כדאי רק להסביר שפה, בארה"ב יש שני מושגים מאוד מקובלים (וזה אני מכיר עשרות שניפ, לא רק מהכמעט שנתיים שאני פה):
- GATED COMMUNITY - שכונה סגורה עם שער בכניסה.
- UNGATED COMMUNITY - שכונה סגורה בלי שער בכניסה.
בנוסף לשכונות "רגילות.
בסופו של דבר, מדובר בשטח פרטי שעליו מוקמת שכונה, שמנוהלת ע"י הנהלה נבחרת או ממונה, שמקבלת, בין היתר, החלטה אם להתקין שער (ושומר) בכניסה/ות לשכונה או לא.
בכל מקרה, כאמור, זה שטח פרטי והכניסה לזרים ו/או בלתי מורשים אסורה... ללא קשר למצב "הביטחוני" באיזור.
מטבע הדברים, שכונה עם שער, נחשבת בטוחה יותר והיא גם יקרה יותר..
מקרה קיצוני, בארה"ב, למה שקורה ל"מסיג גבול" לא מורשה, הוא סיפורו של רוברט צימרמן (ממוצא מקסיקני... בכלל לא יהודי), שירה והרג בחורצ'יק שחרחר, שטייל בשכונה... השכונה היתה GATED ועובדה זו היתה חלק משמעותי מזיכויו של צימרמן..
בנוסף, אכן לא כ"כ מקובל פה (במזרח, ג'ו. במזרח) לגדר שטחים/חלקות/חצרות (אלא אם יש לך בריכה... לשמירה על שלום הציבור שנכנס "במקרה" לחצר שלך). החלוקה בין החצרות/שטחים ברורה ואיש לא נכנס לאן שהוא לא צריך/רשאי.
על שטחים גדולים (פה... יערות), יש בכל 50-30 מטר שלט ברור "POSTED" או "PRIVET" וברור שאסור להיכנס, אחרת, כמו שג'ו אמר, יכולים לירות בך.
בתוך השטח הפרטי שלך, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה... באישור/רשיון כמובן אבל הרשות חייבת לתת לך אישור/רשיון, אם אתה עומד בכללי בטיחות ומרחק מהחלקה/חצר סמוכה - אין דבר כזה "לא לאשר".
אפרופו אישור.
לפני שנסענו לפה, לקח לנו 22 חודשים (ספור) להוציא אישור הרחבת החדר על הגג שלנו..
פה, בניו ג'רזי, לקח לנו בדיוק... יומיים!! ועוד התנצלו שאחד המפקחים חולה ולכן לא קיבלנו במקום!!
ואחרי הבנייה/שיפוץ, לקח 3 ימים עד שתיאמו ביקור של (3) מפקחים (מבנה, חשמל, מים) לאותו יום - המקבילה של טופס 4 התקבלה במקום.
וחינוך...
אני גר ב-UNGATED, בשכונה שנקראת ... אי אפשר לתרגם אבל זה "משהו" עם אגמים והיא מוגדרת (כך בשלט הכניסה לשכונה) PRAVTE LAKE COMMUNITY.
יש פה, בשכונה כמה וכמה אגמים, שהם לשימוש פרטי של תושבי השכונה.
כל משפחה מקבלת (מההנהלה) תגיות לבנות, לפי מספר בני המשפחה, שמשמשים לזיהויי, כשהם משתמשים במתקני השכונה (אגמים, סירות, מגרשי כדורסל וטניס ואזורי פיקניק... הכל חינם). בנוסף, מקבלת כלמשפחה תגים כתומים, לאורחים (כמה שרוצים. בדואר מקבלים 4).
כעיקרון, תושבי השכונה לא חייבים לשאת תגים לבנים בחוף הרחצה אבל אורחים
חייבים לשאת תגים כתומים.
ברור לחלוטין, שמי שנמצא בחוף (או כל מתקן אחר) ללא תג כתום, הוא תושב השכונה... ברור לגמרי...
בארץ... אתם יכולים לתאר לעצמכם מה היה קורה שם?
אבל פה, זה אמריקה - יש המון מקום ומי שעובר על החוקים... מקבל בראש.. מהר וחזק..
סתם כמה סיפורים על ההבדלים בין פה (בארץ) לשם (ארה"ב)..
בעוד כמה חודשים, חבר שלי יוצא לשליחות באירופה... נשמע מה קורה שם..