שישלח את ארבעתם...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
Printable View
כולם נקנו ביחד.
אני לא הולך למלחמות, אלא להחליף צמיגים.
שלוש וחצי שנים לצמיגים זה די והותר.
הצמיגים הבאים יהיו מתוצרת אחרת.
בעקבות הודעה שלוש אי שם למעלה, הייתי מבקש מהצמיגאי שיתאם לך בדיקה של היבואן בלי לפרק את הצמיגים - כך אתה מסכן חצי יום וקצת סולר תמורת הסיכוי להחלפת צמיגים באחריות.
בלי קשר, מידת הצמיגים זהה לצ׳רוקי שלי שלא נוסע לשום מקום בזמן הקרוב לצערי. מורכב עליו סט של km2 שחוק אבל תקין, וספייר זהה שלא נסע בכלל. אם משהו מהם יוכל לעזור לך - לרשותך. (אפילו אם זה יעזור לך למשוך עוד קצת זמן עד שתמצא את הצמיגים שאתה באמת רוצה). הג׳אנטים במעגל חלוקה שונה אז זה יחייב העברה של צמיגים ...
כדי שצמיג יגיע להתפרקות כזאת מהתיישנות, הוא צריך לעמוד המון בין נסיעות. תופעות דומות ראיתי רק על צמיגים ששכבו חודשים עד שנים בלי לזוז. ולא שבוע שבועיים כל פעם.
זה פאקינג פאק.(כשאומרים בקול רם זה יותר משעשע).
בייצור, באחסנה לא ענייני.
יבואן שישלח אותך לעזאזל, מגיע לו שכל אוכלוסיית נוסעי השטח ייחשפו לשרשור הזה. כולל המוסדיים.
זה לא אומר שהצמיג חרא, בדיוק כמו שמוסך שמפשל הוא לא בהכרח מוסך גרוע. איך מטפלים בבעיה זה העניין.
שחררו.... 3.5 שנים.... זה צמיג ישן. חבל על האנרגיה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מה קשר יפני מול ישראלי? הצמיגים מדברים יפנית?.....אוכלים סושי ושותים סאקה? (מגעיל)......
רב הדומה על השונה. המבנה דומה ביותר. תצורת שלדה/מתלים של פעם, דומה עד זהה. המידות דומות ביותר. מידות הצמיגים במקור (קוטר) דומות. מידות הצמיגים החליפיות/משודרגות, דומות עד זהות. גם המשקלים קרובים - וזהים בסופה שעמוסה קבוע בכ-200 עד 250 ק"ג ציוד או שעולים עליה עוד חבר או שניים לטיול, סליחה, "רבע טון" נשמע יותר משכנע..... היתה פעם איזו מזללת מעורב ירושלמי בת"א ששיווקה את עצמה ככה - במקום לכתוב שהם שמים בפיתה 250 גרם מעורב (כלומר 50-100 גרם בשר וכל השאר בצל), הם כתבו "רבע קילו". כנראה שזה עובד.
מה עניין שעטנז ישראלי, רועד (לא רועד) מקרקש (לא מקרקש).
מה קשר דיזל או בנזין לצמיגים? בשניהם מנוע 6 בוכנות טורי, אטמוספרי, גדול, כבד, מברזל. הנפח קרוב. גם מימדי הבלוק ומשקלו. אפילו צריכת הדלק בק"מ לליטר דומה. מה אכפת לי איזה תזקיק הוא שותה?.... נתוני התפוקה אגב, של מקורי מול מקורי - לגמרי לטובת הסופה. גם במומנט, גם ובעיקר בהספק.
בדיוק כמו הסופה, ל"ק 73 הוא פלטפורמה מועדפת לשדרוגים. וזה בדיוק מה שהופך אותו לרכב שטח אדיר. וכל הכללים שמתייחסים להתנהגות עם צמיגים, זהים לגמרי.
נסעת פעם ב-73 מקורי? על קפיצי העלים המקוריים של טויוטה וצמיגי 205/80R16 המקוריים?..... נוחות הנסיעה שם נמדדת בסיסמוגרף.
