גייסתם את כל הרתכים הכי טובים בארץ, ככה זה נראה מכאן! אבל תתחילו להראות גם תמונות של ההרכבה, לא רק חלקים מהפאזל... הסקרנות הורגת אותנו.
לגבי הדוחות - שימו אותם באתר של הפרויקט, שיהיו נגישים לכל. אין סיבה שלא.
Printable View
גייסתם את כל הרתכים הכי טובים בארץ, ככה זה נראה מכאן! אבל תתחילו להראות גם תמונות של ההרכבה, לא רק חלקים מהפאזל... הסקרנות הורגת אותנו.
לגבי הדוחות - שימו אותם באתר של הפרויקט, שיהיו נגישים לכל. אין סיבה שלא.
עוד שבוע עבר, והמכונית מתקרבת ליעדה, התחרות באיטליה. העבודה אשכרה מתרחשת מסביב לשעון, בערך 20 שעות ביממה ב'זכאי אומנות המתכת'. המכונית כבר הורכבה כמעט לגמרי ופורקה לגורמים על מנת לשלוח אותה לצביעה שמתייבשת ברגעים אלו ממש. אני מצרף קצת תמונות מהימים האחרונים. אישית נצטרכנו בקצת התאמות חדשות למיכל דלק, תודה רבה לעידו שנפלתי עליו הפעם באמצע הלילה כדי לקחת עוד קצת צינור 5052... בתמונות הדיפרנציאל, פלטה שהולכת לשאת את מחשב ניהול המנוע, תמונה לא אקטואלית (מלפני כמה ימים, היום כבר יש תושבת בשני הצדדים) של הבולם מחובר באמצעות הנדנד ועוד תמונת הווי כללית. תהנו:
קובץ מצורף 45627קובץ מצורף 45628קובץ מצורף 45629קובץ מצורף 45630
רני קצת עסוק בזמן האחרון אז אני אשתדל לעדכן קצת במקומו:
השבועיים האחרונים עוברים עלינו בשיגרה של תחילת עבודה בערך ב9 בבוקר עד 4,5,6 לפנות בוקר, מקלחת, שינה של שעתיים שלוש וחזרה לעבודה בסדנה. אנחנו במרוץ נגד השעון כדי להספיק להרכיב, לסוע ולשלוח את הרכב לתחרות שתיערך ב 2 לספטמבר באיטליה.
בגדול הכול מוכן. מערכת הדיפרנציאל מורכבת בשלומתה ועובדת חלק. מנגנון מתיחת שרשרת הורכב. "אפרייטים" שודכו לקצוות זרועות המתלים ו"האבים" הורכבו, אכלנו קצת קש עם ההאבים מאחר ותהליך הייצור שלהם לא פשוט, CNC ,חריטה, שיני הזחה פנימיים, אינדוקציה, השחמה, השחזה.... לא פשוט אבל הכל הסתדר.
מושב מסיבי פחמן הותאם והורכב, תבניות החיפוי נחתכו ב CNC והחלו לקבל שכבות בד לייצור החיפוי החיצוני הכולל "אנדר טריי" עם תעלות בירכתי הרכב.
צמת חשמל עבור מערכת ניהול המנוע החדשה נבנתה מאפס והותאמה לרכב כולל כל נורות החיווי ומפסקי החירום הנדרשים ע" התקנון.
ליבות הגלגלים ממגנזיום עברו תהליך פסיבציה, נצבעו והורכבו על החישוקים, 4 צמיגי סליקס של מישלין הורכבו.
סעפת היניקה אשר תוכננה ונבניתה מאפס, הורכבה והותאמה לרכב.
אני לא אובייקטיבי אבל הרכב ניראה מיליון דולר והוא רק הולך ומשתפר עם תהליך ההרכבה. ממש מרגש לראות איך ערימה של חלקים ומסבך צינורות מקבלים צורה של רכב מירוץ אמיתי.
השבוע הקרוב הולך להיות הסוף.... התאמת החיפוי החיצוני וצביעתו, השלמת תהליך ההרכבה, כיול המנוע על עמדת דינמומטר - בניה של מפות ההצתה וההזרקה במחשב ניהול המנוע. ניסוי מערכות כללי ו.......רחמנן ניצלא, נסיעת בכורה הכוללת את יום הצילומים האחרון של ערוץ 2. הזמנות יחולקו בזמן הרלוונטי.
