-
תגובה: בעיות עם נעילת arb ,כל עוד זה היה '' רק בריחות אוויר'' לא בעיה.....
רק הערה קטנה לדיון, ברשותכם...
צורם לי מאוד הייחוס של ה"קידמה" דווקא לנעילות הנשלטות. מה הקטע ? רק בגלל שמורכבת שמה מערכת פיקוד ברמה של ניסוי בחוג לכיתות ה-ו, אז זה נחשב "קידמה" ??? נו באמת...
אם כבר בין השתיים, הנעילות האוטומטיות הן סופר קידמה מבחינה טכנולוגית מכאנית הנדסית. המנגנונים של הנעילות האוטומאטיות מורכבים וחכמים עשרות מונים ממנגנוני הנעילות הנשלטות, (שהם למעשה אותן דיפ. עתיק ומיושן בתוספת לא ממש מתוחכמת), הנעילות האוטומטיות הן למעשה הדור החדש של הדיפ הקלאסי, הפתוח.
אז אם כבר מי שרוצה להתקדם - שיעבור לנעילה אוטומאטית. (לפחות מבחינה הנדסית גרידא).
טל.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
איפה אפשר לקרוא קצת יותר על נעילות מקנמרה ? לדיפנדר.
(חוץ מהאתר של מקנמרה עצמו שממנו אני לא מבין דבר...)
אין יותר מידי מה להבין.
מחקתי את כל הדברים הלא רלוונטיים:
קובץ מצורף 76399
יש גלגל שיניים בכל צד של הסרן (בסירטון, הם בצבע אדום וכחול ובתמונה מוקפים בעיגולים, אדום וכחול). כשגלגלי השיניים האלה נצמדים/מתחברים/ננעלים, שני צידי הסרן מחוברים חיבור קשיח (ספול) ואז הם מסתובבים באותה מהירות (בניגוד לפתוח, שבה כל גלגל יכול לההסתובב במהירות שונה).
במקנמרה ישנה בוכנה קטנטנה (מוקפת בעיגול שחור, בצד שמאל בתמונה - הקנ"מ לשאר החלקים לא נכון..) שדוחפת "כלוב" שעליו מחובר אחד מגלגלי השיניים האלה, לאחר.. וזהו.
ב-ARB אותו עיקרון, רק שבמקום הבוכנה הקטנטנה, יש מנגנון שיושב מסביב לציר המרכזי ומניע את גלגל השיניים לאורך הציר. מעבר האויר מסביב לציר אטום ע"י טבעת גומי, שמונעת בריחת אויר מסביב לציר. כשהטבעת לא אוטמת, האויר בורח ולא דוחף את גלגל השיניים כלפי האחר.
מה שרואים באתר של מקנמרה הוא הכלוב שבקטן, את הבוכנה - כל היתר, כמו ARB, פחות או יותר וכמו כל נעילה "רגילה" נשלטת (ישנן מוגבלות החלקה, עד נעילה מלאה, שנראות קצת אחרת).
בקיצור, באופן עקרוני, במקנמרה ישנה בוכנה וב-ARB מנגנון ש"עוטף" את הציר..
קודם כל, טל, הרעיון ב"קידמה" הוא שיש "כפתור"!!!
שנית, קידמה היא להנות "מכל העולמות" - דיפרנציאל פתוח כשרוצים ונעול.. כשרוצים.
באוטומטית (ואני לא נכנס לכמה "ראצ'ט" וכוח צנטרפוגאלי הוא מתוחכם) הדפרנציאל לא ממש פתוח, במובן המקובל של המילה - גלגל אחד פשוט "משוחרר" מחובותיו, בתנאים מסויימים ומנותק לגמרי מהמערכת וזה עיקר החיסרון של המערכת - בכביש רטוב בסיבוב, כשדווקא הגלגל שאמור לעמוד בעומס ההנעה והאחיזה, משוחרר..
שלא תבין אותי לא נכון.
בגלל המחיר ופשטות ההרכבה, אני אעדיף את האוטומטית (מחיר, כבר אמרתי) היכן שניתן לשים אותה - בכלי רכב עם בקרת משיכה תלויית מהירות גלגלים, יכולה להיות בעייה עם נעילה אוטומטית וגם מלפנים בהינע 4X4 קבוע..
אסף.
אני, במקרה, לא פוסל כלום ובטח לא סתם כך. נראה לי, באופן עקרוני, שהמנגנון של ARB מסובך יותר ותלוי ביותר משתנים ובשל כך יותר מועדת לתקלות, מאשר נעילות אחרות.
