חוק גודווין מוכיח את עצמו שוב,
יפה שזה הגיע רק לאחר 676 פוסטים בשרשור. :-)
Printable View
חוק גודווין מוכיח את עצמו שוב,
יפה שזה הגיע רק לאחר 676 פוסטים בשרשור. :-)
נכון מאוד - מתצפת... ואוסף.
אי אפשר להשתחרר מהרגלים ישנים... צריך להאחז במשהו שאתה מכיר..:(.
יוסי.
הכל קשור.
הרי זה הבסיס - מה קורה פה (ארה"ב) לעומת שם (ישראל) ושלא תמיד הדשא אצל השכן ירוק יותר..
הוא אולי ירוק יותר "מלמעלה" אבל ממש מתחת לקצה, אם מחפשים, רואים את ה"צהוב" מתחיל.
דריש וג'ו.
כנראה שצריך ללמודמשפטים, במיוחד ההיסטוריה והפילוסופיה של המשפט, על מנת להבין "ולהעריך" (apprieciate) שיטה אחת אל מול אחרת.
אני ממליץ לכולם ללמוד/לקרוא בנושא - מרתק.
שניכם "לוקחים" רק מה שנוח לכם.
ה"שיטה" האמריקאית היא החדשה יותר ואני בכלל לא בטוח שהייתי רוצה לחיות במדינה שפועלת כך (מהבחינה המשפטנית). יש בה הרבה זכויות פרט שמנוצלות לרעה ובדרך ש"המחוקק לא התכוון אליהם".
ובכלל, הרעיון של המושבעים, למרות היותו "הגיוני" ובעל הגיון פשוט (אתה לא יכול לעבוד על כל האנשים כל הזמן... בערך) יש בו כשלים נוראיים (כמו סימפסון והמון נידונים למוות שמזוכים אחרי המון שנים... וחלקם גם אחרי המוות).
ודך אגב, דריש - היא מבוססת על השיטה האנגלית.
גם השיטה הארופאית לא בדיוק משוש חיי - שיטת השופט-חוקר, לקוחה היישר ממרתפי האינקוויזיציה והנסיון "לאזן" את סמכויותיו יוצרת המון בלגן באירופה...
דריש.
אתה מציג את "ארה"ב" כמשהו הומוגני - היא לא!
אתה מסרב להבין את זה.
כתבתי בתחילה - אתה משווה יבשת עם חמישים מדינות, כשכל מדינה מורכבת מ"ערב רב" במינון משתנה, למדינה זו או אחרת באירופה.
אתה, איך שאומרים פה, לא משווה תפוחים לתפוחים... ובאופן קיצוני.
שיטה כזו, אם אכן מתכוונים לכך, יכולה להבהיר ולשכנע באופן מסויים אבל אתה לא מתכוון לזה - אתה פשוט משווה 1 ל-1... פיספוס של יכולת להבהיר מה למה אתה מתכוון.
אני עדיין חושב שהשיטה הישראלית טובה יותר מאלה שהבאתם.
הבעייה שמי שמוציא אותה לפועל הם ישראלים - תמיד צריך לחתוך פינות..
שיטת משפט (עם שופט מקצועי ונטול פניות), שאמורה להיות מהירה ואובייקטיבית, מוצאת לפועל כהליך משפטי שלוקח שנים - אין כסף, אין כוח אדם, אין כבוד "למקצוע", אין... חינוך.
אני לא מאמין (יש לי נסיון אבל אף פעם לא בדקתי את הסטטיסטיקה... ג'ו??) שרמת הפשיעה באירופה, בכל מדינה נתונה, היא פחותה מאשר בארה"ב.
אין שם חינוך טוב יותר לציות לחוק.
אם הולכים להיסטוריה - האירופאים (והרוסים) היו הרבה יותר נוראיים מהאמריקאים (אלא אם לוקחים בחשבון את הירושימה ונגאסקי.. אבל זה חסך המון. לא סתם נקמה ורצח) וגם, מספרית, מהערבים היום..
