סכנת נפשות. וזה שהיו עושים את זה בצבא, רק מעיד על כמה זה טיפשי.
אגב, למדו בדרך הקשה שזה לא חכם.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
Printable View
עשיתם בעיה מכלום. יש לי ברכב שני בלוני חמצן של מד''א - 6 ק''ג כל אחד. (יש אומרים 7 ק''ג ) הבלונים מאלומיניום מתוכננים ללחץ של 150 אט'.
פירקתי מהבלונים האלה את ראשי היציאה וחרטתי במקומם הברגה קונית של בלוני גז סטנדרטיים. הברגתי לתוכם ראשים עם ברז של בלון גז בייתי. הם נקבות.
לקחתי שני מחברי זכר והרכבתי אותם על צינור גז מגומי - כל אחד מכיוון אחר. עכשו אני לוקח בלון גז 12 ק''ג - שהלחץ בו 4 אט' בלבד,הופך אותו על ראשו ומחבר אליו צד אחד של המעביר. הבלון מונח על משטח של שולחן. מחבר את הצד השני לבלון מד''א שמונח על הרצפה כך שיש הפרש גובה בינהם כדי שהנוזל יזרום למטה. פותח את הבלון של מד''א עד הסוף ולאט לאט פותח את הבלון הגדול עד שאני שומע את זרימת הגז/הנוזל לתוך הבלון שלמטה. אחרי דקה או שתיים הנוזל עבר לבלון התחתון ואז סוגר את שני הבלונים בסדר הפוך.
הנוזל שנשאר בצינור הינו בכמות לא קטנה ולכן צריך לעשות את כל הפעולה במקום פתוח,מאוורר ורצוי עם רוח והמרוחק מכל מקור אש או אפילו חשמל. משחרר לאט ומעט את הראש המחובר למטה לבלון מד''א - ומתרחק מהבלונים כשהגז מתחיל להתאדות באוויר.זה לוקח 3 או 4 דקות לשחרר בבטיחות את כל הגז שבצינור ולאחר מכן משחרר את הצינור המעביר מבלון הגז הגדול.
זה עינין של 10 דקות גג - ויש לי בלון גז לששה חודשים לפחות. העלות לדעתי 10 שקלים למילוי.
עכשו תתחילו לספר לי המון סיפורים על בטיחות. וגם זה בסדר.
חיים..
למה זה משנה איזה ברז סוגרים קודם?
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
חיים,
לא הבנתי את החשבון שעשית. בבקשה תעזור לי להבין....
לקחת בלון של 12 ק״ג שעולה 140 שח.
ממנו מלאת 6 ( או אפילו 7) ק״ג שזה לפחות מחצית הבלון הגדול.
לפי החשבון שלי מילוי עלה לך לפחות 70 שח ולא 10.
איפה פספסתי אותך ??
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
היי בועז.
נתחיל בזה שבלון גז עולה אצלנו רק 75 עד 80 שקל. אצלנו - זה בממלכת יהודה לפני שנישחטים על-ידי חברות הגז בישראל.
בנפח שלהם המלא הבלונים של החמצן מכילים אמנם 6 ק''ג של גז, כשהמילוי מתבצע במפעל שיודע להוציא את האוויר מהבלון בעת המילוי עם מתקן ייעודי. היות ואני עושה זאת באופן פרטיזני אני מניח שאני ממלא אולי חצי מזה - פשוט לא שקלתי. היות ואני מחליף בלונים כאלה כל שנתיים בערך אז כל שנה אני משלם על גז כ- 40 שקל בהערכה. אולי פחות. בעקרון זה זניח לחלוטין.
אסף - קודם אני סוגר את הבלון עם כמות הגז היותר גדולה - כך שבמקרה של תקלה פחות גז יתנדף לאוויר - עקב הסיכון לפיצוץ. הגז הזה כבד מהאוויר ומתנדף לחלוטין אחרי דקות לא מעטות,לכן חשוב לעשות את המילוי גם במקום פתוח וגם ביום עם רוח ערה.
גם אני מהממלכה הזו ואצלנו משלמים 90 ללא מיסי הממלכה השכנה.
בכל אופן, זה לא עשרה שקלים וזה בלון די גדול עבור רוב הג׳יפים
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
בממלכת הגליל, בלון ביתי קטן (12 קילו) עולה 100 ש"ח.
אני יכול למלא ממנו 25 בלונים 440 גר' של גזית הברגה - כלומר 4 ש"ח למילוי, לעומת 40 ש"ח לבלון חדש.