אבל לי אין השכלה הנדסית טכנית, אז אולי תוכל להסביר לי מה היתרון של המנגנון של ARB, על פני, לדוגמא, הבוכנה הקטנה של מקנמרה?
-
ברנרד.. כנראה שלא הבנת אותי. גם אני חושב שיש מנגנונים עדיפים.
אבל הדיון אינו תאורטי אלא נפתח על ידי מי שאמרו שarb הוא מוצר גרוע ולא אמין. על זה אני מתרעם.
הדיון ההנדסי הטכני בשאלה איזו נעילה עדיפה מבחינה הנדסית הוא דיון אחר...
אסף.
-
היתה לי נעילה ARB מאחורה ,שאחרי שלוש וחצי שנים אצלי החזירה את נשמתה לבורא... (נטחנו הסטליטים)
אין לי מושג כמה זמן היא היתה לפני שקניתי, אבל אני מניח שלא מעט זמן (בלשון המעטה).
אף פעם הנעילה לא עשתה, בעיות, תמיד עבדה כמו שצריך למעט פעם אחת שחוטי החשמל פשוט התישנו והתיבשו בכניסה לסולנואיד.
החלפתי לנעילה אוטומטית ואני ממש מתגעגע לנעילה הנשלטת!!!
יש לציין שאני לא השתמשתי בנעילה בתדירות שמיכאל משתמש בה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
ההבדל ביני לבינך, אני קלדן אינטרנטי (אנונימי ), אתה מיצג הנהלת אתר מקצועי מכובד ! הכתיבה והדעות שלך נחשבים פי כמה מונים משלי (ושאר החברים).
ללא קשר לנושא הדיון, המשפט הזה צורם לי. אין כאן מנהל מורם מעם, או יודע כל, ומבחינת הדעות שלנו וההשתתפות בפורום, אנחנו כמו גולש אחר. אין בחינות כניסה לתפקיד ניהול עם ציון סף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
מצד מנהל בכיר רצוי שיהיה איזון אחראי ומסירת מידע על בסיס נתונים גדול.
פשוט מוצא פיך הוא "אורים ותומים" לחברה חדשים שמתכננים ושוקלים התקנת שיפורים.
על זה נאמר, "חכמים, היזהרו בלשונכם !"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
ההבדל ביני לבינך, אני קלדן אינטרנטי (אנונימי ), אתה מיצג הנהלת אתר מקצועי מכובד ! הכתיבה והדעות שלך נחשבים פי כמה מונים משלי (ושאר החברים).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ללא קשר לנושא הדיון, המשפט הזה צורם לי. אין כאן מנהל מורם מעם, או יודע כל, ומבחינת הדעות שלנו וההשתתפות בפורום, אנחנו כמו גולש אחר. אין בחינות כניסה לתפקיד ניהול עם ציון סף.
חנן, אנסה לבאר כוונתי שוב.
דרור ברלי הוא מותג ! (ירצה או לא ירצה זה כבר לא בשליטתו)
המותג בזכות כתיבתו (אני מאוד אוהב לקרוא), בחינתו לרכבים חדשים והמלצותיו.
לדעתי,
"המשקל" של קלדן כמוני (עם סמל אריה ש 99.9% לא יודעים למה) אינו שווה "למשקל" שיחשיב כול חבר חדש שיצפה בשרשור (אגב, אין לי בעיה עם זה).
כלומר, הרושם שיתקבל אצל החבר החדש (שוב לדעתי), נעילת ARB זה דרעק שאין להתקרב אליה אפילו עם מקל ...
לדוגמה,
אם אתעניין ברכישת רכב ספורט, אגלוש באתר של TOP GEAR ובשרשור בנושא הרכב הספציפי ג'רמי קלארקסון "יקטול" הרכב,
אני לא אבחר ברכב גם אם יהיו עוד 1000 דעות הפוכות של גולשים אחרים.
(דרור, קבל זאת כמחמאה להשוואתך לג'רמי קלארקסון)
הלוואי והדיון היה טכני על סיבות לכשל (מה שאנחנו לא יודעים כי פותח השרשור עדיין לא ציין) , תכנים אחרים והשפעתם על מכלולי הרכב האחרים.
יתרונות/חסרונות לכול שיטה.
הגדרת אמינות (שאנחנו מצפים מול תכנון יצרן), MTBF
בכול מקרה, אני חושב שהסיכום של אסף קולע וממצה לדיון "שברח" לצערי לכיוון אישי ואמוציונלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ואחרי כל ההסברים המלומדים... עדיין הבחירה בנעילה מפוקדת לחץ אוויר על פני טכנולוגיות אחרות שנויה במחלוקת. אבל אותי לא שכנעתם שזה לא מוצר טוב., וראיתי הרבה מאוד נעילות ARB מותקנות ועובדות לאורך זמן. גם אם אישית הייתי בוחר בטכנולוגיה אחרת - נשלטת או אוטומטית... לא פגשתי ב ARB שהותקנה טוב וסבלה מכאלו זוועות כמו שמתארים כאן.