אבל היום זה לא אז.
פעם זה "היה אחרת" - היום זה אחרת.
ואני בכלל לא מבין את הרלוונטיות של ההיסטוריה לאיפה יותר טוב לחיות היום...
עושה לך יותר טוב לחיות בגרמניה (שם הפכו לפני שנים את הרצח למשהו "הגיוני" ויעיל) ולא טוב לך לחיות במקום שכל 10 דקות יש פרסומות??.
כאילו, מה הקשר בין שני הטיעונים?
ורק שתדע - ספתא צדקה.
לנין, באמת היו "אחלה" רעיונות.
סטלין די הרס לו ועל הדרך רצח עשרות מליונים... שאף אחד לא מדבר עליהם כ"כ..
לבעיית הדיוק מצאתי פתרון מאד פשוט ומאוד יעיל ואפילו אני הקסוקר, הייתי עושה איתו מקבצים יפים ביותר מ-300 מטר.
נשק אדיר. תמיד פועל, בכל תנאי. לעולם לא עוצר.
ואם פעם במיליון שנה יש לו מעצור - הבעיה תמיד במחסנית (ליכלוך, גוף מחסנית מקומט), לא ברובה עצמו.
מבחינתי יש לו רק שתי בעיות:
1. נטיה להחליד.
2. שאני לא יכול להשיג לעצמי אחד.
ניר - אני חושב שלא הבנת אותי עד הסוף. במבט על אנחנו עדיין מדברים על אירופה מול ארה"ב, שתי ישויות שנמצאות במצב דומה לאור התחזקות האיסלאם אך מתמודדות עם האיום באופן שונה בתכלית. אחת חיה בפחד מתמיד, השניה בשאננות יחסית, ואני מביט על הרקורד של שתיהן וטוען שלטעמי השאננות עדיפה. במקביל, אני מנסה לנתח על רגל אחת את הסיבות ההיסטוריות שגרמו לסיטואציה הזאת מלכתחילה ואת הכוחות החברתיים שתרמו להתפתחותה.
אינני טוען שצריך לקבל ארועי פח"ע, אבל כן, לא יזיק להבין אותם. הכי קל לפטור את העניין בטענה שהמוסלמים הקיצונים הם מפלצות, ברברים ושאר תיאורים בסגנון (את זה אמרו גם על הנאצים בזמנו), אבל עד שלא נבין מה עומד מאחורי זה לא סביר להניח שנמצא דרך לעקור את התופעות האלה מן היסוד. לפני כמה מאות שנים היו אלו הנוצרים ששחטו על ימין ועל שמאל בשם הדת, היום אלו המוסלמים, בשורה התחתונה כולם היו בני אדם וכל זה עוד עתיד לחזור על עצמו בכמה גלגולים. אבל אנחנו חיים כאן ועכשיו והשאלה היא איך אנו מעדיפים לבלות את החיים האלה - חמושים עד השיניים מאחורי חומה וממתינים לאיש הרע שיבוא, או חופשיים ומאושרים עד הסוף המר. אני חושב שעמדתי בנושא ברורה.
ברנרד - שים לב שאני מדבר על המקרו של אירופה (על סמך שתי מדינות איתן כבר יש לי היכרות אינטימית) מול המקרו של ארה"ב (על סמך משהו כמו עשרה סטייטים משני הצדדים). ברור שיש הבדלים בין הסטייטים כמו שיש הבדלים בין המדינות פה, אבל אני מדבר רק על תופעות גורפות שפגשתי בכל המקומות בהם ביקרתי והיו בולטות מספיק בשביל להרגיש. על הנסיון האישי אני מוסיף עדויות של חברים ומשפחה שגרים שם ואת המוניטין של ארה"ב בעולם (מה שנקרא "אין עשן בלי אש") ומוציא מתוך כל זה איזשהן מסקנות כלליות. אף אחד לא מבטיח שאני צודק, אבל זו ההתרשמות שלי ולדעתי יש לה יסודות די חזקים.
