שימו לב למה שאסף כתב בסוגריים.
Printable View
תדמית זה משהו שבונים לאורך זמן
לא חייבים בקונטקס של מלחמה.
גם לתת זכות קדימה לרכב שרוצה לצאת מרחוב צר או מחניה עולה לך כמה שניות ושווה חיוך...
אסף רומז ואני אחדד: התמונה מתחילה להתבהר. בניגוד למה שהיה נדמה בהתחלה, כנראה שאין כאן שום הכרזת מלחמה. מסתבר שמה שהיה, באנלוגיה צבאית שכולם כל כך אוהבים, היה מבצע ממוקד, מתוכנן מראש, עם מטרה ברורה. בקיצור, מה שכתוב בעמוד הראשי - מדויק מאד. תגובת היתר של המרשתת, שהיא בעיקר תגובת יתר לתגובת היתר של מכוני הרישוי, הפתיע גם את משרד התחבורה, ככל שאנחנו מבינים. כרגע התסריט הסביר ביותר - למיטב שיפוטי האישי - הוא זה שאומר שהמערכת תחזור לsteady state ובעוד חודשיים, שלושה, הכתבות האלו עוד פרק בהיסטוריה של הג'יפאות בארץ.
ולפני שדרור יקפוץ - אלו פשוט שני הסנטים שלי, אבל אני מרגיש שהם די מבוססים. אני מאד מקווה שהמציאות יותר קרובה לניתוח שלי מאשר של דרור.
אני כל כך שמח שהטסט שלי עוד 11 חודש. תנחומי למי שיעומד בקרוב בשערי המכון.
כדאי לזכור שלנסוע בלי טסט זה לא רק לנסוע בלי טסט, זה גם לנסוע בלי ביטוח.
לא נכון! תפסיקו להיות אבירי מקלדות ללא הבנה. נסיעה ללא טסט עד 4 חודשים זה 250 ש"ח ו 6 נקודות, בין 4 ל 6 חודשים זה 750 ש"ח ו 6 נקודות, מעל 6 חודשים זה זימון למשפט. אין קשר לביטוח!
אני באמת מקווה שאתם צודקים ונחזור לסטטוס קוו תוך כמה חודשים, במקום שמשרד התחבורה ילמד ויסדר את הנושא כמו שצריך, לא כמו שהיה בספורט המטורי ששם פשוט הרסו הכל.
כולם כאן מדברים על מתקפה, ולא בטוח בכלל אם יש כזו, או שמישהו עושה לוחמה פסיכולוגית בשביל האינטרסים שלו, ומתדלק את כולם כדי לקדם מטרה מסויימת.
תקראו שוב מה אסף ונמרוד כתבו על מי במשרדי התחבורה בכלל בתמונה, תצרפו את זיופי המסמכים שעולים, ומעט ספקנות, ולא בטוח שזה לא גל עונתי שקורה פעם בכמה זמן.
כן,
תאריך הבלהות של דרור לגבי הראשון בינואר מרחף ברקע, אבל עד אז עדיף ללמוד אם יש באמת בעיה או שמייצרים אותה.
כמו שיש מי שלא עברו טסט, כאלו יש כל שנה.
אני מכיר חברים שעברו טסט כרגיל, בלי קומבינות ובלי רעש וצלצולים.
אז נכון שמשהו כן קרה, אבל לא בטוח בכלל שהעוצמה היא מה שעושים ממנה.
1+++
כתבה מצוינת. תודה אסף.
לא בכל המקומות יש היסטריה ואפשר לעבור טסט בימים אלו ממש.
יותר מזה לא ארצה לשתף.
וזה בדיוק העניין הדחוף... למי שצריך לעשות טסט.
ואני עדיין מקווה שדרור יתבדה.. אבל למדתי להתייחס למודיעין ברצינות, בלי לגלגל עניים ולהגיד "לא יכול להיות",עד שמתברר שהוא לא נכון וזה לא המצב כעת.
נדב.
זו בדיוק הנקודה - הפרשנות.
