בדיוק.
אלא שגם אנחנו, שברחנו לפריפריה, נאלצים מדי פעם להגיע לצנטרום של הפויקה המהבילה הזו שנקראת גוש-דן.
פעם בשבוע אני מקלל כל רגע כשאני מתקרב למרכז.
Printable View
אצלינו דווקא הרבה יותר טוב (מאשר בכפר-סבא)
אצלי הדואר דווקא עובד יותר טוב (גרתי מספר שנים בלב תל אביב, בגיל שבו זה נחשב מוצדק). אבל זה תלוי מקום. במושב הקודם היה קטסטרופה.
אני לא הצלחתי להבין מה קורה עם תושב תל אביב שעובד מחוץ לרצועות, משלם בזמן יציאה ?
מה קורה שהוא חוזר הביתה ב 4 אחה"צ כדי לקחת את הילדים מהגן ?
מה עושה תושב צפון הרצליה שרוצה לעשות קניות בקניון ברעננה ב 5 בערב עם הילדים או ללכת איתם לסרט ?
אני לא מבין למה אתם מסתבכים עם הקושיות האלה בסגנון "מה יעשה תושב הוד השרון שעובד ברעננה ואחר כך מסיע את חמותו לחתונה בראשון לציון".
עוד לא הבנתם שהגודש/פקקים לא מעניין אף ממשלה כאן מעבר לעובדה שהוא מתוכנן ויזום כי הוא מפיק למדינה רווחי עתק הכי קלים בעולם כתוצאה מבזבוז מטורף לריק מדי יום של מיליוני-מיליונים ליטרים של דלקים (ש-70% ממחירם הוא מיסים) ושהדבר היחיד שמעסיק את הפקידונים זה הטלת עוד ועוד מיסים?
זה יקרה ביתר שאת כי אנחנו שותקים. צאו לרחובות בהמוניכם ואל תרחמו.
לפי מה שפורסם - גם תושבים ישלמו.
הפשרה שהושגה ברגע האחרון- פטור לנכים.
לא צוחק. ברצינות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
פטור לנכים, שרים, ח"כים....
מה הדין בכל מיני רכבי ת"ש צמודים של בכירים במדינה/משק למיניהם? כל מיני שופטים, אלופים, רבנים ראשיים, מנכ"לים/סמנכ"לים בשירות הציבורי וכו' וכו'?.....
תנו לי לנחש - או שיהיו פטורים, או שיהיו פטורים. בעלת כלי הרכב הצמודים שלהם שהיא המדינה, תשלם את האגרה לעצמה - יד ימין תשלשל את הכסף ליד שמאל.
כמו שבועז dice2 ציין - ברגע שדו"גים אינם פטורים מהאגרה, יצא המרצע מהשק. המטרה אינה להפחית את מספר כלי הרכב הפרטיים כי זה משהו שלא יכול לקרות - כי המדינה דאגה מראש שלא תהיה שום אלטרנטיבה לרכב הפרטי שמכניס לה טריליונים במיסים - אבל היא כן דואגת שהשימוש בו יהפוך לסיוט פקוק ויקר. המטרה היא אחת בלבד - גביית עוד ועוד מס.
אם הציבור לא יתקומם, זו תהיה רק ההתחלה. ואתם יודעים שאני לא טועה.
ולשאלתך דרור - בעלי רכב צמוד - זה כתוב בחוק - מי שישלם הוא המעסיק.
לכאורה כדי לעודד את המעסיקים להוציא את המשרדים לפריפריה.
מבחינתי מוטיבציה מעולה לקחת רכב צמוד.
אסף.
עד 2024... אלוהים גדול.
אסף.
כמו תמיד, חפש לאן הולך הכסף.
"אנשי שלומנו", המקורבים, האוחזים בג'ובים - כמובן יהיו פטורים.
רכב מהעבודה? המעסיק ישלם. ואין לו סיבה להתלונן כי זו תהיה הוצאה מוכרת.
זה גם ישתיק את כל אלה שנוסעים ברכב ליסינג מהעבודה. כי זו לא בעיה שלהם.
אבל הליסינג יחזור לפרוח ובגדול. יבואני הרכב ימכרו יותר מכוניות לציים הגדולים ויחייכו כל הדרך לבנק.
המדינה תרוויח הרבה יותר ממיסים על רכב חדש ותחייך כל הדרך לבנק.
גודש? את מי זה מעניין בכלל. עוד עשרות ומאות אלפי רכבי ליסינג = הפקקים יגדלו ביתר שאת ויכניסו עוד מיליארדים לקופה בדלק שנשרף לריק מדי יום ביומו - והקופה תמשיך לצלצל. הכל בדיוק לפי התכנית הגדולה. ככה מניעים כלכלה וסוגרים את הגרעון. לפחות עד שרוב צי הרכב יעבור לחשמל וההכנסות ממיסוי על דלקים יירדו בחדות - עד אז כבר יתגבש מודל המיסוי על רכב חשמלי/טעינה שמפצה את המדינה על התפוגגות קרן השפע שנקראת "דלק". ואל תדאגו - המודל הזה ייתייחס לטעינה כאל תדלוק ויותאם למדיניות של יצירת פקקים יזומים ובזבוז עצום של אנרגיה שמכניס כסף למדינה.
