טנדר טיולים חדש: היילקס Revo ידני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
דורון, אצלי בסמוראי יש מיכל 30 ל' שבנוי משני צינורות שוכבים אחד על השני בגובה רצפת הרכב. הברז יושב על הפגוש כמה ס''מ בודדים מתחת לגובה המיכל התחתון.
הצינור יציאה עושה דרך מפותלת לא מבוטלת. לכן בחרתי להשתמש בצינור 12.
אבל לא רציתי שהיציאה לשטיפת כלים תהיה 12 מ''מ. גיליתי שצינור 8 נכנס עם מעט לחץ כמו שהוא לצינור 12 בלי אביזרים מיותרים. הכנסתי חתיכה כזו של כ 15 ס''מ לקצה אחרי הברז.
זה עובד מעולה. שטיפות כלים עם לחץ מספיק בהחלט ממש עד שהמיכל מתרוקן.
הפרש הגובה אצל נמרוד הרבה יותר משמעותי ואני משוכנע שזה יעבוד מושלם.
לדעתי, ולאור הנסיון הדומה אצל רוב החברים, משאבה תהיה כאן מיותרת לחלוטין.
היחיד בקבוצה שיש לו משאבה כי המיכל נמוך מהיציאה טוען בתוקף שהמשאבה מפריעה לו וגומרת לו את המים ואם היה יכול היה מוותר עליה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
כל מה שאמרתי לך זה שהקטנת הקוטר הצנרת כמו שתיארת לא מסייעת להעלאת הלחץ כמו שטענת..
ובשביל להפחית את בזבוז המים שמים ברז על הקו כמו שתיארתי..אחרת באמת המים נגמרים מהר, אבל לא בגלל המשאבה אלא בגלל הנוחות והזמינות, בייחוד אם יש ילדים בסביבה.
יש גם נטייה לכל בעלי המיכלים ללא משאבה איכשהו לבוא אליך כי זה נוח.
משאבה זה מאד נוח.
משאבה עם ברז כדורי על הקו זה גם נוח וגם מבוקר וחסכוני בהרבה ממשאבה בלי ברז.
הייתי בלי משאבה, עם כמה וריאציות, מיכל בלחץ אטמוספרי, הנמכת נק הניקוז, וגם ונטיל לניפוח המיכל.
הקומבינציה של משאבה+ברז הכי נוחה לדעתי.
טיפה להתאמץ לדגם והשאר היסטוריה.
תגובה: טנדר טיולים חדש: היילקס Revo ידני
אני דווקא בלי שום דיגום בלי משאבה, צנרת מיוחדת, מכלים מושקעים מנרוסטה, משאבות וכיו"ב, ומעשית כולם משתמשים במים שלי...
וזאת למה?
פשוט, בכל עצירה הדבר השני שאני מוציא מהאוטו, אחרי שהעמדתי את השולחן, הוא הג'ריקן מים עם הברז שקניתי ב 60 ₪...
אני מניח אותו על השולחן ומסתבר שזה הרבה יותר נוח להתנהל ככה, זה נגיש כמו המים בכיור במטבח, וכולם נמצאים יותר קרוב לשולחן מאשר לרכב שלהם, ואז זה הרבה יותר נוח לשימוש (שטיפת הידיים, שטיפת הירקות, שטיפת הכלים בסוף) מאשר כל איבזור מתוחכם ככל שיהיה ברכבים שלהם...שם...רחוק...(חמישה מטרים...).
וכשאני רוצה להתקלח, אני מעמיד את הג'ריקן על הגלגל ספייר מאחור ופותח את הברז..
יהיה קשה לי לוותר על הסידור הגאוני הזה...אני מת עליו..
טל.
+1
(חוץ מהקטע של המקלחת. אף פעם לא הבנתי את הנחיצות הזאת להירטב בכוח בשטח, אם זה לא חלק מאיזו קפיצה לגב ביום חם).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
+1
(חוץ מהקטע של המקלחת. אף פעם לא הבנתי את הנחיצות הזאת להירטב בכוח בשטח, אם זה לא חלק מאיזו קפיצה לגב ביום חם).
שאתה נוסע ביום חם בלי מזגן בסביבה מאובקת וכולך כבר מצופה כמו שניצל לפני טיגון...אז אתה מבין את הנחיצות הזו היטב...
וואלה....
לא. אבל זה אני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אחרי ארבע שנים עם היילקס 2008, נפלה על
לפני כמה ימים בעודי מתברבר כמו חמאר בתוך טבעון בדרך לפסל אלכסנדר זייד קלטתי לפתע שאני עומד ליד ההיילקס שלך. פייר, רציתי להיכנס לקפה אבל נראה לי שבפעם האחרונה שטיילנו יחד זה הסתיים בתל השומר (זוכר?), אז ויתרתי. אבל סתם בשביל הקטע, היתי בכיף מקבץ את החבורה הישנה ויוצא קצת לטייל. יש פוטנציאל - וכולם נוסעים על כלים די ראויים. כמובן חוץ ממני.