אתה אומר "קפיץ חלופי" שאושר וקצת הגביהה ו"מידה אחת או שתיים" יותר בצמיגים וזה, מבחינתך בסדר ואתה מציע שיילכו לתפוס את "הרוצחים" (=את אלה שהגביהו ביותר מ"זניח" ואת אלה שנוסעים עם "40) ויעזבו אותך ואת פרשנותך לנפשיכם.
אז אני אומר לך (וזו לא דעה - זו עובדה) שהמערכת יכולה/אמורה לטפל גם באלה וגם באלה, לפי שיקולה ולפי האמצעים שיש לה.
ואתה יכול לראות את זה בכל מקום - המשטרה מטפלת גם בחנייה וגם במשפחות הפשע (ועל מידת ההצלחה אפשר להתווכח אבל זה לא רלוונטי).
ורשות המיסים מטפלת גם בפיצוציות שלא רשמו הכנסות וגם בטייקוני בנייה (ושוב, על ההצלחה אנחנו לא מדברים - בעל פיצוציה לא יפיק הרבה אם יראה שתשובה(לדגמא.. סתם דוגמא, רק שלא יתבע אותי) "גנב" הכנסות).
והפרקליטות מכניסה לבית הסוהר את אברג'יל (בסיוע האמריקאים אבל מה זה ממש חשוב - העיקר שפוטרים אותו מאיתנו... לזמן מה) וגם את ההוא שפרץ ל40 כלי רכב (וחבל שלא הכניסו אותו אחרי השני... נגיד שהראשון "עלינו").
מה הקשר בין הדברים.
הוא (עם ה-"40) יקבל הורדה ואולי משפט ואתה (עם מידה אחת יותר) תשלם בסה"כ על עוד טסט.
כל אחד עם "החבילה" שלו.
ואולי אם היית קורא את השטויות שאני ואחרים כותבים, היית מבין/מפנים את זה.
אילן.
לדעתי כל הדיונים פה וכל הכתוב פה, השטויות (שלי) והדברים הרציניים (של.. כולם) תורם לנושא.
תראה כמה מלל "מיותר" (גם שלי:rolleyes:) היה צריך להיכתב ולהיקרא ולעצבן על מנת להביא את אסף להסביר ותת מספרים לשינויים המינוריים שחלקינו רוצים שיהיה אפשרי לעשות בלי שום אישור.
או כמה זמן היה צריך לעבור (וכמה שירשורים) עד שהאתר החליט לבדוק את הדברים ברצינות ולשים בשער..
ואיך בכלל היינו יודעים "מה קורה" (הרי אם לא כל "זה", מי היה שומע על הפראדו וההיילקס שלא עוברים טסט?).
בגלל זה אני אומר - דווקא לשמור על שקט, לא עוזר לאף אחד...
ושוב - אני אומר (את דעתי).
הויכוח פה הוא על אינץ' אחד או שניים ולא אם זה מסוכן או לא.
הויכוח פה הוא לגיטימיות... לעבור על החוק (הקיים) - משום שזה מה שטוענים נגדינו.
נכון - אומרים שזה מסוכן אבל מסוכן זה לא עבירה. לעבור על החוק זו עבירה.
על "מסוכן" מתגברים/מפקחים על ידי רגולציה וכללים - אלה קיימים כבר.
אתה אומר שה-WK לא יכול לנסוע בשטח בלי "שיפור" - אז אל תקנה אותו על מנת לנסוע בשטח. קנה משהו שכן יכול לנסוע בשטח "בלי שיפור".
ואם אין דבר כזה - כנראה שאתה מנסה לעשות משהו שלא צריך לעשות.
בחוק לא כתוב (דוגמא..) "אסור לנהוג במהירות של מעל 120 קמ"ש, אלא אם אין איש בדרך" - כתוב "אסור לנהוג במהירות של מעל 120 קמ"ש".
אז אתה לא יכול לבוא ולהסביר שאתה אכן נוהג מעל 120 אבל לא מסכן אף אחד.
את זה כבר קבע מישהו - מעל 120 מסכן (ולעניינך, זה שנוהג יותר מ-120, זה לא משנה אם הקביעה נכונה או לא. היא כבר קיימת)
זו מהותו של "חוק" וזו מהותה של "אכיפה".
