-
(נגזר) ריביאן ו4X4 חשמלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני לא מבין למה זה חשוב לעקוב אחרי מהירות גלגל מסוים, או אחרי מהירות הרכב בפועל.
אני יכול לקבוע שעבור כל אחוז מהלך של דוושת האצה יש מהירות גלגל מתאימה והבקרה של כל גלגל בנפרד מביאה אותו, או לפחות מנסה להביא אותו למהירות הזו.
אם המומנט של המנועים הוא מספיק גבוה כך שיוכלו לעשות את זה בכל סיטואציה, זה אפילו יצליח, אבל גם אם לא, לא נורא.
שזה אגב, בדיוק מה שקורה בהיילקס שלי בהילוך ראשון או שני קצר: מכיוון שמומנט היציאה מהטרנספר הוא הרבה מעבר לחיכוך שהגלגלים מסוגלים לספק, יש מהירות גלגל מיוחסת לכל אחוז של דוושת האצה, ללא קשר לתנאי השטח.
מה רע?
זה מה שחשבתי למנוע.. שגלגל אחד ,או אחד וחצי , לא יספקו את המומנט הדרוש להתקדמות, כתוצאה מכך הנהג ילחץ יותר על הדוושה, הגלגלים הנותרים יטוסו על 100 , פתאום המשקולת השרירית הזו תתחיל להתקדם, וברגע מהיר מאוד שתחזור האחיזה לשאר- בום , המשקולת תטוס קדימה או שתשבור משהו .
-
תגובה: (נגזר) ריביאן ו4X4 חשמלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אגב, חישוב קטן שעשיתי, ואשמח שמישהו יתקן אותי אם טעיתי, הביא אותי למסקנה שמנועי הריביאן, במשולב, נותנים כ 1240 קג"מ לגלגלים, שזה משאיר כ300 קג"מ לגלגל בודד אם הוטל עליו להניע את כל ה3 טון לבדו.
ביחס ל1350 קג"מ בהיילקס המסכן שלי, שיודע להעביר את כל המומנט הזה לגלגל בודד, זה לא מספר מרשים במיוחד, ויכול להסביר את הגלגלים שנעצרים פה ושם בסרטונים.
למיטב זכרוני ג'יפ ציידו את הרנגלר החשמלי בתיבה של שלושה הילוכים. הגיוני.
זהו? 1240 קגמ לגלגלים? יש תמסורת בדרך או שהגלגלים מחוברים ישירות למנועים?
-
המנועים נותנים ביחד 124 קג"מ ותמסורת אופיינית לרכב חשמלי היא כ1:10.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
המנועים נותנים ביחד 124 קג"מ ותמסורת אופיינית לרכב חשמלי היא כ1:10.
חנן, מצאתי דף נתונים, מצ"ב. כתוב שם grounded torque.
14,000 ניוטון מטר הם 1430 קג"מ. לא היית רחוק. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...86acdd7467.jpg
-
קטונתי ויסלחו לי מתכנני הרכב הזה, עם הנתונים הנ״ל והpayload המוצהר שלהם , בשטח שמאתגר שני גלגלים ומטה , לדעתי הדבר הזה לא יספק את הסחורה.
-
על מה אתם מדברים?
איפה חסר כוח?
1400 קג"מ על גלגל 35 זה מעל 3 טון כוח. ברכב שהמשקל הכולל שלו 4 טון זה המון.
נכון, לא מספיק לגלגל בודד לדחוף בבוץ עמוק. אבל מספיק ששני גלגלים אוחזים וזה יוציא אותך מכל צרה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
למיטב זכרוני ג'יפ ציידו את הרנגלר החשמלי בתיבה של שלושה הילוכים. הגיוני.
הרנגלר JL מגנטו החשמלי שהוצג במואב באיסטר האחרון, הוא רכב קונספט בלבד. והוא מצויד בגיר הידני הסטנדרטי בעל 6 הילוכים, של הגרסה הבסיסית של הרנגלר JL, זה שמשודך למנוע ה-3.6 בנזין.
