תגובה להודעה: נעילות דיפרנציאל - שאלות נוספות
רענן, עם הנסיון שלך\חברים שלך אני ממש לא יכול להתווכח.
אבל לפחות תן הסבר אמפירי לממצאים.
אני מנחש שההפרש בין מצבך למצבם יכול להיות להיות משתי סיבות עיקריות:
1. הרכב שלך אוטומטי ומעביר את הכח בצורה מבוקרת לגלגלים לעומת קלאצ' שעלול להפריד ולחבר את כל כח המנוע תוך שבריר רגע כעומס אימפקט הרסני, בעיקר אופייני לנהגים חסרי ניסיון וחבר'ה צעירים שקצת משתוללים בטיול.
2. הרכב שלך גם עם נעילה קדמית, מוריד את העומס משמעותית מהסרן האחורי.
אם אני לא טועה יש גם הבדל בין השנתונים בציריות ובמספר השיניים.
הרבה תלוי באופן השימוש ואם והוא אגרסיבי אז הנזק לא אמור להיות קשור לסוג הנעילה.
מורן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
פעם ראשונה (מקווה שגם אחרונה ...) , איציק אתה טועה .
מכיוון שהשם שלי הוזכר בשרשור, רוצה להעלות ברשותכם (למרות שזמנית אני נטול "ג'יפ") את התובנות שלי :
א. בתקופת "הזוהר" של הויטארות הינו מוציאים טיולי עבירות ואתגרי סלעים (בפרופרציות לויטארה) , תנאי סף היה לפחות נעילה אחת (מן הסתם אחורית) .עקב העלות רוב רובם המוחלט של הויאטרות היו נעולות באוטומטיות.
אלא מה, עם הזמן החלה תופעת גזירת ציריות. מי שמשך נסיעה הבית כך (אפשרי בזכות הנעילה) הנזק הצטבר להחלפת סרן קומפלט.
בתחילה הייתה מחשבה שהנעילות לא הותקנו כראוי (יחסית הורכבו אצל מס' מוסכים מצומצם), אבל בשליפת ציריות (לפני שנגזרו) ניצפה עיוות פיתול רציני בקצוות ליד השיניים . אפילו נמצאה ציריה רגע לפני הקטסטרופה עם סדק.
בזמנו שלפתי את הציריות שלי ונמצאו תקינות לחלוטין.
מס' חברה בעקבות כך פירקו הנעילה ואחרים התקדמו לכלים אחרים .
מצטער אם אני שובר מיתוס אמינות, אבל לצערי הרבה חברה לא היו מוכנים בזמנו "להציף" הנושא.
ב. בקשר לשפ"צ , דרור, נסה לנסוע (נעול ק+א באוטומטיות) בהיקף צלע הר בחורף כשהנתיב בוצי . אני בטוח שממש תרצה באותה נקודת זמן
יכולת תנועה עם הנעה קידמית ללא נעילה ...
ג. בקשר לטרנספר PART TIME , באחד מהטיולים שלי בצפון (חורף ובוץ) נקלעתי לשפ"צ באמצע מעלה (הזנב החליק הצידה , הייתי נעול מאחור בלבד ) . במצב זה הייתי דיי מוטרד מה יקרה אם אשלב נעילה קידמית ואמשיך להחריף את השפ"צ במקום להתקדם.
בשלב זה החלטתי ליישר את האוטו בעזרת ניתוק ההנעה הקידמית (מהטרנספר) ומכת גז לא בשביל להתקדם אלא רק להחליק הזנב להתיישרות. "התעלול" הצליח . לאחר ההתישרות, הפעלת שתי הנעילות וטיפוס המעלה ללא דרמות.
בקיצור, אם הייתי שוב לפני החלטה להרכבת נעילות, אין ספק שהייתי מתקין שוב זוג ARB ! (לא בלוסטר או כל חיקוי אחר. לא מחליף סוסים מנצחים ...)
סעו בזהירות, מקווה להיפגש במהרה בשטח.
רענן
א. התובנה היחידה שלי מהסיפור שלך על הויטארות הוא שהציריות של הויטארה חלשות לאורך זמן. ואולי אני לא מבין כלום, בגלל שאני רגיל לרכב עם ציריות שהן אוברקיל.
