התמונה התווספה לקבוצה אם אין התנגדות ...
http://www.facebook.com/group.php?gid=261354410860
אמיר.
Printable View
התמונה התווספה לקבוצה אם אין התנגדות ...
http://www.facebook.com/group.php?gid=261354410860
אמיר.
בשבת האחרונה הצטרפתי עם בני לטיול של קבוצה מגובשת מאחד הפורומים האחרים.
בשלב כלשהו המוביל "עיגל פינה" ונסע בשולי שדה. שאלתי בקשר "למה לנסוע בשדה ?", ולא נעניתי.
בהמשך כאשר חיפש מעבר לשביל מקביל קרא המוביל בקשר "הנה מצאתי מעבר" ועבר דרך שדה זרוע (הייתי רחוק מאחור ולא ראיתי אם היו שם קוליסים לפניו, למרות שזה לא ממש משנה). עניתי בקשר ש"זה לא שביל, זה שדה", ושוב אף אחד לא התייחס. המשכתי עם העדר בלב כבד (משתדל לא להוסיף קוליס משלי) ובהפסקה הראשונה עצרתי לדבר עם המוביל. היו לו תירוצים שונים ומשונים ("על המפה מופיע בדיוק פה שביל, והחקלאי חרש אותו"), אבל הסכים בגדול שיש להמנע מפגיעה בשטחים חקלאיים.
המשכנו בטיול והגענו לאיזה כביש ישן ונטוש, והמוביל חיפש מעבר לדרך מקבילה, ונחשו מה ? ... נכון ילדים, בשולי שדה זרוע. בשלב הזה (בו הייתי צמוד למוביל) ביקשתי מהמוביל שיחכה לי רגע, ניגשתי אליו והסברתי לו שלא מתאים לי לעלות על השדה ושאני פורש מהטיול (הכל ברוח טובה).
הסברתי לבן שלי למה אני לא רוצה להמשיך עם הקבוצה והחלטנו להמשיך בדרך אחרת אל התחנה הבאה של הקבוצה (אטרקציות לילדים - מערות, פנסים וזחילה). פגשנו שם את הקבוצה והצטרפנו למערות, ומשם (כבר החשיך) פרשנו לנו הביתה.
למרות שהצלחתי לשמור על אווירה נעימה, העסק הזה פשוט קלקל לי את כל הטיול.
זהו, סליחה שאני פורק את זה עליכם, אבל אותי זה פשוט
מרתיח !!!
להתראות בשטח,
נדב.
ברוח טובה:
א. כי זה האופי שלי וזו דרכי - אני מאמין בשכנוע וברוח טובה
ב. כי מדובר בקבוצה מגובשת שרגילה לנהוג כך וזה סתם היה מעורר אותם עלי, ומגבש אותם נגדי
ג. כי לא תמיד להיות צודק זה הכי חכם. ואני מעדיף לשמור איתם על אווירה טובה ולנסות להשפיע מבפנים - יש לזה סיכויים יותר טובים מאשר להיזרק מהקבוצה ...
להתראות בשטח,
נדב.
לא התביישתי לומר את דעתי, קבל עם וקשר, וגם מצאתי (ז"א עשיתי) הזדמנות לדון על זה באופן מסודר ורגוע עם המוביל בסוף הטיול. לא תמיד לשבור את הכלים ולצאת לקרב על הצדק המוחלט הם הדרך האפקטיבית להשיג את המטרה.
(ולהבהיר: המטרה אינה להשאר בקבוצה, אלא לגרום לה לפגוע כמה שפחות בטבע ובחקלאות)
להתראות בשטח,
נדב.
בנוגע לשבילים שעוברים בחלקות, כפי שכתבתי למעלה:
השבילים המדוברים הם בדר"כ חלק משטחו של בעל המטה.
בחלוקה שבין המטה שלי למטה של השכן לא הקצתה המדינה שטח ציבורי לשביל!
ולסיכום, זכותי וזכות חברי לחסום כל שביל העובר בשטח המטע שאותו אני מעבד (ורוב השבילים הם כאלה!) בדיוק כפי שאתה מקים גדר ושערים סביבביתך הפרטי.
או לחילופין לחרוש אותו אם זה מה שאני צריך / רוצה!!
תנחשו מה יעשה היום בעל החלקה המדוברת (חוץ מאשר לקלל ולאחל בריאות ואושר לחברי הקבוצה המוזכרת), יקים סוללה / יסגור דרכי גישה / יסגור שער (מחק את המיותר).
התנהגות מהסוג הנ"ל תביא למצב בו יחסמו עוד ועוד שבילים והנסיעה בשטחים חקלאיים תעשה בלתי אפשרית.
ולא רק שטחים חקלאיים...
הלכתי ל"פורומים האחרים", טיולים מהשבת האחרונה, זה מה שמצאתי בתור התחלה:
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/551/a02b...01608b1d05.jpg
לטעמי זה לא שביל. אני טועה? אני לא אוהב להיות פוץ בקטעים האלו, אבל האזור כולו ראוי שישמרו עליו - ובלי קשר וכן או לא שמורת טבע.
אסף.
תשמע נדב,
אני איתך, אני מסכים שעדיף לשכנע מבפנים ולא לצאת מהקבוצה, אחרת הם סתם ימשיכו לעשות את זה בפעם הבאה. אבל אתה רואה שזה לא מצליח, אני במקומך הייתי עוזב.
