-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מסתובב הערב בפייסבוק אירוע מתגלגל של בעל רכב חשמלי שכמעט ונתקע עם הרכב שלו בדרך מאילת, ומבקש עזרה בפייסבוק. נמצא במצפה עם יתרה של 12 ק"מ, שלא תספיק לו להגיע לשדה בוקר, שם יש עמדה (שלפי דיווחים מסוימים היא תקולה כרגע).
אני אגיד כאן דברים לא מחמיאים על הנהג, אבל זה בא עם שאיפה שמי שיתעניין בנושא, מבין גולשי ג'יפולוג, ידע לקרוא ולהפיק לקחים.
זו דוגמא קלאסית למי שלא עשה שיעורי בית. בוודאי בטווח הקצר, ואולי גם בטווח הארוך.
נתחיל מבחירת הרכב עצמו: מקסוס איוניק 5 זה סוג של מיניוואן סיני מגודל עם סוללה של כ52 קוט"ש וטווח wltp של 260 ק"מ. אני לא מבקר את מי שבוחר ברכב הזה מתוך מודעות מלאה למאפיינים השונים, אבל חשוב מאוד לבחון לעומק ולהכיר אותם, בוודאי אם בסוף בחרת לרכוש את הרכב.
בהמשך יש את עניין בחירת המסלול. יש אפליקציה: פלאגשייר שבה רואים את כל עמדות הטעינה, כשעבור כל אחת רואים את המאפיינים שלה, ורואים משובים של נהגים לגבי שימוש אחרון בה.
אז אם אתה יודע שאתה על רכב שטווח הwltp שלו הוא 260 ק"מ (טווח wltp נמדד בתוואי שבגדול חציו עירוני וחציו בינעירוני. בפועל בנסיעה בינעירונית מהירה הטווח מתקצר משמעותית), ובין אילת למצפה יש פער גובה של 1000 מטר, אז המעשה הנכון יהיה לבחור בכביש הערבה, עם הרבה עמדות מהירות בדרך, מפוזרות היטב.
שנית, אם כבר אתה דוחף את עצמך לתוך סיטואציה גבולית כזו, ניתן להוריד את צריכת האנרגיה באופן דרסטי ע"י הפחתת מהירות דרסטית. ניתן ללא קושי רב להגיע לטווח של יותר מפעם ןחצי מטווח הwltp. בסוף בין אילת למצפה יש 150 ק"מ, אז אני מעריך שבנהיגה שונה היה ניתן לצמצם את המצוקה באופן משמעותי. אולי גם להגיע לבאר שבע ולטעון במגוון העמדות המהירות שיש בה.
להבנתי כעת הבחור בכיוון הנכון של היחלצות מהסיטואציה עם עזרה מעובדי חברת חשמל, שאפשרו לו שימוש בשקע כלשהו. מן הסתם זו תהיה טעינה איטית, אבל עדיפה מכלום.
בשורה התחתונה: תשאלו הרבה שאלות ותבחרו חכם.
אני קורא את מה שכתבת, ומנסה להיכנס לראש של לקוח ממוצע של מכונית חדשה שלא מבין כלום. באמת כלום. הרבה פחות מ"כתב רכב" ממוצע באיזה בלוג נידח שעוסק במכוניות.... הוא כנראה אפילו לא יודע מה לשאול ואת מי.
הבנאדם הלך וקנה "אוטו חשמלי" חדש, שעל הנייר נותן לו הרבה - הרבה גודל, הרבה מושבים, הרבה מרווח פנימי, הרבה איבזור, הבטחה לחיסכון גדול בהוצאות לעומת מיניוואן קודם שאולי היה לו - וכל זה כנראה במחיר אטרקטיבי, יחסית.
עכשיו חוץ מלהבין בצד הטכני של מכוניות חשמליות ושל הרכב הספציפי שהוא קנה, הוא צריך לדעת גם איזו עמדת טעינה פועלת כתקנה ואיזו תקולה/הושחתה/לא קיימת במציאות, ולהבין גם במטאורולוגיה, להתעדכן בתחזיות מזג אוויר, בפערי גבהים, איפה עליות, איפה ירידות, מה הלחץ הברומטרי, מה עוד אתה דורש ממנו לדעת?............ הרי רוב רוכשי רכב חדש בישראל לא יודעים אפילו להחליף גלגל. נראה לך שאיש המכירות שדחף לו את הזבל הסיני הזה עדכן אותו שאם נוסעים טיפ-טיפה יותר מהר, עם מזגן, ועוד בעליה של 1,000 מטר, המיץ בסוללה מתאדה הרבה יותר מהר ממה שאפשר לחשוב? הוא בטח עשה את החשבון שמאילת לשדה-בוקר יש לו מספיק טווח. שם יתחבר לטעינה מהירה ובזמן הזה ישתה קפה.