130 (עם ה"שפיל" של חוסר הדיוק/טעות בתום לב) יקבל קנס.
140 יקבל קנס + על תנאי.
150 יקבל שלילה בפועל + כל היתר.
160 יקבל שלילה גדולה יותר +.
140 + תאונה... נקווה שזה בלי נפגעים...
יש "מקום" לכולם.
והמספרים האמיתיים (סטטיסטיקה) לא כל כך מענינת את הרוב, למרות כל מיני חוו"ד שמהירות, כשלעצמה, לא גורמת לתאונות.
אתה רוצה שבכלל מישהו יתחיל להקשיב לנתונים שלך... אתה צריךליצור יחסי ציבור טובים למטרה שלך.
להגיד ש"WK מהיצרן לא מספיק טוב למעלות" זה לא יחסי ציבור טובים - תן להם משהו שהם יכולים להתחבר אליו... WK מהיצרן לא יכול להציל את הזקנה שנתקעה בשלג בירושלים...זה יכול "לתפוס" קצת יותר טוב...
- - - Updated - - -
ואילן...
לגבי הקביעה שלך לעניין יש/אין ביטוח.
תנסה להיזכר מה (חלק אומרים) שהתחיל את כל העניין פה - ויכוח בין כמה "משופרים" עם חברות הביטוח.
אם אתה לא עובר טסט בגלל שינויים שעשית (נעצרת בלי ביטוח וראו שיש לך שיפורים) וזה מגיע ביחד עם "תביעת ביטוח", יענו עשית תאונונת ובביטוח ראו שאין לך טסט והשוטר שרשם דו"ח התאונה גם רשם שאתה עם "מידה/שתיים" יותר בגלגל... לך תריב עם חברת הביטוח אם אתה מכוסה או לא..
כמו שהם רבו/רבים.
- - - Updated - - -
ולהם היה טסט!!
ברנרד,
מאוד קל לכתוב ולהתפלסף כאשר אתה יושב שם, בארץ האפשרויות, שם כל WK, יכל להגיע ככה מהיצרן:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...hmentid=104125
מה לעשות ש JK לא מתאים לגברת, אז קצת לא אהבתי את הטון המתנשא שלך...
אתה מזומן לקרוא כאן באתר את מה שכתבתי על קיה סורנטו לפני 9 שנים, עוד רכב שהיה חייב הגבהה:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
ברנרד, אני קורא הכל עד שמבין... או לפחות מנסה....
תקרא מה כתבתי(או לפחות התכוונתי כבר לא זוכר) , מידה או שניים יותר כשזה מאושר והכל בניירת בלי קומבינה.
וקפיץ או בולם? אפשר להיתווכח עד מחר, מאושר מאושר חביבי כל עוד זה עבר דרך אותו משרד ולא הוברח, אחרת שיורידו הכל מהמדף וצו איסור מכירה, או אז נראה מה יעשו היבואנים.
אנחנו לא משפרים כי אנחנו חייבים.
אלא כי אנחנו רוצים.
אני מקווה...
אסף.
מה מסובך להבין ?
אני אסכם לך בתמצית התובנות שלי :
א. חבורת שופוני עם כסף משפרת רכבים בקיצון, אותה חבורה אוהבת להראות עצמה (אחרת מה המטרה ?)
במלחמה נגד הטבע ומעלה סרטונים ביוטיוב ופוסטים בפייסבוק.
ב. אותה חבורה רוצה גם להפוך זאת לספורט (עממי ) ושמה לה בחזית דמות עם כושר התבטאות (עזוב לא ארחיב ) ...
בלשון המשטרה הוא מוגדר "קוף" !
ג. כשאותה חבורה "מנצנצת" קבוע במכ"מ של רשויות החוק והם נקראים ספציפית לבדיקה,
אז הם נוקטים בשיטת הפחדה לכלל הג'יפאים וכמובן בחזית נשלח ה....
על הדרך מכניסים דיסאינפורמציה בדמות מכתבים ונהלים מפוברקים.
