תגובה: רוביקונים למח"טים....טוב לי בקבע (-:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מנוע 2.0T ב-JL רחוק מ"לבאס". נהפוכו. מבחינת ביצועים, זמינות כוח, מומנט וכו' - הוא חזק ומלהיב ומוצלח. קשה לי לשים אצבע על חסרון בולט שלו, אם בכלל, למעט צליל מעצבן שמזכיר דיזל, התחושה האישית שלי שזה לא מנוע שמתאים לרכב שטח שאמור להתמודד עם תנאים קשים (כי אני מאוד בעד פשטות ומאוד נגד סיבוך ועודף טכנולוגיה ללא צורך אמיתי) וכמובן אחרי נסיעות על JL עם מנוע 3.6 שפשוט מתנהג ונשמע אחרת, הרבה יותר טבעי ונעים, חלק וליניארי ולא פחות חזק וגמיש (וכמובן שותה יותר דלק).
אנחנו רואים מסביבנו לא מעט CJ בני 30-50 שנה וסופות בנות 30 והם בועטים וקל להבין מזה שאין כמו פשטות. בעוד 20 שנה נראה כמה JLים ישרדו. אם בכלל.
תיקתוקי הדיזל במנוע 2.0 בנזין קורים בגלל מערכת ההזרקה ( הזרקה ישירה ) וגם זה ב 2 דקות הראשונות בהתנעה קרה .
ב 20 -30 שנה האחרונות מנועי הדיזל היסתדרו מצויין עם מגדשי טורבו בשטח אני מאמין שגם הבנזין יסתדר .
דווקא בעיני מנוע ה 2.0 פחות מורכב מכנית ממנועי ה 3.6 שהיצרן משדך אותם מתחילת שנת 2021 למערכת האיטורק המיותרת ( סוללות 48 בגחון , קו קירור יעודי לסללות , גנרטור במקום אלטרנטור עם הפחתה אלקטרונית ל 12 , מנוע חשמלי ,....) ובוא נודה , גם מנוע ה 3.6 האגדי לא מפגין את שיא האמינות והפשטות עם תקלות ראשים בשנתונים מסוימים .
לצערי אנחנו מתקדמים יותר ויותר למנועים קטנים ומוגדשים ( גם אצל המתחרים - פורד ) ותמו ימי המנועים הפשוטים ,רק לפני כמה ימים סטלנטיס הכריזו על מנוע חדש בנפח 3.0 מוגדש עם 400 כוחות סוס שכנראה יגיע גם למותג jeep .
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
400 סוסים זה נהדר. במיוחד כשהם בוטשים במקום בעצבנות בפקק.
היכולת לטפל בהם רק במעבדות של נאס"א, זה כבר הרבה פחות נהדר.
תשמרו על הג'יפים הישנים והפשוטים/טיפשים שלכם. עד שיאסרו עלינו לנסוע בהם (אבל אז יאסרו לנסוע גם בכל רכב אחר שלוגם דלק מאובנים), הם רק יהיו מבוקשים יותר ויותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaron.nahum
אני לא יודע מהיכן אתה קובע עובדות נחרצות.
יש לי את ספר הרכב (באנגלית ) הגיע עם הרכב
בנוסף ניתן להוריד את ספר הרכב בעברית באתר של סמל"ת.
כאן :
https://www.jeep.co.il/carbook_wrangler/
בשני המקרים לא מצויין אוקטן מינימלי 97
בגרסה העברית הם אומרים שהמינימום הוא אוקטן 95 (עמוד 453 אם תרצה לחפש )
ואפשר לשים יותר. כמובן משפר ביצועים . אבל בפירוש לא אומרים שלא להשתמש ב 91
בגרסה האנגלית המספרים נמוכים עוד יותר ,
מצרף את הדפסת הדף באנגלית והדף בעברית הרלוונטים
קובץ מצורף 136648קובץ מצורף 136649
בדף באנגלית מצויין אוקטן R+M, זה שיטה אמריקאית, נוזל דומה יקבל בא מדד נמוך יותר, למיטב זכורני בין 5-10 יחידות הפרש.
מעניין איך זה ישפיע על הביקוש של ה-JK מהדור הראשון(3.8).
בהשוואה ל-JL חדש הוא הרכב של פרד פלינטסטון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל אדיב
מעניין איך זה ישפיע על הביקוש של ה-JK מהדור הראשון(3.8).
בהשוואה ל-JL חדש הוא הרכב של פרד פלינטסטון
אין לי מושג
אבל כרגע גם ככה אין מחירון לרנגלרים, מכל הסוגים...
כל מספר לוקח. ברצינות. אין שום קשר למחירונים. היצע וביקוש נקודתי בלי שום קשר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
400 סוסים זה נהדר. במיוחד כשהם בוטשים במקום בעצבנות בפקק.
היכולת לטפל בהם רק במעבדות של נאס"א, זה כבר הרבה פחות נהדר.