ועמדות הטעינה בכביש הערבה תקינות? אנחנו מדברים על איזור שבו תושבים מקומיים בני פזורה מסויימת נוהגים לחבל בכל דבר בתחנות הדלק - ממשאבות אוויר ועד למשאבות תדלוק. האם עמדות הטעינה שתקינות היום יהיו תקינות גם מחר?
אתה יורד לסוף דעתי?
אתה מבין עד כמה עבור רוב הלקוחות שלא מבינים כלום וגם לא יבינו כי הם לא רוצים להבין, וברגע שמדברים איתם על הצד הטכני של מכוניות, המוח שלהם נאטם ומתחיל לצאת ממנו עשן - העסק הזה עדיין לא בשל/מבושל/אפוי/מטוגן?..............................
אוי לנו מהדבר הזה. אוי לנו.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
לא אוי לי, כי אני נהנה בטירוף מהאיוניק5, כבר 15000 ק"מ בחודשיים ללא כל מגבלות, ולא אוי לך, כי הודות לשרשור הזה, ואולי גם ממידע חיצוני, אתה לומד את המאפיינים, וכנ"ל כל מי שקורא אותו, ואתה תקנה ותתנהל נכון.
ומי שלא, אז לא. "לא עליי המלאכה לגמור ואין אני פטור מהמלאכה" .
-
ללא ספק.
כשלא תהיה לי ברירה אלא לנסוע בחשמלית, אחפור לך הרבה. תתכונן.
אוי לחובבי הרכב כי החרא הזה מחרב לנו תחביב, טעם לחיים ואורח חיים, למען איזו מטרה ערטילאית שאולי, רק אולי, נכונה וצודקת על הנייר - אבל אני ממש לא בטוח שלא משקרים אותנו בענק למען אינטרסים שבינם לבין איכות סביבה, תיקון האקלים (?....) ושלומו של כדור הארץ כנראה שאין הרבה יותר מדי משותף...
וכמובן אוי לאלה שלא מעורים בזה לעומק כמוך.
הם מתחילים להכיר במגבלות של הדבר הזה במציאות הישראלית העכשווית.
בעתיד זה יהיה מוכרח להשתפר כי אחרת.... אוי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ללא ספק.
כשלא תהיה לי ברירה אלא לנסוע בחשמלית, אחפור לך הרבה. תתכונן.
אוי לחובבי הרכב כי החרא הזה מחרב לנו תחביב, טעם לחיים ואורח חיים, למען איזו מטרה ערטילאית שאולי, רק אולי, נכונה וצודקת על הנייר - אבל אני ממש לא בטוח שלא משקרים אותנו בענק למען אינטרסים שבינם לבין איכות סביבה, תיקון האקלים (?....) ושלומו של כדור הארץ כנראה שאין הרבה יותר מדי משותף...
וכמובן אוי לאלה שלא מעורים בזה לעומק כמוך.
הם מתחילים להכיר במגבלות של הדבר הזה במציאות הישראלית העכשווית.
בעתיד זה יהיה מוכרח להשתפר כי אחרת.... אוי.
1- זה משתפר כל הזמן
2- גם אנשים קשי עורף, ילמדו בסוף איך לאכול את "הקרטינג" הזה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הבנאדם הלך וקנה "אוטו חשמלי" חדש, שעל הנייר נותן לו הרבה - הרבה גודל, הרבה מושבים, הרבה מרווח פנימי, הרבה איבזור, הבטחה לחיסכון גדול בהוצאות לעומת מיניוואן קודם שאולי היה לו - וכל זה כנראה במחיר אטרקטיבי, יחסית.
עכשיו חוץ מלהבין בצד הטכני של מכוניות חשמליות ושל הרכב הספציפי שהוא קנה, הוא צריך לדעת גם איזו עמדת טעינה פועלת כתקנה ואיזו תקולה/הושחתה/לא קיימת במציאות, ולהבין גם במטאורולוגיה, להתעדכן בתחזיות מזג אוויר, בפערי גבהים, איפה עליות, איפה ירידות, מה הלחץ הברומטרי, מה עוד אתה דורש ממנו לדעת?...
ככל שמעמיקים בהיסטוריה של הבעלים הספציפי הזה, התמונה מתבהרת שמדובר במישהו שפחות או יותר עשה הכול, אבל ממש הכול, בשביל להידפק. הוא התייעץ בפייס בקניית הרכב, וקיבל תגובות רציניות, והתייעץ לגבי המסלול לאילת, והסבירו לו לגבי הדרך העדיפה, וקיבל טיפים מצוינים באשר להרשמה לחברות הטעינה ובאשר לאפליקציית פלאגשייר והשימוש בה.
