תגובה להודעה: שיפורים חדשים .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
מישהו יודע באמת מה ההפרש במשקל בין 235+7" ל-215+5..?
הגבתי על הנושא בעבר , צריך לשים לב שהמשקל הוא לא הפונקציה היחידה המשפיעה על העומס .
יש שלושה גורמים עיקריים :
1- המסה הכללית של הגוף.
2- מומנט האינרציה של הגוף .
3- יחסי העברה משתנים .
ככה שלא מספיק לומר שהמשקל הכללי גדל ב 10 קילו , יש להתייחס גם לתוספת המומנט שמופעל על הציר .
העדפה שלי היא לעבור לחישוק עם אופסט גדול יותר לצורך יציבות מאשר להרחיב את החישוק
ל 7-אינ'ץ .
לכן במחשבה ללכת על חישוק קל יחסית עם אופסט גודל משל הסמוראי כמו של גימיני או מסגסוגת קלה עם אופסט גדול וככה להפחית את העומס , וגם אולי להוסיף אולי איזה ספייסר .
גלעד.
גלעד,
כמובן ששאלתי על המסה הצמיג+הג'נט..
אני חושב שלא מדברים על העומס הנוסף עם גלגלים גדולים (בחיי סוף כל סוף) בגדול הסרנים שלנו יכולים לנוע מהר עם 29" מבחינת חוזק.
דיברו כאן על מהמשקל הבלתי מוקפץ של הסרנים עם הגלגלים הגדולים יותר שהורס את יכולת השיכוך והניהוג של הרכב בנסיעה מהירה לעומת עם נגיד 27".
וכדי לקבל אומדן כללי היה נחמד אם מישהו באמת היה מודד את ההפרשים, ומכמת לנו אותם.
אפשר לעשות אינדקס קטן, שמישהו עם אחד המידות הבאות יתנדב לשקול בהזדמנות ולפרסם את התוצאה.
5"+205. 235+7", 31"+8... זה מעניין.
אגב , שאלתי על לגבי 235+7" כי זה השילוב המקובל והאופטימלי.
מעטים בעלי הסמוראים שנוסעים עם חישוקי סגסוגת.. אתה צריך להתבייש..;)
..אולי אתה צודק, אם מתכננים לנסיעה מהירה על 235, חישוק 6" סגסוגת עם אופסט או ספייסר כנראה ייתן את תוצאות הרוחב והמשקל הבילתי מוקפץ המיטבי.
ואולי את מפחדת מסלעים מזדמנים... אז שימי 7" ברזל. :p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chase
צמיג שטח מלא ?
כן, זה היה הספר שלי עם צמיג של נקסט???
על האוטו יש מקסיס אני חושב שהם כבדים קצת יותר
ראובן.. תודה רבה!
אני אשקול את שלי מחר.. מקסיס במידה מקורית על ג'נט 7".
אני לא מבין כיצד ערך ההפרש המשקלי מקדם אתכם. מה אתם מנסים לקבוע? את ההתנגדות לגלגול של צמיג 235 מול 205?
ההשוואה שאני מתיחס אליה היא בין צמיג 205 כביש עם ג'נט 5.5 לצמיג 235 שטח ג'נט 7
הבדלי המשקל יכולים לתת אמדת מידה להשפעה על המתלה.
אני חושב שהמספר בפני עצמו לא יתן לך אמת מידה נכונה. חסרה התייחסות לאינטראקציה של המתלה והמרכב, אינטרקציה המושפעת לא רק ממשקל הצמיג אלא גם מתכונות נוספות של הצמיג כמו קפיציות ושיכוך. מזה נובע שחסרה גם התייחסות ללחץ האוויר בצמיג ולשאר נתוני הרכב, בכלל כך גיאומטריית המתלה, קבועי קפיצים, מסות, מומנטי אינרציה של המסות וכו' וכו'.
יש מודלים מתימטיים שמתארים את הקשר שאתה מחפש. חלקם אמפיריים, חלקם תיאורטיים, כולם לא מסוגלים להגדיר באופן חד משמעי מה זה "נוח" (כי מראש זו לא הגדרה מתימטית). רובם המוחלט גם מסובך להחריד. רוב המודלים המתארים צמיגים באופן מדוייק מאוד מוגבלים לתרחישים מסויימים ותנאי סביבה מוגדרים ביותר. בקיצור, נכון להיום ולמיטב ידיעתי אין הגדרות פשוטות, חדות וחלקות לכל התחום הזה. מתוך כך אני מסיק כי נסיון לבנות מודל מופשט המבוסס רק על משקל הצמיג וחלקו היחסי במשקל הבלתי מוקפץ נדון לכישלון מראש.
אם אתה רוצה לנסות בכל זאת, נתוני צמיגים כמו משקל אתה יכול למצוא באיטרנט באתרי היצרנים. אני מניח שגם לג'אנטים אפשר.
סליחה אם ביעסתי...