לעניות דעתי הלא מלומדת, הוא בא להצהיר על משהו אחר לגמרי - אם וכאשר מנועי בעירה ייאסרו כליל לשימוש על פי חוק, נוכל לרכוש קיט הסבה למנוע חשמלי שמגיע אורגינל מיצרן הרכב - ולבצע SWAP פשוט, כדי שנוכל להמשיך לנסוע בג'יפים שלנו. כל זה באמריקה כמובן, לא במדינה מתקדמת כמו שלנו.
-
אני חושב שעם הטרנד הירוק עלולה (רק עלולה) לצוץ ישועה בדמות היתר להסבות כאלו.
אם זה יצבור תאוצה בעולם, זה יגיע גם לכאן.
עוד עשרים שנה נראה מי צדק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
על מה אתם מדברים?
איפה חסר כוח?
1400 קג"מ על גלגל 35 זה מעל 3 טון כוח. ברכב שהמשקל הכולל שלו 4 טון זה המון.
נכון, לא מספיק לגלגל בודד לדחוף בבוץ עמוק. אבל מספיק ששני גלגלים אוחזים וזה יוציא אותך מכל צרה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
1400 זה ארבעה מנועים עם ארבעה גלגלים אוחזים.
מנוע אחד עם גלגל אחד זה רבע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני חושב שעם הטרנד הירוק עלולה (רק עלולה) לצוץ ישועה בדמות היתר להסבות כאלו.
אם זה יצבור תאוצה בעולם, זה יגיע גם לכאן.
עוד עשרים שנה נראה מי צדק.
עוד 20 שנה (אם לא אמות בשנתיים הקרובות כפי שחזו לי) אני אהיה תרח זקן, השד יודע אם עדיין אוכל לנהוג ואם לא, כנראה שלא יהיה אכפת לי בכלל. אבל זה קיים בעולם כבר היום. לא עניין של איזה מנוע, אלא של רגולציה ליברלית במדינות שמתירות לבצע שינויים ברכב כי הן לא רואות בזה משהו לעשות ממנו עניין גדול. אתה בעל הרכב? אתה אחראי. זה הכל.
נכון להיום קיט הסבה למנוע חשמלי אינו זול כלל ועיקר, אולי גם כי כרגע זו התמחות שמוגבלת לסדנאות בוטיק למיניהן. זה גם די קוריוז, כי טווח הנסיעה של המכוניות המוסבות די מוגבל. מבטיח שהן ישמשו רק לנסיעות כיף קצרות בסופ"שים ולא ליומיום.
אני מנחש שברגע שזה יגיע בייצור סו-קולד סדרתי/המוני ממחלקות הביצועים/חלפים של יצרני הרכב עצמם, המחיר יירד. אישור רשמי מהיצרן בוודאי יעזור לזה לעבור, אולי גם אצלנו, מי יודע. אבל מנסיוננו, לא הייתי בונה יותר מדי על גילויי פתיחות והבנה לתנאי השוק המשתנים אצל פקידי משרד התחבורע שלנו.
-
יש עוד הרבה מה לפתח בהנעה חשמלית, גם ובמיוחד בנישה הזאת של רכב שטח.
צימוד מכני של לפחות שני המנועים שצמודים אחד לשני באותו סרן כבר יכול להעלות את היעילות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אחרי אבי ביטר ודודו זר ...
רק אני מחכה שבתיה עוזיאל תצטרף לפורום ?
בתיה עוזיאל זה בעצם אתה עם הדאסטר.....;)....
-
אין מצב.
פגשתי את בתיה עוזיאל פעם בשטח ליד המנחת שבנחל חיון.
היא נוסעת על רכב שטח שהיא בנתה בעצמה מכל מיני חלקים של גרוטאות,
(שבמקרה היא הכינה מראש).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אין מצב.
פגשתי את בתיה עוזיאל פעם בשטח ליד המנחת שבנחל חיון.
