KIS, שהוא מינוח מקובל בתכנון- ואילו KISS זה האח הציני שלו שבא בד"כ כסוג של "אמרתי לך שזה לא יעבוד"..:cool: אני חושב שזה מאד רלוונטי, כי מה שידרוש ממך הרבה מאמץ, כמה וכמה פעמים ביום- בסוף תפסיק להשתמש בו.
Printable View
KIS, שהוא מינוח מקובל בתכנון- ואילו KISS זה האח הציני שלו שבא בד"כ כסוג של "אמרתי לך שזה לא יעבוד"..:cool: אני חושב שזה מאד רלוונטי, כי מה שידרוש ממך הרבה מאמץ, כמה וכמה פעמים ביום- בסוף תפסיק להשתמש בו.
דרור, בשפ"צ המצולם בסכינים יש פתרון אחר, לנסוע דוך על הכיפה הסלעית שהמעבר הזה מקיף מדרום. לא מתאים לכל רכב, לסופה שלך כן, ובכל מקרה הרבה יותר בטוח מאשר השפ"צ.
הרבה פחות ממה שאתם חושבים.
זו אחיזת עיניים ולא יותר. מרכז הכובד שלכם נשאר באותו מקום בעייתי וסכנת ההתהפכות לא קטנה בהרבה אם בכלל.
נניח שהיתה לי מערכת מתלי כריות אויר במקום קפיצים, בכניסה לשפ"צ הייתי מנמיך את כל ארבע הפינות על הסוף ולא רק את השתיים שבצד הגבוה. לזדעתי זה יהיה הרבה יותר אפקטיבי.
פעם היה לי מכונית RC. היה לי טימקס וריבו, היה ממש כיף לעשות עלהם ניסויים. שיחקתי הרבה עם הנעה קידמית, אחורית, מרובעת ואפילו מוצלבת.
אבל לא היה שם מוט מייצב :-)
דרור, אני לא חושב שאתה צודק, תחשוב על אדם שעומד בפיסוק קטנטן בירידה, עם הפנים לא מעלה\מטה אלא "הצידה". הרגליים גורמים לנו לעמוד זקוף, למרות השיפוע, הם עושים עבודה ניפלאה, לא צריך להיות פיסיקאי כדאיי להבין זאת.
רבין
רבין ,דרור צודק בהקשר של הורדת מרכז הכובד ,אני רק הערתי הערה לקביעה של דרור שמיקום מרכז הכובד לא משתנה בזמן גלגול המרכב על הסרנים .
הדיון הזה תיאורטי בלבד. נניח שאתה נוסע ומגיע לנקודה בעייתית כזו, לא תתחיל לקשור רצועות וראצ'טים וכו'.
נראה לך שאם תנמיך את המתלים בצד ה"גבוה" ותיישר את המרכב לזוית שמבחינתך מאחורי ההגה מרגישה אופקית ו"ישרה" סכנת השפ"צ נעלמת?
הרכבים היחידים שמאפשרים לך משחקים כאלה אלה כלים שהותקנו בהם מערכות מתלי אוויר שכל פינה בהם נשלטת בנפרד - יש כמה כאלה בארץ, עבודות של סדנאות מקומיות, שמאשפרות לקבוע את גובה כל מתלה בנפרד, וגם בהם הייתי מעדיף להנמיך את כל ארבעת הצדדים עד הסוף.
דרור, טל -
אותי עד לא שיכנעתם, וכנראה גם את המהנדסים של חברת לנדרובר :-)
צריך מענה מפורט, פתרון שכולל את מרכז הכובד של המרכב, משקל הסרנים וקפיצים. בטח מישהו בחול כבר ניתח את זה והכין "מצגת" לטמבלים כמוני. אני אחפש, לא מבטיח למצא.
רבין
רבין,ציירתי לך ציור של רכב עומד על קרקע משופעת ב 30 מעלות,כמו כן גוף הרכב עומד (מגלגל)בזוית של עוד 9 מעלות יחסית לסרן,זה מספיק הרבה,בכדי שתוכל לשים לב לשינוי המינורי של תזוזת המסה הצידית בניצב לכדור הארץ.
C- פחות או יותר מרכז גלגול של סרן חי.
A- מרכז כובד הרכב ללא גלגול כלל.(מרותך לסרן...)
B -תזוזת מרכז הכובד לאחר גלגול.
ככל שמרכז הכובד יהיה קרוב יותר למרכז הגלגול כך ההשפעה תהיה מינורית יותר,ולהיפך.
שים לב שאם תעלה את מרכז הכובד לגובה הפנסים למשל, ותמתח קו דמיוני בניצב מתה,תוכל לראות שהתקרבת הרבה יותר לגלגל.
שינוי גובה מרכז כובד, יותר משמעותי מסטיתו הצידה לאחר גלגול המרכב.
אני מקווה שאני ברור,יש פה גם הרבה מהנדסים שיכולים להסביר את זה יותר טוב ממני.
אלה מלנדרובר קודם כל רוצים שתרגיש נוח יותר :p
שלום חברים...
אתמול יצאתי סוף סוף לטיול ללא מוט מייצב בפעם הראשונה ובמשך כל הטיול היה תענוג חוץ משיפוע צד עם בור בגובה חצי מטר בערך בחלק בתחתון של השיפוע וזאת הפעם הראשונה שאני מרגיש שאני פשוט מתהפך כל שנייה.
אני לא יודע להגיד אם זאת הרגשה פסיכולוגית כי קראתי את הפורום הזה לפני שבוע או שפשוט באמת מסוכן לעבור שפצ עם בור כאשר המוט מנותק. כנראה שבפעם הבאה אני פשוט לא יתעצל ויסע קצת אחורה למשטח ישר ויחבר את המוט.
חוץ מהחלק הזה של המסלול הניתוק נתן לי יתרון עצום.
zj 98 v8
אני בספק אם היית מרגיש טוב יותר עם מייצב מחובר...
מה שהיה קורה עם מייצב מחובר זה שהיית נשאר עם גלגל באויר ורכב מתנדנד, כל שינוי קטן היה עלול לגרום לנדנוד חזק יותר ולהתהפכות.
(מעבר לזה, שיתכן מאוד שהיית נמצא באותו השיפוע /זוית בדיוק, רק עם גלגל אחד באויר...)