תגובה: בגי״ה: סולארי במקום דוד שמש?
אני חושב שמשאבות חום לחימום מים עובדות על קרר אחר.
אסף.
ממה שאני מכיר, הסיבה למעבר למשאבות חום הוא שטח הגג בבניינים החדשים שאיננו מספיק לקולטי שמש, מעל מס' קומות מסויים צריך להוסיף משאבות חום.
הסתכלתי עכשיו מקרוב על משאבת חום לחימום מים. הקרר הוא r134a
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הסתכלתי עכשיו מקרוב על משאבת חום לחימום מים. הקרר הוא r134a
אסף.
משאבת חום לחימום מים (בניגוד למזגן או מקרר) לא צריכה לקרר אלא רק לחמם ולכן עובדת בלחצים גבוהים יותר.
זה מזיז את נקודת הרתיחה של הגז ולכן אין בעיה לעבוד גם עם 134.
דרך אגב, זה גם מסביר למה הנצילות של המשאבות האלו גבוהה יותר ממזגן רגיל או מקרר.
דווקא 134 ממה שאני זוכר הוא בלחץ נמוך וגם וטמפ' רתיחה שלו פחות טובה מקררים אחרים למשל 410 שהוזכר קודם. היתרון הגדול שלו זה בטיחות. ובגלל זה משתמשים בו במכוניות.
שאלתי, ואני מבין בין השורות שיש קררים שונים במשאבות חום לחימום מים. חלק עם cop נמוך וחלק גבוה והמחיר של המערכת בהתאם. זה מהנמוכים. מי שזכה במכרז.
אסף.
הסתכלתי עכשיו בדפי הנתונים ובאמת מדובר ב cop לא מרשים מאוד, סביב 3 וקצת.
(תפוקת חום בקילוואט חלקי צריכת חשמל בקילוואט כפי שמפורסמים בדף הנתונים)
משאבות חום טובות צריכות להיות סביב cop 4 ואפילו יותר אבל המחיר יהיה כנראה כפול בגלל הקרר שדורש מערכת בלחצים גבוהים יותר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דווקא 134 ממה שאני זוכר הוא בלחץ נמוך וגם וטמפ' רתיחה שלו פחות טובה מקררים אחרים למשל 410 שהוזכר קודם. היתרון הגדול שלו זה בטיחות. ובגלל זה משתמשים בו במכוניות.
שאלתי, ואני מבין בין השורות שיש קררים שונים במשאבות חום לחימום מים. חלק עם cop נמוך וחלק גבוה והמחיר של המערכת בהתאם. זה מהנמוכים. מי שזכה במכרז.
אסף.
לא אמרתי שהוא יותר טוב, כל מה שאמרתי שאפשר להשתמש בו למשאבת חום (גם במקומות קרים) בגלל שעובדים בלחצים יותר גבוהיים מאשר במזגן אן מקרר.
410 אכן יותר יעיל וטוב יותר אבל מחייב לחצים פי 3-4 יותר גבוהים (200+ לעומת 70~). זה מאפשר מערכות קטנות יותר אבל יקרות יותר.
כל מה שאני מכיר עובד ב410.
אבל זה לא ממש משנה כי גם הקררים האחרים טיפסו במחיר בצורה פסיכית בגלל אותם מהלכים של המחוקק.