היא נוסעת על רכב שטח שהיא בנתה בעצמה מכל מיני חלקים של גרוטאות,
(שבמקרה היא הכינה מראש).
לא בנתה, סרגה
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש עוד הרבה מה לפתח בהנעה חשמלית, גם ובמיוחד בנישה הזאת של רכב שטח.
צימוד מכני של לפחות שני המנועים שצמודים אחד לשני באותו סרן כבר יכול להעלות את היעילות.
זה בעצם מה שג׳יפ עשו במג׳נטו,מנוע אחד , סרנים ונעילות
-
2 קבצים מצורפים
-
-
https://youtu.be/TYl3QiCJVqs
ריביאן R1T מחלץ סמי טריילר מבוץ/שלג, הריביאן על אספלט, אבל זה עדיין מרשים על גבול החשוד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מה ההישג פה בסוף? אם אני מבין נכון זה פונקציה של משקל על הגלגלים ואחיזה שלהם (במילים אחרות למנועי הגלגל ולעובדה שמדובר ברכב חשמלי אין כמעט משמעות). ברגע שעברת את סף המומנט שהצמיגים מסוגלים להוריד על אספלט - משהו שאני מניח שכמעט כל רכב עם לואו מסוגל לעשות - מה מרשים פה? יחס הפחתה, משקל וצמיגים סבירים זה לא כל הסיפור פה?
-
מנחש שהבקרה המאד הדוקה על מהירות הסיבוב של הגלגל / מנוע מאפשרת להשאר כשערה מתחת לאובדן האחיזה.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
-
דווקא אם מחפשים אחיזה מקסימלית במקרה כזה אני חושב שנעילה אמיתית של ארבעת הגלגלים תייצר אחיזה שהארכיטקטורה הזו עם זמני התגובה והמומנט המוגבל שלה יכולים רק לחלום עליה. זה גם מתבטא מאד בסרטונים של הריביאן מטפל בהצלבות. זה עובד אבל לא חלק ובטח שלא אופטימלי. להבנתי גם אם נניח שכל הבקרה והכל מפותח היטב ובצורה אופטימלית תמיד יהיה פה חיסרון במצבים כאלה ביחס לרכב נעול כפול עם הפחתה מספקת. יש יתרון מסויים בעובדה שמדובר באספקת כח חשמלית שמאפשרת שליטה הרבה יותר מדוייקת ממנוע בעירה במומנט שעובר אבל שוב - ברגע שאמרת ארבעה מנועים שצריכים לשנות מומנט בצורה מבוקרת כל הזמן אתה בחסרון במצבים כאלה. במצבים אחרים כמו נסיעה מהירה בשביל מפותל כמובן שיש פה יתרון ענק למערכת של ריביאן וגם כאן התוצאות בשטח, זה נוסע נהדר במצבים כאלה.
מה שאני רואה בסרטון זה בעיקר בן אדם שמוכן לקחת טנדר חשמלי (יקרררר) שלא נראה שהוא רובוסטי בצורה יוצאת דופן עם שלדה חצי אחודה (הבודי מחובר שם עם ברגים בקשיחות לשלדה) ולהפליק בלי רחמים סמיטריילר שרתום בשרשרת גרירה (!!!). או שהוא סופר אמיץ או שהוא דביל גדול או שהוא בר מזל וכנראה שילוב של שלושתם. הסיכוי לנזק בתרגיל כזה ענק - אימפקט מטורף לוו גרירה דרך שרשרת לא אלסטית שעובר אחר כך ישירות לשלדה. לא יפתיע אותי אם משהו שם זז כתוצאה מהתרגיל הזה, וכשהוא יבוא לריביאן הם יוכלו לשלוף את הסרטון הזה ולהסביר לו שהוא עשה דברים לא כל כך סבירים עם האוטו שלו.
עריכה: לא הצלחתי להבין אם זה באמת שרשרת או כבל אלסטי מסוג אחר, אבל בכל מקרה נראה לי הפלקה די רעה...
