תגובה להודעה: פעם אחרונה...לאיזה רכב להשתדרג?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
טרופר נעול כפול הוא רכב עביר מאוד, אבל גם הוא מוגבל בגובה וצמיגים, ללא מהלך מתלה קדמי (פחות משמעותי, אבל עדיין).
הערה:
בבקשה לא להשוות יכולות של רכבים ע"פ בחינה שלהם ב"בור". סוג תוואי השטח שם הוא מאוד ספציפי ולא מעיד על רמת העבירות בשאר המקומות. גיבורים גדולים שם, אוכלים לעיתים מרורים בשטח טכני אמיתי.
בהתייחס לטרופר ערן צודק מאד,
אי אפשר להשוות את הזויות מרכב של הטרופר לסופה, אפילו סטנדרטית.
גשר גיר מלחך עפר, זוית גישה ונטישה של SUV ופגושי פלסטיק פגיעים במקור.
הנעילות לא יעזרו היכן שהזויות מרכב לא מאפשרות לפצות על חוסר אחיזה.
אם בעבירות/שטח טכני בעיקר עסקינן הטרופר הוא לא כ"כ בר השוואה לסופה לדעתי.
כל השאלה למה מיועד הרכב (ונדמה לי שזה ששגיא הגדיר את זה בתחילת השרשור).
אם המטרה לטייל, עם עבירות קשה, אבל עדיין טיול, אז כל הדיון על זויות ועבירות בין טרופר (וצ'ירוקי ו SUV אחרים..) לסופה פשוט לא רלוונטי - אין מקום בארץ שסופה מגיעה וטרופר לא!
( בנחלים מסויימים בנגב, דווקא כלים קטנים יותר כמו סמוראי יעברו יותר בקלות).
ודרך אגב להגיע עם טרופר, הרבה יותר נחמד ורגוע ( פחות קופץ, פחות מרעיש, לא מכניס מים, המיזוג טוב יותר וכמו שנאמר, גם עוצר טוב יותר :)).
שאלה נוספת - אתה נוהג לבד? מה עם אלה שיושבים מאחור? סופה לעומת SUV זה ההבדל בין לנסוע לבד לבין הסיכוי שיהיו לך שותפים.
אבל אם המטרה להפגש בשבת ולעשות תחרויות עבירות....אז "הזוית" של הסופה אולי עושה את זה.
לגבי אמינות- זה מאוד פשוט, כמה שפחות חלקים יותר אמין. עזוב סופה- SIX ישן עם קרבורטור, מפלג וגיר ידני לא נתקע! ואם נתקע, קצת חוט ברזל ופלייר ואתה בחוץ.
אבל אם להיות רציניים, אם אתה קצת קשוב לרכב, ההיסטוריה של הרכב שלך ואיך שאתה מתחזק אותו, חשובים יותר מכל הסיפורים על אמינות של רכב זה או אחר.
ולא פחות חשוב - רוב (שלא לומר כל) טיולי השטח מתחילים ונגמרים בכמה מאות ק"מ על הכביש, ולפחות על זה אני מקווה שאין ויכוח מי נוסע טוב יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
כל השאלה למה מיועד הרכב (ונדמה לי שזה ששגיא הגדיר את זה בתחילת השרשור).
אם המטרה לטייל, עם עבירות קשה, אבל עדיין טיול, אז כל הדיון על זויות ועבירות בין טרופר (וצ'ירוקי ו SUV אחרים..) לסופה פשוט לא רלוונטי - אין מקום בארץ שסופה מגיעה וטרופר לא!
( בנחלים מסויימים בנגב, דווקא כלים קטנים יותר כמו סמוראי יעברו יותר בקלות).
אתה טועה בגדול בעניין הזה.
לאחרונה יצא לי שוב להיווכח בעניין, מסלול פשוט (כביכול) בנגב, ללא אתגרי עבירות למעט מדרגונת פה ושם, מסלול פשוט ואיטי יחסית ברובו שלא מצריך נעילות בשום חלק שלו.
במדרגות סלע או מעברים צפופים הספורים שהיו טרופר ממוגן היה צריך מע"צ,מכוון חיצוני והרבה תשומת לב לא לדפוק את הגחון מקדימה,גשר גיר ,ספי הדלתות ופגושים קדמי ואחורי במקומות שהיילקס לא נדרש כלל לעיכוב.
ההשוואה היא לא בין היילקס לטרופר אבל העיקרון זהה, מידת תשומת לב הנדרשת כל הזמן בטיול שונה וגדולה כשאתה נוהג בSUV ביחס לרכב שנבנה לעבוד בשטח מבחינת זויות מרכב וחוזק מכלולים.
