דורוןפ הציג בכל האופציות בתצוגה VSR אבל יש אפשרות נוספת פשוטה ומוכחת וזולה יותר וכנראה הרבה יותר נפוצה.
ממסר מתאים שנסגר רק אחרי סוויץ.
זהו.
בלי רכיבי בקרת טעינה, ובלי שום גיזמו בדרך.
Printable View
להשתמש בממסר במקום VSR היא לא אופציה פשוטה יותר :) או מחויבת אם מדובר בזרמי הנעה.
זולה יותר אולי, אבל החיווט של ממסר יותר מסובךמ-VSR מהסיבה שהוא צריך חווט של פיקוד כלשהוא, לעומת VSR שלא צריך פיקוד נוסף.
בסופו של דבר VSR הוא ממסר לכל דבר.
יש הרבה פיתרונות לבעיה אחת ואני הצגתי דרכים מסוימות לפתרון.
כל אחד לפי הדרישות שלו מהמערכת יבחר את הפתרון המתאים לו.
מצברי עופרת/פריקה מהירה למשל לא עונים לשתי דרישות שהיו לי.
1. סוללה ניידת שאפשר להעביר מרכב לרכב בקלות או לקחת למחנה ללא הרכב
2. קיבולת מספקת ל-24 שעות ללא טעינה
טל,
אדם שגר בחיפה רוצה להגיע לאילת, הוא קונה לעצמו משאית עם נגרר, ונוסע.
יום אחד, באיזה פורום תיירות עולה שאלה איך מגיעים לאילת,.
יש כאלו שמציעים אופנוע, יש כאלו שמציעים רכב פרטי, אבל יש גם אחד שממליץ לקנות משאית עם נגרר.
שואלים אותו מה ההגיון, הוא אומר, עובדה שהגעתי, לי זה מתאים.
אף אחד לא מתווכח שמה ש PW הציע עובד.
כל הדיון הוא מה יותר נכון ? מה יותר מתאים
דורון פ. תאר מספר צורות, כל אחת עם היתרונות והחסרונות שלה, על זה אפשר לדבר.
אין שום הגיון בזה שאדם פרטי נוסע במשאית לאילת.
לא מבין מה הבעיה להודות שעושים טעות. כמה דיבורים רק כי לא נעים להגיד למישהו שהוא טעה.
עלות כתבתי
וסיבוכיות היא תלות באדם שבונה/מתכנן
עדיין להוסיף חוט אחרי הסוויטש עדיין יותר מסובך מ-VSR
והבדל נוסף שצריך לזכור לא להשאיר סוויטש פתוח אם מצבר הצרכנים ריק.
כל אחד הטוב בעיינו יעשה.
דורון & דורון פ.
אנחנו חוזרים לדיון של מורכבות פתרון לעומת יכולות של המערכת.
לדעתי, מערכת בסיסית כמו שיש לדורון ( בהיילקס), היא מערכת מינמליסטית שניתנת לשיפור בקלות.
ברגע שלא מסתפקים בסוויטש פתוח ורוצים לוודא שיש טעינה , הפתרון של VSR נראה לי פשוט ואמין יותר מכל הקומבינות של חוט מהטעינה או מהרגש לחץ שמן.
אם הדיון יחזור להיות עניני, ואני לא אתעצל, אני אנסה לשים פה שרטוט של המערכת שלי ( שעברה שינוי לאחרונה) ומה היו השיקולים שלי.
מה יותר נכון.. מה יותר מתאים...?
אצלי בקמפר - מערכת של יצרן מקורי - עם רכיב אחד דיסקרטי לניהול מצברים (מפצל טעינה מבוסס דיודות בצורת קמץ) ולדעתי זה הטוב ביותר. יותר טוב מאשר ממסר - כי לעולם מצבר אחד לא יגנוב מהשני.
אבל זה אני. וזה קמפר.
ברכב טיולים הסט-אפ של דורון (ממסר בודד) והסטאפ של P דומים מאוד ושונים מאוד בפשטות שלהם - ולגבי האביזרים/ כבלים/ ציוד הדרוש - גם מזה אני לא מתרשם. למשל - בעבודה הקודמת שלי היו לי תחת היד במחיר סמלי מינוס, ממסרי זרם גבוה אטומים הרמטיים של כלי רכב חשמליים - וגם את כל הציוד לעשות בהם שימוש. אחרים ירכשו סולנואיד התנעה או סולנואיד כננת.
