אני אמנם לא בקטע של CJ ואם יום אחד הגמד יפנה את מקומו לפי איך שזה נראה כרגע זה יהיה רק לאיזה אינדיאני..אבל אהבתי את המשפט!! :)ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
Printable View
אני אמנם לא בקטע של CJ ואם יום אחד הגמד יפנה את מקומו לפי איך שזה נראה כרגע זה יהיה רק לאיזה אינדיאני..אבל אהבתי את המשפט!! :)ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
דרור נשמה,ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
תגיד,
בכלל קראת את כול מה שכתבתי? או החלקת?
התחלתי את הסיפור ב"לא רלונטי לארץ"
וגמרתי אותו ב" זה הגיפ היחיד שראיתי שעשה כזה דבר"
מטרת הסיפור לא היתה להביא דוגמה לכלום, אלא להראות שCJ כן מסוגל להיות חסכוני בדלק, כמו או קרוב לסוזוקי, כשהוא מצוייד בהתאם, ולא יותר מזה.
כמו כן, כתבתי שמאד התפלאתי לראות את המספרים הנ"ל, כי לא ציפיתי להם,
כמובן שמספרים יותר ראליסטיים(לגיפ "נורמלי") יהיו נמוכים ב25-35%
אם זה לא רלוונטי לארץ, אז למה כן? נראה לי שאפילו באמריקה זו לא דוגמה רלוונטית מי יודע כמה... ממש כמו אותו ג'יפ עם מנוע V8, גיר אוטומטי, זחל, וצמיגי 39.
בובספוג רוצה את ה-CJ שלו כאן. לא בקליפורניה. (כלומר - היה מת להיות בקליפורניה, אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד...)
אני גם מנחש שהוא רוצה צמיג יותר גדול מ-205/75/15, ויחס העברה של בני אדם, לא 2.73...
ולכן הדוגמה שהבאת היא לא רלוונטית ולא מציאותית ממש כמו רוב הדוגמאות של כל האחרים -
"...פעם, בכביש מהיר ישר וארוך, עם רוח גבית קבועה, מורד קל, 85 PSI בצמיגים וכיבוי המנוע בשיפועים היותר חדים, הגעתי בקלותתת!!! ל-9.5 ק"מ לליטר. ממש כמו סמוראי! עובדה! וגם יש לי עדים - משה, איציק, יעקב ויוסי. בבקשה - CJ יכול להיות רכב יומיומי חסכוני בצריכת הדלק שלו!!!"...
דרור.
אתה קצת מגזים. כולם יודעים שבחישוב כולל, ג'יפים עושים בממוצע 1:5.
אנחנו מדברים על שימוש יומיומי מתון ורגיל, ובשימוש כזה, ניתן להוציא בקלות 1:7, לפעמים 8.
אתה אומר בדיוק אותו הדבר כמו כולם, רק בפונט מודגש וביטויים צבעוניים.
אבל זה ממש לא העניין. העניין יהיה למצוא סיקס מתוחזק במצב מעולה, ואח"כ לשמור עליו כזה, בתחזוקה בלתי פוסקת.
בעז
אפשרי (יש לך את ערן בתור דוגמא) אבל אתה קצת מתעלם ממה שעירא כתב לך:ציטוט:
נכתב במקור על ידי bobsfog
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עירא
אם אתה עובד בעבודה שלא מתפשרת בקלות עם העדרויות ביום ראשון, והרכב הוא תנאי להגיעה לעבודה אתה מאד גבולי.
גבולי כי מוניות למרחק כמו שאתה מתאר עולה הרבה כסף במצטבר.
גבולי כי לפעמים מוניות או בכלל תחבורה ציבורית לא מעשית למקום העבודה כי היא עוברת פעם בשלוש שעות.
גבולי כי הבלאי בשימוש יום-יומי עדיין יקר מאשר רכב פרטי.
כשרכב השטח היה הרכב היחידי הייתי מוכן נפשית וגם מול העבודה לגמישות ביום ראשון בבוקר שאחרי סופ"ש טיול-כל טיול לא רק טיולי שבירות,כי תקלות קורות, בכל רכב כמו שעירא כתב.
אם זה אומר שאתה מושבת לתיקון הרכב ביום ראשון או יום אחר ע"ח עבודה ואם זה אומר לשלם למוסך כי אתה לא יכול להרשות לעצמך להעדר מהעבודה.
