המעצור הראשון שיש לך הוא
שאני ובטח עוד שניים שלושה ... חוששים שדבר ראשון יזיינו אותנו עוד קצת על החוצפה
אחרי זה ילמדו את הנושא ואז יזיינו אותנו חזק כי יגלו שיש פה כר נירחב לחליבת כסף ...
בישראל עדיף להיות יפה ולשתוק.
Printable View
המעצור הראשון שיש לך הוא
שאני ובטח עוד שניים שלושה ... חוששים שדבר ראשון יזיינו אותנו עוד קצת על החוצפה
אחרי זה ילמדו את הנושא ואז יזיינו אותנו חזק כי יגלו שיש פה כר נירחב לחליבת כסף ...
בישראל עדיף להיות יפה ולשתוק.
גיא, זו גישה אחת (שאולי צודקת מאד)
מאידך, אי אפשר כל הזמן להפנות את הלחי השניה.
במידה ואכן רוצים לנהל מאבק ולשנות חוקים, צריך לעשות את זה כראוי, זה הכל.
רגע רגע ... איך יצא שאני מפנה את הלחי השניה ? ???
אני ההפך, תאמין לי. trouble maker עם תעודות. כשיהיה הבלאגן, אני הראשון בתור.
זה לא אומר שצריך ללכת עם הראש לקיר ...
לצערי, גיא צודק.
זו תמימות לשמה לחשוב שתוכלו לאלץ את המערכת לשנות גישה באמצעות לחץ, עצומות והפגנות.
זו מערכת בולשביקית שלא סופרת את האזרחים ורצונותיהם, מאוד לא אוהבת להתקפל ועוד יותר לא אוהבת להודות בטעויות עבר.
אם הם ילמדו את הנושא היטב, מבחינתנו המצב רק יורע. ותאמינו לי שגם אני בעד הקלות גורפות בעניין הזה, אבל לא בכל דבר אנחנו צודקים, ולא כל מה שמתאים למנטליות אמריקאית או בריטית או אוסטרלית או או להבדיל אלפי הבדלות - אפריקאית, תופס גם כאן.
ההצעות שלכם מסוכנות.
כי אם המטרה היא להפוך את הדברים לחוקיים, עד שהועדות ילמדו את הנושא לעומק - עניין של לא יותר מ10 עד 15 שנים, אם הם ממש יזדרזו, כל מה שהיום לא נאכף כי לא מוגדר במפורש כ"לא חוקי" - ייאכף כ"לא חוקי", כיוו שהוגדר ככזה במפורש. זו הצרה עם חוקים - שיש דברים שהם הופכים ללא חוקיים, ועד שאין חוק, אבל יש כוונה לחוקק חוק, הכל לא חוקי. (עיין ערך מירוצי מכוניות)
אסף.
בג"צ.
אמנם פתרון יקר אך אפשרי, באמצעות התאגדות ג'יפאים ועורך דין מנוסה ומומחה בתחום .
שאלות מפתח:
1)מדוע במדינות מתוקנות (כגון קליפורניה) מותר, וכאן אסור .
2) מה עלינו לעשות מבחינה בטיחותית (כולל בדיקת רישוי קפדנית) כדי שיהיה מותר .
בישראל אי אפשר לזרז חוקים, והתנהלות השלטון שונה מאשר באמריקה.
לחץ ציבורי לא מזיז כאן למקבלי ההחלטות. אחת התכונות המשותפות לכל הפוליטיקאים בישראל, מכל המפלגות, מהרגע בו דורכת רגלם לראשונה בפתח הכנסת ו/או ג'וב רשמי בעל עוצמה, זו התעלמות מוחלטת מרחשי לב בוחריהם וממה שחושב הציבור בכלל.
בחייכם - חייל חי שבוי בעזה כבר ארבע שנים, ולאף אחד מהמנהיגים זה לא באמת אכפת, ארבע שנים מתפלצפים ולא מזיזים כלום - אז אתם חושבים שקוטר הצמיגים וגובה הג'יפים שלכם הם באמת נושא מספיק בוער שמזיז להם שערה קטנה בבית השחי?
