תגובה להודעה: מיזם -מרכז בניה וטיפולים עצמי לבעלי גיפים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
אתם לא תהיו הראשונים שחברות הביטוח יטענו נגדם על היעדר כיסוי ביטוחי בשל אי טיפולים במקום מוסמך!!!! Whisky
ועכשיו אני חוזר על השאלה-
בהנחה שאני מטפל במוקום מוסמך, האם אני צריך לזכור במקרה של תאונה חו"ח את כל המוסכים בהם טיפלתי וביקרתי, ולוודא שהמוסך רשם שעברתי אצלו אחרי ששילמתי לו במזומן...??:confused:
עד כמה אחורה בחיי הרכב? כמה בעלים? הרי אין לזה סוף. האם חברות הביטוח אשכרה בודקות את זה במקרה של תאונה ואם כן אז איך?
יונתן, אל תיתן לעורך דינים וסוכני הביטוח להפחיד אותך (ואני לא מתכוון לאלו שכאן בפורום, הם דווקא בסדר ;) )... המציאות פשוטה למדי.
אתה אחראי לנסיעה ברכב תקין. זו אחריות אמיתית, מוסרית, אישית שלך, וזה מה שחשוב.
מבחינת החוק, אתה חייב בביטוח חובה וטסט. זה מחייב אותך לנגוע ברכב, לפתוח מכסה מנוע, רק פעם בשנה - בטסט. אם תהיה תאונה, ואם יטרח חוקר התאונות בכלל לחקור, ואם יסתבר שכשל טכני היה אחראי ישירות לתאונה - ובמכוניות, בניגוד למטוסים, זה נדיר - ואם זה יהיה משהו חד משמעי וברור - ולא, אין מנהל תעופה שחוקר לעומק כל תאונת דרכים... - ואם ואם ואם... אבל לרכב היה טסט בתוקף, מבחינת החוק הוא היה רכב תקין. אפשר תיאורטית להתעקש איתך, אבל אתה הרי מבין בעצמך שאין שום דרך מעשית לעקוב אחרי היסטורית הטיפולים של רכב, ואין בכלל שום חובה חוקית לטפל ברכב - למעט כאמור מעבר מבחן שנתי.
אז יאשימו אותך (או את הנהג השני) במשהו כללי ושאינו דורש הוכחה כמו "נהיגה במהירות שאינה הולמת את תנאי הדרך" או בכלל כלום. הרי יש ביטוח חובה בישראל, יש מי שמפצה, אז בשביל מה להתעמק.
יונתן, לצערי יש לי ניסיון מסוים ב"חיכוך" עם שוטרים והחוק.
אם אתה חושב שלכול תאונה (כולל כזו עם נפגעים) נשלח חוקר תנועה אתה טועה ובגדול.
במהלך 25 שנה שיש לי רשיון לא היה לי ולו דוח תנועה אחד.
ואז ביום בהיר אחד (למעשה זה היה לילה) נכנס בי משהו מהצד בצומת מרומזרת.
לא ניכנס למוצא שלו, רק נגיד שהוא לא היה יהודי כשר.
שנינו יצאנו בשלום, אבל שני הרכבים הושבתו.
5 דקות אחרי התאונה, כול החמולה שלו הגיעה.
מצוידת (כפי שנודע לי אחר כך) עם מכשרי הקלטה מצלמות ועוד.
תוך כמה דקות נמצאו שני עדים נגדי (משום מה גם הם לא היו יהודים כשרים)
צילומים והקלטות שלי מגמגם כמה מילים למשהו ש"במקרה" היה שם וניסה לתחקר אותי (לא הודתי בכלום)
את הרכב שלי גררה המשטרה, הרכב שלו נגרר על ידי גרר פרטי ולא נודעו עקבותיו.
היה אמור להיות שם חוקר תאונות משטרתי שהיה מגלה את העובדות בשטח (זה לפי נוהלי המשטרה)
בפועל הוא מעולם לא הגיע לשם, מעולם!!!
אתה באמת חושב שלמשהו היה איכפת?!
עוד יותר מזה האבא של אותו צעיר שהתנגש בי הגיע אלי הביתה, וניסה להגיע איתי להסכם.