כנ"ל בנסיעה מהירה בשטח כביכול מישורי ש"פתאום" צצה לה אבן באמצע השביל- מרווח הגחון והסידור שלו משחקים המון גם כאן ביכולת שלך לנצל את 20 הס"מ מתחת לביצה או את 30ס"מ בצד שלה כדי לעבור מעל בניגוד לגירוד מיגון גחון ושאר מכלולים ברכב נמוך יותר.
זה לא שהוא לא יעבור במרבית המקרים אלא כמה תשומת לב ומאמץ אתה צריך להשקיע ומה הנזק המצטבר.
אני רק מקווה שאתה לא באמת הולך להוציא 40K על סופה 92
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
עכשיו הדילמה היא אחרת.
האם לקנות סופה 92 חבוטה, שאני אהנה מכל טיול ונסיעה איתה.
או לקנות ג'מיני 99, סטנדרטי ולא משופר באותו מחיר + -, שאני אטייל איתו הרבה יותר? (בגלל המחיר של הדלק, וההבדלים בצריכה כמובן.)
העניין הוא שאני מעדיף את הסופה, לא משנה מה, גם מבחינת יכולת שטח, מראה, והתחושה שהיא עושה לי. העניין הוא ש]תאום אני מתחיל לחשוב, על סתם סיבובים קטנים בעיר, ועל הבעיה של מחיר הדלק...דרור, איך אתה חי עם זה?
סופה 92 חבוטה, או אפילו טובה, תעלה לך הרבה פחות מג'ימני 99'. ג'ימני יעלה לך הרבה פחות בשוטף, בדיוק בגלל ההפרש המשמעותי בצריכת הדלק. זה שסופה עושה לך את זה וג'ימני לא... לא מפתיע, זה ברור מאליו לכל אחד כאן בפורום - אבל החיים הם פשרה. תעשה חשבון של הנסיעות הצפויות, ריאלי, תראה מה המשמעות הכספית מבחינת דלק, ותקבל החלטה.
לגבי הויכוח SUV מול רכב עבודה - במקרה זה סופה - ההשוואות הטכניות בין סופה, גראנד, טרופר, לא פוגעות במהות. מי שעובר לSUV עושה את זה כי החיים מחייבים אותו - מתבגרים, משפחה, ילדים - צריך SUV. לפני הילדים - וגם אחריהם, אין שום בעייה עם ג'יפ אמיתי וזו הבחירה האישית שלי בעבר, ותהיה גם בעתיד.
שגיא - לך על סופה, ממה שאני קורא אתה נעול על האוטו, אבל עשה טובה וחפש כלה טובה מבית טוב, לאט-לאט. תעזר בחברי הפורום.
אוקיי חברים, מתקרב הסוף לפרשה.
מחר אני הולך לבדוק את הסופה של עמוס, ואם הכל ייצא בסדר, ונחליט על מחיר שטוב לשנינו - תהיה לי סופה !
אלב, אם לא, אז נלך על ג'מיני, שנת 99, נשים מיגונים ולוקרייט מאחור, ונראה איך אנחנו מסתדרים, גם ככה לא אמור להיות קשה למכור ג'מיני.
השאלה היא - אולי שווה לקנות קודם ג'מיני? לראות איך אני מסתדר איתו, אם לא יילך, יימכר די בקלות חזרה לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אוקיי חברים, מתקרב הסוף לפרשה.
מחר אני הולך לבדוק את הסופה של עמוס, ואם הכל ייצא בסדר, ונחליט על מחיר שטוב לשנינו - תהיה לי סופה !
אלב, אם לא, אז נלך על ג'מיני, שנת 99, נשים מיגונים ולוקרייט מאחור, ונראה איך אנחנו מסתדרים, גם ככה לא אמור להיות קשה למכור ג'מיני.
השאלה היא - אולי שווה לקנות קודם ג'מיני? לראות איך אני מסתדר איתו, אם לא יילך, יימכר די בקלות חזרה לא?
החישוב שלי הוא כזה:
סופה: תיסע פחות מהג'ימיני, תעשה 1 ליטר ל5 ק"מ. טיול ארוך של יומיים (באיזור של 600 ק"מ- לא יודע אם זה ממוצע או יותר מדיי) פעם בחודש הוא באיזור ה700-600 שקל. ועוד נסיעות לסידורים ושטויות - עוד מיכל בערך.