ועוד סיפור:
יצא לי אתמול בקורס מורי דרך לראות תמונות של אחד החברים בטיול שלו בגולן עם חברים שלו, אחלה תמונות, בתי כנסת עתיקים, גמלא, יהודייה... ממש מגניב, ואז אני רואה בהלם תמונות שלו ושל אישתו עם הזוג חברים שלהם קוטפים תפוחים מהשדות ברמה, יותר מזה, הם זורקים אחד על האוטו של השני תפוחים.
קפץ לי הפיוז, והבנאדם עוד חקלאי, לא תגידו אחד שלא יודע להעריך, דיברתי איתו, אני חושב שהקליטה שלו של מה שהוא עשה פתאום הכניסה לו איזה בורג שהשתחרר, הרבה אנשים פשוט לא חושבים. אני חושב שהוא היה ממש בהלם כששמתי לו מראה בפנים של מה שהוא עשה. אז תדעו, לפעמים זה לא באמת מרוע, או חוסר התחשבות, לפעמים זו מעידה של חוסר תשומת לב, ומודעות ועוד מודעות ועוד מודעות זה הדבר הכי חשוב כדי למנוע את זה.
whisky
נ.ב.
מה עם הסטיקרים?
גבולי ? ... אם יש קוליס של עיזים זה שביל ?
אם הרכב הקודם שעבר שם לפני שבוע ופתח את הציר ( כי איזה חקלאי חסם את השביל האמיתי - זה שביל ? )
להיות שוטר באינטרנט זה קצת מצחיק. אנחנו לא באמת יודעים מה היה שם.
מסכים עם זה לחלוטין.
זו גם הסיבה שהחלטתי גם להתחיל לעשות בשטח. אפשר להסכים עם הדרך שלי או לא להסכים איתה, אבל לפחות בסביבה הקרובה שלי אני מתחיל לעשות עבודה, ולהעלות את המודעות מבלי להוציא מהארון את תופי המלחמה. גם מי שחושב שמה שאני עושה הוא מינורי, או מעט מדי, ייאלץ להודות שזה יותר טוב מלשבת ולקטר בפורום ולא לעשות עם זה כלום בשטח.
אני גם מתכנן להכין לעצמי כיסוי גלגל עם כיתוב רלוונטי. אני מניח שזה לא יהיה זול (150-300 ש"ח), אבל לי זה חשוב ואני אישית מתכוון להשקיע את הסכום למען המטרה הזו. אם מישהו רוצה להצטרף שלחו לי הודעה פרטית או כאן.
להתראות בשטח,
נדב.
יש לי הרבה סבלנות ואורך רוח. מה שברור לי אחרי הטיול האחרון זה שלגבי עצמי לא אתפשר יותר ובמקרה הראשון שבו יעלו על שדה/שטח בר אני לא אמשיך עם העדר. יש לי יכולת ניווט עצמאית ואמצא את הדרך לחבור לקבוצה מבלי להתפשר על היושרה שלי (ואם לא אמצא את הדרך - לא נורא, זה פחות חשוב). אני גם לא פוחד לנסוע לבד ובמקרה הגרוע הקבוצה בטווח קשר ...
(אני לא "שובר את הכלים" איתם, כזכור)
להתראות בשטח,
נדב.
בלי קשר לשטחים חקלאיים, אלא לירידה משבילים. נראה לי שקצת מגזימים עם קריאות ה"ייהרג ובל יעבור" (בכל מקום שאין בו שביל). כי יש סיטואציות יוצאות מין הכלל.
אחרי טיול מעניין מאוד בשטחי איו"ש וצפון מערב בקעת הירדן (החוויות והתמונות בקרוב...)
אני יכול לספר שלא בכל מקום יש שביל.
לפעמים, במיוחד במקומות שבהם עוברות שנים (בלי הגזמה) בין סקר השבילים האחרון (המפה החדשה ביותר הודפסה ב-2005) ועד שגלגלי רכב כלשהו, (כולל פקחים/צה"ל) עוברים באותו שביל, יוצא שבמפה מסומן שביל, אבל בשטח, בפועל - שום כלום. אפילו לא שביל עיזים. נדמה לך שהתברברת, אבל לא. אתה נמצא בדיוק איפה שתכננת, ומאומת על מילימטר ב-GPS, והשטח אינו שמורה.
מה תעשה?
אני מודה שהמשכתי ועברתי.
יש גם מקומות שחלקם אפילו עובר בקצה שטח שמוכרז כשמורה, השביל נגמר ומשאיר לך שתי ברירות - או שאתה נוסע דוך במדרון 200 מטר, או שאתה חוזר על העקבות לא מעט קילומטרים כדי לנסוע ליעדך על כביש/שביל מסודר, אבל כזה שחוצה דרך פאתי כפר שידוע כעוין - ומסכן את החיים שלך.
במקרה אחד כזה, עברתי גם. מודה.
כמי שכעיקרון ממש מקפיד בנושא השבילים, אני מרשה לעצמי לומר מה שאני חושב - כבודו של הטבע במקומו מונח. אין ספק. אבל אם אני כבר שם וצריך לקבל החלטה במקום, כמה קוצים וטרשים באמת קצת פחות חשובים מהחיים שלי. אני יודע שיהיו מי שיקפצו ויטיפו לי מוסר על זה - ואקבל את זה באהבה.
עוד מעט גם תגיד שלפעמים אתה נוסע 93 קמ"ש בכביש החוף ... פושע ...
ואתה עוד מצפה שלא נטיף לך מוסר ...
:p:p:p
כבר נכתב במספר שרשורים, כי מבלי לראות איפה נסעת אי אפשר לשפוט באינטרנט ... לכן כל עוד לא יוכח אחרת, לא נותר לנו אלא להניח שאתה אכן שומר על הסביבה כפי שאתה כותב ;)
נדב.