ובנוסף ליטר אחד של סולר, מכיל יותר BTU או ג'אולים מאשר ליטר של בנזין. המולקולה של הסולר פשוט יותר ארוכה, ולכן יותר דחוסה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
קיד.
Printable View
ובנוסף ליטר אחד של סולר, מכיל יותר BTU או ג'אולים מאשר ליטר של בנזין. המולקולה של הסולר פשוט יותר ארוכה, ולכן יותר דחוסה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
קיד.
ידעתי שקראתי את זה איפושהו, מזל שבשרותים יש חוברות ישנות לקרוא..ציטוט:
נכתב במקור על ידי נקסוס
באחד מגליונות "הגה" סקרו התקנה של מע' גז בדיסקו, התקנות כפי שצוטטו שם היו "רכב משנת יצור 1995 והלאה ומנוע בנפח מקסימלי של 2200סמ"ק"..
לפי הכתבה הנפח והשנה נקבעו לא ע"ס משהו מדעי אלא בעקבות מגיש ההצעה הראשון שביקש להתקין ברכב משנת יצור 95 ונפח מקסימלי של 2200 סמ"ק-יבואן סובארו, זה כל הסיפור, לא משהו עם חשיבה מעמיקה לעתיד.
גם שם בכתבה מתואר שבעל הדיסקו הלך לטכניון ולמכון התקנים ועבר את כל ביקורות הבטיחות הנדרשות ולא קיבל תקינה עקב התקנה המקורית שהגבילה את הנפח מנוע(הדיסקו שנת 96).
גם בכתבה וגם בפורום גפ"ם בג'יפטריפ מסופר רבות על הבטחות מתקינים שהעסק חוקי למרות שבפועל הוא לא, אין רכב מעל 2200סמ"ק שעבר תקינה בפועל,הערכה אולי חוקית ועברה תקינה אבל לא לרכבים מעל 2200סמ"ק.
גיא
האם בדקת עלויות לפני שהגעת למסקנה שאין לך יכולת להחזיק שלושה רכבים ??
האמת גם אני לא בדקתי עלויות אבל להערכתי בדיקה מדוייקת תפתיע אותך לטובה ותגלה שייתכן והחזקת שלושה רכבים יקרה יותר אבל לא בהרבה !!!!!
הכוונה שלי היא לשני פרייבטים + רכב שטח זול שמיועד רק לטיולים ולכן לא מבוטח בביטוח מקיף בהשוואה לפרייבט + רכב שטח דיזל יקר יותר המבוטח בביטוח מקיף.
שלמה
הי שלמה.
לא בדקתי לעומק. אבל מצד שני, אחד הכיפים הכי גדולים שיש ( לדעתי ) זה שאתה חוזר הבייתה מהעבודה ופתאום חותך דרך איזה שבילון פה ושם ומקצר בק"מ איזה 5 .. אבל מאריך בזמן בשעתיים .....
או לחבור לאיזה ליצן שיש לו במקרה גם מקסטראק באוטו ולעשות קפה על פסגת איזה נון באמצע היום ...
בכל זאת, למי יש זמן / חשק / סבלנות / מוטיבציה לנסוע כמה שעות לכל כיוון, כל סופ"ש רק בשביל להתנפץ על איזה סלע במדבר ? ( ועוד בחום הזה ... )
יש טבע גם פה מסביב לבית ....
ולצאת לטייל עם גבירת הבית ועוד 2 צאצאיה העוללים בסיקס מסוקס ..... i don't think so
ועוד ליותר מיום ? ... חחחח .... ובלי מזגן אימתני ? ....
יש המון סיבות נגד כשהבעד הוא אך ורק כלכלי ...
בכל מקרה, כרגע כל העניין בפריזר.
עושים רה-הערכה לכל העניין :roll: ( יש לי חשד איך זה יגמר .. )
מה גם שהברלינגו הוא מסחרית ו לכן לא כל כך זול .... אגרה למשל 2500 כמו הל"ר ...
לא התכוונתי לCJ אלא יותר לכיוון סופה ארוכה סגורה וממוזגת.
בכל אופן, אתה צודק שבאופציה של שלושה רכבים נשללת היכולת לקפוץ לשטח באופן ספונטני..