כל ה-73 בישראל/כמעט כולם, כמו כמעט כל הסופות, כבר עברו שדרוג מתבקש לקיט מתלים חליפי/משופר כלשהו, ונוסעים על צמיג גדול ורחב מהמקורי. פשוט כי זה חובה (בלי קשר לחוקי או לא. זה חובה כדי לאפשר לאוטו לספק את הפוטנציאל שלו). וגם בגלל שהמקור הוא סוג של משאית מיושנת עם נוחות נסיעה שלא ראויה למאכל אדם. גם אם קוראים לזה טויוטה ואיכות הבניה מרשימה עד כדי שחתולים ייחנקו אם יינעלו בפנים.
וצמיגים? נו, הם רק צמיגים. מוצר מתכלה/מתבלה.
את אותה מידה שלביא נוסע עליה (33X10.5R15 היא מידה מעולה, אגב) תמצא על לא מעט סופות.
אם יש דפקט בייצור - הוא יצוץ על טויוטה, על סופה, על טרופר או על דאסטר.
אם קוד העומס לא מתאים - כנ"ל.
אם האוטו כמעט לא נוסע ורק עומד, בעיקר בשמש - כנ"ל
אם נוסע המון קילומטרים בלחצים נמוכים מדי ובמהירות גבוהה מדי על כביש - כנ"ל
אם יש נעילה אוטומטית שמפרקת ותולשת קוביות - כנ"ל.
אם האוטו עושה הרבה שטח טכני וטרשי שנוגס באכזריות בצמיגים, פוצע דפנות ועוקר קוביות - כנ"ל
אם כל אלה ביחד - אז בכלל
מהנתונים שלביא סיפק מצטייר לי הניחוש של פגם בייצור. מצד שני הצמיג כבר ישן, גם אם לא נסע הרבה. בכל מקרה היה מוחלף בקרוב פשוט כי הוא ישן ומתחיל להתייבש. אז....
אבל מה חשובות העובדות אם אפשר לכתוב שטויות. זה קל וזה בחינם.
ולהזכיר לכל מי שקורא את השטויות שלך ולא מכיר - בתקופה שיצא לי לנהוג ו"להתפעל" מאיכויות הנסיעה המדהימות של ה-73/75 הסטנדרטי מהמפעל, אתה עוד שיחקת במכוניות פליימוביל.
לגבי החלפות תכופות של צמיגים זולים צמיגים מול החלפות בתדירות נמוכה יותר של צמיגים ממותגים יקרים....
צמיגים ממותגי-זבל סיניים ב-400 עד 500 שקל (חצי טון?....) יודעים להתפרק ולאבד קוביות בשטח גם כשהם חדשים. גם בסרט הזה כבר היינו, עשינו והתחרטנו. אני רואה כמוכם כל מיני פרסומים בפייסבוק, בעיקר של פנצ'ריות שמתמחות בלמצוא ולהביא כל מיני מותגי-מציאה זולים מהמזרח. לצערי ולצערכם, רובנו כאן מספיק ותיקים בתחום ובעלי מספיק נסיון-חיים כדי לדעת שאין מציאות בעולם. אלה החיים שלכם, תתפשרו על הרבה דברים, על לד-בר, על מולטימדיה, אפילו על שנורקל - רק לא על הצמיגים.
חבל על הזמן ועל הטרטור, זה התירוץ שלהם לכל פגם ולא משנה מה הוא, בעל העסק לא קשור לעיניין, אני יודע "שהוא" זה שמכר את הצמיגים ומבחינת הלקוח רק אותו הוא מכיר, הייתי גם בסיטואציה הזו עם מותג(וצמיג הרבה יותר צעיר וטרי) אחר ואותה תשובה(נסיעה בלחץ נמוך גרמה לנזק) שבלתי אפשרי להוכיח אותה לדעתי.
(גילוי נאות, מכיר את אסף, ורכשתי ממנו גם צמיגים בעבר).
זכותי לחשוב שזה מגוחך וצורמת ההשוואה של סופה לטויוטה... כל טויוטה.
לא מפתיע שאתה היחיד לעשות השוואה כזו...אתה נהנה מהאדרת הסופה.
250קג הבדל זה זניח....מראה על הידע שלך. איפה? בפח ובסגירה? אולי בבידוד רעשים ..
הדיזל שוקל יותר... את רוב היצרנים זה כן מעניין אגב ברמת שינויים בקפיצים ולפעמים גם יותר מכך... אבל אני מניח שהמהנדסים בטויוטה לא מבינים הרבה כשציידו את הרכב בגנט 16.. הם היו צריכים להתייעץ בתער.
