היתה לי לוקרייט קדמית בהיילקס 97.
לא זוכר בעיה. למעט בגרירות של אלישרא בעליות של המפעלים. שם נסעתי ב לואו עם לוקרים פתוחים.
היתה לי גם בסמוראי. שם זה היה יותר מורגש. קצת כמו טרקטורון ..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
היתה לי לוקרייט קדמית בהיילקס 97.
לא זוכר בעיה. למעט בגרירות של אלישרא בעליות של המפעלים. שם נסעתי ב לואו עם לוקרים פתוחים.
היתה לי גם בסמוראי. שם זה היה יותר מורגש. קצת כמו טרקטורון ..
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש איזה נקודה, שאתם לא מזכירים, אבל אותי זה מטריד -
סוג הסרן \ הנעה ? סרן חי לעומת IFS.
אני לא חושב שהשיקולים זהים.
הרדיוס סיבוב, החסינות של המערכת הנעה, הכל שונה.
ללא שום קשר לדיון הזה, אני חושב שמי שיכול להוסיף לוקרים (וע"י זה להשבית את הסרן הקידמי לחלוטין) זה חשוב.
תחושת בטן לא מבוססת -
בסרן חי, הייתי שוקל, ב IFS הייתי נמנע.
דרך אגב, חוץ מהדיון התיאורטי, בהנחה שיש נעילה אחורית, רכב כמו הוויגו המדובר ואופי הטיול של בעליו, למה בכלל הוא צריך נעילה קידמית?
כמה מקומות הוא וויתר בשנה האחרונה בגלל מחסור בנעילה קידמית?
בויגו, נעילה קידמית זו סתם עוד טכנולוגיה, עוד הוצאה כספית, עוד מערכת לטפל...... ועוד נקודת כשל.
אלא אם אתה חושב כמו כלב :rolleyes:
זה לא מדוייק, זיו.
ברכב בעל מהלך מתלה קדמי קצר, בכל עליה עם הצלבה קטנה, אם אין נעילה או tc הגלגלים הקדמיים למעשה לא משתתפים במאמץ.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
זה כנראה תלוי ברכב, או בנהג, או גם וגם.
אצלי הקדמית האוטומטית משגעת את ההיגוי, לא נוסע ב-4x4 אם אני לא ממש מוכרח..
אם מישהו רוצה את האוטומטית שלי, מוזמנים לקבל אותה תמורת העבודה של אסף הלוי והחלקים הנדרשים כדי להשאיר את הסרן הקדמי שלי משוחרר מהנעילה המקוללת הזו. (דנה 30 4.10)
אצלי בסיקס בדיוק אותו דבר.
בשבילים מהירים זה מאבק בלתי פוסק בהגה, בטיפוסים תלולים ואיטיים לפעמים יש מצב שהגלגלים פונים הצידה אבל הרכב נוסע ישר...
תמרונים צפופים זה בכלל סרט.
לכן, בשורה התחתונה, הלוקרים פתוחים רוב הזמן והרכב עומד בחנייה. אהה.... נוסע בהנעה אחורית.
אסף, העלות כולל משלוח לפני מיסים, 1,100 שקלים. זה לא אמור ליפול תחת חלקים בטיחותיים. שלחתי להם כדי לוודא התאמה לדגם שלי, שאלתי גם לגבי Mate שלי עם היילקס 2008 :rolleyes: ומה ההבדל בין דגמי clamshell ו8 אינץ' "קלאסי".
זיו, לא בא לי להתווכח, באמת.
עובדתית, כשהרכב בהצלבה, הגלגלים הקדמיים לא מניעים. עד פה אני מקווה שכולם מסכימים.
זה קורה הרבה? מעט? יש דרכים להתגבר על זה? צריך נעילה או לא צריך? על זה אפשר לנהל דיון.
בטנדרים גם ככה המהלך מתלה אחורי לא גדול...
אמנם הם נעולים אחורה אבל אם לא הוא עמוס אז גם אין משקל שיעזור לאחיזת הצמיגים...
נעילה זו ברכה, כל השאר זו מיומנות.