זה באמת חסר לי...לפעמים בסוף יום העבודה אני נכנס לג'יפטריפ ורואה שמתארגן טיול לילה או איזה קפה ב...והמחשבה של לנסוע הביתה , להחליף ברכבים וכו'...מוציאה את הרוח מהמפרשים.
אבל פרט לחיסרון זה אני מאאאאד נהנה מהפרדת הרשויות.
יתרון נוסף חשוב לא פחות של החזקת שלושה רכבים הוא: כשהג'יפ במוסך לתיקוני "יום ראשון של אחרי.." עדיין יש לך רכב נוסף לצרכי היום יום.
שלמה
גיא שלום.
ברשותי מגנום 2002 אוט', מיגוני גחון גיר ודלק. פרונט הרכב מוגבה ע"י מתיחת מוטות פיתול (TJM), בולמי ראנצ'ו מתכווננים.
ביומיום הרכב משמש אותי לנסיעות כביש (עבודה הביתה) 45 דק' לכל כיוון ובסופשי"ם לטיולים.
ואני מרוצה לאללה!!!
הרכב נוח ומפנק בהתנהגותו בכביש (ועל כך יעיד חברי הטוב שנוסע בהיילקס) ובשטח עדיין לא נתקלתי במגבלות אשר עצרו אותו - בד"כ המגבלה היחידה היא אני! והפחדים שלי.
גם המשפחה מצטרפת, האשה ושני ילדים במושבי בטיחות מאחור - אכן מאחור לא מרווח אבל בהחלט מספיק לילדים ובכלל עדיין לא זכיתי להכיר טנדר מרווח מאחור!
בנוגע לעלויות - ביטוח 8K מקיף שנתי
טיפולים - הטיפולים השגרתיים אינם בשמיים רק קח בחשבון כי הטיפול התקופתי הוא כל 7.5K...
בעיות התחממות - טפו, טפו, טפו - גם אותי הפחידו בנושא...
גיר - כמו כל אוטומט - נוח לנהיגה (אפילו בשטח, לטעמי, יותר מידני)אבל יקר לטיפול.
לסיכום:
במידה והרכב משמש אותך כרכב ראשון במהלך השבוע לנסיעות ארוכות ורק בסופש"ים ליציאה לשטח, לטעמי אל תחשוש מהמגנום
.
קח בחשבון כי בהיצע שקיים בשוק אתה יכול למצוא רכב שעבר לא מעט שיפורים ובכך להנות משני העולמות...
בהצלחה
מיקי
תודה מיקי על התגובה.
1. גיר אוטומטי זה לא בשבילי ..
2. רכב כמו מגנום שעבר מסכת שיפורים על מנת להפוך למפלצת שטח זה אוטו שאני לא חושב שהייתי רוצה ... = אוטו קרוע .. ויש לי נסיון עם אחד כזה :evil:
3. נעילה קידמית חשובה ובמגנום זה פשוט יקר מידי
4. יוני5 אמר כבר שלתושבי המושב האחורי אין זכות הצבעה :twisted:
5. הטילו לי וטו על כל העניין עד שלא ימכר הברלינגו אז .....
תודה בכל מקרה :!:
ככל שהזמן עובר ויש לי אפשרות להתנסות בשני הרכבים אני מגלה המון דברים שלא הייתי מגלה עם הייתי קונה מיד ... למשל, הקבינה של מגנום ארוכה בהרבה מזאת של היילקס. האוטו רך ונעים, גם מאחורה. תגובת מנוע סבירה פלוס, תנוחת ישיבה נוחה מהיריב. לעומת זאת היריב מתנדנד קדימה אחורה מכל דבר ולא מפסיק .... ( כניראה בעיית בולמי זעזועים ברכבים שנסעתי בהם ) קבינה קצרה מאוד, מושב אחורי לפועלים מהשטחים ללא אישור שהיה בארץ וכו' ...
תגובת מנוע ? .. אין
אבל ! כשמתחילים לנסוע בשטח, הלב רגוע יותר בהיילקס. וכמו שראינו אתמול בלילה גם הארנק רגוע יותר ... :twisted:
אני מאוד נהנתי לנהוג במגנום בשטח.
אולי לא נהגתי הרבה והמקומות שבהם נהגתי נחשבים קלים אבל לא נתקלתי בבעיות מיוחדות.
