תגובה: רוקסוליד - ניסיון אישי (סמוראי סלילים)
אני בכוונה לא התערבתי עד כה מפני שאם והיה לי איזה עיניין וביקורת מול רוק סוליד ומנהליו הייתי מנסה לפתור זאת ולא כאן,
לכאן הייתי מביא רק תוצאות
פותח השרשור כתב וכתב מעניין ולגופו של עיניין,כל אחד מאיתנו יקח זאתלאן שהוא מבין
אך לבוא בטענה למנהלי הפורום?על מה?
זה דיון בו אחד מחברינו כותב על ניסיון לא טוב שהיה לו כלקוח מול בעלי מקצוע-נכון בתחום שלנו
ירצו בעלי המקצוע המדוברים להגיב יגיבו לא ירצו בעיה שלהם
אין מקום למנהלי הפורום להביע דעה לכאן או לכאן
לו הם היו שותפים עסקיים ניחא-אך מה להם ולהגיב כאן בנושא?
אין להם שום אחריות למעט לו היתה כאן הוצאת דיבה וגם זאת יתן על כך חוות דעת יועץ משפטי שלהם ולא אחר
שניר-נראה לי שאתה יורה ומבזבז כדור לשווא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
snirjeepdreamer
המנהלים הם ממש לא ה- Issue כאן, על זה אנו מסכימים.
אני הערתי את זה כהערת אגב בסוף הדברים הראשוניים שלי. אתה לקחת אותי לשם בתגובות שלך .
זו היא דעתי האישית והקוראים ישפטו אם הם רואים את הדברים באותה צורה או לא. אתה לא וזה בסדר. זכותך.
הערת אגב וזכותך, לדעתי להעירה, אבל מיותרת לחלוטין.. לחלוטין.
שלא יתערבו כמנהלים, במיוחד אם יש, כפי שאתה אומר,אינטרסים מובנים/כאלה ואחרים - מהר מאוד הם יצאו השנואים ע"י כל הצדדים ולא, אני לא מאמין במנתרה הדבילית שאומרת ש"אם כולם שונאים אותנו, כנראה שאנחנו עושים משהו טוב".
יש לך משהו להגיד- תגיד מה שאתה רוצה כבן אדם פרטי. יש לך תואר "מנהל" - תיזהר מאוד במה שאתה אומר, הפרשנות יכולה להיות שונה מאוד ממה שהתכוונת..
חוץ מזה.
גם אם יש קשרים אישיים/עסקיים..
אם חבר שלי (טוב) עושה משהו לא בסדר ואני חש שאני צריך להגיב, אני בטח לא אגיד לו את זה בפומבי - אתן לו בראש בשקט ב-4 עיניים ובטח לא כשכולם רואים.
ואם שני חברים רבים.. אז בכלל....:(
לדעתי המנהלים באתר עושים עבודה מצויינת חכמה ורגישה ברוב המוחלט של המקרים.
לא הייתי רוצה לראות אותם מתערבים בשום סכסוך מסחרי שישארו בצד כל זמן שהדיון הוא נקי ומתורבת.
זה רק תורם לאתר אמינות.
דרך אגב, אין כמעט עסק שיש לו רק לקוחות מרוצים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לדעתי המנהלים באתר עושים עבודה מצויינת חכמה ורגישה ברוב המוחלט של המקרים.
לא הייתי רוצה לראות אותם מתערבים בשום סכסוך מסחרי שישארו בצד כל זמן שהדיון הוא נקי ומתורבת.
זה רק תורם לאתר אמינות.
