תגובה: חדירת המחבלים מגבול מצריים והשפעתה על תכנון טיולים בדרום הנגב
אף אחד לא נשאר חייב :)
"כל ישראל חברים". על זה אפשר להסכים ?
היום , שבועיים אחרי, שוב התראה על חוליה של 10 מחבלים שמתכוונים לפגע או לחטוף ישראלים בדרום הפרוע.
שאלה: האם כל אותם אמיצים שהצהירו כי "לא יפסיקו ליסוע למדבר בכל מקרה ובכל מצב" עדיין יסעו , יטיילו בהנאה וברוגע וישנו בשקט באוהל הצנוע שיפתחו לעצמם בהר שגיא/ הר כרכום/ שער צניפים או כל חור מדברי מבודד אחר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MR BIG
היום , שבועיים אחרי, שוב התראה על חוליה של 10 מחבלים שמתכוונים לפגע או לחטוף ישראלים בדרום הפרוע.
שאלה: האם כל אותם אמיצים שהצהירו כי "לא יפסיקו ליסוע למדבר בכל מקרה ובכל מצב" עדיין יסעו , יטיילו בהנאה וברוגע וישנו בשקט באוהל הצנוע שיפתחו לעצמם בהר שגיא/ הר כרכום/ שער צניפים או כל חור מדברי מבודד אחר?
חיובי,,,אבל רק ב"חור מדברי אחר",,,,,
יחיעם, אני לא מדבר על חניון הר ארדון במכתש רמון. לשם אפילו פחדן כמוני מוכן ליסוע.
אני מדבר על כביש 40 ומערבה ממנו...- עמק חרוז...הר כרכום....וכמובן לא להיות "עבריין" ולישון רק במקומות מורשים. לא באיזה נקיק סלע חבוי....עם הסוואה ומשמעת לילה....
1 קבצים מצורפים
בונדי : מה אתה עושה אם המיצרים מתקרבים אלינו ?
קונסטנצה : אני לא מבין איזה אינטרס יש להם לבוא פה בחום הזה.:p
סוף ציתות
יש לנו אותן בעיות כבר עשרות שנים, עם אותן שאלות ,ואותן תשובות ,משהו השתנה ? לא!!......משהו ישתנה ? הלואי !!
לדעתי הפאניקה מיותרת.....ולא מוסיפה לנו חוליות לעמוד השידרה....
טל , הפאניקה לא מיותרת,
בשנתיים האחרונות כבר אין לאן לברוח, המון מטיילים גם דרומית ומזרחית לפארן , פקקי תנועה בשבילים ובמעברים , חניונים דחוסים, שלא לדבר על הלכלוך והרעש. אני מעדיף שיטיילו פחות - שישאירו את הזבל במרכז ... אל תקלקל :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
טל , הפאניקה לא מיותרת,
בשנתיים האחרונות כבר אין לאן לברוח, המון מטיילים גם דרומית ומזרחית לפארן , פקקי תנועה בשבילים ובמעברים , חניונים דחוסים, שלא לדבר על הלכלוך והרעש. אני מעדיף שיטיילו פחות - שישאירו את הזבל במרכז ... אל תקלקל :)
אהההה.......אז תגיד חיובי....
כן ,נכון ,בדרום מאוד מסוכן לטייל.
אני ממליץ בחום על צפון הארץ....ארץ זבת חלב ודבש (ויתושים) ,עצים ,ירוק, מפלים מרהיבים,קניונים בערים הקרובות ,אטרקציות לילדים,שבילים מסומנים (או שלא)..
הכי טוב הכי בטוח.
הצפון ,מומלץ ביותר..גם המרכז,כן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MR BIG
יחיעם, אני לא מדבר על חניון הר ארדון במכתש רמון. לשם אפילו פחדן כמוני מוכן ליסוע.
אני מדבר על כביש 40 ומערבה ממנו...- עמק חרוז...הר כרכום....וכמובן לא להיות "עבריין" ולישון רק במקומות מורשים. לא באיזה נקיק סלע חבוי....עם הסוואה ומשמעת לילה....
כפי שהצהרתי בעבר !!! " בשמורות טבע אני ישן רק בחניוני לילה מסומנים" ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אסף +1
עם הארץ היה שלנו (וזה מבחינתי לא שאלה) אז תמשיכו לטייל ולחיות כמו בארץ שלכם .
גם עם נכנס גנב לא עלינו לבית מה לא נמשיך לגור בו .
עצם השאלה שלכם מתרידה בעיני יותר מהמעשה עצמו , כי את המעשה אני "מבין" זה ההתנהגות שלהם , אבל אתם מבני עמי ואיתכם צריך לחיות ולשמור על הקיים , שטח שומרים בנוכחות ולא בספקות אלה בתקיפות ונחישות .
את בעית הבדואים צריך לפתור עם כמה שופטים חדשים ותוקפנים בבתי המשפט בישראל .
עידו
+1
טלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MR BIG
אתה מוזמן להצטרף אליי לטיול בראש השנה, ובסוכות.
כבר הקדים פה מישהו וכתב נכון, שזו מדינת ישראל, לטוב ולרע. ואם נדיר את רגלינו היום בגלל שיש חשש כזה או אחר, מחר נשאר ללא מדינה.