ג'מיני: ייסע יותר מהסופה, ישתה 1 ליטר ל8-9 ק"מ(יש הרבה נסיעה בינעירונית), יעשה טיול גדול אחד בחודש, באיזור ה400-300 שקל לטיול, ועוד מיכל (קטן משל הסופה) לסידורים וסיבובים.
בנוסף, בג'ימיני צריך להשקיע במיגנוים - עוד 3K, נעילה עוד 2K, ואולי הגבהה והגדלת צמיגים - 6-7K, סך הכל, יותר מעשרת אלפים שקלים, כדי להביא אותו לרמה המינימלית שאני רוצה.
הג'מיני גם עולה 10K ש"ח יותר מהסופה במחיר ההתחלתי.
עכשיו השאלה היא - האם העובדה שג'מיני צורך חצי מצריכת הדלק של הסופה, תכסה את ההשקעה הנוספת?
קחו בחשבון - אני נוסע רק בין ימי חמישי לראשון (חייל), וזה או שאני בטיול, או שאני נוסע בין רעננה לרמת אביב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה טועה בגדול בעניין הזה.
לאחרונה יצא לי שוב להיווכח בעניין, מסלול פשוט (כביכול) בנגב, ללא אתגרי עבירות למעט מדרגונת פה ושם, מסלול פשוט ואיטי יחסית ברובו שלא מצריך נעילות בשום חלק שלו.
במדרגות סלע או מעברים צפופים הספורים שהיו טרופר ממוגן היה צריך מע"צ,מכוון חיצוני והרבה תשומת לב לא לדפוק את הגחון מקדימה,גשר גיר ,ספי הדלתות ופגושים קדמי ואחורי במקומות שהיילקס לא נדרש כלל לעיכוב.
ההשוואה היא לא בין היילקס לטרופר אבל העיקרון זהה, מידת תשומת לב הנדרשת כל הזמן בטיול שונה וגדולה כשאתה נוהג בSUV ביחס לרכב שנבנה לעבוד בשטח מבחינת זויות מרכב וחוזק מכלולים.
כנ"ל בנסיעה מהירה בשטח כביכול מישורי ש"פתאום" צצה לה אבן באמצע השביל- מרווח הגחון והסידור שלו משחקים המון גם כאן ביכולת שלך לנצל את 20 הס"מ מתחת לביצה או את 30ס"מ בצד שלה כדי לעבור מעל בניגוד לגירוד מיגון גחון ושאר מכלולים ברכב נמוך יותר.
זה לא שהוא לא יעבור במרבית המקרים אלא כמה תשומת לב ומאמץ אתה צריך להשקיע ומה הנזק המצטבר.
דורון
אין לי מושג מניין הבטחון שלך במה שאתה אומר...
אני נוסע על טרופר ונכון שבבסיסו הוא בנוי יותר "עדין" כביכול אבל אני ערב לך שלמעט מוטות ההגה המקוריים כל השאר חזק יותר מאשר בסופה סטנדרטית
טרופר לא "פורק" בול ג'וינט אחרי נחיתה אלימה/שבירת צלב - גם שבירת פעמון בטרופר (בדומה להיילקס אגב)לא גורמת לנזקים נוספים למעט הפעמון...
כל מכלולי הסרן הקדמי מסיביים יותר מהדנה 30 וזה כולל ציריות
טרופר שמוגבה נכון גם נותן מרווח גחון בחלק הקדמי טוב בהרבה מסופה גם עם לוקחים בחשבון שזה מרווח גחון דינמי (מוטות פיתול טובים ובולמים מוקשחים שומרים על הגובה :D)
רק בשבוע שעבר עשינו טיול לילה של רכבים משופרים מאד (סופה עם 33 נעילות וכו' דיפנדר 90 כנ"ל היילקס עם מנוע פרדו ו2 נעילות וכו')
כמוביל הטיול אני יכול להגיד לך שהמכשולים לא היו קלים גם ביום לא כל שכן בלילה
ובכל מיקרה כשעושים שקלול ביצועים של רכב בוחנים אותו במגוון אספקטים ולא רק במדרגות סלע איכן שהיילקס טוב ... אלא במגוון שטחים כגון בוץ חול דרדרות ועוד וכך גם בכביש למי שצריך לנסוע הרבה או לא רוצה להתענות
הצטרפתי גם לטיול של "חבורת דרך השטח " רק כדי לראות במה מדובר
יש שם בחור עם לנד קרוזר קצר מהדגמים החדשים שנותן בראש לכל החברה עם הסופות המשופרות עובדה היא שהוא עובר הכל ובאלגנטיות ובלי לשבור
כנראה שאפשר בלי לסבול....