אני רואה בכל אחד מהשיטות יתרונות וחסרונות לרכב טיולים שפרופיל הנשימה שלו הוא טיול ולא מחנאות לשמה.
מכאן הלאה יש רמה גבוהה יותר של פתרונות כמו שהוצג במאמר המצויין.
אני שמח שבדיון אחד בודד הוצג כזה מגוון רחב של פתרונות לאותה בעיה בדיוק - כל אחד עם הניואנסים שלו, החוזקות והחולשות שלו.
זה נותן בסיס טוב להשוואה בין תצורות שונות למי שמתלבט ביניהן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
קטטה זאת הגדרה טובה למה שהולך כאן.
מממ… ממסר על פיקוד סוויץ׳?!
אחרי שדורון הסביר די בצדק שזה לא יותר פשוט הייתי שואל אם זה משהו נכון טכנית.
נניח שמצבר הצרכנים ריק. הרי שבזמן פתיחת סוויץ׳ יתבצע חיבור של המצבר הריק למערכת והמצבר התנעה יהיה פחות אפקטיבי.
מערכת VSR עולה סביב מאה שח.
יותר זול או יותר יקר ממסר וזה עדיין כסף קטן בשביל להתקמצן.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6efb06c7f2.png
מנסיון מעשי באירוע כזה, של מצבר צרכנים ריק לגמרי כתוצאה של ניסוי שטותי (כמה מחזיק מצבר עם מקרר בלי להניע..), בפתיחת סוויץ, במנוע שלא הניע יומיים, והמתנה לנרות חימום דיזל שיעבדו כמה שניות טובות לפני הנעה בפועל, הניע בנגיעה.
ראשית,
לא המצאתי את הגלגל ולא את הסידור שאצלי ברכב, זה העתק של מה שקיים בהצלחה אצל חברים וכנראה עוד אלפי אנשים בעולם לפי השרשור ב-expedition portal שקישור אליו צרפתי קודם.
אז אם יש טענות לכו לשם לצעוק, לא עליי.
ברור לי שאפשר לעשות יותר מאובטח ויותר אוטומטי ויותר ויותר.. והכל מקובל והכי נכון לבחירה של מי שבחר.
אנשים מבוגרים כאן, לפחות לפי הגיל.
אבל זה פשוט וזה פשוט עובד.
אתה יודע מה ההבדל בין ריליי אחרי סוויץ לאיסוליטור?
הרילי הפשוט נפתח עם פתיחת הסוויץ׳
האיסוליטור ( VSR) נסגר ברגע שיש טעינה.
הרילי הטיפש דורש חוט ממקור אחרי סוויץ בעוד שאחיו החכם יותר שעולה כמעט כמוהו נסגר ונפתח ע״פ המתח טעינה.
פעם כשאיזוליטור היה יקר היה הגיון לחפש קיצורי דרך. היום נראה לי סתם תקיעה בזמן.
אבל היי, מדינה דמוקרטית. מותר לך!
רק בחייאת, אל תשכנע אותנו שסתם ריליי הוא יותר נכון.
באיזה חיבור עדיפה צידנית?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
וואללה, אם זאת הקטטה הכי אגרסיבית שאנחנו מסוגלים לייצר... .
.
.
אנחנו במקום ממש ממש טוב.
בתגובה לאחת השאלות בשרשור אחר (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/121743), חיפשתי מספר דיונים העוסקים בנושא מצבר צרכנים ונושאים קשורים, ייתכן וזה יעזור למי שיקרא את הכתבה הזו אז מוסיף גם כאן (כותרות הדיון ברשימה למטה הינם קישורים...)
היי,
כתבה מעניינת מאוד.
האם הממסר VSR יודע לעבוד עם מצבר פריקה עמוקה?
(המצבר הראשי רגיל והשני פריקה עמוקה)
תודה רבה
יש אפשרות להגדיר מתח סף?
למה אני שואל.... כי אחרי נסיעה בשבת רציתי לנתק מצבר משני לבדוק משהו בשקעי usb.