האמת, האירוע הזה מביא אתו נקודות לזכות הפייס. יש כמובן גם זבל לא מסונן, כרגיל, אבל יש הרבה מידע מועיל בנושא הזה מהמשתמשים, הרבה מעבר לכתבות עיתונאיות מועילות פחות או בכלל לא.
-
חנן, הבנתי שהחשמליות מאבדות לא מעט מהטעינה בזמן עמידה בשמש.
עניין שיכול להתבטא בלא מעט כסף שמתאדה.
אתה יכול להתיחס לנושא ( בהנחה שלא פספסתי אותו בשרשור)?
-
אף אחד לא רוצה להידפק.
הוא כנראה עוד חשב כמו מי שנוהג על רכב ששותה דלק רגיל.
עוד לא הבין שנגמרה הספונטניות.
שלא נוסעים סתם ככה לאן שרוצים מתי שרוצים דרך איפה שרוצים.
שצריך לעשות חישובי טווח ומהירות וזמנים וגם חישובי טמפרטורה, גבהים, מהירות רוח.... כמו טייסים במלחמת העולם הראשונה.
שבאוטו עם טווח על הנייר של 260 ק"מ, אי אפשר לנסוע מאילת לת"א דרך מצפה-רמון רק "כי הדרך יותר יפה".
תראו, אף לא מוכרח לעשות את הקו אילת-ת"א דווקא דרך מצפה-רמון ושדה-בוקר.
אף אחד לא מוכרח לנסוע 120 קמ"ש עם מזגן על 16 מעלות. אפשר לנסוע 90 ומזגן על 24 מעלות.... אפשר גם על 70-80 עם חלונות פתוחים ובלי מזגן בכלל.... כדי שה-WLTP260 יהפכו ל-300.....
אף אחד גם בכלל לא מוכרח לנסוע לאילת באוטו.
או לנסוע לאילת בכלל.
או לרכוש ולהחזיק אוטו.
אף אחד לא מוכרח שום דבר.
אבל אנשים רוצים.
ואוטו חשמלי, במציאות הישראלית העכשווית של בעיית תשתיות קשה ביותר, הוא פשוט מוגבל ומגביל.
קטונתי מלקרוא לאנשים להמתין עם זה, או קריאה קיצונית יותר "לא להתפתות" - כי יש כאלה שבכל זאת זה מתאים להם. ולהם זה דווקא מאוד כדאי לעבור לחשמלית היום-עכשיו (במבטא גרוזיני), אם לא שלשום, רק כדי להספיק להינות מההוצאות השוטפות הנמוכות לפני שהמדינה תוקעת את טלפיה המזוהמות בגלגלים וממסה את המכוניות האלה למוות.
-
המציאות היא בדיוק הפוכה לזו שאתה מתאר, אם בחרת ברכב שמתאים לשימוש שלך.
בגלל שהאנרגיה כל כך זולה, היא כלל לא מעניינת אותך.
אני רואה את זה אצלי בבית. הנסועה עלתה משמעותית, לכל הפחות ב30 אחוז, ובוודאי שאף אחד לא מנסה לחסוך אנרגיה.
אני לא יכול להעיד על עצמי כחסכן גדול, אבל כן יכול לומר שלא בכל רמזור לחצתי עד הסוף במכוניות הice שלי, ולא תמיד מיציתי את מקס' המהירות שניתן לנסוע בה בלי להיתפס בכביש 6, והדברים האלה השתנו. עם האיוניק5 עלות האנרגיה זניחה, ואני לא חושב על טחינת שמונת המצמדים והבלמים בגיר האוט' בהאצות קיצוניות, או המצמד בגיר הידני, ולא על צריכת הדלק בנסיעה במהירות גבוהה או בכלל בנסיעה. חגיגה בלי חשבון. חזרנו מחשבתית לימים שבהם היה לנו רכב ליסינג, עם הבדל קטן, שבסיום התשלומים החודשיים הרכב נשאר שלנו.
ספונטניות? חופשי לגמרי. למי מכם יש תחנת דלק בחניה? לי יש. אז הרכב מלא תמיד, מוכן לתענוג הבא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
קירור/חימום אוטונומי של הסוללה והרכב בזמן חניה, זה למיטב ידיעתי, פיצ'ר בלעדי של טסלה, והוא ניתן להגדרה/ביטול ע"י הנהג.
לא חייבים להשתמש בזה.
לשירותך, בועז.
-
השבוע האיוניק5 נדרשה לטיפול שוטף. 15k. חודשיים מהעלייה על הכביש.
מה בדיוק עושים שם, ולמה זה טוב? לא ממש ברור. מחליפים מסנן מזגן, בודקים בלמים, בודקים עדכוני תוכנה, ממלאים אוויר בגלגלים.