הגנט הגדול יותר, מנוע דיזל, מכלולים חסונים יותר (סליחה לסופה יש דנה60..) איכות נסיעה נוקשה ... היו אמורים למומחה ומבוגר שכמותך שלא כותב לעולם שטויות על גבי הפורום .. להפיל איזה אסימון... שהאחד בקטגוריה אחרת מהשני.
הyj ... עליו מבוססת הסופה הוא רכב פאן למיטב הבנתי... בעוד הטויוטה רכב עבודה קשוח.
אבל בעצם... אני כותב שטויות... אחזור לשחק בפליימוביל, זה מאוד רלוונטי... וענייני. אין כמו קצת התנשאות של זקנים.
ואם כבר העברת ביקורת.. ו דיברת על גיל.. ניסיון ... חיסכון... וחשיבות החיים.
מחזיר אותך שמסרת סט יבש גמור והרוג היטב לילד לפני גיוס... מניח שגם לו הטפת לא לחסוך על גומי כמו השטויות שאתה רושם פה.
...
אני יודע שמותר לפנצ'ריה למכור צמיגים עד שמלאו להם 6 שנים.
אם אני לא טועה, אסור להמשיך להשתמש בצמיג שמתאריך ייצורו חלפו 10 שנים ומעלה. בפועל, ראיתי גם מכוניות על צמיגים בני 15 ויותר.
כלקוחות, מקובל להמליץ לנו לא לרכוש צמיג חדש שמתאריך ייצורו עברה יותר משנה. כמובן שיש הרבה משתנים - איך אוחסן הצמיג ואיפה. מין הסתם כנראה לא ניתקל בבעיה כלשה יבצמיג שאוחסן בפנצ'ריה במשך שנה, אבל זה מה שמקובל.
שחיקה רואים בעיניים וזה גם משהו מדיד. פעם עומק הסוליה המינימלי הקבוע בחוק היה 2 מ"מ, כיום רוב הצמיגים מצויידים ב"מדרגות" שמסמנות אם הגיעו לסוף דרכם ומחייבים החלפה וזה עדיין מותיר עומק של הרבה יותר מ-2 מ"מ....
גם יובש ניתן לראות בעיניים. סדקים זעירים. ההתייבשות משנה את תכונות הגומי לרעה כמובן.
בישראל חם מאוד במשך רוב ימות השנה, ורוב הצמיגים יחייבו החלפה בגלל יובש הרבה לפני שיישחקו במידה המחייבת החלפה.
צמיגי שטח מלא בד"כ עשו את שלהם וכדאי להחליפם סביב גיל 3-4 וכ-40-50K ק"מ. זה כמובן לא אומר שלא ניתן להמשיך לנסוע עליהם, אבל מצבם בד"כ כבר היה רחוק מלהיות אופטימלי. במקרה הטוב הוא יהיה סביר לגילם.
סטייה קלה מהנושא (בטח לעומת החטיפות שמעלי..) : כמה זמן לדעתכם נכון להחזיק צמיג רזרבי שמשמש כמו אצלי ?
מדובר בצמיג שגר קבוע על הרכב ומכוסה בכיסוי גלגל מבד עבה, וגם אם יוצא לו לנסוע, זה רק עד תיקון הגלגל אותו החליף. אם נקרע גלגל אני מחליף זוג ולא מכניס את הספייר לסבב. צמיגים אצלי מוחלפים ברביעיות או (אם נקרעת דופן) בזוגות.
אהוד,
העניין הוא ש 3.5 שנים הם יותר מדי זמן על מנת שבעל עסק ייקח אחריות.
בדרך כלל הבעיות הן הפוכות, אחרי מספר חודשים מגיע מישהו עם צמיגים שנראה כאילו עברו התעללות והבעלים מבקש החלפה כי לטענתו הם בקושי נסעו.
תכלס, אם אתה או אני בעלי העסק, או היבואן, היינו לוקחים אחריות על צמיגים שהיו בשימוש 3.5 שנים?
אני כן הייתי מאוד מתוסכל אם אני הייתי במקום לביא, שיודע שאין שום סיבה למצב הזה, אבל בעת ובעונה אחת, אני לא חושב שסביר להניח שהיבואן ייקח עליהם אחריות.
בברכה,
יוני5
רק לעניין התיאוריה.. ואני לא מייצג-
הסופה שלי על מקסיס mt.