ניתקתי פלוס מהמצבר המשני ורכיבי הusb המשיכו להראות מתח של 13 וולט (הראשי חדש)
ב12.4 וולט הממסר בין המצברים ניתק את הצרכנים המחוברים למערכת המשנית.
האם סף מתח של 12.4 וולט הוא ערך סביר לדעתכם?
לוקח קצת זמן למצבר לרדת אחרי הפסקת הטעינה
12.4 קצת נמוך לדעתי , אצלי 12.8V
יש למצוא גם VSR מתכווננים -כמו זה:
https://www.aliexpress.com/item/33019318287.html
הרבה מה-VSR שיש עכשיו באיביי הם 13.8/12.8 שלדעתי מתח הכניסה יכול להיות גבוה מידי לחלק מהרכבים
שלי 13.3/12.8 ועובד מצויין כבר שנתיים וחצי.
אני לא יודע אם הוא מתכוונן, הגיע מותקן באוטו,
בכל מקרה, הוא עדיין שומר על הראשי עם מתח 12.4 וולט.
ב-12.4 עדיין ישמור היטה על המצבר הראשי - לא חושב שיש שם בעייה
לא חשבתי שיש בעיה סתם היה מרגיש לי נמוך.תודה!
אם כבר העירו את השרשור אז....
בעקבות השרשור הזה והחשק תמיד לעשות משהו הוזמנו רכיבים למערכת חשמל משנית.
הוזמן מארז סוללות ליפו, VSR ו-DC2DC.
בשיחה עם דורון עלתה השאלה האם לא כדאי לעשות מאסטר KILL SWITCH לכל המערכת כדי לא לטחון את מחזורי הטעינה של סוללה כי סהכ זה אוטו שנוסע יום יום ולטיולים פעם בחודש במקרה הטוב.
מצד אחד נראה הגיוני לנתק שזה לא בשימוש ואני פשוט יכול להוריד את החצי אוטומט ליד המצבר ולנתק את כל הקו ומצד שני כבר יש באוטו זוג מקררים, מים לשטיפת ידיים, תאורה בארגז והכל יושב על הקו המשני. ונגיד יצאתי לסתם נסיעה או טיול ספונטני והדלקתי עכשיו את המקרר או עצרתי לתקן פנצ'ר ואני רוצה לשטוף ידיים. אם הקו מנותק אז אני צריך להדליק אותו ואם הסוללה ריקה אז שום דבר לא יעבוד או לחילופין סתם רציתי לסדר משהו בארגז ואין לי תאורה כי הקו מנותק.
1. האם ניתוק הקו כדי לחסוך מחזרי טעיה זה קריטי ובאמת בכמה אני צפוי לקצר את חיי הסוללה ללא הניתוק?
2. האם קיים רכיב שיתן לי להנות מכל העולמות? לנסוע ביום יום שכל המערכת מחוברת למצבר הראשי והמשני מנותק ולפני יציאה מטיול בהינץ מתג לעבור למערכת המשנית?
הkill switch שאני דיברתי עליו הוא לנתק את הטעינה שלא צריך.
גם אצלי הצרכנים נמצאים שם בשביל אור מידי פעם ומיים זורמים המצבר מחזיק מעמד בלי בעייה.
ואם כבר הדלקתי את המקרר אצלי מותקן מפסק בתא הנהג ולחיצה מחזירה את המערכת לטעינה בנסיעה ללא פתיחה של מכסה מנוע.
בדרך כלל זוכר ללחוץ עליו אם הדלקתי את המקרר :)
לא יודע כמה זה באמת חוסך אבל לא רוצה שרכיבים יעבדו ללא צורך.
אין לי בעיה לפתוח מכסה מנוע שני לפני שאני מדליק מקרר ולחבר את החצי אוט'.
אני מבין ממך שמתג קסמים כמו שהייתי רוצה אין?
אצלי הקו לא עובר בתא נוסעים אבל תמיד בהמשך אפשר להוסיף ממסר כבד + פיוז במקום החצי אוט ולמתג אוטו בתא נוסעים.
למה לא ? לדעתי 2 way relay
או מתג בחירת מצבים
יעשו את העבודה
השאלה אם מחפשים משהו מכני פשוט או יותר מתוחכם עם מפסק בתא נוסעים.
יתכן ועניתי מהר מידי
לדעתי נצטרך חיווט נוסף ושני ממסרים