5 קבצים מצורפים
שפצורים אחרונים לארגז הטנדר - טבעות קשירה לתיק הגג - שש טבעות נירוסטה M10, עוברות דרך הברזנט, דבק סופר 7 לאטימה, ושלוש רצועות מתיחה מצויינות שמצאתי ב"ברגים חיפה" במחיר מגוחך של 18 שקל ליחידה.
קובץ מצורף 123958
קובץ מצורף 123959
ומסילות תעופתיות לאורך הארגז:
קובץ מצורף 123957
וככה זה נראה עמוס בשימוש, בטיול מתגלגל בחול המועד בהרכב משפחתי מלא של 5+1. הרשת מפרידה בין הציוד בחצי הקדמי של הארגז והכלבה שיושבת על המחצלת בין הצידניות.
קובץ מצורף 123956
קובץ מצורף 123960
יפה.
את המסילות רכשת בארץ?
התחלתי לחשוב על זוג מסילות כאלו עם טבעות לארגון הציוד מעל המכירות אצלי.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
אני רק שאלה,
למה החלטת למקם את המסילות כפי שמיקמת, ולא חריץ אחד יותר לכיוון דפנות הארגז? (עדיין יש מקום בצדדים לצידניות, אבל אתה יכול לרתק שטח יותר גדול במרכז).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
יפה.
את המסילות רכשת בארץ?
התחלתי לחשוב על זוג מסילות כאלו עם טבעות לארגון הציוד מעל המכירות אצלי.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
יש בנעה פירזול
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
שימו לב שיש יקר בתקן תעופתי ויש פחות יקר בלי תקן...
אביזרי עיגון קונים אצלם בבודדות.
יש לי כזה כבר שנים על הארון מגירות מאחור וזה מוצלח מאוד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
המסילה אכן מנעה פרזול, 389 שקלים לחתיכה (3 מטר). הטבעות 13 שקלים אאל"ט, יש כמה סוגים לעומסים שונים במחירים שונים.
עוד משהו, כדי לסכם את עניין מיכלי המים - כאמור יש שני מיכלים של 45 ליטר כל אחד. צינור מוביל לאחורי הטנדר. על הצינור הרכבתי שפריצר קטן של צינור שרותים. בלי משאבה. הגובה של 60-70 ס"מ בממוצע נותן ספיקה יפה, מצויינת לשטיפת כלים, והעובדה שהברז דורש לחיצה מונעת מילדים לבזבז מים.
הזרימה מהמיכל הראשון נגמרה בהפסקת הצהריים של יום הטיול השלישי (שני לילות בשטח) כלומר, עבור טיול של ארבעה ימים/שלושה לילות אין בעייה ואין צורך למלא. בטיול ארוך יותר צריך או לחסוך או לעצור במקום ישוב ולהתחבר לצינור גינה, או לפגוש במקרה במשאבות פארן חבר פורום רציני שמסתובב עם סט אביזרי אינסטלציה שמתחברים לכל מקור מים מזדמן ;) תודה amirk!
נמרוד זה 90 ליטרים של מים, זה פאקינג המון!!!
סתם לצורך העניין בטיול שעשינו עכשיו, אמנם לילה אחד ושני ימים, שני רכבים עם שלושה ילדים קטנים וארבע מבוגרים השתמשנו בעיקר במים שאצלי, 40 ליטרים ונגמר קצת יותר מחצי (שטיפת כלים, ידיים וכו')
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
2 קבצים מצורפים
חזרנו מטיול סוכות. הטנדר עמוס לשלושה לילות 5+1 נפשות. הפעם נגמר מיכל המים הראשון (45 ליטר) בסוף הלילה השלישי. שורה תחתונה אתה צודק צחי - 90 ליטר זה באמת המון מים, ויספיק גם ל4 ואפילו 5 לילות. אבל רזרבה של מים זה תמיד טוב במדבר אני מניח.
קובץ מצורף 126125
קובץ מצורף 126126
ומה המסקנות לגבי הצידניות?
הטנדר נראה מעולה, יש אחד כזה למכירה במגרש בכפס, 2016 עם פחות מארבעים אלף קילומטר ב-155 אש"ח.
אם היה לי את הכסף חופשי הייתי קונה.
שתרצה למכור תספר לי לפני אסף [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ומה המסקנות לגבי הצידניות?
סבבה. ארבעה בקבוקי מים קפואים ושקית קרח אחת, נשאר קר וקצת קרח עד סוף הטיול. הנפח מספק את הצרכים שלנו מעל ומעבר. היה אפשר לשים עוד קרח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
סבבה. ארבעה בקבוקי מים קפואים ושקית קרח אחת, נשאר קר וקצת קרח עד סוף הטיול. הנפח מספק את הצרכים שלנו מעל ומעבר. היה אפשר לשים עוד קרח.
איזה צידניות אלה?