אגב אני הנמכתי את הרכב מעט כי אמנם הייתה לו עבירות פנטסטית אבל שילמתי על כך בהתנהגות כביש פחות טובה שאני לא מוכן לוותר עליה כי אני רוצה גם להנות מהרכב בכביש (מה לעשות יש לי מנוע מתלים והגה שמאפשרים לי לנסוע "קצת" יותר מהר מהיילקס/סופה בשבילי שדות
שמוליק, עזוב שטויות. טרופר בנזין משופר זו אחת הקניות היותר טובות שיש. אבל אתה יודע טוב מאוד על מה מדברים.
אולי לא תשבור ציריה אבל מוטות שפור תשבור ועוד איך. סיפורי חילוצי הטרופרים עם הגלגלים הקדמיים הפוזלים בעקבות שבירת המוט הנ"ל יכולים למלא שרשור שלם.
חוץ מזה, כמו בכל SUV יש סכנה לנזק פחחות/קוסמטי/גחון כמו לתלוש פגושים, לנגוף גשר גיר, לקמט ספי דלתות או את הדלתות עצמן. אני לא מדבר על שריטות מענפים וכו' ושאר נזקים קטנים שבסיקס/סופה בכלל לא אכפת לך, אבל ב-SUV אכפת ועוד איך (אפילו אם הוא עלה בדיוק כמו ג'יפ גס או אפילו פחות).
העניין הוא שאם הלך מנוע (מי אמר רעש שסתומים?) - מנוע טרופר מפירוק/שיפוץ יעלה לך כמו 2-3 מנועי סופה? גיר אוטומטי? רק השד יודע כמה יעלה לתקן/לשפץ/להחליף? והוא ילך מתישהוא, כמו כל גיר אוטומטי בעולם.
בטרופרים עם שילוב טרנספר חשמלי אפשר בהחלט לצפות לצרות גם מהכיוון הזה - לא טרופר אחד ולא שניים כבר חילצתי מהשטח אחרי שאיבדו יכולת שילוב הנעה קדמית. על מערכת ה-TOD המגוחכת אני כבר לא רוצה להרחיב... בוא ונאמר שמי שמתעקש לחפש צרות ימצא אותן.
נכון שלא הכל שחור. טרופר בנזין בדרך כלל אמין יותר מגראנד או סופה, בעיקר בסעיף החשמל והגימור, אבל יקר יותר לתקן אותו, החלפים שלו יקרים הרבה יותר והוא לא ג'יפ אמיתי - אין לו את האופי ואת התחושות. יש אנשים שצריכים עדיין לעבור את השלב הזה בחיים לפני שמתברגנים ומחפשים את 7 המושבים, המזגן והחלונות החשמליים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שמוליק, עזוב שטויות. טרופר בנזין משופר זו אחת הקניות היותר טובות שיש. אבל אתה יודע טוב מאוד על מה מדברים.
אולי לא תשבור ציריה אבל מוטות שפור תשבור ועוד איך. סיפורי חילוצי הטרופרים עם הגלגלים הקדמיים הפוזלים בעקבות שבירת המוט הנ"ל יכולים למלא שרשור שלם.
חוץ מזה, כמו בכל SUV יש סכנה לנזק פחחות/קוסמטי/גחון כמו לתלוש פגושים, לנגוף גשר גיר, לקמט ספי דלתות או את הדלתות עצמן. אני לא מדבר על שריטות מענפים וכו' ושאר נזקים קטנים שבסיקס/סופה בכלל לא אכפת לך, אבל ב-SUV אכפת ועוד איך (אפילו אם הוא עלה בדיוק כמו ג'יפ גס או אפילו פחות).
העניין הוא שאם הלך מנוע (מי אמר רעש שסתומים?) - מנוע טרופר מפירוק/שיפוץ יעלה לך כמו 2-3 מנועי סופה? גיר אוטומטי? רק השד יודע כמה יעלה לתקן/לשפץ/להחליף? והוא ילך מתישהוא, כמו כל גיר אוטומטי בעולם.
בטרופרים עם שילוב טרנספר חשמלי אפשר בהחלט לצפות לצרות גם מהכיוון הזה - לא טרופר אחד ולא שניים כבר חילצתי מהשטח אחרי שאיבדו יכולת שילוב הנעה קדמית. על מערכת ה-TOD המגוחכת אני כבר לא רוצה להרחיב... בוא ונאמר שמי שמתעקש לחפש צרות ימצא אותן.