ב. לזה בדיוק התכוונתי קודם. האוטו נוסע קדימה וטיפה הצידה. היחס לא 1:2, והפרש בשחמט היה סתם דימוי כדי שאחרי םיבינו למה הכוונה - שבזמן שהג'יפ מתקדם הוא גם מחליק קצת הצידה. מין הסתם רכב לא נעול אולי לא יגיע לסיטואציה הזו, אבל יכול להיות שגם לא יתקדם כלל. את הביצוע המרשים ביותר בסיטואציה ספציפית כזו בדיוק (מדרון תלול וחלקלק מבוץ, באמצע גשם סוחף), חוויתי בדרום ספרד, מאחורי ההגה של SUV גרמני יוקרתי מאוד בעל בקרת אחיזה אלקטרונית מאוד יעילה. לבד לא הייתי מעז, בכל זאת השקה בינלאומית של אוטו שעולה כאן בארץ מעל מיליון זוזים, אבל לידי ישב "מדריך נהיגה" מטעם היצרן, אחד אלמוני, גרמני גבוה ודקיק וקצת מבוגר, בשם וולטר רוהל, שאמר לי לנסוע. שאלתי שוב אם הוא בטוח והוא אמר לי שכן. אם וולטר רוהל בכבודו ובעצמו מרשה, מי אני שאסרב לו?....
ג. באמצע עלייה הזנב לא יברח לך. בטח לא בויטארה שאין לה מספיק כוח מתפרץ כדי להשליך זנב גם בשביל מפולס לגמרי... מה שברח זה כנראה החרטום ונקלעת לשפ"צ. תרגיל ניתוק ההנעה הקדמית וההתיישרות באמצעות מכת גז בהנעה אחורית הוא טריק ישן ויעיל להפליא - שאפו על המיומנות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
פעם ראשונה (מקווה שגם אחרונה ...) , איציק אתה טועה .
מכיוון שהשם שלי הוזכר בשרשור, רוצה להעלות ברשותכם (למרות שזמנית אני נטול "ג'יפ") את התובנות שלי :
רענן
דרור כתב ואני ממשיך .
נהיגה בשפ"צ היא בהחלט נהיגה מיוחדת ולא כל רכב בנוי לזה .
רכב עם נעילה נשלטת ... דורש נהג אמיץ ( ולא פעם הסיפור לא נגמר טוב ) .
לכן יש יצרני רכב שיצרו כלי רכב מיוחדים לשפ"צ לבוץ לקרח לדרדרת .
לרכב הזה יש נעילה אוטומטית ( בסה"כ נעילה רגילה ) והוא מיועד לנסיעה במיוחד בשפ"צ .
איפה שרוב כלי הרכב לא חושבים לנסות לעבור .
והכל בזכות הדפרנצאלים \ והנעילות .
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=25858
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MMR
אני מנחש שההפרש בין מצבך למצבם יכול להיות להיות משתי סיבות עיקריות:
1. הרכב שלך אוטומטי ומעביר את הכח בצורה מבוקרת לגלגלים לעומת קלאצ' שעלול להפריד ולחבר את כל כח המנוע תוך שבריר רגע כעומס אימפקט הרסני, בעיקר אופייני לנהגים חסרי ניסיון וחבר'ה צעירים שקצת משתוללים בטיול.
2. הרכב שלך גם עם נעילה קדמית, מוריד את העומס משמעותית מהסרן האחורי.
אם אני לא טועה יש גם הבדל בין השנתונים בציריות ובמספר השיניים.
הרבה תלוי באופן השימוש ואם והוא אגרסיבי אז הנזק לא אמור להיות קשור לסוג הנעילה.
מורן.
למורן,
רכבים כמעט זהים , בעיקר ויטארות ארוכות אוטומטיות , כולם עם המנוע המוזרק 16V .
נסענו באותם מסלולים, בד"כ אהבתי "להילחם" טרם נגעתי במפסקי הקסם ...
ההבדל ביני לבינם היה בתוספת הנעילה הקידמית.
בכל מקרה, מכיוון שהרכבים עדיין פה וברשות חברים חדשים, לא אציין למי נשבר והתפרק .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
א. התובנה היחידה שלי מהסיפור שלך על הויטארות הוא שהציריות של הויטארה חלשות לאורך זמן. ואולי אני לא מבין כלום, בגלל שאני רגיל לרכב עם ציריות שהן אוברקיל.
