבוד שוב רק כשיש טעינה שוב.
אמיתי - כדי לוודא שאכן מדובר במפל מתח ולא במצבר חלש, חבר מד מתח ישירות על המצבר והפעל את המקרר שוב. במידה ומד המתח שעל המצבר מראה מספרים זהים למד המתח שעל המקרר, הבעיה היא במצבר, במידה ומד המתח שעל המקרר יורד ומד המתח שעל המצבר נשאר גבוה, הבעיה היא מפל מתח.
זה לא משנה את העובדה שכדאי לחבר את המקרר דרך כבל עבה יותר וללא שקע\תקע מצת (אין צורך בשקע בכלל, אתה יכול להשתמש בחיבור הישיר של המקרר).
בכל מקרה - קח בחשבון שמצברי התנעה רגילים של רכב לא מיועדים לשימוש כזה והפעלת מקרר מקצרת משמעותית את חייהם.
ממליץ בחום להוסיף מצבר צרכנים נפרד ועדיף שיהיה מסוג פריקה עמוקה - ואז אתה יכול לכוון את מנגנון הCut Off במקרר ל10V ולעבוד ללא חשש למצבר הרכב (יש מצברי פריקה עמוקה זולים שעולים לא יותר ממצבר רכב)
לשם הדוגמה - אצלי ברכב מותקן מצבר פריקה עמוקה 100 אמפר כמצבר צרכנים והמקרר עובד 24/7 גם לא בזמן טיול. המקרר מכבה את עצמו רק אחרי כ4-5 ימים ללא התנעה (כתלות במזג האוויר) .
עידן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש צפי ?
תודה.
האונייה בנמל כבר כמה שבועות, מחכה שאנשי המכס\מכון התקנים יסיימו את חופשת החג שלהם...
טוב ;)
תגיד להם שעונת הטיולים התחילה וצריך את המקרר !
מחכה ....
אחרי כיוון הcut off ל10.8 טלילה הוצאתי הבוקר בקבוק מים קפוא מהמקרר.
החיבור ישיר למצבר (דרך פיוז). השבוע יותקן כבל עבה.
הכבל עם התקע מצת ישמר אם יש צורך להעביר את המקרר (זמנית) לרכב אחר.
עידן - מצבר צרכנים בהחלט בתכנון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש צפי ?
תודה.
במקרה הזה, עד עכשיו, עוד לא ברור באיזה כבלים מדובר, אבל זו לא הנקודה.
השקע+ התקע של המצית סובל משתי בעיות עיקריות -
1- בסופו של יום, למרות שמדובר המוצר גדול פיזית, שטח המגע (למשל בקצה של התקע) הוא קטן. בגלל עלויות יצור, ובעיות חלודה, החומר שממנו בנויים המגעים גם לא משהו.... ובסופו של יום יש שם מפל מתחים, התחממות וכו'.
2- אין נעילה או שום אבטחה שתמנע מהתקע לצאת. לא מדובר לצאת עד הסוף, פשוט הקפיץ של הפין + של התקע, דוחף אותו כל הזמן החוצה. תוסיף רעידות של נסיעה, ומוקדם או מאוחר, המגעע מתרופף.
כל מחבר שאתה משתמש לטיסנים (EC5, XT60....) יעשה עבודה טובה בהרבה.
מדחס של מקרר SnoMaster עובד כשהרכב מונע אבל מפסיק כשהרכב כבוי
הבנתי.
יבוצע ( כשיגיע המקרר )
למרות שהכנתי שקע יכטות במיוחד לזה .. הוא יישאר למקרה ש...
בנתיים אני מתלבט מאיפה להעביר את החשמל. ואין מקום לעוד מצבר במנוע.
ושאלה שעברה לי בראש ואולי עלתה בשרשור של חשמל לזמן מחנה ... למה לא להשתמש בסוללת ליטיום לשעות הלילה ? חישבתי ש 66 ואט ב 12 וולט זה בערך 5.5 אמפר. וזה בעבודה רצופה ... וממילא הוא לא אמור לעבוד רצוף ... אז סוללה של 5.2 שלושה תאים ( ויש לי כאלו מהטיסנים ) אמורה לאכול את זה בלי מלח. ולהטען בשעה בקלות בזמן ארוחת הבוקר והקיפול. במקום כל הברדק של פאנלים ועניינים ... בכל מקרה לפחות לרכב רך שאין מקום למצבר כפול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
הכבל עם התקע מצת ישמר אם יש צורך להעביר את המקרר (זמנית) לרכב אחר.
