הייציטוט:
נכתב במקור על ידי באגי מפלצת
זה הבסיס ליצור כיסוי מנוע ות"ה כמובן בשלבי בניה לא כל כך מתקדמים
חומרי בידוד ואטימה קיימים הבעיה הינה זמןןןןןןןןןןןןןןן.:|
Printable View
הייציטוט:
נכתב במקור על ידי באגי מפלצת
זה הבסיס ליצור כיסוי מנוע ות"ה כמובן בשלבי בניה לא כל כך מתקדמים
חומרי בידוד ואטימה קיימים הבעיה הינה זמןןןןןןןןןןןןןןן.:|
מיכה, במכונית נוסעים עם הנעה קדמית - כל מכונית נוסעים - הדיפרנציאל הוא חלק אינטגרלי מהגיר. ממנו יוצאות ציריות ישירות לגלגלים. כאן, וגם בצפרדע של ברוך, לקחו מנוע וגיר כזה, ושמו אותו לאורך, כשכל צירייה ממנו - שנועדה לסובב גלגל ישירות - מתחברת לעוד דיפרנציאל, ששוב מפחית את המהירות. זה כאילו ג'יפ שתקוע בLOW כל הזמן, ועוד LOW של בערך 4:1 (או מה שלא יהיה היחס בדיפרנציאל של המכונית התורמת).ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
באמת, תמיד תהיתי איך נכנסים מנוע וגיר לרוחב הרכב, ואיך כל זה מסתדר עם מערכת ההנעה הקדמית. יש מצב לאיזה שרטוט פשוט בצייר? או תמונה שלא הצלחתי למצוא?
תודה.
על איזה עוד דפרנציאל אתה מדבר? איפה זה קיים? בגיר? רכיב חיצוני שהוסיפו? זה סוג כלשהוא של טרנספר שנמצא בגיר עצמו? אם כן, אז זה מה שלא ידעתי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
מיכה
נראה לי שאני מבין מה פספסת...
מה שנראה לי שנמרוד מנסה להסביר לך...ה"עוד דיפרנציאל"..אלו הדיפרנציאלים בסרנים עצמם, ז"א, יש את הדיפ' בגיר שמחובר למנוע ברכב הנעה קדמית ואז כמו שברוך עשה בצפרדע והרכיב אותו לאורך, במקום שכל ציריה תסובב גלגל היא מסובבת את ה"עוד דיפרנציאל" של הסרן עצמו..
ליאור
אני אנסה לכתוב את זה עוד יותר פשוט כי נראה לי שאתם לא מבינים למה אני מתכוון.
יש גיר עם יחס בראשון של 4:1. על כל 4 סיבובים של מנוע יש סיבוב אחד של היציאה של הגיר.
יש סרנים. בסרן הכוונה לביצה כמובן. זה שזה סרן חי או מתלה נפרד או זרועות מקפירסון זה לא משנה. יש סרן ולסרן יש ביצה. היחס בביצה של הקורונה והפניון הוא 4:1. כלומר, על כל 4 סיבובים של הפיניון יש סיבוב אחד של הקורונה.
זה מביא אותנו ליחס של 16:1 בהילוך הראשון.
נאמר פה שבהילוך הראשון היחס הוא 64:1. כלומר 64 סיבובי מנוע לסיבוב אחד של הציריה של הגלגל.
חסר לי רכיב במערכת שעושה עוד הפחתה בנוסף ל16:1.
מה שהבנתי מההסברים פה של נמרוד וליאור:
ביציאה מהגיר, לאחר ההפחתה של ההילוך (הראשון נניח), קיים דיפרנציאל. שברכב הנעה קדמית רגיל אחראי על העברת הכוח לכל אחד משני הגלגלים הקדמיים (או לכל אחת מהציריות) (במקום שישב בסרן, או בין המשולשים וכו', הוא יושב מיד אחרי הגיר במכוניות הנעה קדמית משפחתיות). אם היחס שלו הוא שוב 1:4, אזי יחס ההעברה הסופי של הרכב בהילוך הראשון הוא 1:16. מה שנעשה ברכב המדובר (וגם ברכב של ברוך?) הוא שהדיפרנציאל ביציאה מהגיר מסובב ציריות, שבמקום ללכת כל אחד לגלגל הולכות כל אחד לדיפרנציאל נוסף, שגם יחסו הוא 1:4, שאחראי לחלוקת הכוח לגלגלים.
מכאן אנחנו מקבלים הפחתה של 1:4 בהילוך בגיר, עוד 1:4 בדיפרנציאל המובנה הקיים ביציאה מהגיר, ועוד 1:4 בדיפרנציאלים הנוספים (אחד בכל סרן? זה 4X4?) שאחראים על העברת הכוח הסופית לגלגלים. = 1:64.
זה גם מה שאני חושב אבל לא קבלתי על זה תשובה מדוייקת.
מיכה
אתה כותב בדיוק את מה שכתבתי ומה שנמרוד מנסה להסביר...
יש הפחתה בגיר, יש הפחתה בדיפ' של הגיר ויש הפחתה בדיפ' של הסרנים...
זה הרכיב שחסר לך...הבנת את זה לבד כבר..