נכון שלא הכל שחור. טרופר בנזין בדרך כלל אמין יותר מגראנד או סופה, בעיקר בסעיף החשמל והגימור, אבל יקר יותר לתקן אותו, החלפים שלו יקרים הרבה יותר והוא לא ג'יפ אמיתי - אין לו את האופי ואת התחושות. יש אנשים שצריכים עדיין לעבור את השלב הזה בחיים לפני שמתברגנים ומחפשים את 7 המושבים, המזגן והחלונות החשמליים.
דרור אותי שיכנעתה. לא ביגלל מה שכתבתה . ביגלל התמונההההההההה. מה זה? .
דור
עזוב אותך מחארטות של אופי ושם וכו'
מה שמדבר זה מה אתה מקבל בשביל מה שאתה משלם
אני גם שמח שאתה יודע כמה עולים חלקים לטרופר
אם לא הייתי מכיר ומוקיר אותך הייתי מגחך אבל בגלל שאתה אדם רציני אני אספר לך כמה עלתה לי השבירה האחרונה של מוטות השפור -- 120 ש"ח כולל מעמ וכולל תפוחים יפנים מקוריים במתב מצויין
במחיר הזה קניתי ישר 2 סטים
פעמון לציריה עולה 170 ש"ח
בול ג'וינט עליון 50 תחתון 70
ועזוב אותך מאגדות כי כשאתה פותח גיר ידני לשיפוץ זה לא בדיוק זול בהרבה מגיר אוטומטי רק שגיר ידני אנחנו לא פוחדים לעשות לבד וגיר אוטומטי כן (לפחות תיאורטית- אני את שלי כבר לומד לבד)
על איכות חיים משלמים מה לעשות וכשאני מגיע לטיול בדרום וכולם מחייכים נינוחים ולא מזיעים אז אני מבסוט יותר מאשר עליתי את זיק ....(ואת זה כותב מי שנסע לדרום שנים עם כל המשפחה בסמוראי)
אהה כן בטיול האחרון נשרט קצת האוטו - זה הזיז לי את ... הימנית :lol:
ודרך אגב העניין הוא לא טרופר או משהו אחר אלא suv נגד רכבי עבודה ואני טוען שבאיכות הביצועים של הראשונים אין סיבה להסתפק בשניים בייחוד לאור הפרשי המחיר
שוב כל הנ"ל נכון כרכב יומיומי
לסופ"ש /תחרויות - רק סמוראי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
דורון
אין לי מושג מניין הבטחון שלך במה שאתה אומר...
מתוך זה שיצא לי לנסוע קצת על טרופר בנזין ודיזל בכביש וגם בשטח.
הרושם לא היה כזה חיובי מבחינת זויות המרכב, מרווח הגחון והצלילים של "קונצ'רטו לפח מספר 3" שבקעו מתחתית הרכב.
ראיתי את זה בשבוע שעבר בטיול רגוע וראיתי את זה כל כך צורם באחת הגיחות לקינה.
זה לא ייחודי לטרופר אבל זה הרכבכ שהוזכר.
אולי אתה סומך על המכלולים שאולי חזקים אבל הנטייה שלי לסמוך על השקט שנובע מזה שסלעים/אבנים וכו' לא פוגעים בפלסטיקה או במתכת של הרכב.
נראה לי שזאת גישה בריאה יותר לגלות כך את מגבלות עמידות המכלולים לאורך זמן מאשר לסמוך על החוזק במפגשים יזומים..
בסופה יש פגוש מתכת מקדימה-בטרופר פלסיק בסופה גם הפגוש האחורי מברזל..
לסופה יש מרווח גחון וזוית בטן טובה בהרבה מהגשר גיר מלכך עפר שיש לטרופר,
סופה לא צריכה מדרגות/מגיני סף כמו שטרופר חייב כדי להגן על ספי הדלתות בשטח טכני.
מרווח הגחון בסופה בצד של הסרן (לא מתחת לביצה) טוב יותר מאפשר בטרופר.
שאני אמשיך?
אני לא אומר שהוא לא עביר, אני אומר שקולות המחאה מתחתית הרכב והמרכב לא מעודדים לחשוב שהרכב יחזיק לאורך זמן בשטח כמו רכב שבעיקר לשטח כמו סופה ודומיו.
דרור קיצר את כל זה לארבע שורות תכליתיות:
ציטוט:
דורון
אתה חי בסרט ...:D
אתה משווה טרופר /suv אחר מקורי לסופה משופרת
מתי נסעת על סופה מקורית עם צמיגי 28.7 אינטש מקורי (235/75/15)מול 30 מקורי של הטרופר ?
