תגובה להודעה: מי יודע איזה דגם של אלטרנטור של 120-130A יתאים לצ'ירוקי XJ ללא התאמות ?
עירא
אם נתפס טרמוסטט הווה אומר אין סירקולציה, אין קירור.
אין סירקולציה- לא יעזור לך שהמאווררים יעבדו רצוף גם על המהירות הכי גבוהה. לקרר את הרדיאטור ללא סירקולציה לא יעזור במאום מאחר ואין לך שום שימוש במים שאתה מקרר ברדיאטור, כי הם לא חוזרים אל המנוע.
הרוח שהמאווררים ייצרו שולית ביותר, ולא תעזור בשום צורה לקירור המנוע.
במצב כזה שבו הרכב מתחמם ואתה מקבל על זה אינדיקציה בשעון החום- אין מה לעשות, אתה פשוט עוצר. מי מאיתנו (עם פן קלאץ', מאוורר מכני, או מאווררים חשמליים) שלא יעצור, ישלם על ראש מנוע במקרה הטוב.
תגובה להודעה: מי יודע איזה דגם של אלטרנטור של 120-130A יתאים לצ'ירוקי XJ ללא התאמות ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מזגנים
קריאת טמפ המים יש לקרוא מצינור העליון (חזרת המים לרדיאטור)
הפעלת המאוררים (במידה ויש חשמלים ) בצינור התחתון (כניסת מים אחרי קרור ברדיאטור .
הי עמוס,
אם מערכת ההפעלה כבר מורכבת בעליון, אי אפשר פשוט לשים בה רגש לטמפ גבוהות יותר שיפצה על ההבדל ?
מה אתה מעריך ההפרש הסביר ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Cherokee Country
הי עמוס,
אם מערכת ההפעלה כבר מורכבת בעליון, אי אפשר פשוט לשים בה רגש לטמפ גבוהות יותר שיפצה על ההבדל ?
מה אתה מעריך ההפרש הסביר ?
שינוי מיקום הרגש מלמעלה למטה - משמעותה החלפת צינור המים העליון שחתכת ... זה הכל. תחליף וזהו ...
הרי גם אצלך הרגש יושב על ניפל ששתול בתוך צינור המים העליון. מה הבעיה לעשות את אותו דבר למטה ?
מצד שני, לכל מי שרוצה ל"קרוא" טמפ חום מנוע מדוייקת, תצמדו לחיישן המקורי, של השעון בלוח. והוא ייתן את קריאת חום המנוע, לא צריך משהו נוסף על כך.
מצד שני הפעלת המאווררים מהצינור התחתון, מאפשרת סייקל גדול יותר ובכך יותר זמן למערכת ל"הבין" את הטמפ.
בל נשכח שאין זו מערכת של on/off שבה ברגע שהופעלה הוונטה, החום חוזר לנורמאלי, אלא תהליך קבוע של עליית הטמפ, שגוררת פתיחת טרמוסטט והזרמת מים חמים, הפעלת מאוורר, שמקרר את מי הרדיאטור, הזרמת מים קרים למנוע סגירת הטרמוסטט וחוזר חלילה..
התהליך לוקח זמן, ובמנועים גדולים עם 18 ל' נוזל קירור, [ ב V8 ]זה יכול לקחת עשרות שניות ואוליי יותר ...
ולכן לאחר אימוץ נסיונו של עמוס גיליתי שאכן התהליך הופך להיות יותר "חלק" ורציף ...כאשר הגשש שמפעיל את הוונטה יושב למטה.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
שינוי מיקום הרגש מלמעלה למטה - משמעותה החלפת צינור המים העליון שחתכת ... זה הכל. תחליף וזהו ...
נדמה לי שהצינור התחתון עבה יותר, ואז אולי החלק שבנינו לא יתאים. אני אבדוק את זה ואדווח ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מזגנים
אם תקרא את תגובה 30 של ארז תראה שזה בדיוק מה שהוא כתב.
קריאת טמפ המים יש לקרוא מצינור העליון (חזרת המים לרדיאטור)
הפעלת המאוררים (במידה ויש חשמלים ) בצינור התחתון (כניסת מים אחרי קרור ברדיאטור .
ככה שאתם תמימי דעות בענין .
במקרה הזה שוב חוזרים לשאלה מה רוצים לבדוק ואיזה חום לווסת, של הרדיאטור או של המנוע?
בהצעה הזו בודקים את יעילות הרדיאטור ולא את חום המנוע.
אז מה אם הונטה עובדת "חלק" יותר?