דרך אגב, אין כמעט עסק שיש לו רק לקוחות מרוצים
בול
Sent from my XJ
שלום לכולם , מאחר ושמי הוזכר במונולוג שבפתיחת השרשור אביא את השקפתי לנושאים מסוג זה, לפי הבנתי מהכתוב אורי מעריך ומפרגן לסדנא ומביע אכזבה ותסכול בנוגע לפעם אחת במערכת היחסים הטובה עם הסדנא בה לא בא על סיפוקו. מאחר ואני עושה יותר מעבודה אחת אצל יותר מבעל מקצוע אחד לאורך חיי כג׳יפאי, מנקודת ההשקפה שלי אם אני בדרך כלל מרוצה וקורה שמשהו לא מסתדר אני יושב עם בעל המקצוע ומגיע לפתרון המצב. לפעמים יש דברים שלא בדיוק מובאים בחשבון וכולנו יודעים שלעיתוי של העבודה האחרונה שלך בסדנא המזל לא שפר, בדיוק בתהליך הגירושין ואני מטמין שיתכן ונעשו טעות או יותר בתקשורת ואולי אף בייצור. אני חושב שהיית צריך לשבת עם ארנון ואם צריך גם לריב אבל לגמור את זה כמו גברים. מאחר והסדנא לא נותנת כאן את גרסתה אני מאמין שאולי היו דברים שלא מצאו חן גם בעיניהם לגבי ההתנהלות שלך, אני בכל אופן מאוד מרוצה ולא בפעם הראשונה. ואם משהו בהמשך לא יראה לי אני אדאג להבהיר ולעמוד על זה שיהיה פתרון טוב לכל הצדדים. כי הרי כולם מבינים שבלי ששני הצדדים מרוויחים העסקה לא טובה ....
2 הסנט שלי-
לא מכיר את רוקסוליד במתכונתו הנוכחית , אך מכיר את ארנון לחיוב מהתקופה שעבד באוברלנד , אין לי משהו ספציפי להגיד חוץ מזה שלצערי באופן כללי אני לא יכול להמליץ בלב שלם על אף בעל מקצוע בתחום מנסיוני האישי ומסיפורים שאני שומע . יש לדוגמה מוסך אחד שנכנסתי אליו מספר פעמים בעבר עם הפאג׳רו והוא גרם לי ללא מעט נזק , למרות זאת העדפתי לא לנקוב בשמו כי אני עלול להזדקק לשרותיו גם בעתיד . אני סבור ששמעתי סיפורי זוועה על מרבית בעלי המקצוע הכי נחשבים , הכל אמיתי כנראה , זה די מדכא .
אבל בעצם זו הייתה הסיבה ההסטורית להקמת מערכת הפורומים הזו - לחלוק ידע ועזרה ע״מ לטפל ולתקן לבד ,לא להמליץ על מוסך כזה או אחר .
ברור שזה לא תמיד אפשרי וחייבים לעיתים להיעזר בבעלי מקצוע , צריך לקחת בחשבון את עגמת הנפש מראש. הקרדיט שנותנים לבעלי מקצוע שמשתתפים בפורומים צריך להיות בעירבון מוגבל ואני לא מדבר רק על מכונאים וסדנאות ... גם סוכני ביטוח ושאר ירקות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
2 הסנט שלי-
לא מכיר את רוקסוליד במתכונתו הנוכחית , אך מכיר את ארנון לחיוב מהתקופה שעבד באוברלנד , אין לי משהו ספציפי להגיד חוץ מזה שלצערי באופן כללי אני לא יכול להמליץ בלב שלם על אף בעל מקצוע בתחום מנסיוני האישי ומסיפורים שאני שומע . יש לדוגמה מוסך אחד שנכנסתי אליו מספר פעמים בעבר עם הפאג׳רו והוא גרם לי ללא מעט נזק , למרות זאת העדפתי לא לנקוב בשמו כי אני עלול להזדקק לשרותיו גם בעתיד . אני סבור ששמעתי סיפורי זוועה על מרבית בעלי המקצוע הכי נחשבים , הכל אמיתי כנראה , זה די מדכא .
אבל בעצם זו הייתה הסיבה ההסטורית להקמת מערכת הפורומים הזו - לחלוק ידע ועזרה ע״מ לטפל ולתקן לבד ,לא להמליץ על מוסך כזה או אחר .
ברור שזה לא תמיד אפשרי וחייבים לעיתים להיעזר בבעלי מקצוע , צריך לקחת בחשבון את עגמת הנפש מראש. הקרדיט שנותנים לבעלי מקצוע שמשתתפים בפורומים צריך להיות בעירבון מוגבל ואני לא מדבר רק על מכונאים וסדנאות ... גם סוכני ביטוח ושאר ירקות.
+200
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
יש לדוגמה מוסך אחד שנכנסתי אליו מספר פעמים בעבר עם הפאג׳רו והוא גרם לי ללא מעט נזק , למרות זאת העדפתי לא לנקוב בשמו כי אני עלול להזדקק לשרותיו גם בעתיד.