אלון זה בסדר , לא ביעסת מכיוון מלחתחילה לא חיפשנו להיכנס לנושא החישוב המתמטי, אף אחד בדיון הזה לא יודע בדיוק איך לעסוק בדרך זו.
(אם יש משהו שיכול לתרום לדיון דרך הסבר מדויק ומתמטי אז "יאלה".
מה שכן יש לנו זה תחושה, נוחות ברכב זה משהו שדי סביר לחוש אותו.
הוויכוח הזה הוא בעיקר על תחושות, נכון שמודל מתמטי יכול להוכיח לנו את ההבדלים אבל גם חשיבה מאומצת בנושא תביא לנו תוצאות בקירוב.
לצורך הדיון ההשוואה שצריך לעשות היא בין צמיג 205 על גנט 5.5 ל235 גנט 7 , שניהם צריכים "לנעול" את אותו הצמיג בדיוק ולהיות בעלי אותו לחץ אוויר.
העמדה שלי בנושא היא שבסמוראי באופן ספציפי כאשר אתה מרכיב צמיג 235 גנט 7 ,המשקל הבלתי מוקפץ עולה וגודל הצמיג לא מפצה על כך בנוחות הרכב.
בנוסף גם התנהגות הרכב מבחינה דינמית בשבילים נפגעת(שבילים + כביש).
נ.ב התעלקנו על השרשור.
6 קבצים מצורפים
תגובה: תגובה להודעה: שיפורים חדשים .
התחדשנו ....
לאחר עיקוב פיננסי של החלפת מנוע למנוע מייבוא , סוף סוף אפשר לנשום לרווחה בלי להריח שמן שרוף...
נרכשו ספייסרים חדשים מחו"ל 2 אינץ באזור ה 2.5 קילו תוספת משקל על כל גלגל שכניראה יופחתו ע"י חישוקים מסגסוגת קלה במידה 7 .
ובעצם לקבל את מה שכל כך חסר לסמוראי הקצר יציבות ! ,
יותקנו בקרוב וכמובן עוד תמונות יעלו בהמשך של הרוחב המתקבל.
בנוסף נרכשו חוטי הצתה של בוש , איכותיים במחיר שפוי של 80 שח לא כולל משלוח ( מזוודה) ...
והכי חשוב איכותיים כמובן .
השינוי בסרק מורגש מיד , הרכב עובד עגול יותר מתמיד אין יותר איבוד ניצוץ דרך הגומיות של החיבור למפלג .
ואין בכלל הפרעות לרדיו , בניגוד לשאר התחליפים המקומיים הזולים .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש
התחדשנו ....
לאחר עיקוב פיננסי של החלפת מנוע למנוע מייבוא , סוף סוף אפשר לנשום לרווחה בלי להריח שמן שרוף...
נרכשו ספייסרים חדשים מחו"ל 2 אינץ באזור ה 2.5 קילו תוספת משקל על כל גלגל שכניראה יופחתו ע"י חישוקים מסגסוגת קלה במידה 7 .
ובעצם לקבל את מה שכל כך חסר לסמוראי הקצר יציבות ! ,
יותקנו בקרוב וכמובן עוד תמונות יעלו בהמשך של הרוחב המתקבל.
בנוסף נרכשו חוטי הצתה של בוש , איכותיים במחיר שפוי של 80 שח לא כולל משלוח ( מזוודה) ...
והכי חשוב איכותיים כמובן .
השינוי בסרק מורגש מיד , הרכב עובד עגול יותר מתמיד אין יותר איבוד ניצוץ דרך הגומיות של החיבור למפלג .
ואין בכלל הפרעות לרדיו , בניגוד לשאר התחליפים המקומיים הזולים .
תתחדש אחי
21 קבצים מצורפים
לאחר סופ"ש משעמם מעט וויברציות שהתחילו לאחרונה הוחלף צלב לצלב חדש דנדש ומקורי ...
כמו כן גורז וטופל היטב הסילפיוק שהספיק לצבוע עצמו לגינגי אחרי כמה טבילות בירקון .
גם כמה תמונות מהרכבת הספייסרים , אפשר לראות שיש קצת בעיה במגע עם הכנפונים קצת עם הפטיש והכל בסדר ...
אחרי נסיעת מיבחן בבור , אפשר לומר שהסמוראי רכב אחר לגמרי כשהוא מקבל רוחב הוא ניהיה ממש יציב גם בשטח וגם בכביש.
יש תמונה של לפני ואחרי הספייסרים עולם אחר(גם לפוזה סמיילי עם משקפי שמש).
אגב אני חייב גם לפרגן לגיפולוג על המערכת להעלת קבצים באתר החדש ממש קל ונוח , מברוק ! .
6 קבצים מצורפים
תתחדש איש, נראה חבל על הזמן, היינו רוצים עוד תמונות.
אצלי היו בעבר ג'אנטים 7 ואני זוכר היטב כמה משמעותי הרוחב הנוסף ליציבות הרכב.
מה השלב הבאה?