אתה הולך רחוק דרור.
חולים / רעבים / חסרי בית / תרופות בסל / מובטלים / ערומים / נכים / כלום לא מזיז ...
צריך לפוצץ משהו :)
גם אני הייתי פעם, ממש לא מזמן, בדעה שבלי לפוצץ, פיזית, כמה פוליטיקאים, כלום לא יזוז.
התעייפתי מהדעה הזו. למה? יאללה - תפוצץ. ומה הלאה? מה זה יעזור? זה שיבוא במקום אלה שהתפוצצו יהיה טוב יותר?
עם כל הכבוד לנו ולתחביב שלנו, כל הנושאים שפירטת חשובים הרבה יותר ונמצאים בסדר עדיפות גבוה פי מאות מונים מקוטר הצמיגים המותר בג'יפ. המצב במדינה הזו קטסטרופלי, ובכל זאת כלום לא זז. ממשלות מתחלפות כמו גרביים וכאילו כלום - החולים עדיין זרוקים במסדרון, סל התרופות הוא עדיין בדיחה, קורת גג הופכת לחלום באספמיה. יש במדינה הזו יישובים ושכונות שלמים שמבחינת הרשויות לא קיימים בכלל.
אני מודה שאני מתחיל להיות מה זה פסימי לגבי עתיד נורמלי כאן.
אני חושב שדווקה בגלל ששאר הנושאים חשובים יותר הם יבחרו להיתעסק בזוטרות שכמונו :) הם אלופים בזה :)
מור
בישראל המדינה אחראית על תקינות הרכב, בארה"ב הנהג אחראי על תקינות הרכב .
יש לזה השלכות כבדות, זה עניין של גישה בניהול נושא שמופקד בידי המדינה.
משרד הרישוי לא מאפשר לבצע שום שינוי ברכב אלא אם כן תשכנע ותוכיח לו שאותו שינוי לא מסכן את בטיחות הרכב, למשל- שיצרן הרכב מאפשר לבצע את אותו שינוי, זה לגיטמי לחלוטין.
יש הרבה נושאים שמותרים במדינה אחת ואסורים באחרת, אפשר לחייב את המדינה לאמץ כל מה שקיים בעולם ? לכן לא שייך להגיש בג"ץ .
שלא תטעה, אני אישית הייתי שמח לו היה מותר לבצע שינויים ברכב, באישור מהנדס/ בוחן .
אבל זה לא משהו שיקרה.
כנראה שמאוחר מדי בלילה....
תקרא מה שכתבת בבוקר ותסביר איך "אחריות המדינה" שונה מ"אחריות הנהג"
במציאות-אין כל הבדל.
אם היה אז היו מוסכים ממשלתיים שמתקנים כל רכב בלי עלות לנהג, אחריות המדינה או לא?
יש רק הבדל בגישה,
הגישה האמריקאית: רכב זה רכוש ואין למדינה זכות להגיד לאזרח מה לעשות עם רכושו הפרטי
הגישה הבולשביקית: אין דבר כרכוש פרטי, הממשלה נותנת רשות לאזרח להשתמש בכלי, ואין לאזרח רשות לשנות את הכלי מצורתו המקורית.
בכלל אני לא רואה מדוע אתה מוכל להתפשר כל כך בקלות,
ציתות:אני אישית הייתי שמח לו היה מותר לבצע שינויים ברכב, באישור מהנדס/ בוחן .
למה צריך אישור? למה זה טוב?
אז נכון, אני מעולם אחר, ובעולם שלי אין אישורים ואין בוחנים, ואני וגם אף אחד אחר (300,000,000+) לא חושב שצריך אותם, מענייין למה.......
קוריוז קטן,
יש לי שכן שגר לא רחוק ממני, יש לו F350 שהגג שלו הוא מעל 2.5 מטר מעל לקרקע, צמיגים 40"+ (לא התעניינתי לעומק), הוא קטן כזה, מטר שבעים ושיבה......