הם עברו את ה 4 שנים.
הסופה נוסעת מעט וממש לא כל סופ"ש.
הם אכן מרגישים קשים ו"מרובעים" בתחילת נסיעות.
צמיג אחד מה 4 רואה שמש וגם לא המון.
הצמיגים ניראים טוב. בטח ללא כשל כזה.
מצד שני אני ממעט להוריד אוויר .
והטיולים שלי כרגע באופי די רגוע כך שלא אותגרו .
אני מניח שיש הבדל בכמות השכבות ובהרכבן- שאולי משחק לרעת ה bf אם יש משהו בתיאוריה של נזק לאור עמידה ממושכת.
אבל עדיין מדובר בצמיג יקר בערך פי 2 מהמקסיס ( שלא הייתי קונה שוב). ומהיקרים שבחנויות.
מעניין מה יגיד היבואן.
הייתי מצפה, אם זה כשל סידרתי, לשמוע על מקרים דומים.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
שאלתי את השאלה לגבי תוחלת חיים של צמיגים, באופן כללי ולא בהקשר של אחריות.
אבל אם מדברים על אחריות, לדעתי מי שאמור לקחת אחריות במקרה כזה (אם מדובר באמת בפגם בצמיג) הוא היצרן. לא מדובר בצמיג סיני עלום שם, זה bf. היבואן והמתקין הם הקשר בין בלקוח ליצרן ולא צריכים לשאת באחריות בעצמם.
עמרי הזכיר נקודה חשובה שאם זה כשל בצמיג, סביר שזה לא המקרה היחיד ואז היצרן כנראה כבר מודע לבעיה והגיוני שתהיה אחריות כלשהי, גם אם לא מלאה, כי בכל זאת זה לא צמיג חדש שכשל.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
המס' האלו אומרים הכל.
מדובר באחד הצמיגים היקרים בקטגוריה שלו בנהג שלא מאתגר את הצמיגים יותר מדי, 20000ק"מ וסדקים ( לא קוביות, לא שחיקה, ולא יובש).
אז לכל אוהדי BF , שבכח מחפשים פה תרוצים ונימוקים....
אם זה לא דפקת ביצור, זה אומר דפקת בתכנון, כלומר שכל הצמיגים דפוקים.
ההתנהלות של היבואן פשוט מביישת ( זה לא צמיג סיני ב550 ש"ח) ושכל אחד יסיק את המסקנות שלו על אגדות ה BF.
אם זה לא משהו סדרתי שצץ מכל עבר אצל משתמשים שונים , לא הייתי ממהר לפסול את המותג כולו.
היצרן הזה בעל מוניטין נחשב מאוד כבר שנים רבות. אישית, בלי שראיתי בעינים ונגעתי בידיים אלא רק מתמונות, זה ממש לא נראה כמו צמיג שעבר שימוש כסחני גם במעט הקילומטרים שנסע = לדעתי ומנסיוני, פרופר פגם בייצור. אבל אני לא צמיגאי מומחה ואפילו לא צמיגאי חובב... רק משתמש קצה עם הרבה נסיון שיכול לתת חוות דעת על מותגי ודגמי צמיגים שהתנסיתי בהם.
מצד שני הצמיגים האלה בני 3.5, גיל שבו רבים כבר נמצאים לקראת החלפת הצמיגים בגלל התייבשות ולא הייתי מצפה לגדולות ונצורות מנסיונות להפעיל אחריות*.
*"אחריות" = מונח מאוד גמיש/אמורפי בישראל, שבה מקובל להתייחס אליך כמו למלך רק עד לרגע שבו החלטת שאתה קונה - וגיהצת כרטיס אשראי. שנייה אחר כך, ב-99% מהמקרים/עסקים, אם אתה לא ידוען כלשהו, תודעת השירות יורדת מיד לאפס.
אתה מוכן להפסיק להפריע להם לריב? ועוד עם דבר איזוטרי ומיותר כמו עובדות?
חוץ מזה, לא ראיתי שכתוב בחוקי הפורום שצריך לקרוא לפני שמגיבים.
(ואם מישהו מתכנן לעדכן קצת את החוקים, ובהקשר אחר לגמרי, לדעתי היה פעם סעיף שמדבר על זה שאם זה לא 4×4, או לכל הפחות רכב שטח, זה לא מעניין, למעט תת פורום "רכב ומכוניות טכני כללי").
