תגובה להודעה: רכב שטח ראשון לבחורה במשבר גיל ה-30 :)
הי,
נה עוד הצעה לרכב: למה לא קאיה ספורטג' 2002-2003? המחירון גבוה יותר אבל עם מעט לחץ ויכולת מיקוח תקבלי רכב יחסית חדש בתחום העליון של התקציב שלך.
את מקבלת מכונית עם מנוע 2,000 סמ"ק בנזין, אוטומטי (לאשתי זה חשוב - לא יודע לגביך), שלדת סולם, הילוך כוח. חובה להגביה את האוטו וגם להגדיל צמיגים, אחרת הוא סתם פרייבט מלחך סלעים (על אף שאני מטייל איתו גם ככה..)
הוא לא שיא האמינות אבל גם לא בעייתי במיוחד - זול מאוד לאחזקה - חלפים יחסית זולים. בשנה הראשונה שלי איתו התגלו בעיות במערכת הקירור (הוחלף רדיאטור ופאן קלץ') - בינתיים הוצאתי עליו כ-4,000 ש"ח בתיקונים קטנים - הכל בקאיה יפו. חוצמזה, טפו טפו אין בעיות (ברקסים - אבל זה בלאי, לא? במיוחד איך שאני נוהג..)
להגביה אותו זה סיפור של 5,000 ש"ח, מיגון זה כ-1,500 ש"ח וגלגלי 235 זה כ-1,600 ש"ח לסט.
ולא, אני לא מוכר את הקאיה שלי ובלי אחוזים בקאיה.
משה
נ.ב. חסרון בולט של האוטו זה צריכת דלק של 1:6-1:8 - אם משווים לג'מיני, אבל בהשוואה לויטארה 2.0 או טרנו - זה כבר לא ממש שונה.
הספורטאז' היתה בין הראשונים שחשבתי עליהם, בעיקר מכיוון שהיא מציעה את השנתון הכי מתקדם לתקציב מבין כולם. אבל צריכת הדלק השערורייתית שלה הורידה אותה מהר מאוד מהפרק. הפרייבט שלי היום עושה 1:11/12 בעיר, ואפילו שברור לי שלא קיים רכב השטח שיתחרה בזה, להכפיל את הוצאות הדלק ב-2 זו לא אופציה מבחינתי, בעיקר כשהתמורה קצת גדולה לצרכיי (מנוע 2000, 5 דלתות, לרכב שרוב הזמן מיועד לנייד רק אותי, לרוב בסביבה עירונית). מה שכן, בזמן שעיינתי קצת בלוחות עכשיו כדי לקבל תחושה לגבי מחירי השוק של הקאיה, נתקלתי בגרסה הקצרה-פתוחה של הספורטאז' (קאטבק), שנראית ממש מעניינת. אני לא מוצאת עוד פרטים עליה כאן, או ממש כמעט בכלל, בעיקר לגבי צריכת הדלק (משתפרת בגלל המשקל הנמוך יותר? אותו מנוע וגיר ידני), אז אם למישהו יש מידע מוסמך, אשמח לשמוע גם בפרטי.
בכל מקרה, רוב הפוקוס פונה עכשיו לג'ימני, עם קריצה קלה לכיוון הGV הקצרה, שנתונים 2002-2004 (אלא אם באורח נס אצליח להגדיל את התקציב אפילו עוד יותר).
עכשיו המשימה היא להעביר את הנבלה הצרפתית הפרטית טסט, לחסוך כמה חודשים, למכור אותה ולהגשים חלום. זה ייקח קצת זמן, אבל לפחות אני הרבה יותר ממוקדת. המון תודה.
סביר להניח שלמרות המשקל הנמוך.. רכב חצי פתוח.פתוח צורך יותר דלק בגלל האוירודינמיות...
שלא נדבר על הפחד מלהשאיר משהו ברכב עם גג ברזנט(גניבות).. או הביטוח מקיף היקר(שוב גניבות)...
הי מיכל
מבין אותך לחלוטין.. אני הייתי צריך אותו גדול לנייד משפחה (+3) ולאחר שראיתי שהמזדה 5 של העבודה צורכת אותה כמות בנזין רכשתי את הקאיה.
גרסת הקאטבק לא תהיה קלה יותר - לפחות לא בצורה משמעותית. אחת מהסיבות לצריכת הדלק בספורטג' זה המנוע של המזדה שמפעם בקירבה.. :-)
משה
כן, טוב, ברזנט יורד מהפרק, אפילו שהגרסאות הפתוחות (סמוראי, ויטרה) לגמרי "עושות לי את זה", אבל זה באמת לא פרקטי לרכב שחוץ מבשעות העבודה נמצא חשוף לגמרי ברחוב.