ד. פה מנהל בכיר נלחץ ומשדר מסרי פאניקה וחלחלה (אם תרצה אסביר מה ההבדל בין פחד וחלחלה ומדוע חלחלה יותר קשה)
ומלחיץ את הלחיצים ...
ה. פה באתר, התפלספות אין סופית ע"י פרשן שלא מונה שמסביר לנו מה אומר החוק והתקנות
שלהערכתי אפילו אלה שכתבו אותם לא חשבו עד כדי כך לעומק החפירה (כמעט הגענו לסין דרך המאגמה הלוהטת).
הכי חשוב,
אותה חבורת שופוני, השתפנו ברגע האמת ובאו לבדיקה משונמכים (לך תדע אולי אפילו עם כיפות לראש ....)
והרגישו שניצחו את המערכת ....
ו. חזרה לשיגרה והורדת מפלס הלחץ
(אולי יהיו קצת ריקושטים כי מהרעש שעשינו לא רק שהבהלנו את עצמנו,
הבהלנו גם בוחנים וכדומה.)
רענן
ברנרד, הבנתי איפה אתה טועה סופסוף...
אתה חושב שכולנו מצפים להיות חוקיים/ לגיטימיים בעיני החוק ולא כך.
אנחנו רוצים מסננת עם חורים מספיק גדולים בשביל שיטפלו אלינו מעט יחסית.
רובנו כבר לא אופטימיים לשנות את השיטה אלא מחפשים את שביל הזהב לחיות בשלום לצד הגזירות כשכל צד מעלים עין והמעכרים ממשיכים להתפרנס.
אולי כשוטר עורך דין לשעבר אתה קצת נאיבי מדי...
תגיד, מדדת כבר?
קובץ מצורף 104126
ממש לא, בועז.
ולראייה, לכל אלה שמייחסים לי התנשאות והתחסדות, הריינג' שלי לא עומד בשום מקרה בקנה מידה של "2 ו מידה אחת יותר בצמיג (מישהו אפילו האשים אותי פעם שיש לי "קשרים" ולכן אני מרשה לעצמי... נדמה לי שיואב חשב כך).
אבל אני מודע לזה ואני לא מנסה להתייפייף להסביר ולתרץ "למה אני חייב ככה ולמה חייבים לוותר לי ולמה אני צודק בזה שאני עובר על החוק".
זה ההבדל.
אני, ודרור ועוד כמה, מפרידים בין מה אני רוצה לעשות ומה אני רוצה שאפשר יהיה לעשות ומה אני חושב שצריך להיות, לבין מה מותר לי לעשות - היום.
ונדמה לי שאסף רמז את זה.. אף אחד לא חייב.
זו לא גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה. אנחנו רוצים ולכן אנחנו... עושים.
ואילן.
אני לא מתנשא וקל לי בגלל שאני בארץ האפשרויות וכו'...
מה הקשר בכלל. איזה טיעון.. לא רלוונטי.
אני אורח פה, בארה"ב. אני זמני פה.
המדינה שלי היא שם, איפה שאתה חי. האוטו שלי שם ואני צריך להעביר אותו טסט וכשאני מגיע (עד שאחזור הביתה וזהו) אני רוצה לטייל עם האוטו שלי ולא להיות עבריין (כמו שאני... ועזוב אותי עם הפרשנויות המשפטיות שאני מבין או לא, רענן).
מי שמתנשא ומסביר למה הוא חייב לעבור על החוק ולדרוש שיוותרו לו (ורק לו... בגלל שיש לו 4X4 שלא מתאים למה שהוא רוצה..) זה לא אני.
אני מודע למה שאני עושה ויודע שלא חייב ו... אם יתפשו אותי... זה יהיה עצוב לי ו.. לא אוכל להתגונן ב"הייתי חייב"...
לאישה לא מתאים JK?
אתה שומע את עצמך?
אז קנו לה משהו אחר.
כאילו... ראבק. בגלל זה אתה מרשה לעצמך לעבור על החוק ?