-
אני חשבתי בעיקר על זה:
https://youtube.com/shorts/7zn4w6SUQpQ?feature=share
זה המשקל. לא הכח ולא האחיזה. לא משהו שf150 עם דיפנדר בארגז לא היה עושה.
-
מהנסיון שלי ברחפנים, השליטה במספר מנועים עם בקרה על המהירות שלהם מאד לא בעייתית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מהנסיון שלי ברחפנים, השליטה במספר מנועים עם בקרה על המהירות שלהם מאד לא בעייתית.
אף אחד לא דיבר על בעייתית. היא פשוט לא אופטימלית במקרה הזה. יש פה גם מסה מסתובבת לא זניחה שלא קיימת ברחפנים... זה שאלה של פיזיקה לא פחות משאלה של בקרה והנדסה.
יש את העניין הזה שברכב "קומבנציונלי" נעול כפול כל המומנט יכול לעבור דרך גלגל אחד במצבים קיצוניים. פה אתה תלוי במה כל מנוע יכול לתת אז אתה בבעיה אלא אם תצייד מראש כל מנוע במומנט שהגיוני לשים לגלגל אחד רק כפול 4. אני לא שולל שיום אחד זה יעבוד יפה מאד, זה כבר עובד די בסדר, אבל יש עוד עבודה רק כדי להגיע למצב הקיים של רכב בעירה נעול כפול.
עוד עריכה: נראה שמדובר בציוד חילוץ תקני ואפילו אנרגוקינטי, לוקח את כל הלכלוך שלי על האיש חזרה... מודה ועוזב ירוחם
-
זה כמו הסרטון עם טנק המרכבה קופץ
מאוד מרשים
אבל יכול לקרות רק פעם אחת
אחרי זה - למוסך
-
איזה חבל חילוץ בן-זונה..
שרד חילוץ קינטי אלים כשמצד אחד מושך ריויאן במשקל 3.3 טון (פלוס מטען אם היה) ומהצד השני משקולת בצורת סמי תקוע בשלג.
מרשים.
-
נו באמת, נראה לכם שמשקולת כזו כולל האנרציה יכולה לשלוף סמי שבאמת שקוע?
חרטה בפיתה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
איזה חבל חילוץ בן-זונה..
שרד חילוץ קינטי אלים כשמצד אחד מושך ריויאן במשקל 3.3 טון (פלוס מטען אם היה) ומהצד השני משקולת בצורת סמי תקוע בשלג.
מרשים.
זו הכלה:
https://factor55.com/product/extreme...y-rope-7-8x30/
אני מתחיל לחשוב שזה הכל מבויים למכור את זה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רני דקל
...ולהפליק בלי רחמים סמיטריילר שרתום בשרשרת גרירה (!!!). ..
אני רואה שהוא "מפליק" עם חבל אנרגו קינטי, שזה בדיוק מה שאמורים לעשות עם חבל כזה.
מנסיון,
מבחוץ זה נראה הרבה יותר אלים ממה שזה (במיוחד כשהתחת נזרק הצידה)
ואני לא מכיר את חוסן הריביאן, אבל אם מחלץ מקצועי שזאת עבודתו, עושה את זה על בסיס קבוע עם צ'ירוקי, הרי שפעם אחת, עם רכב שבנוי כטנדר...
-
אז הנה עוד חשמלי 4X4 (האמר פיקאפ) ואפילו בארץ הקודש: https://www.youtube.com/watch?v=i3QQ...=kfirkasharian
חיסכו לעצמכם את בילבולי המח של הצמד המעצבן, והסתכלו על דקה 24:20.
שוב, כמו בריוויאן, רכב חשמלי עם אין סוף כח שלא מצליח להוריד אותו לקרקע בצורה משכנעת.
את המדרגה הספציפית הזו עליתי בעצמי עם הדיסקו ללא שום דרמה.
חוץ מזה מדובר בבהמה גסה שעושה שם רע לEV..
נמשיך לחכות ליצרן שלוקח את השטח ברצינות.