מה שמעניין (וחשוב) זה יכולת ההסעה של החום החוצה מהמנוע ע"י המים, ואם הרגש דוגם את הטמפ' הקרה ביציאה מהרדיטור אז כמו שכבר כתבו, יעבור פרק זמן גדול מאד עד שהחום הגבוה יגיע לתחתית הרדיאטור ויבוא לידי ביטוי בהפעלת הונטה, זה לא תהליך מיידי אלא בנייה של חום וצורך לחמם את כלל הרדיאטור עד לתחתית כדי שהטמפ' הגבוה יבוא לידי ביטוי ברגש התחתון ויפעיל את הונטה.
אתם שוכחים שהרדיאטור מקרר במידה מסויימת בנסיעה רק מעצם המבנה שלו, כך שהטמפ' ביציאה התחתונה גם לא משקפת את פעילות הונטות בצורה מלאה.
בנוסף,
במצב של רדיאטור לא במיטבו, שהספיקה דרכו נמוכה מידי, הטמפ' ביציאה התחתונה יהיה נמוך ושוב לא ישקף את המצב בראש המנוע.
במצב קיצוני הטמפ' בראש יכולה להגיע לטמפ' הרתיחה של נוזל הקירור ועד שההשפעה הזו תגיע לתחתית הרדיאטור הנזק כבר יתרחש.
בינתיים אתה זה שמציע להפעיל את מערכת ויסות הטמפ' של המנוע לפי הטמפ' הנמוכה ולא הגבוהה שיכולה לגרום לנזק.
מה שיהרוג את המנוע זה הטמפ' הגבוה ולא הנמוך..
במידה וקצב החימום יהיה גבוה מזמן התגובה של הרגש (כי הוא לא רואה פוגש את טמפ' האמיתי) המנוע שפוט יתבשל.
שמיל המחיש את זה בצורה ברורה למדי, תאורטית, בשיטה שלך יכול להיות מצב בו הונטות כלל לא יכנסו לעבודה במהירויות בינעירוניות כי ספיקת האויר על הצלעות תספיק לקרר את הנוזל ברדיאטור תקין, והרגש התחתון לא יידע ששם למעלה יש בעיה.
לגבי "כניסה לפעולה בצורה חלקה יותר", הרי ברור שאם הרגש כמעט ולא מרגיש שינויים כי הטמפ' ביציאה כמעט ולא משתנה אז הוא יפעל מעט יותר וכביכול "חלק יותר", אבל לא בהתאמה לטמפ' הבעייתי שבאמת קיימת במנוע.
דורון, בגלל שהעיקר כבר נכתב כמה פעמים ומכאן והלאה זה רק לחזור על דברים שוב ושוב, כל אחד יעשה מה הוא מבין ברכב הפרטי שלו.
אני רק אסכם לך את זה ולשאר החבר'ה שבטוחים שהפעלת המאווררים צריכה להתבצע בחלק העליון של המנוע בצורה הבאה- בדוק בפרייבט שלך (לא משנה איזה פרייבט, לא משנה המודל ולא משנה היצרן)- כל עוד יש לה מאווררים חשמליים- איפה נמצא היוניט שמפעיל אותם.
קח רמז- חפש מהשליש התחתון של הרדיאטור ומטה.
עכשיו חפש מהיכן מגיעה קריאת חום המנוע של שעון החום המקורי של הרכב.
קח עוד רמז- חפש רק באיזור הראש והסעפות.
אחרי שמצאת את שניהם, תתווכח עם כל יצרני הרכב (כולם כולל כולם) שבונים את מערכת הקירור החשמלית שלהם כך (מדידה למעלה, הפעלה למטה) שהם טועים והיוניט של המאווררים צריכה לשבת למעלה.
בהצלחה.
צר לי (אמרה הבתולה.. אופס סיפור אחר)
הנה בשליפה מהירה, פרייבט סטנדרטי שנת 97 שהעסיק אותי לא מעט במערכת הקירור שלו:
יוניט חום מנוע (זה שנותן חיווי בלו"ש)- מחובר לבית תרמוסטט..
יוניט שני (מאווררים) במרכז הדוד- אבל זה רדיאטור שוכב, הדודים בצידי הרדיאטור=בחלק העליון, בכניסת המים החמים.
עדיין לא מסתדר לי ההסבר שלך.
אני מודע לכך שמהשאלה המקורית השרשור הלך לכיוון אחר לגמרי, ומאז עברו הרבה מים מבולבלים ברדיאטור בלי לדעת איפה כדאי להם להימדד יותר, למעלה או למטה ;)
אבל מתוך מחויבות להשלים את התהליך ולשתף בידע חשוב לי שתכירו שאלטרנטור 136A שהוזמן, הגיע, יפה ונקי אינו X אינו מתאים באופן ישיר להחליף את ה- 90A שב- XJ 95 בלי התאמות -
היה צריך להשחיז לא מעט מהתושבת שלו עד שהתאים.
בכל מקרה, למרות שההתקנה לא היתה קלה כצפוי, האלטרנטור החדש מספק את הסחורה היטב.