ואני גם חושב שמי שפוסל באופן כל כך קטגורי מוצר שנחשב מצויין, בלי שהוא מביא סיבה טובה לכך - עושה לאותו מוצר עוול.
אסף.
יום טוב
רענן
-
נסיון אישי שלי. שתי נעילות ARB, אחת בסרן קדמי של 90 ואחת בסרן אחורי של 110. שתיהן הותקנו על ידי מי שאמור לדעת להתקין כאלו (כ"א על-ידי מתקין אחר). שתיהן סבלו (אחת מהן עודנה סובלת) מבריחת לחץ. מבחינתי מדובר בכשל של 2 מתוך 2.
אילו היה תלוי בי, לא הייתי הולך פעם נוספת על הפתרון הזה. בטח לא במחיר העכשוי של ARB.
עמי
-
הנעילה היא rd 128 שחר לא ה127 נראית חדשה ומשמשת קקידמית ,ועם זה שאני משתמש בה יותר מפעם בשבוע אלרואי היא לא צריכה להשבר בגופה.סטליטים זה מקובל והגיוני ,אבל שהטבעת נושאת הקורונה תתנתק מהגוף זה לא '' טבעי'' בלשון המעטה. אני חוזר ומודה לניצן מהנפלד על הטיפול המסור הנעילה לא נקנתה בארץ ולכן אין שום תלונה לגבי היבואן רק שבח.
עם זאת זהו מוצר אפטר מרקט שמחירו פי כמה וכמה מדיפרנציאל מקורי ואמור להיות חזק ואמין משום הקונספציה של וואליו פור מאני
-
תודה על המחמאות... קלרקסון אמנם שנון ומצחיק אבל אין שם שום הברקה מהמותן. כל מילה שלו מבויימת ומחושבת ומתוכננת היטב.
וזה לא מפריע לו לדבר הרבה שטויות לפעמים. דבר אחד בטוח - הרייטינג והכוח של טופ גיר גדולים עד כדי כך, שאוי ליצרן רכב שלא משתף פעולה איתה ולא מלקק לה את החור האחורי, או לא נותן מכוניות למבחנים מתי שרק ירצו וכו' - כי אז יפלו לפה הגדול של קלרקסון והיו דברים מעולם - מי שרוצה מוזמן לבדוק.
אבל גם בטופ גיר קל להבין בין השורות שמה שקלרקסון אומר זה בסך הכל את דעתו האישית - כפי שאני אומר רק את דעתי. אבל אין אמת מוחלטת, כל אחד יכול לחלוק על קלרקסון או עלי או על דעת כל כתב רכב אחר. הוא לא אלוהים, אני לא אלוהים. ומי שבוחר להתייחס לדבריו של מישהו אחר - כתב רכב/פרשן פוליטי/מגיש טופ גיר/אפילו ראש ממשלה אם תרצו - כאל דברי אלוהים חיים - זו כבר בעיה שלו בלבד...
בוא ונאמר שלפני שאני משקיע כסף ברכישה גדולה - החל מנעילה וכלה בדירה, אני אלך לשמוע כמה דעות ולהתייעץ ולנסות לפני שאחליט. במקרה של כלי רכב - מאופניים ועד מכונית, אני לא אקנה לפני נסיעת התרשמות. אני נותן משקל גדול מאוד לתחושת התחת שלי. בהחלט יש מצב שמכונית שקלרקסון קטל, תדבר אלי ואני אבחר דווקא בה. "המכונית הגרועה בעולם" לדעתו - היא אחת האהובות עלי ביותר.
אם אתה זוכר את מגזיני הרכב הראשונים בעברית משנות ה-80 ("טורבו", "אוטו" ו-"קוואטרו") כנער מתבגר קראתי אותם בשקיקה והתייחסתי לכל מילה שכתבו כאל עשרת הדיברות. קצת אחרי זה קיבלתי רשיון והתחלתי לנהוג ולהרגיש בהבדלים בין מכוניות, (והיו אז הבדלים תהומיים, גדולים בהרבה מהיום) הבנתי שחלק ממה שכתבו היה נכון, אבל באותה מידה חלק אחר היה שטויות במיץ עגבניות - אבל בשורה התחתונה הכל התבסס על העדפות מוטוריות אישיות ולגיטימיות של הכותבים והעורכים.