נותן את הקרדיט לאסף ונמרוד שידעו להתמודד.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
קונספציה שגויה שהגיע הזמן להוריד מהשולחן.
כמו זו לגבי ״בטנדרים אין משקל מאחור״.
הסיבה לשתי התפיסות המוטעות האלו הן שברוב הטנדרים יש קפיצים שמיועדים למשקל גבוה.
ולכן ללא משקל מתאים, המתלה לא מנצל את המהלך האפשרי והרכב מצליב יחסית בקלות.
זה פתיר ב-2 דרכים:
ויתור על חלק מכושר ההעמסה ע״י קפיצים רכים יותר, או להעמיס משקל בארגז כשנוסעים בשטח.
עובדתית, ואסף ציין את זה כבר, חלוקת המשקל בטנדרים מאוזנת קדימה/אחורה.
אצלי לדוג׳, הארגז פתוח, עם דיגום קבוע במשקל עמה עשרות קג, לא שונה ממה שיש ב-SUV עם ציוד סטנדרטי בתא המטען.
למרות פגוש כננת מקדימה, המשקל על הסרן הקדמי נמוך ב-50קג מהמשקל על הסרן האחורי.
1. אין מגבלות יבוא על נעילה.
2. בטנדר יש נעילה אחורית נשלטת חשמלית.
אין סיבה שזה יפגע בהיתנהגות של ההיגוי אם האחורית משוחררת והקדמית נעולה ומושכת את האף בדיוק לכיוון ההפניה של הגלגלים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הבהרת את מה שכתבתי.
רוב הטנדרים יותר גבוהים מאחור, בגלל זה רוב ערכות ההגבהה לא כוללות החלפת קפיצים מאחור, רק מקדימה כדי לאזן את הרכב.
זה לא אומר שאי אפשר לשפר את הנ"ל, ברור שניתן להגדיל את המהלך פתיחה בכל מיני דרכים.
אם תיקח טנדר as is תעמיס משקל מאחור הוא "ישקע" ויתאזן עם החלק הקידמי, תוצאה מיזה יהיה יותר מהלך פתיחה.
א. לא נכון. או לפחות לא מדוייק . זה היה נכון אולי לטנדרים של לפני 20 שנה
ב. לא רלוונטי. יש לי קיט מתלים.
אסף.
אגב, הדרך הכי קלה וזולה להוסיף להיילקס מעל 2005 מהלך פתיחה היא להתקין קפיצים של דימקס יחד עם שאקלים טיפה ארוכים ובולמים של ערכת הגבהה.
אסף.
הפוך..
הערכות הזולות כוללות קפיץ אחורי ומתיחת מוטות פיתול מקדימה.
בטנדרים החדשים יותר עם קפיץ סליל זה כבר פחות נפוץ, כי מחליפים את הסליל.
החלק האחורי ממוקם גבוה במעט מהקדמי במקור, כלומר הקפיץ לא מתוח ויש מהלך פתיחה תקני, זה לא כמו הגבהה פיראטית של ערגול מוגזם שפוגע במהלך.
ואז כשהרכב עמוס, הוא מאוזן ועם חלוקת משקל תקינה על הסרן הקדמי להיגוי ובלימה.
אצלי עם קיט אולדמן תקני, הרכב באותה הזוית כמו המקור.
״איזון/יישור״ זה סידור קוסמטי שפוגע בתפקוד של הטנדר כשהוא מועמס, כי זה מוציא את הרכב מאיזון, ע״י הורדת משקל מקדימה ופגיעה בהיגוי ברגע שיש משקל מאחור.
בג׳יפ שלי יש שתי נעילות אוטומטיות. בתנאים של אחיזה ירודה מאוד, כמו בוץ חרסיתי חלקלק שלא בתוך קוליס, הרכב נוסע רק ישר. להיגוי יש מעט מאוד השפעה, למרות שלכאורה כלום לא מונע ממנו לפנות, תוך החלקה של האחוריים כמובן. כנראה שהעובדה שהקדמיים מסתובבים באותה מהירות, גוברת על העובדה שהם מופנים הצידה.