שים לב גם שמבלי להרגיש אנחנו מתחלפים בתפקידים מדי פעם - היום אתה מסנגר עליהם ואתמול אני עשיתי זאת בפוסט אחר שלך, אין פה חוקיות. לא חסר בארה"ב גם תופעות חיוביות, פשוט אתה עושה עבודה טובה בלתאר אותן ולכן אני תופס את הצד השני של הנדנדה ונותן לך קונטרה. :rolleyes:
ובכלל, אמרנו שלא רבים יותר, אז למה אתה מושך אותי חזרה בכח? אוף...
קראתי פה חלק גדול מהתגובות ואני לא יודע איך לבחון את הדברים,זה מעניין,כל אחד צודק בראייתו הסובייקטיבית.
לדעתי יותר נכון לבחון חברה מסויימת לפי מדד האושר של של האזרח במדינתו,סטטיסטיקות של עושר ותרבות עדיין לא מצביעות על אושר,אושר אמיתי,בלי צביעות,בלי כדורים מהפסיכיאטר,בלי סמים,בלי אלכוהול,סתם אושר,מכלום.
זה המדד האמיתי ,לדעתי הצולעת.
זה בגלל שההזכרה של הצוררים, ימח שמם, היא רלוונטית לעניין...
בעצם, כשחושבים על זה... זה תמיד רלוונטי [emoji53]
ודריש.
מי רב?
חום אימים.
והיום טיפה קר יותר, בגלל שאין אפילו ענן אחד...
דריש אני ממש משתדל שלא לכתוב פה על חלק מהדעות שאתה מציג. דיעות שעם כל הכבוד, פשוט מגוחכות ומצביעות על ראיית עולם נאיבית.
האמריקאים חיים בפחד? איך הגעת לזה? האירופאים לא מפחדים? אוטוטו הארופאים עושים גירוש לכל הזרים בשטחם. אתה תראה כמה מפלגות הימין עוד יעלו. נראה לך שהם יסתפקו רק בגירוש המוסלמים? אירופה כל כך גזענית שזה פשוט כבר בDNA שלהם. נכון שיש רצון למגר אבל ברגע אחד של משבר זה יחזור ובגדול.
נראה לך שיש איזה שהוא שירות ביון באירופה שלא עושה שימוש באותם מכשירים ואביזרים כמו האמריקאים? אם כן, אתה נאיבי וחולם.
שיחלום, שיחלום.
למה להעיר?
אומרים
There are lies, damn lies and then there are statistics.
יש כול כך הרבה סטטיסטיקה מנוגדת שקשה להאמין לאף אחד,
שנית יש בעיה בסטטיסטיקה כנגד לשון משפטית והמונחים שונים בכול העולם,
בעיקרון יש לנו
Murder, homicide, justified homicide
במדינות שונות ובסטטיסטיה שונה אין כול הבדל, כמו כן אין הבדלים בין רצח ע'י נשק חם וקר ולכן מאד קשה להשוות
עקרונית, בארה'ב יש יותר רציחות בשימוש נשק חם מנגיד, הUK
לעומת זאת כמות פשע אלים בUK הרבה יותר גבוהה מUS, כנראה כי אין לאוכלוסיה יכולת להגן על עצמה.
http://youtu.be/N9efqhGBHZI
סתם לדוגמה
כשגרתי בטקסס ועצרתי בסופר או בוולמרט אפשר לראות עשרות (יותר כמו מאות)רכבים לא נעולים ו או חלונות פתוחים(במיוחד בקיץ), ציוד יקר ברכב או בארגז הפיקאפ, ואף אחד לא יעיז אפילו להסתכל שלא לדבר על לגנוב, מדוע? כי עם כמויות אדירות של CCW (רשיון לנשק מוסתר) הגנב יודע שמה שהוא הולך לגנוב לא שווה את החיים שלו ובעל הרכב יודע שהוא יכול להשאיר את הרכב פתוח ואף אחד לא יגנוב דבר, וזה אושר אמיתי.