עם סמוראי פתוח אין בעיה כזו , הרכב כ"כ ספרטני שאין במה להתעסק בפנים ( ואם רוצים לגנוב אותו , יגנבו גם רכב סגור באותה מהירות ).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Michal
כן, טוב, ברזנט יורד מהפרק, אפילו שהגרסאות הפתוחות (סמוראי, ויטרה) לגמרי "עושות לי את זה", אבל זה באמת לא פרקטי לרכב שחוץ מבשעות העבודה נמצא חשוף לגמרי ברחוב.
אני בכל אופן מציע לך לרדת מסמוראי/ג'מיני. הרכבים האלו זוחלים בכבישים המהירים ומאוד לא נעימים בנסיעות מנהלתיות. תחשבי ויטארה ומעלה.
משה
א. מנסיוני הייתי ממליץ לך לא לקנות רכב קצר
זה אולי קצת יותר "פוזה" ולי אישית לא ברור למה אבל זה ללא ספק פחות נוח
לטיולים בטח ובטח עם ילדים!!!
ב.אם צריכת הדלק של הספורטג' נראית לך מטורפת אז כנראה שרכב השטח היחידי
שאת יכולה לקנות הוא ג'ימני או לחילופין טרקטורון /אופנוע שטח
כל רכב שטח אחר אם זה גרנד ויטרה או רכבים גדולים יותר ובעלי יכולות שטח גדולות יותר
גם שותים יותר דלק.מה לעשות ,עם הגודל עולה גם התיאבון לדלק!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר.א
כל רכב שטח אחר אם זה גרנד ויטרה או רכבים גדולים יותר ובעלי יכולות שטח גדולות יותר
מה שמשאיר ויטארה ארוכה (לא גראנד): יש מקום, גיר אוטומטי, ידידותי לכולם וחסכוני בדלק ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר.א
"פוזה" היא לחלוטין לא השיקול (כמה פוזה כבר יש בג'ימני?) אבל מכיוון שהרכב מיועד לשימוש יומיומי עירוני קצר ברובו, כשהוא משמש 95% מהזמן למקסימום 2 מבוגרים (וב5% הנותרים מדובר ב-2 ילדים לא מאוד קטנים, לטיולים של עד יום ללא לינת שטח)- נראה לי מיותר לחלוטין להחזיק רכב שטח גדול (אם כבר אז *זו* תהיה פוזה).
האמת שעל טרקטורון דוקא חשבתי לא מעט, אבל הוא דורש אדמיניסטרציה של ניוד לנקודת הכניסה לשטח ובחזרה, ומוריד לחלוטין את האופציה ל-4 אנשים. מה גם שבמחירים של הכלים היותר כיפיים מגיעים כבר לרמות מחירים של ג'יפ קטן או ג'יפון.
הצריכה של הספורטאג' היא כנראה פשרה מקובלת למי שמחפש רכב משפחתי עם יכולות שטח במחיר טוב, אבל כמו שכתבתי- לדרישות שלי זו פשרה גדולה מדי ויש אלטרנטיבות עדיפות (אני מעדיפה, ויכולה, "להקריב" מרווח פנימי לטובת צריכת דלק טובה יותר). ה-GV הקצרה, מנוע 1.6, לפי מה שביררתי עד עכשיו, דוקא נמצאת ברמה הסבירה יותר של צריכת דלק ונותנת יותר מרווח פנימי אבל פחות יכולת שטח. זה שיקול אחר.
התשובות שלי מודגשות...
ושוב המון תודה על התגובות :D
כבר הרבה מאד נאמר פה.
מבחינת עבירות, ג'ימני עם צמיגי 215 שטח מלא, נעילה אחורית וראש פתוח ...
יהיה הרבה יותר ממה שרוב נהגי השטח צריכים. בדוק. נסיון אישי שלי.
עם הפרמטרים שלך, ואם פוזה לא מעניינת אותך ( גם לג'ימני יש פוזה בלי סוף ) - לא הייתי מהסס. ממש לא.
לכי על זה.
גם טיול של יום שלם של 4 מבוגרים יכול להיות נחמד. הכניסה / יציאה מהאוטו לא ממש היו כפים אבל כל השאר. כן בהחלט.
טיול שכולל לילה .. יהיה אפשרי רק עם גגון אם יש יותר מ 2 נוסעים.
כל מה שנאמר על החולשה של המנוע, שטויות במיץ עגבניות. נסיעה בכביש 2 ( אז לא היה כביש 6 ) ב 130 .. לא בעייתית בכלל. אני לא חושב שיש הרבה מקומות שיש צורך זה ובטח לא ביותר מזה.
בשטח נוסעים לאט גם ככה. נסיעה עירונית לא מצריכה לעבור את 60 ובתל אביב אי אפשר לרוב אפילו את זה.