אז, תעשו טובה, ותגידו מה יותר מסוכן לנסוע על כביש באיזור המרכז או לטייל בנגב...
סטטיסטית יש הרבה יותר הרוגים בכבישים. ובכל זאת כולנו נוסעים ...
הלו, לפני קצת יותר מ 100 שנה באו לכאן אנשים, אכלו חרא, יתושים, מלריה וכל מיני רוצחים אחרים כסחו בהם, ובכל זאת, הם לא ברחו.
לטעמי השינוי היחידי שצריך להיות זה לנוע בקבוצות גדולות יותר, מצויידים טוב יותר.אם אפשר ויש לא להתבייש ולהביא נשקים ארוכים, לדווח על כל כוונה לנוע ולהשאיר את המסלול המדוייק אצל מישהו שנשאר מאחור. לקבוע נקודות וזמני התקשרות קבועים מראש ולהקפיד על דיווחים כל הזמן.
בעבר הקפדתי לנוע תמיד ממערב למזרח, תמיד להגיע לכביש 10 כנקודת פתיחה, ולנוע למרכז הנגב, דווקא הפיגוע האחרון הראה שאין בזה שום שכל... אז אפשר לראות בזה שינוי נוסף...
טיילו ותהנו !
אני לא מבין אתכם.
כל שנה אני נוסע לטייל בבקעה.
שם אין התרעות על חוליות מחבלים שעומדות להיכנס כי שטחי הרש"פ הם מעבר לפינה ושם החוליות האלה נמצאות בכל כפר. אז מה? לא מטיילים? אם אתה מאמין שהשטח שלך, אתה צריך להימצא בו. וזה כולל גם לטייל בו. אז תתכונן כמו שצריך, תתאם עם הגורמים המתאימים, צא עם נשק וברכב תקין בלבד כדי שלא תצטרך להיתקע בשטח בשעות שלא נעים להימצא בו, וזהו. סטטיסטית, הסיכוי שתהיה מעורב בתאונת דרכים חס וחלילה, על הכביש, בדרך לטיול או בחזרה ממנו, גדול מאות/אלפי מונים מאשר שתותקף על ידי מחבלים.
הבעיה היחידה שאני רואה בטיול באיזורים שבהם קיים סיכון בטחוני, היא שאנחנו מפרסמים קבל עם ופורום תאריכים ומסלולים מפורטים - ואנחנו שוכחים שבצד השני יושבים אנשים שקוראים עברית מול מחשבים ואינטרנט, ומי שמחליט לבצע פיגוע בקבוצת מטיילים, מקבל בכפית את כל ה"מודיעין" שהוא צריך כדי להטמין להם מארב.
איך שגלגל מסתובב לו. בזמני חצבה , עין יהב, עין רדיאן היו קו האש,כל כביש הערבה היה בקו האש מהסתננויות של מחבלים מירדן. אז מה לא טיילנו,עבדנו,נסענו לאילת? פחד הוא רגש בסיסי לגיטימי ואין מה להתבייש בו. אבל זה בדיוק מה שהם רוצים- לשבש את אורחות חיינו,לא ניתן להם את התענוג הזה. צודק הכותב מעלי בעניין -לא להזין אותם במודיעין, זה סוג חדש של מפגעים- חכמים,מלומדים בוגרי אוניברסיטאות שממתינות להם 70 בתולות ,קמיקזות בעלי גאווה לאומית מהמעלה הראשונה. לא,לא נפסיק לשיר. יש לנקוט בכל אמצעי הזהירות,חדל קשקשת ברשת, פירסומי אינטרנט, חניוני לילה, נוהל שיירה,תאום עם צה"ל, וכו'. אישית - ברגע שהגיפ שלי כבר יעלה על הכביש סוף סוף והצירים יהיו פתוחים, נוסע לשם ועושה להם נא באוזן. הגזים והסירחון שנפלטים מרמת חובב יותר מדאיגים אותי.
אנשים כואבים משום שמסתבר שגם בנגב על שלל פינותיו הנידחות אליהן ניתן לברוח ולמצוא קצת שקט, קיים איום מוחשי וממשי.
זה מצטרף לאויב המתעצם בצפון ולפלס' החביבים במזרח ובעזה. תחושות המחנק וחוסר הנוחות גוברות.
זה במישור הגאוגרפי. תוסיף מישורים נוספים: קוטג', דיור, מ' התחבורה, משטרה, מוסכים, יבואנים, ביבי, ברק, חרדים, ערבים...
ותראה שלשרוליק, זה שטיפח את הגיפ המעפן שלו בשביל שיוכל לצאת עם כמה בירות לשטח ולשבת בשקט תחת איזה עץ, מתחיל לצאת קיטור מהאזניים.
אפשר להיות אמיץ ולצאת לנגב למרות ועל אף. זה בסדר אבל מזה בדיוק הנגב אפשר לך, הגיפאי הממוצע, להשתחרר ולהרגע קצת.
אם אתה גיבור או לא גיבור, יוצא או נשאר בבית, חייבים להבין שהנגב השתנה