אני לא מתנשא.. גם אני עובר על אותו חוק - אני רק לא מתרץ לעצמי/לכולם שאני "חייב".
וכאילו שאם היה לך JK לא היית משנה בו כלום - שהרי אנחנו יודעים שבעצם, באמת באמת, JK במצבו המקורי לא שווה כלום ומי שבאמת רוצה רכב שטח.. קונה לנדרובר (לא משנים כלום והוא עובר בכל מקום... כשהוא נוסע).
ולא שאני נגדך - אני מסכים איתך ואני רוצה כמוך.
אני הרי לא אומר (כמו שבועז "הבין" ממני) כולם צריכים להיות כמו שהיצרן ייצר - מה פתאום. תראה באיזה אתר אני כותב.
ותראה מה אני כותב (חפש פוסטים עם תמונות של מה שעשיתי בריינג'ים שלי עם המתלים והפגושים והמנוע שאני רוצה להכניס..) ואיזה רכב יש לי ולחברים שלי.
אני לא יושב בארה"ב ומטיף לך "אל תעשה" - ממש לא.
אני רוצה את אותם דברים כמוך ומתעצבן בגלל אותם דברים ועושה את אותם דברים כמו רובינו פה.
אני פשוט לא מסכים עם הדרך שבה אתה מציג את הדברים (כאילו שאתה חייב.. שמכריחים אותך ושחייבים לוותר לי) ואני חושב שבהצגה שכזו, לא נקבל את מה שאנחנו רוצים - לא אני ולא אתה.
ויותר מזה שזה לא נכון להגיד (יוצר אנטגוניזם שמזיק למטרה שלנו) זה גם לא נכון, עובדתית...
לעניות דעתי הצולעת.
אני, לדעתי, מי שמתנשא ומדבר ממרומי האולימפוס הם כל אלה שמשיאים עצות מה צריך לעשות ומכריזים הכרזות לוחמניות ו... עדין לא תפסו אותם או לא הכשילו אותם בטסט.
להגיד לבחור עם הפראדו או ההייילקס "אל תוותר" ו"תעמוד על שלך" ו"תוכיח להם ש.." או "שיוכיחו לך ש.." - זו התנשאות.
ושיכשילו אתך או אותי או כל אחד אחר, שהוא אדם פשוט ולא מליונר עם כסף לתחנות רוח ורכב שני ושלישי.. לא תהיה כל כך "גיבור" ומתנשא, לגבי מה שצירך לעשות..
ורענן..
אתה צודק... מה יש לי להגיד.
אותי שכנעת, שאין לי מושג על מה אני מדבר...
אם הייתי קצת יותר מתנשא וגאוותן ו.. חסר ביטחון, הייתי מביא לך (בפרטי.. אני ביישן, בכל הנוגע להאדרה עצמית) את "הסטטיסטיקות" שלי ואת התיקים בהם "ניצחתי" ומה "הפסדתי" (שהם, כמו אצל אסף.. עמוק בארון - תקופה אחרת) ומנסה לשכנע אותך להקשיב לי ולקחת בחשבון את מה שאני אומר ולא לבטל כל כך מהר...
אבל אני לא כזה :cool:
אתה ילד גדול ויכול להחליט לבד מה נראה לך ומה לא ומה לקבל ומה לא.
שתהיה לי בריא ברנרד, בסוף כל ההתפלספות כדי שתכתוב שדרק רובר טוב יותר מג'יפ :)
אני די לא מסכים עם מה שאתה כותב הפעם, ברור לי שאנחנו באותו צד, אבל נראה לי שיותר מדי "מילקי" עלה לך לראש הפעם, שם בניכר. בדרך כלל די אוהב את מה שאתה כותב, לא הפעם.
ותראו מה מצאתי כאן באתר:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...ר-של-יניב-גולן
רענן לענייננו, היות וטרופר משונמך לא מסוגל לנוע בשטח מציע שתתחיל לחשוב על מחליף ראוי.
לנדרובר סטנדרטי, עובר בכל מקום. מה לעשות עובדה.
סליחה נוהל
קובץ מצורף 104127
Sent from my SM-T700 using Tapatalk