אם הג'יפ הוא הרכב שלוקח אותך לעבודה הוא חלק מתהליך ההכנסה הכלכלית שלך ואז אם אתה מוציא עליו הרבה כסף כי הוא בבסיס עולה יקר יותר לתחזוקה וכל סופ"ש הוא פוטנציאל לחור בכיס אז אתה מראש מצמצם את ההכנסה שלך ואתה לא רוצה להגיע למצב שאתה בעצם מפרנס את הרכב ולא הוא משרת אותך ככלי להגיע לעבודה להכניס כסף הביתה.
אני בזמנו החלפתי לרכב שטח דיזל (בזמנו ליטר סולר עלה 1.3ש"ח.. אחח החיים הטובים..:cry: ) הרבה כי עלויות הבנזין+התיקונים של הרכב הקודם שהגיע לשיבה הגיעו לרמת שחיטה או יותר נכון שאני עוד רגע מפרנס את הרכב.
היום כשליטר סולר עולה כמו בנזין אני נוסע בפרייבט קטן לעבודה והגמל עומד בצד לפעמים שבועיים למעט הנעה פה ושם ובחישוב סופי עלוית התחזוקה ירדו.
1. כי הפרייבט חסכוני משמעותית בתצרוכת דלק במיוחד כשמחירי הדלק זהים.
2. כי החלפים שלו יקרים יותר מהפרייבט (ויש גם סוג של הפחתת עלויות לרכב שטח ,נוסעים מעט=מעט החלפות פילטרים ושמנים, פחות בלאי כללי).
3. הרבה פחות חששות וחשבונות איפה אני משאיר את הפרייבט בחושך או לשעות ארוכות ברחובות צדדיים עד שמצאתי חנייה.
להחזיק גיפ זה דבר יקר
לנסוע בו ביום יום זה דבר מאוד יקר (במחרי הדלק המטורפים של היום שרק ילכו ויעלו)
לעניות דעתי (ויש לי ניסיון בנושא)
גיפ פתוח CJ
אם אתה נוסע עד +-10 קילומטר ביום ולא אכפת לך לנסוע על משהו מאוד ספרטני, ניתן להשתמש בו ביום יום
ולא, בזבוז זמן. אתה תקלל את הרגע ועוד יותר כול פעם שתצתרך למלא דלק.
אלא אם כן אתה ממש פנט ומוכן לשלם כול מחיר (כולל הנוחות הבסיסית שלך).
אני חושב שבזה סיכמנו שירשור זה.
כול דבר נוסף הוא רק התפלפלות וחזרה על דברים שנכתבו.
שמע, אני לא חי בסרטים - אני מתאר, גם אם בשפה קצת ציורית, את המציאות.
סיקס מתוחזק במצב מעולה מכל הבחינות כבר אין הרבה, אבל עוד אפשר למצוא. בפורום הזה מסתובבות כמה דוגמאות מייצגות ומרשימות ל-CJ כזה.
רכב שכזה, בהנחה שמתוחזק עם אצבע על הדופק אחרי כל טיול קשה, גם יהיה אמין.
אבל ברכב יומיומי ההוצאה העיקרית היא עדיין הדלק. מאיפה שתסתכל על זה. אוטו שנוסע כל יום מרחקים קצרים לעבודה, בדרך כלל לא עושה את זה בשיוט נינוח של 90 קמ"ש על כביש ישר וריק. יש רמזורים ופקקים, ובשטח עירוני תמיד יהיו קורולות ולנטיסים זחלנים והססנים שמפריעים לנסוע חלק וזורם, מאלצים אותך לבלום ולהאיץ בלי סוף וחוזר חלילה.
אז רכב שמצליח לעבור 7-8 ק"מ/ליטר בתנאים אופטימליים או קרוב אליהם, לא ייתן ממוצע טוב יותר מ-5.5 -6 ק"מ ליטר אמיתיים בשורה התחתונה, וגם זה במקרה הטוב. זו המציאות בוזי. אל תתכחש לה.
ובינינו, בנאדם לא נוסע רק לעבודה, אלא גם הולך לעשו תקניות, יוצא לבלות, נוסע לחברים/ות, מגיע לפה וקופץ לשם. על השטח אני כבר לא מדבר, כי בשטח אנחנו לא באמת טורחים למדוד, בעיקר כדי לא לקלקל את הכיף... ואז אחרי תקופה קצרה, ההוצאה מתחילה להכביד.
כשבנאדם מודאג מעלויות יומיומיות של רכב שכעיקרון הוא ישן ושתיין ולא סמל האמינות, סימן שהוא לא עתיר במזומנים. נסיון החיים לימד אותי שלכל תחזית ולו הקודרת ביותר, צריך להתכונן עם מרווחי בטחון של עוד 20-25%... אני עדיין בדעה ש-CJ ישן שמטייל חזק בסופ"שים, משמש כרכב יומיומי ומתוחזק רק במוסכים, הוא בעל פוטנציאל להפוך מהר מאוד לאסון פיננסי. זה יהיה חבל למי שלא מוכן לזה מבחינה כלכלית, אבל מעדיף לא להקשיב ולהתנסות בזה על בשרו.