הוא נוסע על הדבר הזה יומית, כבר לפחות 7 שנים, ואין תאונות, אין בעיות, לא שובר צריות וסותם את איילון :-)
ויש מאות אלפים בדיוק כמוהו, וגם הם לא גורמים לכל בעיות ואף אחד אחר לא צר עין להם.
מצטער, אבל מתכת זה מתכת, קיט הגבהה זה קיט הגבהה, אין כל סיבה הגיונית שזה עובד בצד אחד של העולם, ולא יעבוד בצד אחר.
שיהיה ברור, לא צריך לחוקק חוקים, צריך לבטל את הקיימים - זה בדיוק העניין פה.
בג"צ ? זו אפשרות אחת
יש עוד אפשרויות שקשורות בגוף המחוקקים אבל כמו שאמרתי , צריך לובי חזק, צריך לשווק את זה נכון בפני מקבלי ההחלטות וכמובן להזהר שמעצם המעשה לא תוקעים מקל בגלגלים.
אופציה אחרת - להכיר כמה שיותר מעכרים יעילים ולפתוח קופת חסכון קטנה בבית שתשמש לתדלוק המעכרים בכל פעם שרוצים שינוי ברישוי.
לפעמים השחיתות היא זו שמסייעת לאזרח, עם כל הכבוד ליושרה.
ההבדל דרור, הוא שאחרי שכמה פוליטיקאים יעופו ( הביתה או לירח .. לא כל כל משנה )
אלו שישארו יתחילו לפחד. הם יקומו בבוקר ויגידו לעצמם מול המראה ... ואללה, אני חייב למצוא חן בעיני האזרחים .. אחרת אני גם אעוף ( לירח או הביתה ... לא משנה )
השיטה שבה הם משתמשים לניהול שלנו היא טרור והפחדה ... זה פועל נהדר !! למה לא נישתמש בשיטה שלהם גם ?
בכל זאת, מי בוחר את מי פה ? ... ( ואפילו באינטרוואלים דיי קצרים )
מחשבה אחת .... מה אומר לך השם , לך וולנסה ? ... ושם השיטה היתה יותר קשה לניצוח מאשר פה...
למה לא , גיא ? אולי גם צ'ה גוורא ?
בחייך, מרד אזרחים על שיפורי רכב? אתה שומע את עצמך ?
מרד אזרחים להתנהגות הממשלה
מרד אזרחים לביטול הפקידות
מרד אזרחים להתעלקות של רשויות החוק על האזרח הקטן קטן
מרד אזרחים ( שזה מה שהמגזר הדתי ובמיוחד החרדי עושה כבר עשרות שנים ) וכנראה גם מצליח לא רע .
א. אני לא שומע את עצמי כי אני כותב בשקט.
ב. איפה ראית שאני מתיחס לרכב ? מה עם הנכים / עניים / רעבים / גלעד שליט / סל תרופות ....
יש מערכת ממשלתית אחת ?!?!?!? שפועלת במדינה הזאת ? אחת ?
אני אשמח לדוגמה.
הרכב שלי וגודל הצמיגים זה הדבר האחרון שמעניין אותי, נישבע לך, גם אם יאשרו מחר צמיגי 56" לטראנו אני לא אחליף. זה זוטות.
אבל אני אשמח שחלק מהמשכורת שלי יגיע אלי ולא למאה שערים, אני אשמח שהכסף שהגיע לסבא וסבתא וסבתא שלי יגיע מתי שהו, זה היה שלהם בזכות. את התרופות אני ממנתי. את השילומים לא ראינו .. את התרופות של חולי סרטן כזה ואחר ... את הכספים של הבט"ל שאף אחד לא מוצא, את הילד המסכן גלעד שליט. את מדיניות החוץ של ישראל ... אה אין דבר כזה. טוב אז מדיניות הפנים של ישראל .. אה אין כזה דבר גם.... להמשיך ?
אני מבטיח לך שהאוטו שלי זה הדבר האחרון שמעניין אותי. זה כולה אוטו.