אני לא אוהב בנזיניות: נכון, הבנזין זמין, הכירה פשוטה לתפעול, בסה"כ נוחה, אבל מספיקה טיפה אחת של בנזין שמטפטפת ברכב, והוא יסריח מבנזין במשך שבועות. כיון שמדובר ברכב היום-יומי של אישתי, אין מצב שזה קורה.
גז, לעומת זאת, נושא פוטנציאל הרסני. עם זאת, ב25-30 שנה שאני מתפעל גזיות, לא היו לי אירועים עם בלוני הברגה. בלוני נקירה הם אכן מסוכנים ונוטים לדלוף והיו לי כמה תקלות איתן, אבל בלוני ההברגה הם סופר בטוחים.
בעקבות השרשור הזה על "מטבח השדה האולטימטיבי" והשרשור הזה בנושא "ערכת הקפה האולטימטיבית" וכמובן השרשור הנוכחי, החלטית שגם אני צריך מטבח שדה נייד.
הדגש היה - הכל בארגז אחד - בלון גז, כירה, כלי בישול, ערכת תבלינים בסיסית, כלי אוכל.
למשימה גויס ארגז מתכת של פצמ"ר 81 מ"מ (כמו הארגז של "מטבח השדה האולטימטיבי") שמלווה אותי עוד מימי הצו 8 האחרון ("עמוד ענן"). כירת שדה מחיים רכס (ושוב תודה!) אצלו ביקרתי בחמישי האחרון למסירת אבקת הביצים ובלון גז 2.5 קילו של אמגזית.
בהתחלה חשבתי לעשות דלת צד, אך בסוף החלטתי לקבע את הכירה למכסה הארגז. את הרגלים הארוכות מדי החלפתי ב"שרוולים" שנותרו לי מדיבלי ג'מבו שהשתמשתי בהם פעם והם חוברו למכסה בעזרת ברגי כיפה 4 מ"מ.
מיכל הגז מחובר באמצעות צינור ווסת של מנגל גז שסיים את חייב לפני כחודש.
ציוד הבישול והאוכל הקיימים שמאכלסים ארגז פעולה ישן נכנסו גם הם לארגז.
הטאצ' הסופי ניתן באמצעות הכנת שבלונה זריזה ואצבע קלה על ספריי הצבע השחורhttps://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...73951063_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...21357102_n.jpg
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...46261905_n.jpg
מצד שני כתוב ״ברוך ג׳מילי״?
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
שלילי.
בתחתית ;)
קבל ח''ח לביצוע. יפה ושימושי.
בועז - הבלונים שלי ממש גדולים לג'יפ ואני גם לוקח שניים ליתר בטחון שלא יגמר לי באמצע טיול - סוג של שריטה. היתרון של הבלונים האלה שהם צרים וארוכים ולכן שניהם עומדים בשתי פינות הרכב האחוריות ממש בתוך הקשתות של הפינה ולכן לא תופסים כלל מקום.הם יוצאים משם רק למילוי והחזרה .בהתחשב בעובדה שהם עובדים כל שבוע לאורך כל השנה ולעיתים שניים שלושה ימים בשבוע כולל חימום מים למקלחות שטח - הם נותנים תשובה מעולה לצרכים שלי. לגבי המחירים יתכן וכל מילוי עולה משהו יותר - אך תמיד זה עשרה אחוז ממחיר בלונים חד-פעמיים קטנים.
יש קטלוג מחירים למוצרי רכס (בכלל, וערכות המטבח בפרט) ?
זה הוסת שאצלי,
קובץ מצורף 86183
באתר שלנו אין מחירים היות ויש לנו מאות מוצרים בגדלים שונים ואין לנו אנשי משרד חוץ ממני - שעסוק יותר בג'יפ שלי מאשר בניירת............
ערכות הבישול שכוללות ארגז נשיאה, עולות בין 580 ל-900 ש''ח תלוי בגודל הארגז ובגימורו.
עמית אהבתי את הארגז שבנית שכן שלי זרק ארגז דומה וישר לקחתי אותו אבל התברר שהארגז הוא של תחמושת של וולקן ואי אפשר להכניס לתוכו את הבלון 2.5 שדי התבאסתי.
לשמח עם למישהו יש רעיון לשיפוץ הארגז.
אני לא יבנה את "מטבח השדה האולטימטיבי" עקב חוסר בזמן.
שלום לרכס חיים, היכן נמצאת החנות?
המחיר 177 שח כולל וסת תואם?
תודה רבה
המשך יום טוב
כולל
אזור תעשיה ברקן רח' זאבי 10 .
רכסים ברקן - בוויאז.