יהיה מי שיגיד שהיבואן מנסה לשמור על טיפת הכנסה מהרכב, אבל שלושת הטיפולים הראשונים הם חינם, ובהתחשב בזה שנסועה ממוצעת היא כ19k ק"מ, יקח לו הרבה זמן לכסות את ההשקעה שלו.
יבואנים אחרים תובעניים הרבה פחות עם שגרת הטיפולים. הגעה פעם בשנתיים, שלוש או ארבע להחלפת מסנן מזגן, נוזל בלמים, נוזל קירור וכו'.
עקב פריסת המוסכים הנרחבת של יונדאי, וגם עם קצת מזל, יצא שהמוסך של יונדאי נמצא צמוד לבניין של העבודה שלי, אז לפחות זה לא עלה לי בזמן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יהיה מי שיגיד שהיבואן מנסה לשמור על טיפת הכנסה מהרכב, אבל שלושת הטיפולים הראשונים הם חינם, ובהתחשב בזה שנסועה ממוצעת היא כ19k ק"מ, יקח לו הרבה זמן לכסות את ההשקעה שלו.
.
הם מסתכלים אסטרטגית.
3 פעמים הוא יבזבז קצת זמן (אם הוא השקיע 10-15 דקות ברכב, זה הרבה), אבל הוא ירגיל אותך שאתה צריך לבקר אותו כל 15K.
ואז שתגיע לטיפול הרביעי.... פתאום יהיו ממצאים.
מי שמתעצל בהתחלה, ומרגיל את הלקוח לטיפול כל 50K, יצטרך להסתפק במרווחים גדולים יותר של מציצת הלקוח ומסתכן יותר בעצמאות של הלקוח.
מה חדש???
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
1- זה משתפר כל הזמן
2- גם אנשים קשי עורף, ילמדו בסוף איך לאכול את "הקרטינג" הזה
סעמק אישתי התחילה איתי השבוע - "אתה נוסע בטרופר היום או בקלנועית?"...
-
לגבי הטיפולים אני חושב שאתם טועים
רכב זה לא רק מערכת הנעה. כל הרכב מתבלה.
. רכב נוסע על גלגלים. בולם (גם אם מעט מאוד בזכות הרגנרציה) עם בלמים. המתלים סובלים. הפילטר מזגן נסתם באבק. מערכת הקירור מקררת גם כשהמנוע חשמלי. אפילו מגבים מתבלים - אז אני לא קונה את זה שרכב לא צריך טיפולים שוטפים. זה פשוט לא יכול להתקיים אלא בעולם של אנשי שיווק.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
המציאות היא בדיוק הפוכה לזו שאתה מתאר, אם בחרת ברכב שמתאים לשימוש שלך.
בגלל שהאנרגיה כל כך זולה, היא כלל לא מעניינת אותך.
אני רואה את זה אצלי בבית. הנסועה עלתה משמעותית, לכל הפחות ב30 אחוז, ובוודאי שאף אחד לא מנסה לחסוך אנרגיה.
אני לא יכול להעיד על עצמי כחסכן גדול, אבל כן יכול לומר שלא בכל רמזור לחצתי עד הסוף במכוניות הice שלי, ולא תמיד מיציתי את מקס' המהירות שניתן לנסוע בה בלי להיתפס בכביש 6, והדברים האלה השתנו. עם האיוניק5 עלות האנרגיה זניחה, ואני לא חושב על טחינת שמונת המצמדים והבלמים בגיר האוט' בהאצות קיצוניות, או המצמד בגיר הידני, ולא על צריכת הדלק בנסיעה במהירות גבוהה או בכלל בנסיעה. חגיגה בלי חשבון. חזרנו מחשבתית לימים שבהם היה לנו רכב ליסינג, עם הבדל קטן, שבסיום התשלומים החודשיים הרכב נשאר שלנו.
ספונטניות? חופשי לגמרי. למי מכם יש תחנת דלק בחניה? לי יש. אז הרכב מלא תמיד, מוכן לתענוג הבא.
העניין הוא לא עלות ה"תדלוק" הנמוכה להדהים וגם לא "תחנת הדלק" הפרטית שבחנייה (שבטח גם לאותו בעל מקסוס יש) אלא האין-תחנת-דלק בדרך מאילת הביתה, והשגיאה הגדולה שלו בחישוב הטווח האמיתי בפועל שיש לו בסוללה.
והוא לא צריך ללחוץ עד הפח כדי שהסוללה תתאייד במהירות והטווח האמיתי יהיה נמוך משמעותית ממה שמוצהר - ואת זה אתה בעצמך ציינת ולא פעם אחת. מספיק שייסע 110 קמ"ש במקום 80-90, מספיק שהמזגן יהיה על 16-18 ולא על 24, והנה הטווח יורד בקצב הרבה יותר מהיר.
