אין לי כוח לצטט ולערוך את הציטוט ולהסיר את התפל ו"לתפוס אותך במילה" (יש לי שלכת על הראש, וכמה שאני יודע שאתם חושבים שזה שולי וזניח ביחס ל.. חיים האמיתיים.. זה עדיין מצריך עבודה... סיזיפית..).לכן אענה בקיצור..
זו הכוונה לפחות.. עם הכתיבה והאדרנלין שעולה, בגין ה"רחיצה בנקיון כפיים" של בועז... יכול להיות שיתארך..
בועז.
אתה, במיוחד, כמי שהיה הקולני ביותר והמשמיץ ביותר מבין "חסידי שיטת הראש בחול", השפעת בצורה הרבה ביותר על מה שאתה קורא לו (עכשיו) חוסר המעש.
כשמישהו מתריע בשער (מישהו אמר דרור??) או מנסה לארגן משהו (לא אני - ונגיע לזה) או מציע הצעות פעולה, לטובת העניין, ויש איזה קבוצה קולנית שמזלזלת ומגחיכה ומאשימה (עובד עם האוייב ומסגיר פרטים ומאיר נקודות שעדיף להשאיר בחושך..) ומציירת כ"זה עובד קר נגדינו" ו"בגללך/כם כולם יסבלו", קצת קשה להמריץ את יצר ההתנדבות והיציאה לפעולה.
זו קצת צביעות וקצת התחסדות וקצת חוסר הוגנות וקצת עוד מכל מיני דברים שכאלה, לבוא, אחרי שנה ומשהו של "הכל בסדר ושבו בשקט ואל תהרסו ואל תייצגו אותי" ולהאשים (ליילל?) "אז למה לא עשיתם כלום?" ו"אתם רק מטיפים, בלי לעשות כלום!"...
תשתלט על עצמך... אתה ממנסה להחזיק בשני קצוות של מקל חלקלק... ואני אומר שאלה בכלל שני מקלות שונים.. תרגיע.
עכשיו הזמן שלך להגיד "סליחה טעיתי.. טעיתי שלא ראיתי את/איך המצב המחמיר. טעיתי כשקראתי לחוסר מעש, בתקווה שהכל ירגע. טעיתי כשזילזלתי ב"רואי השחורות" וטעיתי כשבגלל היחס המזלזל שלי, עברנו את נקודת האל חזור, של מערכת שמבצעת שינויי"...
הגיע הזמן שתגיד, אם לא תודה בטעות ותעטה חוטיני, "אני לא מאמין שהדרך הזו היא הנכונה אבל בגלל הנסיון שלי (כפי שאתה מעיד על עצמך), אני מוכן לעזור בדרך שלכם".
או שסתם תגיד "סליחה.. דרוד" (-:
לעצם עניין המכתבים ו"נקודת האל חזור".
מכתבים זה עידן ויפה ונכון כשיש מצב קיים, שמבקשים לעורר ולהסב תשומת לב ולהתחיל (להתחיל!) לשנות...
מכתבים זה לא בדיוק "מה שהרופא ירשום" כשמהלך של שינויי מסיבי בגישה כבר מתחיל לשאת פירות/סימנים בשטח.
ולא תהיה לכם טעות - שינויי טופס בדיקה, הוא משהו משמעותי וכשהוא כבר מגיע ל"דפוס", קשה מאוד לשנות משהו משמעותי.
אני גם לא חושב שתהיה להם משמעות משמעותית לרעה.
אני מסכים לחלוטין עם הדימוי (הנדוש??? אבל מאוד רלוונטי ל.."מערכת") של דרור - רכבת.
מערכת (ממשלתית) היא לא מכונית מרוץ ולא אופנוע ולא אופניים, שמאיצים ועוצרים/משנים כיוון "on a dime".
לוקח ל"מערכת" זמן להכיר ב.."בעייה" ולהתחיל לבדוק מה המצב ומה אפשר לשנות ולהציע שינויים ולבחון אותם (בקטנה...) ו... עד שמחליטים לתת את ה-OK (משנים את טופס הטסט, למשל) ולהתחיל להניע את ה"מערכת" בכיוון החדש.