לא מצליח להבין גישה כזו.
מה ימנע ממנו לדפוק אותך פעם נוספת?
לפי התיאור שלך, זה לא שהיתה ״אי הבנה״ חד פעמית אלא שירות גרוע עקבי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא מצליח להבין גישה כזו.
1+
הגישה הזו דופקת אותנו כצרכנים.
"בעל מיקצוע" (כל מיקצוע) שגרם לי נזק (כל נזק) - אין מצב שאני אזדקק לשרותיו בעתיד.
או שאסתדר לבד או שאפנה ל"בעל מיקצוע" אחר.
בדיוק מה שאני אומר כבר הרבה זמן, וטורח להדגיש את זה בכל מיני שירשורים.
מי ש"יודע"משהו ולא חולק אותו, עושה עוול לכל המשתתפים פה! וה"משהו" הזה הוא לחיוב ולשלילה כאחד.
עוד משהו שכנראה מתחילים להפנים (וחבל מאוד שהצרכנים מפנימים הרבה יותר מהר מכמה בעלי עסקים פה..), שנגמר עניין ה"לגמור בסוד" וה"כלבים נובחים והשיירה עוברת"... אין יותר וטוב שאין.
פעם היתה המנטרה הזו של "לא משנה מה תגיד עלי, העיקר שתאיית את שמי נכון"... מספר הכניסות לשירשור הזה (הרבה הרבה יותר מספר התגובות) רק מדגישות את גודל הפירסום "הרע" שהעסק זוכה לו.. וחבל.
שומעים רק צד אחד והצד הזה נשמע "סולידי" ואמין ולא מתלהם, עד כדי כך שאפילו כאלה שמצהירים על עצמם כתומכים נלהבים של בית העסק, מגיבים ב.. עדינות..
וכבר ראינו תגובות הרבה יותר "נלהבות" כלפי מי שפגע בבית עסק, שהוא ציפור נפשו של מישהו פה.. וכן, אני מתכוון לשניים שלושה שירשורים מהזמן האחרון.
התגובה של בית העסק (ואני בהחלט קורא לזה "תגובה") מאפיינת לא "איפוק מכובד" אלא המשך "אחיזה" בהתנהלות ארכאית של בית עסק שאומר "מי הוא בכלל. לא טוב לו שילך קיבינמאט" ושמסרב להבין, שלא כמו "פעם", היום כולם עומדים ומסתכלים (גם אם לא אומרים כלום) ו"עושים לעצמם חשבון" של "היום זה הוא ומחר אני..."
עצוב מאוד ומאכזב ואתה לא צריך לדעת ולהיות מעורב בכל פירטי הפרטים, על מנת להסיק מסקנות לעתיד...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא מצליח להבין גישה כזו.
לפי התיאור שלך, זה לא שהיתה ״אי הבנה״ חד פעמית אלא שירות גרוע עקבי.
לא שירות גרוע , דווקא אחלה שירות , בלי ציניות - מדובר במוסך מורשה שנותן לי שירות מעולה ועוזר לי מאד גם כשהוא לא מרוויח על זה כסף . זה לא מהיכרות אישית איתי , זה לא שהוא יודע שאני חבר/מנהל בפורום הזה , זה לא פרבילגיות ששמורות רק למיוחסים - פשוט באמת שנותן שירות אחלה .
אבל בפעם הראשונה והאחרונה שהכנסתי לשם את הרכב לתיקון שכלל החלפת תושבות - לא רק שלא נפתרה הבעיה בגללה נכנסתי - גם נוכחתי לדעת בדיעבד שגרמו לי נזק לאגני השמן באמצעות הג׳ק עמוד . כבר סיפרתי את זה בעבר . אבל החלטתי לא לעשות מזה עניין מסיבה מאד פשוטה - התבגרתי . אפילו לא כועס ... פשוט כבר השלמתי עם העובדה שכולם חוראנים וכמו שאמרתי , אפילו חזרתי לשם מאז ועזרו לי לפתור מספר בעיות . אני כבר אחרי המון שנות נסיון ויצא לי להיתקל בהמון בעלי מקצוע וכולם עושים פאדיחות איומות . מבחינתי להוריד אחד זה להעלות אחרים שהם לא טובים יותר ואין בזה שום שירות לציבור , פשוט אותם לא הורידו עדיין.