דרור, אנחנו (כולנו כאן בשרשור) אומרים את אותו הדבר.
סיקס הוא הג'יפ האמיתי, המקורי. בשטח, רכב פתוח, במזג אוויר אידיאלי (שיש כמותו 30 ימים בשנה) - הוא הכי כייפי, הכי "ג'יפ" שאפשר.
זול לאחזקה או פרקטי כרכב יומיום - הוא לא. זו תשובתי לכותרת השרשור הזה.
יש מספר סיקסים בודדים שהם יוצאים מהכלל הזה, אבל הם לא למכירה, ולבנות אחד כזה יהיה יקר מאוד.
תלוי כמה משלמים...ציטוט:
נכתב במקור על ידי בוזי
למדתי בחיי הקצרים, שלכל דבר יש מחיר, גם ל CJ שאני מאוד אוהב.
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי בוזי
איך אתה יכול לכתוב בממוצע 5:1 ואחר כך שבשימוש יומיומי 7:1 ? לא נראה לך קצת סתירה?
חישוב כולל זה: נסיעה מעורבת בעיר, מחוץ לעיר, פקקים, שטח, חילוצים, גרירה, הכל מהכל. בממוצע שנתי - 1:5.
שימוש יומיומי זה: נסיעה מתונה בכביש, לא עמוס, לא גורר. ממוצע מתדלוק לתדלוק - 1:7.
סליחה ממי שלא הייתי ברור מספיק בשבילו.
לחזור לשאלה המקורית - מתאים או לא מתאים, החלטה שלך בלבד. כשהייתי במצבך בדיוק נמרץ, קיבלתי את ההחלטה למכור את סמי ולקנות בקצת יותר סיקס משופר ביותר ברגע אחד. נכון, עולה יותר כסף, אבל זה התחביב שלי. מאז עשיתי עוד כמה וכמה קפיצות בחיים, לא רק בענייני מכוניות. אתה מהקופצים או מהעומדים במקום? זאת השאלה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי bobsfog
אדר ידידי.
אתה זוכר שרק החלפת לקפיצים של סיקס , אמרתי לך שאתה מנסה לעשות מסמוראי סיקס.
אמרתי לך דאז בסוף תיקנה סיקס. ואמרת שבסוף תעשה את זה.
ניראה לי שאתה כבר יודע טוב מאוד את ההבדלים,
אתה מטייל הרבה עם ליאור(ד"ש דרך אגב)
ואתה יודע מה שתחלס קניתה גיפ סמוראי כדי לחסוך בעליות על דלק.
פשוט תעשה תחושבים האם זה הצעד שאתה רוצה לעשות כרגע, או אולי בעתיד .
הרי אתה יודע שבסוף יהיה לך 1 השאלה היא רק מתי.
ומי יודע אולי גם אצלי מתישהוא.
בכל אופן דעתי נכון לעכשיו היא שתהנה קצת מהשיפורים שיש לך עכשיו, כי אתה כבר לא ממש רחוק מסיקיס. וכשתיהיה מוכן כלכלית תעשה את הצעד .
בהצלחה בכל אופן ניתראה בשטח !
תגיד בובספוג..
לא היה לך עד לא מזמן גראנד צ'ירוקי מוגבהת 4.5 אינץ ?
איך מגראנד הגעת לסמוראי ??
לא. אני על סמוראי
ושגיא - שגם כן כותב תחת אותו בשם נוסע על קאיה
יש חדשות, יש פזילות לכיוון שונה לגמרי
וונדורה 4X4 + לקנות אופניים כדי להגיע למקומות בתוך העיר
כל העיניינים הם בטווח בדיקות
אז בקרוב תצפו לעמוד דומה בנושא הוונדורה
תודה לכולם
וגלעד.
אין מה לעשות סמוראי כמה שתשפר אותו ישאר סמוראי, ולעומת זאת cj זה הדבר האמיתי עם כל החסרונות והייתרונות שבזה.
אני מניח שcj לא יבוא בזמן הקרוב או שאולי כן. אבל בכל מקרה יום אחד יהיה
אני לא לחוץ לקנות רכב ולא לחוץ למכור (עכשיו יש דיפרנציאל חדש + טסט)
אבל ברגע שמשהו חדש יקרה כולם ידעו ויוכלו לשמוע את הרעש של המנוע שיבעט