הוא רצה את כספי הביטוח מהר ולא רצה לחכות חצי שנה עד המשפט.
לכן הציע שהוא יבטל את כול הענין במשטרה, באמצעות חבר קצין במשטרה, ובלבד שאודה לביטוח שהתאונה באשמתי.
לא ניכנס כאן לפרטי פרטים, רק נגיד שכמו כול דבר במדינה הזו גם עדויות ומשפטים הם מסחרה אחת גדולה!!!
ומי שחושב שאחרי תאונה יבדקו לו באיזה מוסך הוא מטפל ברכב, די חי בסרטים.
אלא אם כן המקרה הגיע לעיתונות או יש משהו שיש לו אינטרס להפיל אותו בפח.
מוני, בעיקרון אני כמעט מסכים איתך,
הבעיה היא שכשמדובר בתאונה עם הרוגים, שלא נדע, אז מתחילות החקירות האמיתיות.
להגיד לכם שבודקים כל בורג, אתם חיים באותה מדינה ואתם יודעים בדיוק איך בודקים ברגים במדיה שלנו.
יש מקרים שבהם כן יבדקו ויש מקרים שלא, זה תלוי בנסיבות התאונה, בחומרה שלה ובמוטיבציה של חוקר התאונה והחוקרים מטעם חברת הביטוח.
ברור לכולכם, שאם לא מדובר בהרבה כסף, אז גם חברות הביטוח לא מוציאות הרבה כסף (הם לא אוהבים להוציא כסף, לך תבין אותם).
וגם ברור לכם שאם מדובר על להוציא הרבה כסף אז הם יבררו יותר טוב ויותר לעומק. זה קרה בעבר, וגם קרה הפוך בעבר, שחברות הביטוח לא טרחו לחקור כי לא היה שווה להם את ההתעסקות.
ומילה נוספת לגבי האחריות; אני מקבל את זה שעובדים על הרכב בבית לבד כעובדה, גם אני משתדל לעשות כמה שיותר טיפולים לבד, גם בשביל הכסף ובעיקר בשביל להבין עוד את הרכב. כמו שאמרו פה, כבר לפני, אם לא אכפת לך לקחת את האחריות על עצמך, קח אותה, רק תדע לאן אתה נכנס. מה שכתבתי כאן הוא כשירות לקוראים ולא כ"אזהרת מסע".
זה נכון שחלק מהפעמים "עדיף" לעשות את התיקון לבד כדי שהוא יעשה כמו שצריך, אבל יש אנשים שלא הייתי נותן להם להחזיק מברג ושולח אותם לתקן במוסך, כל אחד לפי יכולותיו!!!
הדבר היחיד שאני בא לומר לכם הוא: קחו אחריות על עצמכם, על המעשים שלכם ועל התוצאות שלהם. אתם יודעים, תעשו, לא יודעים תשאלו או תקחו את הרכב למוסך!!!
ווסקי אני לא רק מסכים איתך, אני אפילו מקצין את העמדה שלך!!!
גם אם אתה מגיע למוסך, חיבים לבדוק טוב טוב מה מבצעים ברכב.
עזבו כרגע אחריות ותביעות והאשמות פלליות...
מדובר פה בחיי אדם, ממש כך!!!
ואם, עקב רשלנות ארעה תאונה אתה תישא באשמה כול חייך.
ולכן אם אתה לא מבין תשאל, אם אתה לא יודע איך אל תעשה.
וגם אם אתה הולך למוסך, מחובתך להתענין ולבדוק בדיוק מה נעשה ברכב, והאם נעשה נכון.
ראה השרשור על הגלגל שניתק עקב סגירה רשלנית שלך מוסך!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
יש אנשים שלא הייתי נותן להם להחזיק מברג ושולח אותם לתקן במוסך, כל אחד לפי יכולותיו!!!
הבעיה שאני רואה עם העצה הזו היא, שאותם אנשים שלא יודעים להחזיק מברג, מגיעים באמת אל המוסך ומתקנים רכבים, לאחר שהשתקעו בו כעובדים.