חוזר: רוב תודות לדרור ברלי וחבריו, לישראל 4x10m וחבורתו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
ובהחלט- הגורם החשוב ביותר לשמירה על מכללי הרכב הוא הנהג. אבל במקרה הזה לא מדובר על ילדים שהשתוללו עם הסופה, אלא על נהגים מנוסים בכלי רכב תקינים...
אסף.
כתבתי כבר קודם לכן - מבחינת סופה עם נעילה אחורית מעלה רמון הוא לא יותר מסתם שביל בעלייה. כדי שיהיו בעיות ושבירות, צריך להתקיים שילוב נפיץ של רכב לא תקין ונהג לא מנוסה.
הנהג בזמן האירוע לא היה בעל הרכב, ולצורך העניין נצא מנקודת הנחה שהסופה ששברה טרנספר היתה תקינה (וקשה לי לדעת - אבל היא נמצאת זמן רב ברשות בעליה, כך שאני מניח שהוא מקפיד על תחזוקה פחות או יותר). אינני מכיר את הנהג, אמנם אדם מבוגר ומתון ורגוע, אבל כפי שזה נראה מהצד - באותו רגע נדמה היה כאילו מעולם לא נהג בג'יפ, ואם כן, זה היה לפני שנים רבות מאוד.
הוא הפגין נהיגה אלימה, לחיצות גז ברוטליות ופרפורי צמיגים, ניתורים גסים באוויר, נחיתות אלימות. בסוף הטרנספר הרים ידיים. לא פלא.
בסופה שלי הטרנספר 231 המקורי מתע"ר החזיק מעמד 13 שנה ו-250,000 ק"מ, (מלבד שמונה פלוס שנים אצלי, יש לי תיעוד מלא מתקופת השירות שלה בחברת חשמל), והוחלף לפני חצי שנה רק בעקבות פגיעה בתאונה ולא שבר כתוצאה ממאמץ. החל מיום רכישתה ביולי 1999, היא יצאה וחזרה ממאות טיולים, חלקם בעבירות קשה מאוד. רכב יומיומי שרואה הרבה שטח, כולל חילוצים, כולל עומסים. מעולם לא נשמע ציוץ מכיוון הטרנספר. כנראה הכל באמת עניין של נהיגה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
המסקנה שהפיוז צריך להישאר היא מוטעית, כי את המשימה (הטיול, במקרה הזה) אתה לא תוכל להשלים ככה או ככה, אז מה משנה מה נשבר?
אסף.
ה"פיוז" המוצע כאן הוא כזה שניתן בהליך פשוט של ירידה מהרכב לחזור למצב "תקין" ולהחליף נהג או לשנות קצת את הנתיב. אגב מנגנון שמתבסס על רעיון של הצמדה בחיכוך (קלאצ' מתחחת)אפילו לא מצריך ירידה מהרכב,ואת עוצמת ההצמדה ניתן לכייל על ידי בורג מרכזי שמפעיל לחץ קבוע על דיסקת החיכוך.
אבל אני בהחלט מסכים עם זה שעדיף שכל המכלולים יהיו חסונים.
הייתי שמח אם היה לי רכב שיכול להחזיק בגלגל אחדאת כל המומנט(מוכן להתפשר על 70 אחוז) המסופק מהמנוע דרך הילוך כוח......ניראה לי שזה מאוד יקר וכבד.
שורה תחתונה,הדיון הוא תיאורטי,אין כוונה להתחיל לייצר בצאת החג.(סליחה דרור ושיינר)
איתי.
הלנדרובר שלך, איתי, כמו טויוטות מסויימות- מסוגל להחזיק את כל המומנט על גלגל אחד (או לפחות היה מסוגל כשהיה חדש לפני שהפכת אותו לStage I). כנ"ל לגבי ג'יפ CJ ורנגלר, והרבה כלי רכב אחרים במהלך ההסטוריה. זה לא בשמיים, עד שהופכים את הרכב לגדול יותר/ כבד יותר/ מרכיבים מנוע חזק יותר, ולא מחזקים בהתאם הכל.
אסף.
נכון.זו הסיבה שבמקום לבנות מתקן שכזה(דווקא בא לי,אבל סתם בשביל האתגר,אני יודע שזה לא מעשי) אני מתכוון להחליף את הציריות למחוזקות.הפרויקט לא מסתיים לעולם,הוא פשוט משתדרג כל הזמן.אבל אני לא רוצה להסיט את נושא השרשור.
1 קבצים מצורפים
כמו שאסף כתב, ברוב המקרים של כלי רכב רגילים, מערכת ההינע יודעת לעבוד מול כל המומנט הפוטנציאלי של המנוע. היא נשברת כשהיא רואה מומנט גדול יותר - זה קורה או כשהרכב רחוק מלהיות מקורי - או מנוע חזק הרבה יותר, או, הרבה יותר נפוץ, גלגלים גדולים יותר ויחסי העברה קצרים. אבל מה שלא יהיה, תמיד יגיע מומנט עוד יותר גדול מהאפשרי המחושב כתוצאה מהלם - מכה - למשל גלגל שמאיץ באויר וננעצר בפתאומיות בנחיתה.
הבעייה עם הפיוז היא בדיוק מה שאיתי כותב כל הזמן כלאחר יד... הכיול. קשה עד בלתי אפשרי, אלא אם כן לוקחים מקדם בטחון גדול נגיד שהפיוז שלך קופץ ב30% פחות מהמומנט המקסימלי של המנוע שאתה חישבת... אתה עלול להגיע למצב של הרבה הקפצות שווא, בכל מיני מעלות ומצבים שבעבר מעולם לא ייחסת להם קושי, עכשיו הרכב יעצר, ותצטרך להקפיץ את הפיוז בחזרה, שוב ושוב, ולקוות להצליח. ומה אם לא? מה כשאתה צריך עוד קצת מומנט כדי לעבור, אבל יש לך פיוז? מה אתה עושה?
הנה דוגמא מספרית... הhub fuse של וורן. תוכנן לסרן דנה עם צלבי 297, מקרה אחד מאד ספציפי. על פי הנתונים שלהם, הצלב עומד ב55,000 ליברה-אינץ', הפיוז ב46,000. המשמעות - כאילו שלקחת סרן דנה 30 עם הצלבים החזקים, והחלשת אותו על ידי הצלבים הישנים. אבל מה - כשהאוטו יעצור, אתה לא צריך לפרק ציריה אלא רק לוקר ולהחליף את טבעת הפיוז. כתוב בפרוספקט שזה נועד להחזיר רכב לתחרות מהר... לי זה נשמע כמו לוותר מראש על 20% מהיכולת של הרכב... פלא שהמוצר ירד מהמדפים?
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=6230&stc=1
http://www.warn.com/truck/axles/hub_fuse.shtml
1 קבצים מצורפים
קבלו
HERE'S THE TORQUE LIMITER - CAN BE SET FROM 2000 FT-LBS
ON UP TO 8500 FT-LBS SHEER BEFORE THE TRANS BLOWS.
MOST WELL BUILT TRANS AXLES CAN HANDLE 5000 FT-LBS
WE ARE MAKING THESE NOW DIRECT BOLT UP NO ADAPTERS
NOW-USING ALL
AIR CRAFT DRILLED BOLTS+ SAFETY WIRED!
והנה גם תמונה - כנראה שקשה לגלות שוב את אמריקה, הא?