שני החסרונות היחידים, בדיעבד, שאני כיום מודע אליהם זה עלות הביטוח+חלקים ונושא התחממות הרכב.
חוץ מזה, רכב מפנק למדי. יש לו אלמנטים שנחשבים מאוד שווים בג'יפ.
לא הייתי שולל אותו כל כך מהר, אולי אתה תעדיף ידני ולא אוטומטי.
כבר פסלתי אותו ... אבל לאיזה אלמנטים למשל אתה מתכוון ??
גיא,ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
אני עובד לא מעט עם מגנום, אמנם אתה מבטל את זכויות הקיום הבסיסיות של יושבי המושב האחורי אבל בגדול, האורך קבינה הזה לא בא לידי ביטוי במרווח טוב יותר, מאחורי כיסא הנהג במידה ויושב שם נהג בגובה ממוצע 1.75~ אין מאחוריו מקום ליותר ממתבגר ממוצע עד גי 14 שמסוגל לשרוד נסיעה ארוכה..
אין כנעט טנדר מהשנתונים האלו שאין לו את הבעיה הזו.
לגבי הקפיצים אין מה לעשות, נכון, אבל בעיקר לגבי יושבי החלק הקידמי, ישבת במגנום מאחור? הרכות היחסית של הקפיצים לא באה לידי ביטוי ממשי כשאתה יושב עם משענת כמעט שירה מאחור, בהיילקס יש מעט יותר זוית הטייה למושב האחורי,בנסיעה ארוכה זה משמעותי יותר מההבדל בקפיצים לדעתי,תראה את הסעיף הקודם לגבי גובה הנהג, אנחנו למשל תמיד ממקמים את הנוסע הנמוך ביותר מאחורי הנהג, אותו או את הכלב..ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
ישבת גם על כיסאות מרמת גימור TOP של היילקס? הבדל ענק לנהג ולנוסע, יש כאלו ששידרגו, טוב בהרבה מכיסא סטנדרט של מגנום.
בולמים לא מתאימים, הדבר האחרון שאפשר להגיד זה מתנדנד, תגיד מנער, תגיד בועט (וגם לזה יש פתרונות) אבל מתנדנד?? זה מושג ששמור לכרכרות 8)ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
פסלת מה? מגנום? בכלל?
אלמנטים כמו הגה כוח, מזגן, נעילה אחורית.
נכון שזה טריוויאלי מאוד אבל בהשוואה לסיקס שרציתי לקנות זה מהווה כמעט את כל השיפורים ה"טריוויאלים" שהייתי צריך לשים על הסיקס כדי שאני אהנה בנסיעה (חוץ ממזגן, על זה אני אוותר).
יש הרבה דברים רעים במגנום, זה נכון. אבל תחשוב על זה ככה: מגנום הוא טנדר הוא לא ג'יפ.
נכון שיש טובים ממנו בשטח אבל אתה צריך לראות את התמונה הכוללת. אני לא אומר שהתמונה הכוללת תגרום לך לקנות מגנום, אני רק אומר שהשיקולי עבירות בשטח הם משניים.
הרכב צריך לשמש עסק. זה שאתה רוצה לצאת איתו לשטח וזה שהוא מסוגל לצאת לשטח זה סבבה אבל בסופו של דבר, זה לא העיקר. לא בגלל זה אתה קונה אותו.
אולי שווה לך למכור את הברלינגו, לקנות איזה טנדר 2X4 במחיר מצחיק ולקנות איזה ג'יפ אחר לשטח.
כמובן שהכי טוב זה שתשתף איתי פעולה בתחום המחשבים, נעשה ים כסף ונקנה לנו ______ (מלא את החסר) חדשים 8)
דורון - היושבים מאחורה הם בני שנתיים ושנה .. מי שואל אותם בכלל :twisted:
מיכה - טנדר הוא טנדר ומבחינת עבודה מספיק לי הברלינגו, נעילה/מזגן/ה"כ יש בשניהם.
נעילה קידמית/חוסן מכני/מראה (?)/וכו' יש להיילקס.
בכל מקרה, ההילקס קורא לי והמגנום לא. אז זה לא רלונטי בכלל. ג'יפ קונים מהבטן ולא מהראש (עיין ערך הל"ר שלי ... :evil: )
לקנות טנדר 2X4 ועוד סיקס פסלתי מזמן ותקרא אחורה תראה למה.