מזכיר לי את הגורואים ללנדרובר שהיו מומלכים אחד אחרי השני חדשות לבקרים ...
צאו מזה !
אני לא נגד השיתוף של פותח השרשור , שלא זה מה שישתמע, אבל אם יש כאן מי שסבור שעסק מוכר שאין עליו עדיין תלונות הוא חף מבעיות - אז נוצרת הטעייה . קחו את הסיפור הזה ותפנימו אותו , קחו אותו בחשבון בכל פעם שאתם ניגשים לבעל מקצוע . כל בעל מקצוע. גם אם נראה לכם שהוא מיקירי הפורום.
אנחנו סוטים מהדיון אבל שיהיה... ניר - אם החורניות שלהם הייתה מתבטאת בנזק פיזי פוטנציאלי ואפשרות לגרימת תאונה גם היית חוזר אליהם? לא היית כועס?
אצלי מכון פרונט לא סגר ברגי משולש עליון, המרחק קריסת מתלה לא היה רחוק בכלל.
לפני 11 שנים בערך נכנסתי למוסך שהיה מאוד ידוע ומקובל בפורומים השולטים בזמנו להחלפת משאבת אופן (בלמים)
500 מטר מהמוסך נשארתי בלי ברקסים כי הם שכחו לסגור את בורג הניקוז....
מאז מוסכים אצלי זה רק כשאין ברירה ובד״כ אחרי שאני לומד את מהות התקלה והתיקון ומשגיח על ביצוע העבודה.
גם הטובים עושים פדיחות, מה שהופך אותם לטובים זה אופן הטיפול בפדיחות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
לא שירות גרוע , דווקא אחלה שירות ,
מזכיר לי את הבדיחה על בית זונות בהרצה, שמציע ללקוחות אינסוף אפשרויות לבחירה,
זונות אין עדיין, אבל איך השרות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אנחנו סוטים מהדיון אבל שיהיה... ניר - אם החורניות שלהם הייתה מתבטאת בנזק פיזי פוטנציאלי וגרימת תאונה גם היית חוזר אליהם? לא היית כועס?
אצלי מכון פרונט לא סגר ברגי משולש עליון, המרחק קריסת מתלה לא היה רחוק בכלל.
רגע של הסטוריה -
לפני 20 שנים רכשתי את הג׳יפ הראשון שלי והתחלתי לטפל בו לבד כי א. נהניתי מזה ב. זה חסך לי כסף.
לפני 17 שנים רכשתי את הג׳יפ השני והכנסתי למוסך כי א. פחות נהניתי ב. הייתי קצר בזמן ג. התחלתי לעבוד בעבודה מסודרת .
לפני 16.5 שנים גיליתי שמוסכים זה ״על הפנים ״ ואכן איבדתי בלמים ברכב שיצא מהמוסך אחרי טיפול בלמים... חזרתי לעבוד לבד על הרכב .
לפני כ 14 שנים הוקם הפורום הזה ע״י גרעין קשה של חברים שגילו אחד את השני באמצעות האינטרנט בראשיתו, הפורום חרט על דגלו - עבודה עצמית וסיוע הדדי . בשנים הראשונות היית נזרק מהפורום אם היית מזכיר את המילה ״מוסך״ או אם לא היה לך JeeP גזעי וסיפורי הזוועה היו רצים מסביב למדורה , לא ע״ג הפורום , כי זה היה מובן מאליו שמי שמטפל במוסכים דמו בראשו.
מאז זרמו הרבה מים ... הפכנו לקהילה לא הומוגנית , רובנו לא מכיר באופן אישי , אין כבר נושאים שהם טאבו . אבל הגרעין הקשה של המערכת רובו עדיין כאן, אנחנו זוכרים היטב מאיפה באנו . אני באופן אישי משתדל לטפל לבד בכלי הרכב שלי וכבר הוכח כאן מאות פעמים שאין כמעט דבר שאינו ניתן לביצוע בעבודה עצמית. אני לא מתבייש להיעזר בבעלי מקצוע ,אבל אני מודע הייטב למגרעות ומשתדל לבדוק אחריהם. כנ״ל לגבי תחומים אחרים לחלוטין ... קבלנים, עורכי דין, רופאים וכו׳ .