כרגיל, יהיו מגזרים שיהיו פטורים, המעסיקים יזדכו על הוצאה מוכרת וכו' וכו' בלהבלהבלה.
וכרגיל - רק האזרחים הפשוטים ישלמו וישלמו וישלמו.
מטומטמים, רק אתם אשמים, כי אתם שותקים.
תוציאו כבר את הראש מהתחת וצאו לרחובות.
דרור, זו פעם שלישית רק בדיון הזה (!) שאתה קורא לנו מטומטמים צאו לרחובות.
אבל נראה לי שאתה בעצמך עדיין כותב מהמחשב במזגן...
כמובן שאם אני טועה ואתה בחוץ ברחוב עם שלט ומגפון, אני מתנצל, תגיד איפה אני בא עכשיו להתייצב לצידך.
אחד שמוחה - מעלימים אותו
100 שמוחים- נעצרים
1,000 מוחים - אולי מקבלים שפריץ ממכתזית ובמקרה קיצוני - קצת מכות
100,000 מוחים שחוסמים צמתים ועולים על מוסדות ציבור - כבר מקשיבים להם.
כשאני כותב "מטומטמים" אני מתכוון לכולנו, כולל אותי. כי כל אחד כאן באמת מעדיף להשתבלל בבית ואם עושה משהו - מנסה לפתור קודם כל רק את הצרות שלו. במסגרת הפתרון האישי שלי, אני חתכתי מגוש דן והשיפור באיכות החיים משמעותי ותהומי, בלתי ניתן לתיאור אפילו - אבל אני עדיין מתעצבן פעם בשבוע כשאני נאלץ להיכנס לגוש דן.
העניין הוא לגרום גם לכם להכניס לתודעה ברצינות שהמדינה שלכם היא בעצם אויב שפועל נגדכם ללא-לאות 24/7.
כשתבדקו את הפרטים אחד לאחד תבינו שזה בדיוק המצב ואולי בסוף זה כן ייכנס ואול יאפילו יעבוד.
כמובן שכאן, עם מאסה רצינית של אנשים שמקבלים רכב מהעבודה ולכן אגרת הגודש לא נוגעת להם, אין סיכוי להזיז משהו. אבל על זה בדיוק בנוי כל המודל שהמדינה עובדת לפיו - כל מי שזה לא נוגע לו אישית, לא אכפת לו. ככה ממוססים הכל.
בעברית קוראים לזה "הפרד ומשול".
חלק מאזרחות טובה זה לא לקבל בהכנעה כל גזירה וכל גחמה. ראו את הצרפתים. שם אוי לממשלה שמעיזה להתעמר באזרחים. מיד כל המדינה ברחובות.
אני מעריץ את המגזר הערבי שיצא לרחובות ולכבישים והבהיר - בכוח - שאיתו לא מתעסקים ואוי למי שינסה. להם יש אומץ. אנחנו? סמרטוטים.
- - - Updated - - -
אגב גודש ופקקים וערבים...
"עיר המחוז" כאן, אינה עפולה אלא נצרת.
והפקקים בנצרת יכולים לפעמים לעשות בית ספר לת"א.
אני רוצה לראות את הגאון שיעיז להטיל אגרת גודש בנצרת. או לרשת אותה במצלמות שיתעדו כניסה ויציאה של רכב מהעיר.
הרי המצלמות האלה יישרפו ויושמדו מדי יום ביומו.
ראו מה עשו בואדי ערה לכל הרמזורים (ובמשך שבועיים שלא היו רמזורים, גם לא היו פקקים בכביש 65....)
כדי לשמור על שלמותן ותקינותן של המצלמות, יצטרכו להעמיד פלוגת מג"ב מסביב לכל מצלמה. ולא בטוח שגם זה יעזור.
רק ככה אזרחים מבהירים לשלטון רע שיש גבול לכל תעלול.
פעם, כשהייתי צעיר ואנרגטי, אבל באמת צעיר, עוד לפני שהוצאתי רשיון נהיגה, הייתי אחראי צומת קסטינה מתאם מטה העם עם הגולן, זה היה בסיבוב השני של ההפגנות האלו כבר אחרי רצח רבין.
בהמשך הייתי מפגין מתמיד כולל פינוי פסיבי מאיזו גבעה.
לקח לי לא מעט זמן להבין שבסוף מכל הגיבורים שיוצאים לרחובות תמיד יהיה אחד שידע להיות בזמן הנכון במקום הנכון כדי לא לחטוף מהשוטרים ולהצטלם לטלביזיה, אותו אחד תוך כמה שנים יהיה חבר כנסת, וישכח את כל אלו ששכבו על הכביש תרתי משמע כדי שהוא יתקדם. ובדרך כלל גם לא יקדם באמת את האג'נדה שעליה הוא גדל.
מצד שני הבנתי שיש לי נטייה להיות בדיוק במקום הלא נכון בזמן הלא נכון (ולא נכביר בפרטים).
מאז גם התבגרתי גם התמתנתי וגם נהייתי עצלן מידי.
אבל בעיקר הבנתי, שיציאה לרחובות פשוט מקדמת למעלה חארות אחרים ותורמת מעט מאוד לחיים שלי עצמם.