עידן - מצבר צרכנים בהחלט בתכנון
א. מה שזיו כתב.
ב. אתה יכול לייצר כבל קצר שבצד אחד יש תקע מצית ובצד השני עם מחבר, שמתחבר לתקע נורמלי שתתקין קבוע לחיווט של המקרר.
בצורה זו, תוכל להעביר לרכב אחר, או כמו שאני עושה לפעמים, מפעיל את המקרר בבית לילה לפני היציאה לטיול, לטובת קירור מקדים וסידור הדברים במקרר(תקע מצית מתחבר לממיר 220-12v).
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ושאלה שעברה לי בראש ואולי עלתה בשרשור של חשמל לזמן מחנה ... למה לא להשתמש בסוללת ליטיום לשעות הלילה ? חישבתי ש 66 ואט ב 12 וולט זה בערך 5.5 אמפר. וזה בעבודה רצופה ... וממילא הוא לא אמור לעבוד רצוף ... אז סוללה של 5.2 שלושה תאים ( ויש לי כאלו מהטיסנים ) אמורה לאכול את זה בלי מלח. ולהטען בשעה בקלות בזמן ארוחת הבוקר והקיפול. במקום כל הברדק של פאנלים ועניינים ... בכל מקרה לפחות לרכב רך שאין מקום למצבר כפול.
אכן עלה בעבר.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9%D7%A0%D7%99?
לחסוך לך התלבטויות, זה עובד חלקית, ולא הייתי סומך על זה כשיש דברים גבוליים במקרר כמו מוצרי חלב או עופות.
Slowly..
גיא,
אני לא מצליח לעקוב אחרי החשבון שלך.
גם אם אני הולך בזהירות, אתה צריך לחשב לפחות 12V 2AH, כלומר 24W לכל שעה .
חניית לילה טיפוסית מתחילה ב 17:00 וזזים למחרת, לא לפני 08:00, כלומר לפחות 15 שעות.
כלומר, מצבר 12V יצטרך לספק 30AH!!!
או במילים אחרות 360W.
אצלי יש מדידה על המקרר, וזה מספר אמיתי ( אצלי זה עובר את ה 3AH, אבל זה כבר סיפור אחר).
נכון, אפשר לעשות כל מני תרגילים ( להקפיא את התכולה בבית, משמעת פתיחות ..) אבל לא בשביל זה קנינו מקרר.
יכול להיות שבמקרה שלך, שווה לשלב מצבר ליתיום + המצבר של הרכב + התנעה של 10-15 דקות לפני השינה .
טוב .. נתחיל מזה שאין לי נסיון מעשי אלא רק ממה שאני קורא פה וממקרר יותר גדול בדי90 של קובי שיש לו גם מצבר יותר גדול ממה שיש בדאסטר.
נמשיך מזה שתכלס, אין לי גם נסיון בשימוש במקרר ברכב ( למעט שבועיים עם ה מוטור-הום עכשיו ) עד היום בשימוש בתיק קרור היתה משמעת פתיחה חמורה מאד עד לחניית לילה, משמע לא פותחים בכלל .. אבל מהרגע שמתחילים .. זה מדרון חלקלק .. אני מניח שגם במקרר זה יהיה ככה.
לעומת זאת, על הסוללה חשבתי לטובת השלב שבו הולכים לישון, משמע משהו כמו 6-8 שעות בלבד .. חוצמיזה יש לי בוסטר להתנעה בחירום .. ( שאולי גם הוא יכול להחזיק את המקרר ) ויש את המנתק המובנה של המקרר ... וכשיגיע .. ננסה ונראה מה הכי טוב לי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
התנעה של 10-15 דקות לפני השינה .
במקרה של מנוע דיזל, אני בכלל לא בטוח שהנעת הרכב ל-10דק מחזירה את מה שלקחה הנעת הרכב.
וטרטור של מנוע בחניון לילה זה חטא שבין אדם למקום/לעצמו/לזולתו וכנראה גם למצבר..
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
במקרה של מנוע דיזל, אני בכלל לא בטוח שהנעת הרכב ל-10דק מחזירה את מה שלקחה הנעת הרכב.