כשאתה קורא לבית שלך "הרכוש שלי" (my property), אתה חי בפחד מפני אנשים שינסו לנכס אותו לעצמם או לפרוץ אליו, לכן אתה מוכן לירות בהם ע"מ להרוג. כשאתה מצדיק כל פעולה לא באופן רציונלי אלא ע"י כך שזו "זכותך", אתה חי בפחד מכך שיקחו לך את הזכות הזאת ואולי גם כמה אחרות, אחרת לא היית טורח להעלות את הנושא. כשיש במדינה שלך פיגוע טרור ואתה מיד רץ להיאחז בדגל ולשיר God Bless America, די ברור שזה לא נעשה מתוך עודף בטחון עצמי, אלא מתוך תחושת חוסר אונים ונסיון נואש להיאחז במשהו קולקטיבי שעוד נותן לך איזשהי אשליה של כח.
הפחד הזה (ויש עוד הרבה דוגמאות) יושב בתת-מודע שלהם ומטופח ע"י הממשלות שמשתמשות בו ע"מ לשלוט באזרחים. מעל זה יש שכבה נוספת של תפיסה (perception) שעוזרת להם להתמודד עם הפחד, וזה מורכב משכנוע עצמי וקולקטיבי שהכל בסדר, שיש חופש וכסף, שבעצם החיים שם הם גן עדן עלי אדמות וכו'. הם מאמינים בזה בלב שלם למרות שמתחת לפני השטח הם עדיין מונעים ע"י הפחד, כי ככה שטיפת מוח עובדת. אני לא המצאתי את התיאוריה הזאת, כל אנתרופולוג מתחיל מכיר את התופעה, ואני גם לא טוען שזה רעיון גרוע בהכרח (הרי בכ"ז צריך לשמור על איזשהי משמעת בין מאות מיליוני האנשים שם, וכל עוד הם מאושרים - למה לא). אני בסה"כ אומר שאני ככה"נ לא הייתי מצליח להיכנס לתלם הזה ולחיות באשליה.
אם קראת את הודעותיי הקודמות, אולי ראית שהתייחסתי לנושא. אני רואה שמפלגות הימין מתחזקות ויודע שהטיהור האתני עומד בפתח, זה לא סוד וזה הולך לגעת גם בי ישירות (כי את האקדמאים יעיפו ראשונים).
לא טענתי שאירופה נופת צופים וטלית שכולה תכלת, רק שכרגע עמדתם יותר מאוזנת. האמת שהייתי שמח לראות אותם מגדלים זוג ביצים ומתחילים לנקות אורוות, אבל בינתיים זה לא קורה.
ברמה הממשלתית היום הכל אותו דבר וכולם משתפים פעולה. אבל ברמה האזרחית, בחיי היומיום, מרגישים את זה הרבה פחות באירופה מאשר בארה"ב.
לא סתם חולם:
https://www.youtube.com/watch?v=OlKXixY9LYE
אתה יודע שבאנגליה אתה לא אזרח אלא נתין? שלמרות שאירופה דמוקרטית לחלק גדול מהארצות שם יש מלוכה ואצולה? אתה נתפש לסמנטיקה? Property? זה רכוש. כמו שבית זה רכוש וגם אוטו זה רכוש. מי שעושה את ההבחנה זה אתה. לא ברור למה. אתה חושב שהם מפחדים, אולי אתה הוא זה שמפחד? משליך את הרגשות והתחושות שלך עליהם כי זה מה שאתה היית באותו מצב? אני מבין ממך שפטריוטיזם זו תכונה מאוסה בעיניך, למה זה? מרגישים פחות באירופה ? איך אתה מרגיש את זה בדיוק? אני מוכן להגן על הרכוש שלי. אם זה אומר לפגוע בגנב, למה לא? אתה בטח תרצה לנסות לחנך אותו, אני מעדיף להעניש. אם הוא לא יבין בעצמו שעדיף לו למצוא תחום פרנסה אחרת אז להעניש אותו יותר. אני לא חושב שיש אמריקאי אחד שחושב שהחיים שם זה גן עדן, אין לי מושג למה אתה חושב ככה.