פגושים ?מחליפים זה גרושים
גובה? מגביהים ב 2 אינטש משפר את כל הזויות ללא פגיעה באיכות הנסיעה או באמינות (אפשר אגב
יותר )
מדרגות צד צריך גם בסופה (ואל תסתכל על אילו עם בודי לפיט היסטרי)
מרווח גחון ? בסופות עם דנה 44 זה יהיה זהה (אחרי הגדלת צמיגים בסופה)עם דנה 60 הצחקת אותי
איך זה שאני נוסע כרגע בלי מיגונים בכלל מטפס כל דבר שבא לי כולל כל המעלו הקשים בחורשן / מנשה מבלי לנגוע בכלום ?
וזה אחרי שהנמכתי את האוטו:rolleyes:
ואחרי כל זה סופה בחיים לא תיסע בכביש כמו suv משום בחינה
לא יציבות , לא בטיחות (כריות אויר abs ), לא נוחיות , לא מרווח פנים , לא איכות חיים, בידוד רעשים , 4 בלמי דיסק , הנדברקס שעובד ועוד
הטרופר שלי אחרי 11 שנה שקט יותר מסופה שיצאה היום מהמפעל - אתה מוזמן לבדוק
מערכת חשמל ששרדה גם התקנות אימובילייזרים ישראלית
לא הכל זה עוד מדרגת סלע
על איכות ונוחות הנסיעה ב-SUV מול ג'יפ עבודה, אין לנו בכלל ויכוח. זה פער שכל השיפורים שבעולם לא יקזזו אותו. אבל ברגע שאתה מתחיל לדבר על שיקולי תמורה לעלות, אתה יוצא לגמרי מהויכוח.
הגיון לא עובד במכוניות שלנו. אין סיבה כלכלית-הגיונית להחזיק רכב שטח כלשהו. זה רק תחביב, והדלק היום יקר מספיק כדי שלפחות אני כבר לא אתנהל בסימטאות הפקוקות ברכבים ענקיים ששוקלים 2 טון עם מנועי 3-4 ליטר ששותים ליטר דלק לכל 5-6 ק"מ. זה לא כלכלי. בשביל יום-יום לא צריך סופה ולא טרופר, אלא סופר-מיני קטנה וחסכונית שמוצאת חנייה ביתר קלות, מאיצה, פונה ובולמת טוב יותר, ובעיקר - עולה בין חצי לרבע מהם, ושותה בין חצי לשליש מכמות הדלק.
אבל כשאני בשטח אני רוצה להרגיש שטח. אקווריום גדול זה אולי נוח, אבל מנתק אותך לגמרי, לטוב ולרע. אם אתה מעדיף את זה ככה - אחלה לך. אני לא פוסל.
אני כבר לא מטייל הרבה כמו פעם, וכל יציאה לשטח צריכה להיות חגיגה. כיף מזוקק. בגלל זה אני מעדיף סופה או סיקס או דיפנדר (רצוי פתוחים), ולא גראנד או דיסקברי או טרופר. וכן, יש לזה מחיר כבד בנוחות, שאין לי מושג כמה זמן אני עוד אוכל לשלם אותו, כי כולנו מזדקנים בסופו של דבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
דורון
מתי נסעת על סופה מקורית עם צמיגי 28.7 אינטש מקורי (235/75/15)מול 30 מקורי של הטרופר ?
מתי הפעם האחרונה שיצא לי לנסוע על סופה עם גלגלים מקוריים?
יותר מידי פעמים וההבדל של אינצ' לא שמיש במקרה הזה כי ת'כלס זה רק חצי אינצ' כשמודדים את הרדיוס שקובע את המרחק מהקרקע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
אתה חי בסרט ...:D
אתה משווה טרופר /suv אחר מקורי לסופה משופרת
לא,
אני משווה סופה סטנדרטית לטרופר לא סטנדרטי (מיגונים, הגבהה קלה, מדרגות צד וכו').
מי שחי בהקרנה פרטית זה אתה סוזי, זה שמשווה SUV לרכב שטח מבחינת ההתאמה הבסיסית לחיים מעבר לכביש.
SUV הוא מטבעו פשרה בין שטח וכביש וכפשרה בטיחותית מכוון בעיקר לכביש ופחות לשטח ולכן הוא "לא אשם" שהוא כזה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
פגושים ?מחליפים זה גרושים
גובה? מגביהים ב 2 אינטש משפר את כל הזויות ללא פגיעה באיכות הנסיעה או באמינות (אפשר אגב
יותר )
מדרגות צד צריך גם בסופה (ואל תסתכל על אילו עם בודי לפיט היסטרי)
שמת לב מה כתבת?