Slowly..
גם אני חושב ככה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
וטרטור של מנוע בחניון לילה זה חטא שבין אדם למקום/לעצמו/לזולתו וכנראה גם למצבר..
Slowly..
חטא שאין לו כפרה ... ( מעבר לעובדה שאנחנו מעדיפים לחנות לבד )
1.1111111111
אני בכל מקרה מתרחץ, ומשתדל לא לעשות את זה באמצע המחנה :-)
אז לפני השינה, אני מניע, נוסע הצידה, מתרחץ וחוזר, בהנחה שאני עושה את זה בניחותא, (מכין לעצמי משטח על מה לעמוד, מחבר את המקלחת וכו') הנה לכם 15 דקות, שהמנוע עובד, ורוב הזמן לא במחנה.
נכון גיא, שאתה לבד, ולא זז לצרכי מקלחת, זה לא אותו הדבר.
לגבי ההערה שלכם על 10 דקות והחזרה של "עלות" ההתנעה.
בבקשה קצת מספרים :-)
1- בואו נניח זרם התנעה 1000A ובואו נניח סטרטר של 4 שניות (ותסכימו איתי שהייתי LARGE), כמה AH צרכתי מהמצבר???
2- אלטרנטור של ~100AH , כמה נותן בסרק? כמה AH יתווספו מ 15 דקות עבודה?
מספרים מדודים:
הסטרטר בויטארה: 100 אמפר
הסטרטר בצ'רוקי: 160 אמפר
אלו לא נתוני שבריר השנייה הראשון, אלא אחרי התחלת הסיבוב.
הזרם הראשוני הרגעי (ע"פ סירטונים, לא מדידה שלי) 700 אמפר לסטרטר של משפחתית (שקול לויטארה).
לצורך חישוב מקורב אשתמש בנתוני הויטארה:
נניח לרגע שהזרם הרגעי הוא לחצי שנייה (והוא לא), ונניח שלקח עוד 4 שניות להתניע (רוצו מהר לבדוק למה כל כך הרבה ...)
זה שקול ל- 8 שניות במאה אמפר.
הויטארה טוענת (מדוד) כ- 50 אמפר כשהמצבר במצב מרוקן יחסית
כלומר, 16 שניות של טעינה מוקרבות כדי להחזיר את מה שהסטרטר צרך.
בפועל הויטארה מתניעה תוך חצי השנייה הראשונה, כלומר נדרשות 8 שניות להחזיר את הצריכה ...
לא מדדתי את נתון זרם הטעינה בצ'רוקי אז אין לי איך לבצע עליו חישוב מקביל אבל בכל מקרה המספרים לא יהיו שונים בהרבה כי כאשר הסטרטר גדול וצורך יותר, האלטרנטור גדול פחות-או-יותר בהתאמה ...
++++
אז רבע שעה, מכסה את ההתנעה??? :-)
רבע דקה ...
(אלא אם כן הטנדר שלכם הוא כמו של השכן שלי, שלוקח לו רבע שעה רק להתניע ...)
אתה חושב שזרם הנעת פרייבט שווה לדרישת מנוע דיזל?
לא ממש.
אלטרנטור של מנוע דיזל לא בהכרח נדרש לתת הספק כמו של ממנו בנזין שחייב לתמוך בהצתה.
אלטרנטור של היילקס לדוג זה כמה עשרות אמפר, לא קרוב ל-100,ולא אופתע לגלות שככה זה עם דיזלים אחרים.
לא סתם חש אחריות שונה למצבר זהה אם הוא בדיזל או ברכב בנזין.
Slowly..
דורון,
לדעתי אתה מבלבל בין האתגר, הרגעי של זרם גבוהה מאוד ( נניח אפילו מתקרב ל 800-900אמפר), מה שלא עושה טוב למצבר .
לבין השאלה שאתה וגיא העלתם, כמה זמן לוקח לאלטרנטור להחזיר את האנרגיה הזו .
ניסיתי לחדד לכם, שאם הרכב במצב תקין, ויש פיק רגעי, ואחריו כמה מאות אמפר למשך שתי שניות, אז זה באמת לא סיפור גדול.
יתרה מזאת, תחשוב על מי שכל הפרופיל שימוש שלו זה סידורים בעיר , או רכבים מודרנים שמכבים מנוע בכל עצירה.