ב. לזה בדיוק התכוונתי קודם. האוטו נוסע קדימה וטיפה הצידה. היחס לא 1:2, והפרש בשחמט היה סתם דימוי כדי שאחרי םיבינו למה הכוונה - שבזמן שהג'יפ מתקדם הוא גם מחליק קצת הצידה. מין הסתם רכב לא נעול אולי לא יגיע לסיטואציה הזו, אבל יכול להיות שגם לא יתקדם כלל. את הביצוע המרשים ביותר בסיטואציה ספציפית כזו בדיוק (מדרון תלול וחלקלק מבוץ, באמצע גשם סוחף), חוויתי בדרום ספרד, מאחורי ההגה של SUV גרמני יוקרתי מאוד בעל בקרת אחיזה אלקטרונית מאוד יעילה. לבד לא הייתי מעז, בכל זאת השקה בינלאומית של אוטו שעולה כאן בארץ מעל מיליון זוזים, אבל לידי ישב "מדריך נהיגה" מטעם היצרן, אחד אלמוני, גרמני גבוה ודקיק וקצת מבוגר, בשם וולטר רוהל, שאמר לי לנסוע. שאלתי שוב אם הוא בטוח והוא אמר לי שכן. אם וולטר רוהל בכבודו ובעצמו מרשה, מי אני שאסרב לו?....
ג. באמצע עלייה הזנב לא יברח לך. בטח לא בויטארה שאין לה מספיק כוח מתפרץ כדי להשליך זנב גם בשביל מפולס לגמרי... מה שברח זה כנראה החרטום ונקלעת לשפ"צ. תרגיל ניתוק ההנעה הקדמית וההתיישרות באמצעות מכת גז בהנעה אחורית הוא טריק ישן ויעיל להפליא - שאפו על המיומנות.
לדרור,
א. אכן הציריות של ויטארה הם צעצוע לעומת הציריות בסופה עם דנה 60 (אוברקיל בארץ). אבל,
יש לי הרגשה שבצ'ירוקי מקורי תצפה לתופעה דומה לאחר שימוש ממושך בנעילה אוטומטית בשילוב נהג שמטייל אתגרית.
ב. הדיון פה נסב בין נעילה אוטומטית (מכנית קלאסית) לבין נעילה מכנית נשלטת .
תאור הסיפור שלך על SUV יוקרתי , לטעמי לא בקטגוריית הדיון מכיוון,
ב-SUV משתמשים באלקטרוניקת מע' ה-ESP לבלימה/האטה של כל אחד מ-4 הגלגלים בנפרד או סימולטנית תוך כדי התנועה קדימה (גז).
דבר זה לא בר ביצוע ע"י נהג (יש לנו דוושת בלימה ששולטת על 4 הגלגלים ).
בקיצור, אין ספק שלמקרה כזה ה-SUV על שלל המע' האלקטרוניות יהיה בעל יתרון בסיטואציה זו על נעילות קלאסיות נשלטות ובפרט על נעילות אוטומטיות !
ג. בכל זאת, הזנב כן ברח .
מקדימה הגלגלים הקידמיים נתקעו במדרגונת לא משמעותית ביום יבש ולבעלי צמיגים 31" ומעלה. אך,
לויטארה עם צמיגי 215 ועלייה חלקלקה עם בוץ , זה היה משמעותי .
העיקר שרפי גר נהנה מההצגה ובחינם ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
דרור כתב ואני ממשיך .
נהיגה בשפ"צ היא בהחלט נהיגה מיוחדת ולא כל רכב בנוי לזה .
רכב עם נעילה נשלטת ... דורש נהג אמיץ ( ולא פעם הסיפור לא נגמר טוב ) .
לכן יש יצרני רכב שיצרו כלי רכב מיוחדים לשפ"צ לבוץ לקרח לדרדרת .
לרכב הזה יש נעילה אוטומטית ( בסה"כ נעילה רגילה ) והוא מיועד לנסיעה במיוחד בשפ"צ .
איפה שרוב כלי הרכב לא חושבים לנסות לעבור .
והכל בזכות הדפרנצאלים \ והנעילות .
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=25858
איציק,
לא בטוח שהבנתי את התגובה שלך אבל ,
בוודאות לא תרצה להיות ברכב 4X4 משולב טרנספר PART TIME וזוג נעילות אוטמטיות קלאסיות בנסיעה (עשרות למאות מטרים) בשפ"צ חלקלק מבוץ .
חג שמח וזהירות בדרכים (בעיקר בכביש)
רענן
איפה בארה"ב אני קונה לוקרייט לדנה 44? חוץ מEBAY.....יש אתרים מומלצים?
יש מישהו שיביא לי....רק צריך לשלוח לשם....