בדיוק מה שכתבתי בתגובה הקודמת, כדי להגיע ליכולת מיגון עצמי או יותר נכון לשקט הנפשי של מה יקרה לרכב בשטח בטרופר אתה צריך את הרשימה שאתה כתבת שצריך להתקין ברכב-כלומר צריך שיפורים בשביל שמירה מינימלית על הרכב ביחס למבנה מקורי של רכב שטח שלא צריך אותם.
אני לא מדבר על בודי ליפט ולא על מגני סף בסופה אלא סופה סטנדרטית בסיסית, כזו שתחזיק מעמד לאורך זמן ולא תצריך את אותה תשומת לב בשטח לכל אבן ומדרגה ביחס למה שSUV דורש גם אם הוא עובר באותו המקום.
לגבי השיפורים הנדרשים לטרופר (או כל SUV אחר לצורך העניין) אני מסכים איתך בהחלט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
מרווח גחון ? בסופות עם דנה 44 זה יהיה זהה (אחרי הגדלת צמיגים בסופה)עם דנה 60 הצחקת אותי
אתה מדבר על סרן אחורי ואני מדבר על הקדמי.. היכן שרוב המכות מפתיעות אותך ומתעלם מהגשר גיר המחורבן שיש לרכב הזה.
ציטוט:
איך זה שאני נוסע כרגע בלי מיגונים בכלל מטפס כל דבר שבא לי כולל כל המעלו הקשים בחורשן / מנשה מבלי לנגוע בכלום ?
וזה אחרי שהנמכתי את האוטו:rolleyes:
לא אמרתי שלא תעבור,
אמרתי שזה ידרוש תשומת לב מוגברת בכל רגע נתון ושמעניין לראות במבחן הזמן את החבלות והעמידות של טרופר סטנדרטי וכן, אני עומד מאחורי הנסיון שלי עם טרופר כנהג (מעט יחסית) וכצופה מהצד לא מעט פעמים.
ציטוט:
ואחרי כל זה סופה בחיים לא תיסע בכביש כמו suv משום בחינה
לא משווה לרגע בכביש.
אני יודע שאני מציק..אבל הציעו לי הצעה מפתה
סאנגיונג קורנדו שנת 97, עם 200000 קילומטר, ובמצב טוב, ב25000 שקל.
לפי מחקר קטן שעשיתי עליו, אפשר להכניס לו 31, ויש לו סרן אחורי חי תואם דנה 44, וIFS קדימה, עם דפרנציאל תואם דנה 30, שיש מצב ל-2 נעילות, ואפשר לשחק עם הקפיצים ולהגביה אותו.
לפי מה שראיתי השלדה נראית חזקה ומסיבית, ויש הרבה קורות חיזוק רוחביות. ככה שצריך רק פגושי מתכת ומדרגות צד, ואולי מיגון תחתון לטרנספר.
עדיין לא יצא לי לעשות סיבוב על הרכב, ו2 הבעיות שיש לי איתו מבעוד מועד הן:
1. דיזל - רישיון עולה 1600, לא נורא, יש צריכת דלק מדווחת של 1ל 10 סטנדרט, מתאר לעצמי ש1 ל8 עם 31, אני אוכל לחיות עם זה.
2. מנוע חלש, המנוע הוא של מרצדס, 2500 סמ"ק, 5 בוכנות, מנוע יחסית אמין ונפוץ, אבל רק עם 90 כ"ס, אני פוחד שלא יהיה לו כוח בשטח, בכביש אני גם ככה לא ממהר לשום מקום ולא עובר את ה110, אבל פוחד שייגמר לו הכוח בעליות בשטח....
התייחסותכם?
אני יודע שזה SUV, אבל בכל זאת, חוץ מהסופה - הג'מיני עולה מינמום 40K שזה 15K הבדל...ששווים הרבה שיפורים.
קורנדו הוא יופי של רכב. יש לו מכלולים טובים, קל לשפר אותו, יש לו תא נוסעים של SUV עם איכות חיים נורמלית, מזגן טוב. תמורה מעולה לכסף. האמנם?
סרח העודף מקדימה ממש מפריע לזוית הגישה. מילא שהמכוניות של סאנגיונג נראות מוזר, אבל כאן זו פשוט טעות/רשלנות תכנונית - ככה לא מתכננים רכב שטח - עם חרטום שבולט חצי מטר מעבר לגלגלים הקדמיים ונוגח בכל אבן קטנה. זה משהו שקשה לשפר בהרבה אם בכלל - גם אם מחליפים פגוש.
