יש רק כוונון קמבר קדימה ואחורה.(חיבור זרוע עליונה לנאבה מתברג)
Printable View
יש רק כוונון קמבר קדימה ואחורה.(חיבור זרוע עליונה לנאבה מתברג)
ומה ה-Alignment specs של התוכנית המקורית?
אני אישית לא משוגע על כיוונון כמו שתיארת ומעדיף לעשות אותו בצד הפנימי של הזרוע כדי לחלק את העומס על שתי הברגות במקום אחת.
מוטי
הוא ממליץ על מעלה אחת קמבר קדימה ואחורה, ו-TOE מלפנים 0-0.5 IN. לא נראה לי משהו יותר מידי מדעי.
דרך אגב - קבל תיקון לגבי ההפרש בבסיס גלגלים בין המקור ל-LOCOST - אני מדדתי את ההפרש בין תחתיות המשענת האחורית, וכמובן שבטעות מדדתי את רוחב הקורה פעמיים כך שזה 7 ולא "8. חוצמזה, יש הבדל גדול מאוד בזוית המשענת (אצל רון יותר אנכית) שגם משפיע כנראה על מיקום הסרן האחורי, כך שבסה"כ ההפרש בבסיס הגלגלים הוא כנראה חצי מזה - סביב "3 - "4. גם לא מעט.
ההפרש בבסיס הגלגלים הוא "4, המקורי 88, הלוקוסט 92, שלי 91.
חלק אחד חשוב חסר בתשובה שלך - קאסטר.
בלוקוסט הנורמלית יש רק 3 מעלות או משהו כזה (ממש לא מספיק), לא יודע מה הולך אצל גיבס.
אצלי הסט-אפ קרוב ל-8.
מוטי
אצלי קאסטר 6 מעלות.
6 מעלות נשמע סביר, גם אם קצת קל.
כשאתה בונה את נקודות העיגון של המתלים אתה יכול לעשות אותן רחבות יותר ולהשתמש בשייבות כדי לכוון את הקאסטר ע"י שינוי המיקום של הזרועות על ציר האורך.
במקרה שלך נשמע לי שווה לעשות את הזרועות העליונות מתכווננות עם מיסבים כדוריים כדי שיהיה קצת יותר משחק עם קאמבר, בעיקר מקדימה.
מוטי
לא שוכח, אני מקווה ש-7.8 מעלות שתכננתי לתוך המתלה שלי יספיקו כי הקאסטר אצלי מתכוונן לטווח די צר.
עריכה -למרות שאני תמיד יכול להחליף את הזרוע העליונה לאחרת שיש בתוכה כיוונון עצמאי...
מוטי
כל הזרועות מרותכות.
שמתי את הגלגל והאף על האוטו רק כדי לקבל את ההרגשה :)... איזו הרגשה, ממש ניצחון קטן!
מוטי
מוטי אין מילים זה נראה מקצועי ביותר. אני בא לעשות סיבוב ;)
טוב, כל הדיון על בסיס גלגלים גרם לי לבדוק שוב את העניין אצלי, ומתברר שהנתונים שקיימים ברשת פשוט לא נכונים, ובפועל בספר של גיבס זה צמח ל-"94.
הצמיחה הזאת היא מתוך רשלנות תכנונית לטעמי של כל החלק האחורי של הרכב. למזלי אני בשלב בו אני עוד יכול לעשות שינויים מאחורה, והצלחתי להזיז את קו הסרן האחורי 52מ"מ קדימה. להלן הפרטים: http://www.haynes.co.uk/forums/showthread.php?t=1399
בספר של גיבס יש לפחות את אותה הכמות של טעויות כמו בספר של רון צ'מפיון, העניין ידוע.
בינתיים מצאתי אצלי טעות בגאומטריה של ההיגוי ואני כרגע עובד על התיקון שלה... :(
מוטי
הלוואי וזאת הייתה טעות. זה סתם תכנון מרושל. השלדה של גיבס דומה מאוד לזאת של רון עד למשענת המושבים, ושונה מאוד מאחור (מן הסתם).
העניין הוא שבעוד התכנון המקורי הוא יחסית פשוט וחכם, החלק האחורי של גיבס פשוט תוכנן ברישול. נראה כאילו דחפו תיבה מרובעת מקורות כפולות במרכז בשביל תושבות המתלים וזרקו מסביב ברזלים. לא נראה כאילו מישהו חשב על איך לעשות את זה יותר קל או עם פחות קורות/חיבורים למרות שזה אפשרי. אין לי ספק שמה שעשו הוא חזק, אבל הוא רחוק מאוד מלהיות אופטמאלי ביחס למשקל ומורכבות.
ההזזה שלו של קו הסרן אחורה היא דוגמה קלאסית לרישול הזה. אין שום סיבה לכך, אבל הוא פשוט לא טרח לעשות את זה כמו שצריך.
למה אתה מתכוון "תכנון"? הספרים מכילים תוכניות מפורטות לבנייה... אתה מתכוון לניתוח הנדסי?
נכון שזה נשמע רע?
אבל כן, יש בשני הספרים טעויות, גם במספרים נטו (יש מידה וזוית אבל הן פשוט לא נכונות) וגם שגיאות תכנוניות של דברים שהם פשוט טעות מבחינה הנדסית או גיאומטרית.
בספר של רון לדוגמא, התכנון של המתלה הקדמי שווה לתחת כי חסר בו המון קאסטר, בניה לפי התכנית מביאה אותך למשהו כמו 3 מעלות.
זה מ-מ-ש לא קרוב למה שהאוטו הזה צריך, שזה בערך 7 מעלות.
זה לא איזה סוד כמוס או מסקנה של כמה אהבלים מישראל, הטעויות ידועות ושני הכותבים הכירו בהן.
ידוע לי שגיבס שלח אימיילים עם תיקונים לתכניות לכמה אנשים ואני מניח שדובר על כך גם בפורום האינטרנט של הספר שלו.
את התיקונים לתכניות של רון צ'מפיון ניתן למצוא גם באינטרנט.
מוטי
עוד קצת התקדמות.
סיימתי את ההתקנה של הרדיאטור.
המנוע יושב על השולחן ואני בונה מסביבו את כל המוטות המחזקים ומתקרב מאוד לבניה של תושבות (תוך יומיים שלושה).
כרגע הכל חתוך ו"מחובר" למקום עם מגנטים, אבל היום בטח כבר ייצא לי לשלוף את המנוע חוצה כדי לרתך את המוטות.
מוטות החיזוק של המתלה הקדמי הושלמו והשלב הבא יהיה הרכש של הבולמים הקדמיים כדי להשלים את השאר - מוטות דחיפים, נדנדים, תושבות בולמים תחתונות ומוט מייצב קדמי.
המוט המייצב אגב, ייתחבר לנדנדים ולא לזרועות התחתונות כמקובל.
מוטי
תן מבט נוסף בתמונות, כל הדברים האדומים האלו הם מגנטים שפשוט מחזיקים את הכל ביחד.
יעיל ביותר כשאתה רוצה לחתוך ולעצב כמה חתיכות ביחד כמו המוטות Y, בלי שתצטרך לרתך כל אחת בנפרד ואז להתאים את הבאה בתור.
ככה אני מרביץ יום או יומיים שלמים של חיתוכים, מנקה את הכל ואז מרתך את הכל בנאגלה אחת בסוף.
היום סיימתי לחתוך את מוטות החיזוק הצידיים ואז שלפתי את הכל, ניקיתי והתחלתי לרתך את כל תא המנוע.
מוטי