עמדת אירופה לא מאוזנת, הם מלקקים לערבים כבר עשרות שנים, אין להם ברירה והערבים מחזיקים אותם בביצים. ארהב פחות תלויה בערבים ולכן פחות מושפעת מהם, לדעתי. ככלל, אמריקה עושה מה שטוב לאמריקה ויאמר שלפעמים הם קצרי רואי באופן קיצוני וטרגי.
מצטער יצא קצת מבולבל.
דוגמה ממש גרועה והסיפור פשוט וידוע
כשתכננו את הפלישה ליפן בסוף המלחמה העריכו את כמות הקורבנות (האמריקאים) במעל למליון, כשטרומן ראה את המספרים אמר Better them then us
והוחלט להוריד את הפטיש
החלטה נכונה נבונה ומוצדקת וחסכה הרכה שפך דם בניגוד לפלישה קונבנציונלית.
- - - Updated - - -
מיכה עזוב אותו הוא חסר תקנה, רק המות יכול לתקן אותו. פשוט תתדלג את התגובות שלו, עדיף.
[QUOTE=ניר ל;621081
והתעלקות קטנה לכל מי שמכיר - סן פרנסיסקו - מתוך 10 ימים כמה להקדיש לה ? איפה לישון ? עם או בלי רכב ?
ג׳ו אם תעלה עוד טיזרים כאלה תזכה לעוד ביקור , גם בלי הזמנה , למה לנו הראית רק את הצעצועים ?! לא יפה[/QUOTE]
מצתרף למה שזאביק אומר, בגדול עדיף וזול לקחת חדר ליד השדה תעופה- סאן ברונו אבל אם אתה חייב בעיר יש עדיפות למוטלים על רחוב לומכרדי בין ואן נס לפרסידיו, לא הכי זול או יוקרתי אבל קרוב לאטרקציות ולמסעדות הכי טובות בעולם (בלי הגזמה בכלל)
חובה לך לבקר פה http://www.houseofprimerib.net/
המקום קיים (הרבה)מעל ל100 שנה, פינת ואן נס וואשינגטון ,כללי משחק:
אתה מגיע ב4 וחצי (לבוש טוב)ונהנה מהדאבל מרטיני בבר, ב5 תקבל שולחן, אין תפריט, יש רק בחירה במשקל הנתח(קח את הגדול-KING CUT), תגיע יותר מאוחר מזה וישלחו אותך למאיפה באתה, פשוט לקבל שולחן שם לוקח שבועות אם לא חודשים. שווה כול סנט.
מעבר לזה, מסביב ללומברדי יש 1000 מסעדות איטלקיות מסורתיות ששוות ביקור, כנ'ל לצ'ינה טאון, חובה לך למצוא דים סאם אם אתה שם ביום ראשון בבוקר-צהריים(רק בזמן הזה), חוויה מעולם אחר
בכול מקרה יש עוד הרבה, את הטלפון יש לך, אני מצפה לצילצול כשאתה נוחת.
LOL
זה לא פיל....למרות שאפשר להבין איך זה נהפך לפיל
תחשוב איך אומרים סבון ברוסית. זה לא MILO זה MEEEELO סוג של(דגש כבד על הL) וזה יותר כמו MHEEELO
אותו הדבר בנושא הפיל, למעשה אי אפשר להשתמש באותיות באנגלית או עיברית כדי להסביר איך להגיד את המילה בצורה נכונה.
רוסית שפה קשה, נסה לשנות דגשים במילה ואף אחד לא מבין על מה מדובר. באנגלית אגב יש דברים דומים
ראה MEET וMEAT
נשמע זהה לא?
ממש לא, לMEAT יש T רכה מאד ולעומת זאת בMEET לT יש דגש כבד וככה מבדילים ביינייהם.
זאת דעתי וגם לה, יש לי זכות
כשתפסיק להיות פופוליסט ולקשקש שטויות אולי יהיה אפשר לקחת אותך ברצינות ולהשיב לך בהתאם.