אין לך מה לפחד מהמנוע - הוא באמת חלש. 2900 סמ"ק עם 95 כ"ס כשהיה חדש, עם גיר אוטומטי שבולע חלק ניכר מהסוסים העייפים. היום, אחרי 12 שנים ו-200K ק"מ, לא מעט סוסים פרשו לגמלאות, והוא יהיה אפילו יותר עצל.
בכביש זה לא צריך להפריע במיוחד, רק תתכנן מראש כל עקיפה כדי לא להיקלע לסיכונים מיותרים. בשטח טכני ומהודק אין שום בעיה, ותחוש במחסור בכוח רק בתוואי שמצריך תנופה - דיונות, דרדרות, בוץ.
לדעתי לא כזה נורא, תראה איך ההיילקסים חיים יפה מאוד עם מנוע הרבה-הרבה יותר חלש.
שתדעו לכם, אילו התחבטויות לא קלות בכלל ....
( אמר ההוא שאף פעם לא ידע להחליט )
חידוש!
היום אני וחברי שפי(BOBSFOG) נסענו לראות סיקס אוטומאט שראיתי ביד 2.
רקע - פתוח, קצר, 1987, ירוק עם חזית סופה, ובלי שיפורים.
הגענו לשם, הבעלים מצטייר כמוסכניק ולא ערס, הרכב אצלו שנה - כשהגענו הרכב לא הצליח להניע, המוכר טען שזה בגלל שהוא לא הניע אותו 3 שבועות.
עשינו בדיקה מלמטה ומלמעלה - בעיקר חיפשנו חלודות וסדקים.
אז ככה : מקדימה אין הרבה חלודות, רק ממש טיפה מתחת לדלת, מאחורה, בעיקר באיזור בתי הגלגלים יש הרבה חלודה ואפילו כמה חורים שם. חוצמזה, שפי ראה סדק בשלדה באיזור התושבת קפיץ השמאלית אחורית.
בסיבוב שלקחתי על הרכב, מוכרח לציין שזה הרראשון שלי על CJ, אז יכול להיות שזה סטנדרטי - היה מאוד קשה ללחוץ על הגז, וגם כאילו כל פעם שאתה מכניס לD אםאתה לא נותן הרבה גז הרכב נכבה, עכשיו אני לא יודע איך זה בקרבורטור, בסופה שבדקתי זה לא היה ככה. . . זה קצת הרתיע אותי.
בנוסף יש לרכב בודיליפט של 5 ס"מ שנראהלי עושה לו רק רע.
חוצמזה יש גם כמה דברים רגילים - צלבים ודריישפט וכו', כעיקרון המנוע במצב סבבה, והגיר חוץ מהקטע של הגז בD שלא נראה לי קשור היה גם סבבה, וה4X4 עובד...
הבחור רצה 18 וכבר ירד ל15 כולל טסט...אבל עדיין לא סגרנו ונראה לי שלא נלך על העניין.
אז הכה בי הרעיון לקחת סיקס שמור וטוב - ידני, ולהסב לאוטומאט, אני יודע שאתם נגד זה כי זה קומבינה וכו', אבל זה נראה לי רעיון טוב. עשיתי מחקר קטן - וראיתי שתיבת 700R4 היא 4 הילוכים עם OD שמצריכה מתאמים ומתאימה לCJ יופי. אז מבירור קטן שעשיתי באיזו סדנה, הסבה כולל הכל עולה 27(!)! אלף שקל..אז העניין ירד מהפרק. התשובה להסבה לגיר סטנדרטי של סיקס היא באיזור ה20K ! ! ! שזה עוד סיקס...אז בנתיים הרעיון על פוס, ואנחנו עוברים לבדוק קורנדואים וג'מינים.
הבעיות שציינת אינן מצב תקין של הרכב. הקרבורטור שלו סתום/לא מכוון. דוושת הגז לא צריכה להיות קשה בכלל, או שיש קפיץ חזק מידי על המצערת (קפיץ חיצוני ופשוט והחלפה) או שהכבל תפוס.
בכל מקרה, ממש שאתה מתאר הסיקס הזה לא נשמע כמו מציאה גדולה.
ההסבה שתארת לגיר אוטומטי נשמעת כמו מחיר מטורף, והייתי מציע לך לבדוק הסבה כזאת במקום נוסף (פרטים בה"פ).