נמשיך לעדכן כאן בפורום עד התחרות, יש עוד המון תמונות וכמובן סקירה מלאה של האירוע המוטורי המטורף הזה שנקרא Formula SAE כשנחזור.קובץ מצורף 46239קובץ מצורף 46240קובץ מצורף 46241קובץ מצורף 46242קובץ מצורף 46243
אגב, מי שבקטע של פייסבוק שירגיש חופשי לחפש את הקבוצה שלנו BGR-Ben Gurion Racing
נעם
צוות ניהול מנוע
BGR
מנהלים - אם אפשר לעזור לי שהתמונות שצירפתי יופיעו בגוף ההודעה. תודה. ניתן למחוק הערה זו לאחר מכן.
לא יודע מה נעם מצרף פה, אבל כל מילה שלו בסלע! אני מוסיף קצת תמונות להנאתכם (בטח דומות למה שנועם רצה לשים)...
בתמונות הבודי של המכונית (סיבי פחם) במשקל 2 קילו בערך. עוד שתי תמונות של גלגלים במצבים שונים ואחד מורכב על הרכב- מדובר בצמיגי מישלין חלקים (מה שנקרא 'סליקס') איכותיים אמיתיים (ותודה רבה ליבואן!!!) מורכבים על גאנטים של קאיזר וליבות שתוכננו ונבנו על ידי אנשי הקבוצה. אפשר לראות גם את הרכבת הבולמים הסופית ואת המבט ממושב הנהג.
קובץ מצורף 46270קובץ מצורף 46274קובץ מצורף 46271קובץ מצורף 46268קובץ מצורף 46272קובץ מצורף 46269קובץ מצורף 46273
רני תן בבקשה עוד פרטים על החיפוי ועל תחסוך בכלום
על עיצוב החיפוי חתום ניר זיגל, מעצב תעשייתי מוכשר שהוא גם אח של אחד מחברי הקבוצה. פרט לעיצוב, החיפוי והפלטה התחתית עברו אופטימיזציה בעזרת תוכנות CFD שמדמות זרימה של אוויר על פני הרכב. החיפוי תוכנן להתאים לגאומטרית השלדה ויוצר ע"י צוות חומרים מרוכבים שתוצרתם מרשימה כל פעם מחדש. אם יש עוד שאלות ספציפיות אשמח לשאול אותם ולהעלות את התשובות על גבי הפורום. דני, כל מה שאתה צריך רק תשאל ואני מבטיח לברר.
רני אם תוכל לברר על טכניקת הייצור,מקורות החומרים והכנת השבלונות לפני היצור
בנוסף היה נחמד אם תוכל להעלות נתונים טכניים של החומר שמשמש לחיפויים
תודה דני
דני החומר זה קרבון , אתה לא רוצה לעבוד עם החומר הזה , זה חומר סופר מסרטן , או לחלופין הכמות כסף שיעלה לך החומר + הכסף לעמצעי המיגון נגדו יפילו לך את הפרויקט , מצטער להשבית את השמחה .
רני אני ממש מתלהב מהתוצאה , יפה מאוד .
עידו
עידו לא הייתה לי כוונה להשתמש בקרבון בפרוייקט שלי
ובדיוק כמוך אני מתלהב מהתוצאה ורוצה לדעת את כל הפרטים, בדיוק כמוך (-;
נמרוד, אני מוכן להעיד בשבועה, אין "מסגריה" אם אפשר בכלל לקרוא לה, מסגריה, יותר איכותית מהמסגריה שריתכה את השילדה.
במקרה,או שלא במקרה, זה המסגר שמבצע לי את כל עבודות המסגרות לכל הפרויקטים, זה לא אמיתי,לא אנושי, צריך לראות בשביל להאמין.
"זכאי,אומנות המתכת" האיש והאגדה.
בנו, הוא אחד הסטודנטים שעובדים על הפרוייקט.
(חכה תראה איזה מתקן הוא מכין לי לעגלת האופנועים...)
כמה תמונות מלפני שבועיים (זה נראה אחרת לגמרי..)
קובץ מצורף 46315קובץ מצורף 46316קובץ מצורף 46317קובץ מצורף 46318קובץ מצורף 46319
ומה קורה עכשיו? עלה על האניה? לא עלה על האניה? מה הולך?
אסף.
זה מה שקורה עכשיו.......
קובץ מצורף 46369
מדליק לאלה , נראה שאתם נהנים .