הפוך גוטה, הפוך....
אני לא פוסל את המותג, מי שפוסל את המותג זה כל מי שמציע משהו אחר מדפקט (נקודתי ?) ביצור.
ולכן האצבע שלי על היבואן.
עזוב אחריות, עזוב הכל.....
כל המומחים פה, כמה פעמים נתקלתם בתופעה כזו? כמה פעמים ב BF????
אם היבואן, היה מציע ללביא להחליף ל 4 חדשים תמורה נגיד ל 650 ש"ח לצמיג (שלביא ישלם לו ישירות?), היבואן יקבל תמורה מלאה \ כמעט מלאה לצמיג, לביא יהיה לקוח מרוצה, ויכתוב את זה פה, יעשה מוניטין למותג וליבואן, וכלם ירוויחו.
אבל היבואן ....... או ....... (תשלים לבד).
ולכן, כל מי שחושב על לשלם על הצמיג היקר ביותר בשוק, עם כזה יבואן, וכאלו מחירים, שיחשוב פעמיים.
אהוד,
זה בדיוק העניין.
על פניו, לא אמורה להיות בעיה בצמיג הזה, בשימוש נורמלי, ובטח לא כששאר הצמיגים, שנקנו ביחד, נראים אחרת.
ההגיון אומר שאם היה שימוש אגרסיבי או בלתי סביר, אז הבלאי היה אמור להיראות בכל הצמיגים בצורה דומה, פחות או יותר.
ואחרי שאמרנו את כל זה, אני חוזר לסוגיית לקיחת האחריות - עד כמה נראה לך סביר שיבואן ייקח אחריות על צמיג אחרי 3.5 שנים?
לדעתי, הסיכוי נמוך ואני גם לא הייתי מצפה לכך.
בברכה,
ינוי5
ויבואנים אחרים יותר טובים?.... כולם אותו חרא.
הזכרתי את זה קודם - כולם יהיו נחמדים, חייכנים, שירותיים, ינסו לשכנע ולפתות אותך - כדי שתקנה.
אחרי שקנית, יתהפכו. אם פתאום צריך שירות, פתרון בעיה, הפעלת אחריות רחמנא ליצלן?..... יטרטרו אותך, ימרחו אותך, יחפשו אותך באותיות הקטנות, בעיקר יבזבזו לך זמן יקר וינסו להתיש אותך עד שתוותר. זה לא רק בצמיגים אלא בכל דבר. כאלה אנחנו. ישראלים, נו.
במקרה הזה, צמיג שלפחות מבחינת הגיל כבר ותיק מאוד, אני בספק אם יסכימו להפעיל אחריות.
מקסימום יגלו רצון טוב, כמו שתיארת, ויציעו ללביא סט חדש בהנחה. שגם זה יהיה יפה ואפילו ראוי לציון, בהתחשב בעובדה שבישראל אנחנו חיים.
לגבי "יקר" - נו, יוקר המחיה וכו'. בישראל הכל נורא יקר. הכי יקר בעולם.
בוודאי כל מה שקשור לרכב, שהמדינה רואה בו כספומט. מסחטת מיסים. גם 550-600 שקל לצמיג סיני/אינדונזי עלום שם זה נורא יקר. גם האוטו של לביא הוא "נורא יקר" כי הוא נדיר בישראל, נחשב ע"י רבים ליותר טוב/הכי טוב ויש סביבו הילת מלאכים ומוניטין מכאן ועד טוקיו = לכן הוא מבוקש ונסחר בפועל במחירים גבוהים פי 2-3 מרכבי שטח אחרים בגילו ובק"מ שלו.
במקרה הזה של צמיגי BF: מותג נחשב + מידה לא נפוצה שאין בה יותר מדי אפשרויות ודגמים ושרוב הפנצ'ריות לא מחזיקות במלאי = יקר.
היתה כאן תגובה של היבואן שפיספסתי, שבגלל כבר מתנפלים עליו ?
אני בינתיים ראיתי רק הנחות והשערות על מה היבואן יגיד.
אם פספסתי - סליחה ואשמח אם יצטטו אותה כאן שוב ...
תדייק בבקשה,
מתנפל... ועל כל היבואנים באשר הם.
לא על אחד ספציפי...
זה פשוט מצטייר טוב יותר ... יכל היות יחצ"ן או לכל הפחות כתב.