זה לגיטימי לגמרי, גם לי יש כל מיני דעות שמבוססות על ההעדפות האישיות שלי - ואני מצפה מאנשים שקוראים את זה להפעיל את הראש ולהתייחס למה שאני כותב בצורה בוגרת. דעתי על מכונית מסויימת, נעילה מסויימת, צמיג מסויים, העדפתי המובהקת לברזלים "לואו-טק" על פני יותר מדי טכנולוגיה מיותרת, מתקלקלת ויקרה - זו רק דעתי. והיא בפירוש לא מבטלת ולא תבטל את דעתו של מישהו אחר.
-
ועל זה נאמר
opinions are like assholes...everybody has one :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
ועל זה נאמר
opinions are like assholes...everybody has one :)
איך זה מסתדר עם: "2 יהודים 3 דעות" ??
-
חברים,
עוד דיון רציני ומרתק צומח לנגד עינינו,
זה שממחיש כמה טוב לשוטט בפורום.
מעבר לדיונים האישייים, ישר כוח למשקיעים בו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
נסיון אישי שלי. שתי נעילות ARB, אחת בסרן קדמי של 90 ואחת בסרן אחורי של 110. שתיהן הותקנו על ידי מי שאמור לדעת להתקין כאלו (כ"א על-ידי מתקין אחר). שתיהן סבלו (אחת מהן עודנה סובלת) מבריחת לחץ. מבחינתי מדובר בכשל של 2 מתוך 2.
אילו היה תלוי בי, לא הייתי הולך פעם נוספת על הפתרון הזה. בטח לא במחיר העכשוי של ARB.
עמי
עמי,
האם אלו בריחות אוויר מהסוג שהנעילה עושה כמה פעמים טררר טררר טררר תוך כדי שהיא נעולה, או בריחות אוויר מהסוג שמשבית את הנעילה?
אסף.
-
דיון רציני ?
איפה נתונים ? איפה פילוח ? איפה התייחסות מקצועית ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
דיון רציני ?
איפה נתונים ? איפה פילוח ? איפה התייחסות מקצועית ?
לא שכחת משהו?
איפה בדיקות חוזק חומרים? איפה תצלומי אולטראסאונד? רנטגן? מיקרוסקופ אלקטרוני? מאיץ חלקיקים? בדיקות מאמץ לסרן? קבלות קנייה? שיחרור מהמכס? הצהרות מס הכנסה?
שיהיה רציני...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
עמי,
האם אלו בריחות אוויר מהסוג שהנעילה עושה כמה פעמים טררר טררר טררר תוך כדי שהיא נעולה, או בריחות אוויר מהסוג שמשבית את הנעילה?
אסף.
מהסוג הראשון. פועל, אבל מעצבן.
-
אז זה תקין.
מעצבן אבל תקין.
זה לא כשל, כאשר היצרן אותר שזה נורמלי כאשר המערכת עובדת באופן כזה. אני לא זוכר מה הניסוח אבל הם כותבים שאם המדחס עובד אחת לכמה זמן כאשר הנעילה משולבת זה בסדר.
ושוב - ARB היא לא הבחירה שלי, אבל בין פעולה תקינה ומעצבנת ובין כשל - המרחק גדול.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הנעילה עושה כמה פעמים טררר טררר טררר תוך כדי שהיא נעולה
אסף.
גם אצלי זה ככה בבולסטר, אבל רק כשהנעילה נעולה ברציפות תחת עומס (טיפוס תלול וארוך) לפרק זמן ארוך (יחסית. דקה או שתיים). אז אתה אומר שזה תקין?
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ועוד לא שמעתי אף מילה (רעה?) על נעילה מהסוג של מקנמרה, שם אין שום בעייה של מחז"ש/אטם שמסתובבים כל הזמן ונשחקים ו/או דליפות אויר.
למה לא מביאים ומתקינים את מקנמרה/TJM...
יעקב תמיד יש פעם ראשונה , אצלי המקנמרה דלפה ועדיין דולפת .בערך מהיום הראשון שהיא הותקנה.
אחרי כמה שני הסרן נפתח הוחלפו הקורונה והפניון (בלי קשר לנעילה ) ולאחר מכן וידאנו אטימה ושכל הגומיות במקום ועדיין יש דליפה.
למדתי לא להתרגש מזה ולחיות על זה כיוון שלמרות הדליפה הנעילה מתפקדת שצריך ,אבל זה בהחלט מעצבן.
לעומת הנעילה האחורית שלי שלא מבוססת על אוויר אלא על מערכת וואקום וציריות מחוזקות כבר מעל 12 שנים ושני רכבים...