אל תסמכו על אף אחד , אל תחשבו לרגע שיש כאן פרות קדושות או בעלי מקצוע שנהנים מחסות כלשהי . אנשים מעדיפים מאינטרסים אישיים לא ללכלך גם אם נפגעו, או שמדובר בחברים , או שיודעים שעשויים להזדקק להם בעתיד , או שחוששים מתביעת דיבה , או שחוששים מדקירה . אז חוסר תלונות לא מעיד על כלום . גם לחלק מהצדקנים בשרשור הזה יש מספיק נסיון רע שהם לא רצים לחלוק ולא ראיתי אותם מפרסמים כאן שום תלונה בעבר. לי מציק יותר שיש כאן לא מעט בעלי מקצוע שנהנים מרקורד נקי ... זהו, חזרתי על עצמי מספיק, מי שהבין הבין...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
...
1+
סער.
אם הייתי בעל כישרון כזה לתמצת הכל למשפט מנוסח בצורה כזו קצרה ונכונה... הפוסטים שלי היו קצרים יותר וכולם היו מרוויחים:rolleyes:
כ"כ נכון וכ"כ פשוט - שחור ולבן, אם מקבילים לשירשור אחר פה... ממש כך!!!!
ניר.
הלוואי אני כמוך אבל מה לעשות, אני לא ואני חושב שכך גם רבים אחרים פה.
הייתי רוצה שיהיה לי הכישרון והיידע והיכולת והאמצעים לעשות הכל לבד אבל... אין.
צריך (טוב, עדיף וקל יותר) ליפט לפעמים. ועד שהשקעתי ברתכת... וחולצים וכלים ו... ייידע. ולא תמיד החברים עם כל מהשאין לך, יכולים לסייע.
לא הכל אני יכול לעשות לבד וצריך מוסך שאתה סומך עליו (במידה כזו או אחרת) שיעשה מה שאתה לא יכול.
וכך גם לגבי כל מיני "שיפורים"..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
...
זה שעשית פאדיחה/טעות (ואף אחד עוד לא הלך לעולמו בגללה) זה לא נורא. גם לא טעות בטיפול בלקוח ובפרוייקט. זה לא הופך אותך לרמאי, ללא מקצועי ללא טוב - איך אתה מטפל בזה...
כמה נכון. כמה פשוט... אם לא היינו כולנו ישראלים...
אני לא מצאתי עד היום שום בעל מקצוע שאני סומך עליו , לא רק בתחום הרכב , הלוואי ואלו היו הבעיות המהותיות שלנו בחיים ...
לא הייתי מגדיר את עצמי כפרנואיד , אלא כבעל נסיון ומזמן לא נאיבי .
כשרופא נותן לי חוות דעת בעניין מהותי , אני מטיל בה ספק , כנ״ל עו״ד או רו״ח . לסוכני ביטוח ואנשי מכירות אני לא מוכן להקשיב בכלל ולבעלי מקצוע בתחום החומרי אני לוקח מקדם מאד רחב של תקציב ולו״ז.
כשהייתי פחות מנוסה בחיים , היה לי מוטו ש ״אותי אפשר לאכזב רק פעם אחת״ , נתתי קרדיט כל עוד לא הוכח לי אחרת . במהרה גיליתי שלהתאכזב פעם אחר פעם מאנשים שונים , לא מקדם אותך לשום מקום ואין לזה סוף. אז אין לי ציפיות גבוהות מאף אחד וכיום אפשר להפתיע אותי רק לטובה. זה לא מפריע להתנהל בחיים , להיפך .
איפה תגובה? איפה מישהו שיודע? מישהו שמכיר?
לא יפה...קצת מאכזב.
לפותח השרשור, אני בהחלט מבין לליבך! זה מאוד מאכזב להגיע לסדנא שאתה סומך על העבודה ועל המוצרים והייתה מרוצה בעבר
המלצתה לאחרים ולבסוף מסתבר שהשתן עלה להם לראש. גם זה קורא גם אני נכווית באותו האופן.
צריך כל הזמן להיות עם היד על הדופק ולדרוש את מה שמגיע ומה שסוכם מראש.