ווי איזה דיון מתיש...
בזמן הזה היית יכול להעביר דירה מחיפה לאילת בנגלות עם מריצה :D
Printable View
ווי איזה דיון מתיש...
בזמן הזה היית יכול להעביר דירה מחיפה לאילת בנגלות עם מריצה :D
ציטוט:
אם לא מצויין ברשיון הגורר, ובהנחה שאנחנו מדברים על פרייבטים, טנדרים וג'יפים למיניהם –
רכב במשקל כולל ברשיון עד 2200 ק"ג רשאי לגרור גרור שמשקלו עד 750 ק"ג.
רכב במשקל שבין 2.2 טון ועד 4 טון – גרור שמשקלו עד 1500 ק"ג.
ראשית, יש סתירה. שנית, אתם מתכוונים להמשיך לבלבל אותנו עם חוסר ההתייחסות לעם/בלי בלמים? :wink:ציטוט:
אם אני מבין נכון את התקנה, סמוראי רשאי לגרור נגרר עד 500 ק"ג (כמו רכב פרטי ומסחרי עג 2200 ק"ג).
לצורך הסדר של הדיון ויעילותו, אני מבקש מכל מי שמשתתף בדיון הזה, עבור כל משקל שהוא מציין, שיצמיד אליו את ההערה עם/בלי בלמים.
ציטוט:
שוקלים את הרכב ללא נהג, ומוסיפים 75 ק"ג עבור נהג.
חד משמעית, זה ככה. מנסיון של הרבה התקנות.ציטוט:
פעם ראשונה אני שומע שמשקל הנהג מהווה איזה שהוא מדד למשקל העגלה, אבל ב"מדינה" ישראל הכל יכול להיות...
לדעתי,משקל הנהג לא בא בחשבון.
חנן,
לשאלתך, לא משנה מהות / מטרת הניגרר אם יעודי או סתם עגלה ריקה ...
בלמים = 750 ק"ג ומעלה = התקן ביצול שכאשר הרכב בבלימה העגלה לוחצץ על היצול שיש בו כמו סליפ-יוק וע"י ככה מזיז מנוף שמפעיל את הבלמים העצמאיים של העגלה.
טוב...
הייתי כרגע במכון הרישוי ברחובות כדי להעביר טסט למיצובישי סופר לנסר של חברה שלי.
(אגב, מכון מומלץ מאוד, לא מXיינים את השכל על שטויות כמו לוחיות רישוי ואור מספר)
דיברתי עם הרב בוחן.
גם לו אין תשובה לשאלה הזאת, ניסינו לבדוק בספרים...נאדה, כלום.
כל תקנה סותרת את אחותה הצולעת של שתי תקנות אחרות.
הכל תלוי בשוטר שניפול עליו.
כמובן שחובת ההוכחה עליו ולא עלינו.
איתי
נ.ב. נמרוד, יש לי מריצה עם נעילה קדמית ויחסי העברה, יעזור לך?
כל מה שכתבתי בא מתוך החוק, מתוך תקנות התעבורה, עברתי עליו לעומק לפני שכתבתי.
יתכן, חנן, שהחישוב עליו אתה מדבר הוא החישוב של סמכות הרישוי או המתקין לפי הנחיות משרד הרישוי לצורך קביעת המשקל שיכתב ברשיון, אך החישוב אינו קיים בחוק.
לכן, חישוב זה אינו קובע כאשר לא כתוב משקל ברשיון, ואז - החישוב יהיה כפי שכתבתי אתמול.
ההגדרה לגבי בלמים או העדרם - בגרור ובנתמך שמשקלם הכולל המותר עולה על 750 ק"ג יותקנו בלם שירות ובלם עזר המאפשר השארתו במצב בלימה בכל תנאי דרך אף אם אינו מחובר לגורר או לתומך. לגבי מערכות הבלימה של הגורר ושל הגרור מתקיימות דרישות הנחיות השוק האירופי המשותף (E.E.C., בריסל) כפי שקבע מנהל אגף הרכב; אם זה מתקיים, ניתן לאשר גרירה עד יחס של 1:1 משקל גורר ונגרר, אם לא – עד 80%.
איתי, מה כתוב לך לגבי משקל הרכב שלך ברשיון?
חברים,
בקצרה, לגבי נפח מנוע של הרכב הגורר אומרת התקנה כי ברכב שנפח מנועו מעל 1150 סמ"ק יחושב כושר הגרירה ע"י הסכום של משקלו העצמי של הרכב כולל מים, שמן, גלגל חילוף, ללא מטען ובתוספת 75 ק"ג (משקל הנהג) (כל הנסחים במקור). לא אתייחס כן לרכב עם נפח מנוע קטן יותר, מי שרוצה את התקנה שיפנה בה"פ.
לגבי התאמה בין משקל הרכב הגורר למשקל הגרור, העסק קצת יותר מורכב. אם מדובר בגרור ללא בלמים: משקל הרכב הגורר כפי שחושב לעיל צ"ל לפחות כפול ממשקל הגרור.