עידו
אהלן דני, טכניקת הייצור נקראת ליווח ברטוב (מהמילה לוח): שמים את בדי הקרבון בכיוונים הרצויים (לכיוון השפעה ישירה על חוזק החומר ומדובר במעין שתי וערב לרוב) על תבנית ומספיגים אותם בדבק, כ24 שעות בערך. התבנית כורסמה בCNC לפי שרטוטי סוליד של המעצב עם התאמות קלות, והיא עשויה קלקר. אם הנושא מעניין אותך החבר'ה של הקבוצה ממליצים על הספר 'חומרים מרוכבים' מאת גדי מיניקס, בכל מקרה אם יש עוד שאלות אני אשמח לברר (מבטיח שהפעם יקח לי פחות זמן לענות!).
!!!!!!!!!!!!! קובץ מצורף 46685
וואו , נראה מעולה , מתי אפשר לקבל סיבוב ???:cool:
רני גימור מליון דולר , סחטיין עליכם .
הפתחים מצידי הכסא זה רמאייר למנוע ?
עידו
יפה מאוד.
מי שיקשיב טוב יוכל לשמוע את צלילי ההעמסה והאריזה מפ"ת, כי כרגע אורזים את הרכב לקראת הטיסה לאיטליה. השבוע התחיל בצילומי המשך לכתבה בערוץ 2. היה מדהים לראות את האוטו עולה על המסלול ופשוט עף, באמת שאני לא יודע כמה פעמים בחיים יוצא להתרגש כמו שהתרגשנו שם. למרות בעיות התנהגות היה ניתן לראות פוטנציאל ענקי במכונית ומשם המשכנו במהלך השבוע ברוטינה של נסיעות בלילה וריפוי מחלות ילדות ביום. הוחלף רדיאטור לגדול יותר, מותחן השרשרת הוחלף בבריא יותר, ודוושת הקלאץ' שהתעוותה קיבלה חיזוקים. אתמול בלילה בנינו גם כיול מתלים ששיפר בהרבה את בעיות התת היגוי שהיו לרכב בתחילת השבוע. חוץ מזה נשארו סגירות קטנות להכין את האוטו לבדיקות הטכניות וליישר קו עם התקנון.
יש המון התרגשות באוויר, כבר מחכים לטוס לתחרות. תחזיקו לנו אצבעות!!!
קובץ מצורף 46888
בהצלחה
רני בהצלחה .
מתי השידור בערוץ 2 ?
עידו
למה כונס האוויר הצידי כל כך ענק?
מאחורי הכונס מסתתר הרדיאטור. צריך לזכור שמדובר במכונית שעובדת מאוד קשה ובמהירויות נמוכות יחסית (רוב הקילומטרים בג'ימקאנה צפופה) ועל כן חייבת זרימת אוויר גדולה יחסית דרך הרדיאטור. הרדיאטור המקורי שבא עם המנוע הוחלף במשהו הרבה יותר גדול ולא מזוהה, לדעתי רדיאטור של R1 או קוואסאקי בריון כזה או אחר. הכניסות והיציאות הוזזו יחד עם התושבות כך שיתאימו לסידור במכונית, וכל העסק הורכב שלשום על הרכב.
מועד שידור הכתבה בערוץ 2 עוד לא ידוע, אני מבטיח לפרסם כשאדע.
שיחקתם אותה! איזה יופי. תעלו אבל גם את הסרטונים של הנהיגה מהפייסבוק לפה...
הנה הסרטון המדובר, תודה אביעד שהזכרת לי.
http://www.youtube.com/watch?v=bnB_WDdCLcc
הסרטון הוא מאחת הנסיעות הראשונות לפני שהרכב כויל והנהגים התרגלו, לאחר מכן הוא נסע הרבה יותר מהר! תודה לכל מי שעזר (ובמיוחד ליניב איש הדינמומטר) במלאכת כיוונון המתלים, מאגיה שחורה בפני עצמה.
http://www.youtube.com/watch?v=rT1ZDyd1bQQ
כבר יותר מהיר...
מזל טוב לכל חברי הקבוצה...
בלי מילים נוספות!
http://www.youtube.com/watch?v=g0DgRyVLm-c&feature=youtube_gdata_player
נראה מעולה , ובכול זאת כמה מילים , איך, כמה, למה, וכו' .
עידו
דיווח מאיטליה: מקום 15 בדירוג הכללי!
ראשון מבין הקבוצות החדשות!!!
מלכים אחד אחד!