תשמרו על הג'יפים הישנים והפשוטים/טיפשים שלכם. עד שיאסרו עלינו לנסוע בהם (אבל אז יאסרו לנסוע גם בכל רכב אחר שלוגם דלק מאובנים), הם רק יהיו מבוקשים יותר ויותר.
דרור, איך אתה שם מנוע עם מזרקים מבוקר מחשב באותה שורה כמו רכב עם קרבורטור ? שהסופה יצאה אני מניח שכולם התרחקו ממנה כמו מאש בגלל הטכנולוגית טילים הזאת לא ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
...כשהסופה יצאה אני מניח שכולם התרחקו ממנה כמו מאש בגלל הטכנולוגית טילים הזאת לא ?
בגדול... כן :rolleyes:
מַה שֶּׁהָיָה הוּא שֶׁיִּהְיֶה וּמַה שֶׁנַּעֲשָׂה הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה וְאֵין כָּל חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בגדול... כן :rolleyes:
מַה שֶּׁהָיָה הוּא שֶׁיִּהְיֶה וּמַה שֶׁנַּעֲשָׂה הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה וְאֵין כָּל חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ.
אשכרה כן.
כשקניתי ב-97' סיקס מודל 89', המכונאי שנחשב לגורו של הג'יפים בחולון ממש חשש מההזרקה MPI של הסופות כי הוא לא ידע להתעסק איתה. עברו עוד שנתיים עד שהבין שחוץ מלבצע ניקוי מזרקים אחת לכמה שנים בעלות של כמה מאות שקלים (במכון הזרקות. מי שעושה לבד יגמור את העניין בחשבון דו ספרתי), אין מה להתעסק איתה. כי הזרקת פורט אמינה פי כמה מהקרבורטור הכי פשוט ואמין.
סוף הניינטיז-תחילת ה-2000 נחשבות לא מהיום לשנות שיא האבולוציה של רכבי שטח. משם והלאה העסק הולך ומתדרדר במדרון. אובר-תיחכום לטובת הקטנה (תיאורטית) של צריכת דלק והפחתת זיהום ובעיקר על מנת לייצר תקלות ולהגדיל את צריכת החלפים, שמתבטא בקושי הולך וגובר לתחזק את זה, ובעליה תלולה במספר התקלות המשביתות.
אתה נשמע קצת כמו איזה מכונאי גורו מחולון שאני מכיר.... ;)
הוא התהדר בתואר "ד"ר".
מכונאי ג'יפים מהדור הישן. כזה שידע לעשות אוברול דרך האגזוז ולפתור כל בעיה עם פטיש ואיזמל, חוט ברזל וג'פקה.
פתאום נפלו עליו סופות בעלות מנועים עם הזרקה וכמה חיישנים. בהתחלה יצא לו עשן מהראש, היה מקלל ובועט בגלגלים. הזהיר אותי שזה מסובך ולא בשבילי. מהר מאוד הוא למד שהשד לא כזה נורא (אבל הפרנסה שלו ממש נפגעה, כי ה-6 בטור המוזרק התגלה כאמין פי כמה מהמנוע מוזן הקרבורטור שהיה מתחרפן כל שני וחמישי)
אבל מנוע 242 המוזרק הוא באמת מוצג ארכיאולוגי לעומת הזוועות הממוחשבות של היום שמוציאות פי 2 הספק מנפח קטן יותר. מצד שני, הוא הרבה יותר אמין וקל לתחזוקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מנוע 2.0T ב-JL רחוק מ"לבאס". נהפוכו. מבחינת ביצועים, זמינות כוח, מומנט וכו' - הוא חזק ומלהיב ומוצלח. קשה לי לשים אצבע על חסרון בולט שלו, אם בכלל, למעט צליל מעצבן שמזכיר דיזל, התחושה האישית שלי שזה לא מנוע שמתאים לרכב שטח שאמור להתמודד עם תנאים קשים (כי אני מאוד בעד פשטות ומאוד נגד סיבוך ועודף טכנולוגיה ללא צורך אמיתי) וכמובן אחרי נסיעות על JL עם מנוע 3.6 שפשוט מתנהג ונשמע אחרת, הרבה יותר טבעי ונעים, חלק וליניארי ולא פחות חזק וגמיש (וכמובן שותה יותר דלק).
.
הסיבה לצליל המעצבן ששמעת היא שמיכל הדלק היה עם 95.
סע עם אחד כאשר יש במיכל 98 ,
הצליל משתפר פלאים, והמנוע מראה את מלוא יכולותיו.
Sent from my..
שרשור מעניין , מנועי פיאט תמיד היו אמינים יחסית לאירופאיות והדיזל שלהם מצויין , מקווה שהאמינות תשתפר בדגם החדש 4XE , אני לוטש עניים לכיוון אבל פוחד ממכוניות לא אמינות.
