חוזר: ריתוך ציריה-האם אפשרי?
אולי זה המקום לפתח את הנושא בעקבות הציריה שנשברה במעלה ורדית .( בשבת )
במיוחד לבעלי C קליפס
למה לא להוציא את הציריה כולל החלק השבור לבצע ריתוך מקומי רק לצורך חילוץ
הרכב .?
הרי את הציריה יש לפרק לפני החלפה .
אז לשבת לחכות שעות עד שמקבלים חלק חילוף :-(
אני יודע שבארצות הברית זה שלב לפני החלפת ציריות אצל כל אלה ששוברים אותם
בעבירות קשה .
אז איפה כל רתכות השטח ?
אצלי יש תמיד כמה אלקטרודות מצברים יש בכל רכב כבלים להתנעה ( ריתוך ) יש בכל רכב
רצוי שיהיה דיסק להשחזה ( זה חסר לי :cry: )
איציק
איציק, כשדיברתי עם יואב בשבת הצעתי לו לפני הכל להעלות את הציריה הגזורה למרכז עם אחד החברים שאיתו, תכננתי לרתך אותה ולהשתמש בזה כמוצא אחרון לחילוץ עד הכביש במקרה שלא תימצא צירייה אחרת. דמיינתי לעצמי חתך מדוייק ונקי כמו שראיתי בציריות גזורות בעבר..., אני חושב שתמונה שווה יותר מאלף מילים לכן אשתדל להעלות תמונה של מה שנשאר מהצירייה.
עד אז תאמין לי שזה בלתי אפשרי בעליל לעשות משהו עם הצירייה הזאת... אם היה מדובר בחתך נקי בנקודה שלא יושב עליה מייסב וכו', ניתן היה להתקין אותה על מחרטה, לחתוך פאזה עמוקה ולרתך עם אלקטרודות ניקל שמתאימות לריתוך פלדה מחוסמת , לעומת זאת, לבצע ריתוך בתנאי שדה עם זיקה 11 נראה לי שחבל על הזמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
....... לחתוך פאזה עמוקה ולרתך עם אלקטרודות ניקל שמתאימות לריתוך פלדה מחוסמת .....
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
עוד שאלה שנשאלת היא האם מלבד הקצה המשונן הצירייה אינה מחוסמת או מטופלת בצורה טרמית מה המניעה מלרתך אותה בעזרת אלקטרודה שמתאימה לסוג הפלדה ממנה היא עשוייה?.
א. הצירייה כן מחוסמת, כולה.
ב. כל הנקודה היא ריכוז מאמצים. כשהחומר אחיד לגמרי, המאמצים מפוזרים בצורה אחידה על כולו. כל פגם בפני השטח, במקרים קיצוניים של מאמצים גדולים וחומרים חזקים מאד שרגישים לזה, סריטות מיקרוסקופיות מספיקות כדי לגרום לריכוז מאמצים קטלני. ריתוך הכי מקצועי שבעולם (ואני מכיר ויצא לי לעבוד עם ריתוכי לייזר מדויקים שחבל לכם על הזמן) הוא לא מושלם, ויצור ריכוזי מאמצים שישברו את החומר, וזה לא משנה ממה הצירייה עשויה ומה האלקטרודה.
אני השתכנעתי. אין טעם לרתך ציריה, שלעולם לא תהיה חזקה, עמידה יגם מאוזנת כמו ציריה "אורגינאל".
הזמנתי זוג ציריות לפי הזמנה, באורך+עובי+חומר+שינון הרצוי, הציריה גם עברה חיסום ע"י היצרן (דיסקל פ"ת, לפי המלצה כאן בשרשור), איזון, כמובן ואפילו הורכבו עליה פעמונים חדשים והגיעה כבר סגורה עם גרמושקות, פשוט תענוג.....
אמנם התענוג לא זול, אבל שווה כל שקל, בלי אילתורים מיותרים שיוכלו למנוע ממך לסיים מרוץ (או טיול), פשוט השקעה חכמה לטווח הארוך