לגבי גרור עם בלמי שירות, חייב להגרר ע"י גורר שמקשלו העצמי לצורכי גרירה גבוה בשליש מעל משקלו המותר של הגרור. לדוגמה: גרור שמשקלו העצמי 550 ק"ג חייב להגרר ע"י רכב שמשקלו הצמי הוא לפחות: 550X4/3 = 733 ק"ג.
קביעת המשקל מתבצעת ע"י שקילת הרכב או שימוש בנתוני יצרן. התקנתי פעם וו גרירה בסוזוקי במו ידי המסוקסות, ניגשתי למכון התקנים ואף התבקשתי לסור למשקל הקרוב (של טחנת קמח)לשקילת הרכב טרם הגעתי לעמדה מס' 1.
קפיש?
PW,
אני שוב מבקש - ציטוט (כלשונו) של החוק/תקנה, ואת מספרה.
אני רוצה לדעת בדיוק (!!) מה כתוב, ואיפה.
כמו שכבר ציינתי כמה פעמים.ציטוט:
נכתב במקור על ידי shmil
לא מצוין משקל ברשיון הרכב שלי.
לא משקל עצמי
לא משקל כולל
לא משקל מותר
ולא משקל זבוב.
לא מצוין כלום!!!
קשה, קשה..
אין משקל, יש תקנות, אין הבנה
קשה קשה...
איתי
PW- כל מה שכתבת אינו מופיע בתקנות התעבורה. מהיכן בדיוק אתה לוקח את ההוראות הללו?
איתי, צריך לחפש מישהו עם סופה (פתוחה לפי התמונה :D ) שכן מופיע לו, ולפי זה לדעת.
הכצעקתה?!?!?!?!ציטוט:
נכתב במקור על ידי shmil
סופה????
ההשתבש מוחך (סליחה על הביטוי, הכל בחברות...)
אני נוהג בסמוראי!!!!!
אמנם ארוך, וגם פתוח אבל רק 1298 סמ"ק
איתי
איתי,
הסמוראי שוקל פחות מ 2200 ק"ג ולכן חלות עליו תקנות הגרירה לפי רכב פרטי (קורולה וחברותיה...).
אביגדור
איתי, שים תמונה ברורה יותר בפרטים, ולא ישתבש מוחם של אחרים :lol:
וברצינות, אם מה שאביגדור כתב נכון - אזי גם המסקנה....
תוספת לדיון:
מכאן:
https://www.carsforum.co.il/vb/showt...083#post374083
ציטוט:
אני מצרף את תקנות 90 ו91
90. גרירת רכב מנועי (תיקון: תש"ל, תשמ"ז, תשנ"א)
(א) רכב מנועי (להלן בתקנה זו - רכב) הנגרר על ידי רכב אחר, מחמת שיצא מכלל פעולה או מסיבה אחרת, יחובר אל הרכב הגורר במוט חיבור מתאים וחזק במידה מספקת באופן שהמרחק בין שני כלי הרכב לא יעלה על 2.5 מטר; אמצעי החיבור יסומנו בסימן צבעוני בולט לעין, ויוארו בזמן התאורה.
(ב) על הרכב הנגרר יותקן מאחור שלט כמפורט בחלק ג' בתוספת השניה בצורה הנראית לעין, ובזמן תאורה יותקן בקצה השמאלי של הרכב הנגרר אור אדום ואור שיאיר את לוחיות הזיהוי.
(ג) על הרכב הגורר יותקן מלפנים שלט כמפורט בחלק ג' בתוספת השניה בצורה הנראית לעין.
(ד) לא יגרור אדם רכב אלא אם גלגלי הסרן הקדמי או הסרן האחורי שלו מורמים, פרט אם הרכב הנגרר נהוג על ידי אדם בעל רשיון נהיגה לגבי סוג הרכב הנגרר.
(ה) הוראות תקנת-משנה (ד) לא יחולו כאשר הרכב נגרר באמצעות מיתקן אשר מפעיל את היגוי הרכב הנגרר ואושר על ידי רשות הרישוי.
(ו) לא יגרור אדם רכב על ידי רכב אחר אלא אם הדבר ניתן להיעשות בבטחה.
(ז) ברכב נגרר לא יימצאו אנשים פרט לנוהג כאמור בתקנת-משנה (ד).
91. סייגים לגרירה (תיקון: תש"ל, תשמ"ג, תשמ"ז, תשס"א)
(א) לא יגרור אדם מכונה נגררת הפטורה מרישום ורישוי אלא בטרקטור או ברכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 2200 ק"ג או לפי היתר מאת רשות הרישוי.
(ב) לא יגרור אדם גרור או נתמך אלא לפי תנאי הגרירה שנקבעו ברשיון הרכב של הגורר, הגרור או הנתמך על ידי רשות הרישוי.