כל זה לוקח זמן ומאמץ (וכסף) והמהלך הזה צובר תאוצה לאט לאט.. במשך יותר משנה ועוברות הנקודות שניתן "לעצור ולעשות חושבים" גם אם יש טעות במהלך..
גם אם יבוא איזה "גאון" ויגיד "עצרו!!!" יש פה בעייה... יקח המון זמן עד שה"רכבת"/מערכת תעצור - בדיוק כמו רכבת אמיתית... גם אם ראית את הדביל עומד על המסילה (עם הראש בחול), במרחק של כמה מאות מטרים וגם אם תפעיל את המעצורים מיד... כדאי שאת הקבר לאומלל, יתחילו לחפור.
אתה (ואחרים) בחרת להתרכז נקודתית ב"למה ההוא לא עבר" ו"זה מכון פחדן" ולפרסם שמות של מי שעושה בעיות לג'יפים ולבטל את דעתם של כל מי שחושב אחרת. מי שרואה שמדובר בבעייה כוללת ולא נקודתית - שמדובר ברכבת שמתחילה לצבור תאוצה..
התעלמת (למרות הנסיון שלך) מהעובדה שרכבת/מערכת קשה לעצור, גם אם משכנעים אותה שהיא טועה...
"סליחה. טעיתי. מה אני יכול לעזור?", תהיה התגובה הנכונה מצידך.
אני.
מה אתה מקשקש עלי?
אני נמצא בחו"ל. לא יכול להגיע לישיבות ולא לדיונים ולא לפגישות.
כל מה שאני יכול לעשות (עד שחוזר לארץ), זה לתרום מהנסיון שלי ולהאיר נקודות שאולי אחרים מפספסים/לא רואים/לא מודעים (לחשיבות שלהן) ולהציע דרכי פעולה ולנתח מה אני חושב שקורה.
ואת זה עשיתי פה... באריכות מעיקה, כשאני משקיע הרבה אנרגיה ב(לנסות)להתמודד עם דיעות שונות (ולגטימיות) לגבי הדרך והשיטה ועם כל מיני משמיצים ולעגניים (אם לגבי המניע שלי ואם לגבי הטרחנות ועם לגבי הדעה הדבילית שלי).
ואת זה כבר אמרתי פה, כש(נדמה לי נמרוד) הציע לי "לשים את הכסף, במקום של הפה" ולרכז משהו - אני "שם". אני יכול רק לייעץ.
עזרתי לחבר באיזה משפט נגד רשויות המכס - הגעתי לדיונים בטיסות וניסיתי לרכז פגישות, בתקופות הקצרצרות שהגעתי. החבר (עם קשרים בחברת תעופה) סידר את כרטיסי הטיסה ו-SHMBO אירגנה את הלו"ז שלה, לפי הגחמנות של המכס/דיונים.
המהלך ארך תקופה של שנה ומשהו והיה מספר מצוצם של דיונים (תיק פשוט ודבילי - אבל היה עקרוני עבורו ו.. עזרתי).
מה בדיוק אתה מצפה/ציפית שיהיה ה"תפקיד" שלי בעניין הנוכחי?
מה אתה מקשקש?
כל אחד תורם כמה שיכול - לדעתי, הרבה יותר ממה שעשיתי, קשה היה לעשות/לדרוש (אולי לערוך ולקצר התגובות (-: ).
בעוד כשנה, אני חזרה בארץ וכפנסיונר, יהיה לי המון זמן פנוי ונגישות - אבל הרכבת כבר בשיוט. שיוט - אפילו לא תאוצה!
צדיקים, מלאכתם נעשית בידי אחרים.. אבל צדיקים שתוקעים מקלות בגלגלים של ה"אחרים"?
ועוד אח"כ באים בטענות ש"האחרים" לא עשו מספיק?
מה, ה"אחרים" צריכים להילחם על הזכות לשרת את ה"הצדיקים"?
ולא תחשוב חלילה שלפי התגובה שלי,אני מתעצבן או מתרתח - זו פשוט התגובה המתבקשת לטענות שלך.
"סליחה. טעיתי. מה אני יכול לעזור?", תהיה התגובה הנכונה מצידך.
יאללה.
יש לי יציקה על הראש (תרתי משמע) ושלכת לאסוף...