אז יכול להיות שהמינוואן של מקסוס לא מתאים לצרכים של מי ישנוסע לאילת ובחזרה - ואולי הצרכים שלו הם קודם כל 7 מושבים?....
-
לפי תמונת הפרופיל שלו הוא צריך רכב של שבעה מקומות, ומכיוון שהיה לו רק המקסוס לבחור, הוא צריך להתנהל בהתאם למאפייני הרכב, כמו למשל לבחור בכביש הערבה, במקרה הספציפי.
כולנו עושים את זה, בהקשרים אחרים. מורידים מהירות בסיבובים ברכב עם מרכז כובד גבוה ושומרים מרחק ברכבים עם צמיגי שטח גדולים ובלמים גבוליים.
ההבדל הוא שכאן, האוויל בחר להתעלם מכל התשובות שניתנו לו, לשאלות שהוא שאל טרם הנסיעה.
יש לו נסיון מהעבר בתקיעות כנ"ל, ונראה שגם כאן הוא התאמץ ממש להיתקע, ואף הצליח. נקווה עבורו שהמונית שאיתה הוא הגיע הביתה שרפה מיץ דינוזארים ולא נזקקה לעוד עצירה בדרך לקריות. גם לאידיוטים מגיע לנוח קצת.
מאוד לא סביר לקחת מקרה קיצוני כזה, ולהשליך ממנו כאילו זו ההתנהלות הנורמלית שיחווה כל בעל רכב חשמלי.
-
אני חושב שכל עניין ההיסטריה על טווח נסיעה הוא ביחס ישיר לגיל.
בעבר פורסם מחקר על אחוז טעינת סוללה בסמארטפון ומדד הלחץ של המשתמש.
מדד הלחץ היה דופק, לחץ דם, ואפילו רמת סוכר בדם.
המסקנות היו :
א. ככל שהסוללה ריקה יותר האדם בלחץ יותר
ב. אנשים מבוגרים נלחצים משמעותית לעומת בני נוער וצעירים
בקיצור,
בהנחה שהמחקר על סוללת הסמארטפון דיי דומה לסוללה ברכב,
אזי כנראה רובנו בשנתון 66 ומטה ...
חנן ואלעד כנראה מבציר צעיר יותר ...
רענן
-
לגבי המסקנות ..
אני מניח שמבוגרים ( מאד ) נלחצים כי אם יהיה משהו איך נזעיק עזרה …
מצד שני. אני זוכר את הילדים שלי בגיל עשרה מתפרקים לגמרי כשנגמרת להם הסוללה והם לא יכולים להתעדכן בסנאפצאט …
-
אולי.
אני רואה את עיקר ההבדל בזה שלנו כבר יש רכב חשמלי. הרבה סימני שאלה שהיו טרם הקנייה, קיבלו תשובה מספקת.
דבר נוסף, חיכיתי עם הקנייה עד שהגיע דגם רכב שהטווח שלו התאים לנסועה שלי, עם הרבה ספייר. לפני כן שקלתי רכבים עם טווח של 330 ק"מ wltp שהיה אמור להספיק, אבל הבנתי שזה ילחיץ אותי, וויתרתי.
-
חנן, זה בשבילך :-)
https://cleantechnica.com/2021/10/30...ans-are-upset/
טסלה 3, 50k מייל, פחות מ $1000 תחזוקה (רוב הסכום על צמיגים).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אני חושב שכל עניין ההיסטריה על טווח נסיעה הוא ביחס ישיר לגיל.
בעבר פורסם מחקר על אחוז טעינת סוללה בסמארטפון ומדד הלחץ של המשתמש.
מדד הלחץ היה דופק, לחץ דם, ואפילו רמת סוכר בדם.
המסקנות היו :
א. ככל שהסוללה ריקה יותר האדם בלחץ יותר
ב. אנשים מבוגרים נלחצים משמעותית לעומת בני נוער וצעירים
בקיצור,
בהנחה שהמחקר על סוללת הסמארטפון דיי דומה לסוללה ברכב,
אזי כנראה רובנו בשנתון 66 ומטה ...
חנן ואלעד כנראה מבציר צעיר יותר ...
רענן
בתקופתי לרבים לא היה גם טלפון קווי. ידענו לעשות 2X2 וקצת יותר בלי מחשב, הפסקת חשמל לא הייתה משביתה את כל העולם. ידענו גם להסתדר בלי ג'פס. ואף אחד לא מת בלי סלולרי. אל תאמין לכל המחקרים. אני אומר לך את זה בתור אחד שהרבה שנים עבד עם חוקרי אוניברסיטה . אמור לי מי הזמין את המחקר ואומר לך את תוצאותיו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לדעתי זה יהיה רחוק מהמציאות.
1. קודם כל בהיבט של האמינות וה"פשטות" שבהנעה החשמלית.