(ב1) לא יגרור אדם ברכב נוסעים פרטי, ברכב פרטי דו-שימושי וברכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר פחות מ- 2200 ק"ג גרור שמשקלו הכולל המותר עולה על 750 ק"ג.
(ג) לא יגרור אדם רכב מנועי ברכב פרטי, ברכב פרטי דו-שימושי או ברכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר פחות מ- 2200 ק"ג או במונית אלא לפי היתר מרשות הרישוי.
(ד) לא יגרור אדם רכב ברכב בעל שלושה גלגלים או פחות.
(ה) לא יגרור אדם רכב באמצעות מכונה ניידת אלא אם כן הרכב הנגרר הוא ציוד לביצוע עבודה שהמכונה הניידת, על פי קביעת יצרנה, מיועדת לבצע.
(ו) לא יגרור אדם יותר מרכב אחד אלא לפי היתר רשות הרישוי.
(ז) לא יגרור אדם באופנוע אלא אם הותר הדבר ברשיון האופנוע.
אם כן, ע"פ סעיף 91 ב1 מובן שניתן לגרור ברכב פרטי נגרר של עד 750 ק"ג, בתנאי, כמובן, שהמשקל שלו מספיק גבוה.
שזה אומר שגם הקורולה שלי מתאימה לגרירה של נגרר 750 ק"ג עם בלמים. לגבי הקנגו, אני כבר יודע שמותר, כי זה רשום לו במפורש ברשיון.
לגבי השאלה המקורית: סמוראי. אני מבין מכאן שמותר לו לגרור נגרר, עם בלמים, של 750 ק"ג, אם משקלו העצמי + 75 ק"ג לנהג, עולה על טון אחד. לעניות דעתי, הסמוראי שוקל יותר, מה עוד שמדובר כאן בסמוראי ארוך, אבל רצוי לבדוק את זה על משקל, אולי גם להסתובב עם טופס השקילה.
אם מישהו שומע על נגרר 750 ק"ג, עם בלמים, למכירה/החלפה עם נגרר 500 ק"ג, אני מעוניין לשמוע.
איפה בדיוק ראית את עניין הבלמים ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן א.
(ואלו בדיוק התקנות שציטטתי קודם לכן)
איפה כתוב עניין המשקל העצמי + 75 ק"ג ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן א.
כל מה שראיתי מדבר על משקלו הכולל של הרכב.
זאביק, את עניין משקל הרכב העצמי פלוס נהג אני מכיר כבר משש התקנות של תפוחי גרירה שעשיתי ברכבים שלי.
מהתקנה הנ"ל אני מבין שאין הבדל בין רכב פרטי ובין רכב מסחרי קל לצורך גרירה, ומכאן אני כבר עושה אקסטרפולציה פשוטה, מהרשיון של הקנגו שברשותי, שבו כתוב במפורש שמותר לגרור נגרר של 550 ק"ג ללא בלמים, ו750 ק"ג עם בלמים. הקנגו והקורולה שוקלות אותו דבר.
אתה צודק. אני מתנצל. היה ערפל קרב בשרשור הזה, ורק עכשיו הוא התבהר לי....ציטוט:
(ואלו בדיוק התקנות שציטטתי קודם לכן)
....אני חושב :cry:
איזה יופי, מעלים נושאים מהאוב....
חנן
לפני שאתה מחליף את הנגרר, תחבר נגרר כזה לקורולה ותראה איך היא מרגישה.
הסמוראי, כשגררתי איתו עגלה ריקה שמשקלה העצמי 350 ק"ג, התנהג בצורה מזויעה, כנראה שגדול עליו לגרור את זה
בדר"כ אני גורר נגררים שמשקלם העצמי 150 ק"ג ועוד 100-120 ק"ג של ציוד ולא יותר.
מעל זה הרכב מתחיל לעשות צרות, בעיקר בסחיבה.
בקיצור, תבדוק איך הקורולה מרגישה עם נגרר של 750
איתי
נ.ב. אני עדיין לא מבין כלום!!! נגרר שמשקלו מעל 750 אסור לי לגרור. זה כתוב שם.
לגבי עם/בלי בלמים בנגרר של 750 לא כתוב שם כלום.
אפור.
איתי, אתה מדבר עם בן-אדם שגרר, על בסיס קבוע של פעם בכמה שבתות, עם רנו5 ,שעלה לי 2000 ש"ח,רקוב מודל 80, נפח 1100 סמ"ק, 300000 ק"מ ללא שיפוץ מנוע, נגרר עם שלושה אופנועי שטח: סוזוקי DR600, ימאה TT600, וק.ט.מ. 620, שהם לבד שוקלים קצת מעל 500 ק"ג . הנגרר שוקל עוד 150 .
אתה עדיין חושב שאני ארגיש לא נוח עם הקורולה :?: :wink:
חנן, זה 1108 סמ"ק! (וכאן כל סמ"ק קובע).
וזה מנוע כמו רנו 4...