הם מבשלים מנוע 6 בטור חדש לרנגלר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מה כבר יכול להיות טוב בלקחת את מנוע ה 2 ליטר טורבו על אמינותו המפוקפקת ולהוסיף לו עוד 2 צלינדרים בטור בכדי לשווק רנגלר עם מנוע 6 בטור, אולי בכדי לקרוץ לאותם אנשים הזוכרים לטובה את מנוע ה 6 בטור הישן והטוב?
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
מה כבר יכול להיות טוב בלקחת את מנוע ה 2 ליטר טורבו על אמינותו המפוקפקת ולהוסיף לו עוד 2 צלינדרים בטור בכדי לשווק רנגלר עם מנוע 6 בטור, אולי בכדי לקרוץ לאותם אנשים הזוכרים לטובה את מנוע ה 6 בטור הישן והטוב?
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
כן. בפירוש.
מנועי ה-V6 שלהם שנלקחו מהמדף של קרייזלר, לא ייזכרו בדברי הימים של הג'יפים כמשהו מיוחד - אבל מנוע של ג'יפ אמיתי זה רק בנזין 6 בטור. אנשים זוכרים את זה, מתגעגעים לזה. למרות שרובם לא יוכלו להסביר ולנמק למה זה כל כך טוב מלבד הקטע הנוסטלגי - כי זה ככה. כי הוא מנוע אלמותי. חזק ואמין וסוחב כמו חיה כבר מ-300 סל"ד והצליל האופייני שלו והשרידות שלו ומכסה המנוע הארוך והסקסי שהוא מכתיב... לנוסטלגיה הזו יש ערך שיווקי. היא יכולה להיות שווה הרבה כסף. מה גם שזה יהיה כנראה מנוע השריפה הפנימית האחרון של Jeep.
המנוע פנטסטאר אולי לא 'נחשב' אבל הוא יחידת כוח פשוטה ואמינה וטובה. לא סקסי כמו שש בטור, אבל ייוצר במיליונים לאורך שנים רבות כמעט ללא שינויים וזה אומר המון.
ואם מסתכלים גם על צריכת דלק הוא אפילו די סביר.
אז למה שש בטור חדש? כי הפנטסטאר לא מאוד יעיל. הוא מיושן. וצריך מנוע חדש. וה4 בטור כבר קיים. ומנועים טוריים זה יותר פשוט.
הם לא עושים את זה עבור חובבי הג'יפים שלא משנה מה יגידו שזה לא באמת זה. אתם לא קהל היעד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אז למה שש בטור חדש? כי הפנטסטאר לא מאוד יעיל. הוא מיושן. וצריך מנוע חדש. וה4 בטור כבר קיים. ומנועים טוריים זה יותר פשוט.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
נו , אז לפי הרב של דת הסופה והסיקס ... ברלי , יותר פשוט זה יותר טוב ...לא ?
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
אם על גלון היינו משלמים 5 שח במקום 6.5 שח לליטר הייתי יכול להבין איזו שהיא סימפטיה למנועים שאוכלים ביום קר בירידה 1:6….
מאחר ואנחנו לא אז רק ההפרש בחסכון בדלק ישלם כמה החלפות מנועים חדשות למקרה של חוסר אמינות.
... אמר מי שבג'יפ שלו מגרגר V8 מקורי מהיצרן ...
(נכתב מקנאה טהורה כמובן)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כן. בפירוש.
מנועי ה-V6 שלהם שנלקחו מהמדף של קרייזלר, לא ייזכרו בדברי הימים של הג'יפים כמשהו מיוחד - אבל מנוע של ג'יפ אמיתי זה רק בנזין 6 בטור. אנשים זוכרים את זה, מתגעגעים לזה. למרות שרובם לא יוכלו להסביר ולנמק למה זה כל כך טוב מלבד הקטע הנוסטלגי - כי זה ככה. כי הוא מנוע אלמותי. חזק ואמין וסוחב כמו חיה כבר מ-300 סל"ד והצליל האופייני שלו והשרידות שלו ומכסה המנוע הארוך והסקסי שהוא מכתיב... לנוסטלגיה הזו יש ערך שיווקי. היא יכולה להיות שווה הרבה כסף. מה גם שזה יהיה כנראה מנוע השריפה הפנימית האחרון של Jeep.
המנוע החדש הזה מלמד אותי 2 דברים, ושופך מעט אופטימיות בעידן החשמל :
1. למרות כל החסרונות (מחיר הדלק, זיהום, משקל) יש עדיין ביקוש לדברים האלה
2. יש עדיין יצרן או שניים שמוכנים לשתף פעולה ולייצר משהו עבור הביקוש הזה
אחלה.
יש לי הרגשה שזה לא יהיה מנוע בעירה פנימית האחרון שלהם.
יש לי הרגשה שאנחנו יותר מידי פסימיים בעניין הזה.