על אף שעל הנייר המנוע החשמלי הבסיסי הוא חיה הרבה יותר אמינה ופשוטה, ברכב זה מוצר אחר שימלאו אותו בטכנולוגיה עם נטייה ל"השבתה מתוכננת" גם כדי להשיג יותר ויותר הספקים וגם כי היי....צריך להרוויח כסף.
מאחורי כל מנוע כזה עומדת מערכת בקרה וניהול ההספק שהיא בכלל הרבה פעמים הבעיה (ע"ע כל מערכות האינוורטר בעולם, הלך לך הכרטיס...במחיר הזייה, מה עוזר לך שהמנוע מאחוריו מאוד אמין ?).
2. כל המסביב של הרכב ממשיך להתקלקל יופי יופי, במיוחד ככל שהוא נהיה יותר חכם.
3. יש פה תעשייה שלמה, עצומה, של נותני שירות ויצרניות חלפים שיש לי הרגשה שלא יעלמו כל כך מהר.
לסיכום לדעתי האוטו ימשיך להמציא כל מיני פיציפקעס כדי לגרור אתכם למוסך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לפי תמונת הפרופיל שלו הוא צריך רכב של שבעה מקומות, ומכיוון שהיה לו רק המקסוס לבחור, הוא צריך להתנהל בהתאם למאפייני הרכב, כמו למשל לבחור בכביש הערבה, במקרה הספציפי.
כולנו עושים את זה, בהקשרים אחרים. מורידים מהירות בסיבובים ברכב עם מרכז כובד גבוה ושומרים מרחק ברכבים עם צמיגי שטח גדולים ובלמים גבוליים.
ההבדל הוא שכאן, האוויל בחר להתעלם מכל התשובות שניתנו לו, לשאלות שהוא שאל טרם הנסיעה.
יש לו נסיון מהעבר בתקיעות כנ"ל, ונראה שגם כאן הוא התאמץ ממש להיתקע, ואף הצליח. נקווה עבורו שהמונית שאיתה הוא הגיע הביתה שרפה מיץ דינוזארים ולא נזקקה לעוד עצירה בדרך לקריות. גם לאידיוטים מגיע לנוח קצת.
מאוד לא סביר לקחת מקרה קיצוני כזה, ולהשליך ממנו כאילו זו ההתנהלות הנורמלית שיחווה כל בעל רכב חשמלי.
המקרה קיצוני או לא, אבל עובדה שהוא קרה.
די להתייחס לאנשים רק דרך עין סטטיסטית. כל הגישה המכנית-טכנית-יבשה הזו. אנשים זה לא מכונות ולא מספרים.
סטטיסטית אנחנו גם נוסעים לאילת די מעט, רק פעם ב....... אז למי אכפת שהאוטו החשמלי לא יכול לנסוע עד אילת על טעינה אחת...
אבל הנה, עובדה. אנשים חיים באילת, אנשים נוסעים לאילת. חוזרים מאילת.
אוטו נועד לשרת אותי. לא שאני אשרת אותו.
יש מי שחושב שכביש הערבה מבאס ת'תחת.
אחרים טוענים שהוא גם מסוכן. בטח ברכב חשמלי ששקט כמו בית קברות שאתה ישר נרדם.
יש גם כאלה שסתם רוצים לנסוע מכביש אחר. כי הוא יותר יפה? כי הוא יותר מעניין? כי הוא פחות מרדים? מה זה משנה למה? לזה אני קורא "ספונטניות". הבחור הזה שנתקע עם המקסוס? אולי עדיין חשב במושגי מכונית רגילה, אולי סתם היה אידיוט, אבל את התקיעה הזו הוא יזכור הרבה זמן וכדאי שכל מי שבונה על רכב חשמלי יזכור את זה.
כי מול כל אלה יש את נתוני הרכב הזה (המקסוס)... שהם, נו, מגבילים. 260 ק"מ זה טווח מגוחך. אפילו CJ שהמיכל שלו קטן (ביחס לרכב עם מנוע בנפח 4.2 וצריכת דלק מופרעת) נוסע (על כביש) יותר ק"מ בין תדלוקים. אז אתה אומר לי שהנסיעה הספונטנית לא מתה?.... מתה בריבוע!
ונגיד שהיה נוסע מכביש הערבה. מי ערב לך שעמדות הטעינה בכביש הערבה יהיו תקינות?
כשאני חיפשתי לטעון את היגואר I-PACE שרפתי ערב שלם ועשרות אחוזים יקרים מהסוללה בחיפוש עקר אחרי עמדת טעינה תקינה.