צריכה של 1:12 ממוצעת היא הכי טובה שיש בשטח עם 4 גלגלים. תחזוקה זולה למדי והרבה שאפשר לעשות לבד.
לכי תחפשי מכונית :) .. יהיה בסדר.
כנראה שמחר אני נוסעת לחולון לראות ג'ימני שנשמע ראוי "על הנייר", סטנדרטי לחלוטין ללא שום שיפורים, כשהבעלים טוען שהוא לא היה בשטח. אם אחרי התרשמות כללית מהרכב ארצה לקחת לבדיקה- יש מקום מומלץ באיזור? מוסך שבודק בעיקר את מכלולי ה4X4, בניגוד למכון הבדיקה הרגיל?
אני ממליץ על איציק מפרונט הרשת בחולון, רחוב הפלד 21.
בחור מקצועי מהשורה הראשונה, מבין ג'יפים וגם היו לו כמה, היום נוסע בטראנו.
תעשי חיפוש ברשת לטלפון לשו כי אין לי אותו כבר..
אזעקת שווא... המוכר התגלה כסוחר. תאריך הבעלות על הרשיון היה ה27 לינואר 2010 (לפני כ-6 ימים) בעוד הוא טען בטלפון שהרכב בבעלותו 3 שנים. ב"תנאים והגבלות" היה כתוב משפט ארוך, שחציו מוסווה במדבקת רישוי שמודבקת ישירות עליו. בדיקה קטנה העלתה שמה שמוסתר הוא המילים "הפקדת סוחר". בקיצור- זבל. לא נורא, נחכה להזדמנות הבאה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Michal
כנראה שמחר אני נוסעת לחולון לראות ג'ימני שנשמע ראוי "על הנייר", סטנדרטי לחלוטין ללא שום שיפורים, כשהבעלים טוען שהוא לא היה בשטח. אם אחרי התרשמות כללית מהרכב ארצה לקחת לבדיקה- יש מקום מומלץ באיזור? מוסך שבודק בעיקר את מכלולי ה4X4, בניגוד למכון הבדיקה הרגיל?
ויטארה ייקח אותך לרוב המקומות ויספק את רוב האנשים, בהנחה שאת לא מחפשת עבירות רצינית.
ג'ימני לעומת זאת ייקח אותך עוד יותר רחוק, מבחינת שרידות וקטעים טכניים. קחי בחשבון שהמרחב הפנימי בו קטן ולא מתאים לכל אחד.
אם בכל זאת בחרת בג'ימני, קחי אותו לבדיקה אצל מורי מראשון לציון. מומחה הסמוראים והג'ימנים. הוא מכיר אותם עד הרמה המולקולארית.
המספר שלו מופיע מדי פעם בהמלצות של לקוחות מרוצים בפורום סוזוקי.
גילוי נאות: היה לי סמוראי קצר 94 ועכשיו יש לי ארוך 88.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ItayWitzer
ויטארה ייקח אותך לרוב המקומות ויספק את רוב האנשים, בהנחה שאת לא מחפשת עבירות רצינית.
הלו, בלי עלבונות אישיים ...
:rolleyes:
להתראות בשטח,
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הלו, בלי עלבונות אישיים ...
:rolleyes:
להתראות בשטח,
נדב.
תיקון - ויטארה בסיסית ולא משופרת תיקח אותך לרוב המקומות.
Some Vitaras will take you to hell & back
:D
מיכל,
הקנייה הכי בטוחה, אמינה ושפויה תהיה ללא כל ספק סוזוקי גימני!!!
אני התלבטתי רבות ובדקתי את כל האופציות (בערך במצב שלך) ולבסוף קניתי גימני (ראי תמונה).
אני כבר הרבה זמן מרוצה ומאושר מהגמד (וגם אשתי).
ג. יפית ממליצה: גימני :)
היי, כמו ששגיא המליצ על איציק, אני מוסיף ואומר שהוא אחד האנשים המדהימים בתחום הג'יפים, לא יודע אם הוא יכול לעזור במה שביקשת אבל תוכלי לצלצל אליו להתייעצ איתו ישירות זה הכיטוב:
יצחק ברוך - 0506658414
מעבר לזה אני מרשה לעצמי להוסיף ולאמר, שחבל על בדיקה במכון מורשה בעלות של כ700-800 שח שרובה ככולה תהיה גיבוב של שטויות מאיזה חמרמיר שרק צריך לקחת משכורת ושורה תחתונה ממש לא אכפת לו מה יש לרכב (טופס הבדיקה מוכן במחשב עם נוסח של שלל תקלות שלא היו ולא נבראו, מראש).
בהצלחה ברכישה.
ולגבי הבחירה, אין אדם בעולם שתומך יותר ממני בקניה של סוזוקי ג'ימני, אני פשוט מת על הרכב הזה.