ליאור
שלום לכולם
מיכה אתה צודק בחשבון פשוט
4סיבובים נכנסים יוצא אחד האחד הזה עובר לדפרנציאל נוסף ושם מתחלק לארבע
מה שאומר 4X4=16 . וזהו.
אז השאלה היא מהיכן ה64?
למעלה כתבתי 4 סיבובים נכנסים . הכוונה לארבע סיבובים של גל הארכובה והדבר אפשרי רק בהילוך רביעי שהוא הילוך ישיר. מכאן אתה מחשב יחס 1:4
אבל בדרך יש לך עוד ארבע הילוכים 1. 2. 3. ו5.
בהילוך ראשון היחס יהיה בערך 1:64 ובהילוך חמישי פחוט 1:16
הודעת סקופ
ביום שישי12/10/07 ביקרו אנשי הגה בשטח במוסך אצל אבגני
צילמו את העכביש לאורכו ורוחבו מלמעלה ומלמטה. הרבה מאוד שאלות נשאלו והרבה תשובות נתנו.
אז אני עושה כאן קידום מכירות יהיו תשובות ותמונות אז כדי לקנות .
סבבה.
ידעתי שחסר לי משהו.
יחסית לאיש מחשבים אתה בסדר גמור:-D :shock: :-Dציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
מתי אתה מתחיל בפרוייקט????
כנראה שפספסתי פה משהו, למרות שעברתי (שוב) על כל השרשור.
הבאגי נראה ונשמע ונקרא נחמד מאוד, אבל לא יוצא דופן או מיוחד יותר מדי. על מה ולמה הכתבה? איפה הייחוד שלו?
הייחודיות היא המתלים השונים, כמו של באגי פירנה למעשה, תצורת המנוע והצורה של הרכב.
חוץ מזה, אני אישית נהנה לראות עבודות כאלה ואשמח אם יהיו עוד. לא חייבים להמציא את הגלגל כל פעם מחדש. לפעמים ההנאה שלי כקורא נובעת מכך שהעבודה איכותית ומעניינת.
אגב, איפה כיפפתם את הצינורות האלה? השתמשתם בתוכנת תכנון כלשהי או מה?
תודה על המחמאותציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
"גל כיפוף" בע"מ בנתניה ביצע את כל העבודות הכיפוף ע"פ מידות אשר הוגשו לו ולא ע"י שימוש בתוכנה ככל הידוע לנו..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי OFF-RoaD
הבט בתמונות של המשולש קד' או אח' לא משנה.
המתלה הינו משולש "A"
עם הנעה והיגוי. מבלי להיכנס להיגוי והנעה לכל הגלגלים המשלוש מתאים לכל פינה שתבחר אותו הדבר לגבי הציריות.
היחודיות שבמתלה הינה ניראת לעין ואין מתלה דומה או בסגנון של הבאגי הנ"ל.
בנוסף הבאגי יכולה להיתכופף מצד לצד והשליטה הינה מגלגל ההגה ולא כמו שציינתי בתיאור כללי ע"י ידית מתחת למושב נהג.
הידית מתחת למושב הינה היגוי לגלגלים אח'
ואם אתה בסביבה אתה מוזמן לבקר
כוס קפה על חשבון יבגני8)
"גל כיפוף" עושה גם עבודות פרטיות?
אני כנראה אצטרך לכופף צנרת גדישה מנירוסטה( לא בטוח אולי נלך על זויות ).
הי אישציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
אני באמת לא יודע את מגבלות המכשיר של המעפל המדובר.
המפעל הינו בבעלות פרטית למרות יהותו חברה בע"מ.
תן מידות של הצינור ואבדוק עבורך.
נ.ב
ראית תמונות של הדיפ' הטחון?
מה דעתך?
======================================== ==================
לגבי מתעניינים במתלה של הבאגי.
מחר אשתדל להדביק כאן מספר תמונות יותר ברורות. היום פשוט הצלחתי למחוק את הדוא"ל ששלחתי
לעצמי ממקום עבודתי.
כשהתכוונתי האם הוא עושה עבודות פרטיות היא האם הוא מוכן לעשות נגיד 3-4 כיפופים על צינור וזוה ולא רק עבודות גדולות , אבל לא משנה , כשזה יהיה רלוונטי אני אברר.
איזה תמונות של דיפ'?
למה נטחן?
צטט:
במקור פורסם על ידי kd2
אני מדבר על זה
http://www.jeepolog.com/forums/atta...tachmentid=5905
כדי שהחיבור יהיה חזק יותר צריך יותר שטח ריתוך וזה לא נכון לעשות זאת כך.
בגלל זה כתבתי שאולי זה ניסיון להאריך או לתקן שבר , אני לא יודע.
אבל זה לא הדרך הנכונה , היא עובדת אבל היא לא נכונה.
שים לב על מה אני מדבר פעם הבאה , ההערה שלי מאוד רלוונטית.
באמת מבלי לפגוע הבט בתמונות.
אתה עדיין באמת חושב שהחיבור של הציריה לא נכון/חזק?
סמלונים שצורפוhttp://www.jeepolog.com/forums/attac...&stc=1&thumb=1 http://www.jeepolog.com/forums/attac...&stc=1&thumb=1 http://www.jeepolog.com/forums/attac...&stc=1&thumb=1
הודעה 39
כש תתצתרך תודיע אני מוכן לבדוק בכיף בלי בעיה.