כמו שבמשך תקופה ארוכה בכל תחנות הדלק במרחב ערד-דימונה-שוקת, כל משאבות האויר חובלו ע"י בדואים. מי ערב לך שהם לא יחבלו גם בעמדות הטעינה? ועמדות טעינה על כביש הערבה זה קריטי. ואם יצאת טעון עד הפקק מאילת אבל אתה לא יכול לטעון, נגיד, בחצבה או בצומת הערבה כי העמדות לא תקינות, למקסוס פשוט לא יישאר מספיק מיץ כדי להגיע אפילו לדימונה.
אז נגיד שטווח הנסיעה של המקסוס זה בדיחה. אבל זה המיניוואן 7 מקומות החשמלי היחיד בשוק. אז אם יש לי 4-5 ילדים וזו האופציה היחידה שלי לקחת את כולם לאילת, אני צריך להיות מוגבל? אולי להתקשר מראש לתחנות הדלק כדי לברר מראש אם העמדות במסלול הנסיעה שלי תקינות ופועלות?
ומי שאין לו בית צמוד קרקע ועמדת טעינה פרטית? רוב תושבי המדינה הזו מתגוררים בבתים משותפים. חלקם ישנים, ללא חניות פרטיות ורבים מאוד גם ללא מקומות חניה בכלל. איפה יטענו? כל המדרכות שצבועות כחול-לבן יהיו מרושתות בעמדות טעינה בכל 4-5 מטר?
עד אז חשמלית יכולה להיות אחלה רכב מס' 2 בבית. אבל כרכב עיקרי שזמין בכל רגע נתון לכל נסיעה לכל מרחק שהוא? כולל לאילת?.................
לא יעזור לך - לך זה אולי מתאים ונוח ואתה עשית שיעורי בית ביסודיות ובחרת ברכב מאוד מרשים שמשרת את צרכיך והכל טוב, אבל אתה לא יכול להתעלם גם מצרכים ובעיות ואילוצים של אחרים ויש גם עובדות - העסק עוד בחיתוליו. התשתית בישראל עדיין מוגבלת ומגבילה, פשוט דלילה מדי.
כל זה כמובן ישתפר בעתיד. אין לי ספק. אולי אפילו לפני שהמדינה הזו תתפורר סופית. ועדיין לא יתאים לכל אחד. תישאר רק בעיה אחת קריטית, בסיסית - לא תהיה אפשרות בחירה. כופים עלינו את זה, בלי לספק פתרונות שיאפשרו שימוש נורמלי. במקום שזה יתאים לנו, אנחנו נצטרך להתאים את עצמנו לזה. ועל זה אני אומר "אוי לנו".
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עד אז חשמלית יכולה להיות אחלה רכב מס' 2 בבית. אבל כרכב עיקרי שזמין בכל רגע נתון לכל נסיעה לכל מרחק שהוא? כולל לאילת?
:D
אשכרה צחקתי בקול. האיוניק שלנו עברה 15000 ק"מ, בחודשיים, שבהם היא היתה כמעט בכל הארץ, מאילת ועד הגולן. ארבע פעמים בים המלח. פעמיים בכנרת. משמשת ארבע נהגות, בבית עם ארבעה רכבים, שמאז שהאיוניק אתנו, הם כמעט מיותמים (חוץ מההיילקס שיוצא לטיולים בסופ"שים) . אני מטעין בהם את המצברים חיצונית כי הם מעלים אבק.
יותר רכב ראשי מזה?
אילת? אם הייתי מוצא בזה אתגר מעניין, הייתי יכול לנסוע לשם וחזרה ללא טעינה. בכל מקרה יש באילת ארבע עמדות מהירות ואין כל בעיה, כולל 9 עמדות בדרך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כמו שבמשך תקופה ארוכה בכל תחנות הדלק במרחב ערד-דימונה-שוקת, כל משאבות האויר חובלו ע"י בדואים..
לפחות בחלק מהתחנות זה התחנה עצמה שנמאס לה מריכוזי רכבי שטח בסופש שסותמים את שטח התחנה.
ובחורף, ערימות הבוץ שאנשים השאירו ברחבה.
לא קשור לשרשור אבל הפופוליסטיות בהכרזות לפעמים מוגזמת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מסתובב הערב בפייסבוק אירוע מתגלגל של בעל רכב חשמלי שכמעט ונתקע עם הרכב שלו בדרך מאילת, ומבקש עזרה בפייסבוק. נמצא במצפה עם יתרה של 12 ק"מ, שלא תספיק לו להגיע לשדה בוקר, שם יש עמדה (שלפי דיווחים מסוימים היא תקולה כרגע).
אני אגיד כאן דברים לא מחמיאים על הנהג, אבל זה בא עם שאיפה שמי שיתעניין בנושא, מבין גולשי ג'יפולוג, ידע לקרוא ולהפיק לקחים.
זו דוגמא קלאסית למי שלא עשה שיעורי בית. בוודאי בטווח הקצר, ואולי גם בטווח הארוך.
נתחיל מבחירת הרכב עצמו: מקסוס איוניק 5 זה סוג של מיניוואן סיני מגודל עם סוללה של כ52 קוט"ש וטווח wltp של 260 ק"מ. אני לא מבקר את מי שבוחר ברכב הזה מתוך מודעות מלאה למאפיינים השונים, אבל חשוב מאוד לבחון לעומק ולהכיר אותם, בוודאי אם בסוף בחרת לרכוש את הרכב.
בהמשך יש את עניין בחירת המסלול. יש אפליקציה: פלאגשייר שבה רואים את כל עמדות הטעינה, כשעבור כל אחת רואים את המאפיינים שלה, ורואים משובים של נהגים לגבי שימוש אחרון בה.
אז אם אתה יודע שאתה על רכב שטווח הwltp שלו הוא 260 ק"מ (טווח wltp נמדד בתוואי שבגדול חציו עירוני וחציו בינעירוני. בפועל בנסיעה בינעירונית מהירה הטווח מתקצר משמעותית), ובין אילת למצפה יש פער גובה של 1000 מטר, אז המעשה הנכון יהיה לבחור בכביש הערבה, עם הרבה עמדות מהירות בדרך, מפוזרות היטב.
שנית, אם כבר אתה דוחף את עצמך לתוך סיטואציה גבולית כזו, ניתן להוריד את צריכת האנרגיה באופן דרסטי ע"י הפחתת מהירות דרסטית. ניתן ללא קושי רב להגיע לטווח של יותר מפעם ןחצי מטווח הwltp. בסוף בין אילת למצפה יש 150 ק"מ, אז אני מעריך שבנהיגה שונה היה ניתן לצמצם את המצוקה באופן משמעותי. אולי גם להגיע לבאר שבע ולטעון במגוון העמדות המהירות שיש בה.
להבנתי כעת הבחור בכיוון הנכון של היחלצות מהסיטואציה עם עזרה מעובדי חברת חשמל, שאפשרו לו שימוש בשקע כלשהו. מן הסתם זו תהיה טעינה איטית, אבל עדיפה מכלום.
בשורה התחתונה: תשאלו הרבה שאלות ותבחרו חכם.
עכשיו ראיתי ...
אני מכיר אותך חנן כמעט 20 שנה. אתה לא דוגמה לכלום פה, אתה יוצא מין הכלל לחיוב כמובן. שיעורי הבית שעשית והמחקר שבצעת הם נדירים
אבל אני כן רואה איך התקלה של הבחור הזה בקלות חוזרת על עצמה בסופ'ש הבא.
אני למשל, כן מתעניין ( בקטנה, כי לא רלוונטי לגבי כיום ) ועדיין אין לי מושג מי ומה ...
באיזו קבוצה רואים את זה?
יש משהו לחשמליות ?
Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
-
תעשה חיפוש על המילה "חשמלי" ותקבל את הקבוצות הכלליות לרכב חשמלי.
בנוסף, יש לכל דגם לפחות קבוצת פייסבוק אחת משלו.
צריך פה מילה של אזהרה: אנשים מתייחסים לחשמלית שלהם כאילו היא ניתנה למשה בסיני. תנסה לשאול על חסרונות בקבוצה מתמחה, או לדווח על תקלה, וכנראה שתיזרק משם די מהר. במקרה כזה עדיף לשאול בקבוצות הכלליות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הבנתי מאחד הסרטונים על הטסלה שגם משלמים מדי פעם על נקיון מובילים בקליפרים שנתפסים מחוסר שימוש. אני מקווה שזה רלוונטי יותר לארצות שמפזרים בהן מלח על הכבישים, ופחות לישראל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הבנתי מאחד הסרטונים על הטסלה שגם משלמים מדי פעם על נקיון מובילים בקליפרים שנתפסים מחוסר שימוש. אני מקווה שזה רלוונטי יותר לארצות שמפזרים בהן מלח על הכבישים, ופחות לישראל.
למרות שמבחינת המשתשמש אין הבדל גדול בין טסלה ליונדאי, דווקא בפרטים האלו (של הגישה לשרות), אפשר לראות את ההבדל בין חברה עתידנית, שמוכנה להפסיד (היום) מיליארדים, לטובת בנייה ארוכת טווח של עסק חדשני ושונה, לעומת יצרן וותיק, שמגיע מהאסכולה הוותיקה ומסתכל על המאזן כל הזמן.
-
שלחו לי את הקישור לכתבה הזו העוסקת בתחשיב בין רכב חשמלי לרכב רגיל על פני 5 שנים.
האם התחשיב נכון? נראה לי קצת מוטה נגד החשמלי.
https://www.4x4.co.il/article/13877
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk