בשבת האחרונה, עלה היילקס טיפש את מעלה זיק, עם נעילה קדמית בלבד, בלי יותר מדי מאמץ. בהחלט היה מעניין לראות שם ל"ק עם "נעילות אלקטרוניות" , ולהשוות.
Printable View
בשבת האחרונה, עלה היילקס טיפש את מעלה זיק, עם נעילה קדמית בלבד, בלי יותר מדי מאמץ. בהחלט היה מעניין לראות שם ל"ק עם "נעילות אלקטרוניות" , ולהשוות.
אתה יודע לקרוא רק מילולית, אה רפי?ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפי 33
כשאתה תופס גלגל אחד לגמרי, בסרן עם דיפרנציאל פתוח, הגלגל השני יסתובב במהירות כפולה ממהירות הכניסה. זו עובדה. הפסדת כאן חצי מהמומנט, בלי "אם" ובלי "אבל". זה כאילו, דגש על "כאילו", הוצאת את הרכב מLOW, ברכב בו יחס הטרנספר הוא 2:1. אם היחס אצלך הוא 2.6:1 אז הכאילו לא תופס, הדוגמא שנתתי כשלה, מצטער.
זה לא משנה את העובדה שלאותו גלגל בודד מגיע חצי מהמומנט שהיה יכול להגיע לו הרכב באותה הצלבה היה בעל דיפרנציאל נעול.
בכל שבת עולים את מעלה נוח עשרות ולפעמים מאות רכבי שטח מכל הסוגים ועם כל הנהגים, למה זה שווה אזכור בדיון הזה?ציטוט:
ובשבת האחרונה עלה רכב ל"ק מודל 2004 את מעלה נוח באלגנטיות שלא היתה מבישת כל רכב נעול כפול! ויש שם "בורות" מימין ומשמאל ובאמצע. (אפילו אני מעט נדהמתי).
מחשב הABS בד"כ יחידה נפרדת מ"מחשב הרכב"...ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
ואטאבר ערן, מחשב אחד, הרבה מחשבים, בשבילי כל הג'וקים מגעילים באותה מידה :mrgreen:
נמרוד,
א. הדוגמא שנתת לא כשלה! (פשוט לא היתה מדויקת עד הסוף). ובהחלט האירה את עיני לתופעה
שהיתי עד לה, אך לא יחסתי לה את המשמעות של אובדן מומנט.
ב. ראיתי כיצד 2 טרנואים, מגנום והילקס עולים את מעלה נח. (השניים הראשונים - לאחר מס'
נסיונות). והל"ק בצורה א ל ג נ ט י ת מכולם, ללא סבסוב גלגלים.
ג. קרא ל-"ג'וקים" "שבבים" ותראה איך הגועל עובר לך.
חנן,
גם אותי זה היה מענין לראות. בהבדל אחד, אני מאמין שאם הל"ק מוגבה הוא יעלה די בקלות
את "זיק" עם כל נהג טוב ומעלה. הבעיה העקרית שם שאתה לא רואה את הדרך.
(ואת סיפורו של ששון, היילקס מממוווגגגבבבההה נעול 2X, שנכנס שם לשפוע צד מסוכן ולא יכל
להמשיך, עד שנקשר לכננת, תוכל לקרוא בג'יפטריפ).
ראיתי כיצד עלה ל"ק את "ורדית" "באדישות", בתקופה ש ל-ר וגרנד שירוקי שברו ציריות ונתקעו.
ושוב, הבעיה העקרית של ה-ל"ק - מעלה תלול, ממש תלול ודרדרתי (ו"זיק" לא ממש תלול).
והדוגמא שנתן נמרוד מסבירה זאת. מומנט בסל"ד גבוה יותר נותן פחות אחיזה !
ואינפורמציה חדשה שיש לי אומרת שבאוסטליה "הולכים" הדיפרנציאלים (האחוריים אפילו)
על ימין ועל שמאל (בגלל, כנראה, המעבר המהיר של מומנט ומהירות "מצד אל צד", גם בנסיעה "רגועה", כביכול, עפ"י עדות "המוליכים") .
חדשות ישנות רפי,אפילו מאד ישנות.ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפי 33
תעשה חיפוש בג'יפטריפ על העניין.
נפתח כאן דיון טכני המבוסס כולו על השערות והתרשמויות.
מנסיון אישי שלי ושל חברים,
לכל מערכת יש מגבלות ויתרונות וכל מערכת מחייבת סגנון נהיגה מתאים.
העובדה שלפעמים אנחנו רואים בשטח נהג המטפס עם הלנדקרוזר מעלה קל תוך שהוא מעיף אבנים ובסוף אולי אף שובר דפרנציאל ולפעמים אנחנו רואים נהג העולה עם הלנדקרוזר מעלה קשה באלגנטיות מראה שסיגנון הנהיגה חייב להתאים ליתרונות ולמגבלות של הרכב.
ראיתי נהגים שעלו עם רכב כפול נעילות והשתמשו בהיגוי בפראיות ושברו ציריות או דיפרנציאל ( שבירות דיפרנציאל אחורי בפראדו במצב נעול ).
מנסיוני האישי ומנסיון חברים, אנחנו מנצלים את היתרון של הרכב המרשה שימוש בהיגוי כדי לבחור תוואי אופטימלי אבל אנחנו מקפידים על לחיצה עדינה ורציפה של הדוושה.
מהתבוננות מהצד נראה שבנהיגה כזו אין מעברי מהירות כיוון שהמערכת בולמת את הגלגל המחליק לפני שהגביר את מהירותו בצורה משמעותית.
המערכת מחוברת לבקר המנוע ושולטת על המומנט ולכן יש הגברות מומנט של המנוע שאינן פתאומיות כיוון שהן מרוסנות ע"י האינרציה של הרכב.
לכל רכב יש מגבלות ויתרונות, ולפי עניות דעתי, הלנדקרוזר החדש תוכנן כדי להתגבר על מעלות בעיתיים הנקרים בדרכו של המטייל ולא כדי לשמש כמכונת עבירות ולטפס מעלות אתגריים מידי בוקר.
צביקה
אכן, "חדשות" ישנות. (לי הן היו חדשות).
אך מבדיקה נוספת מתברר כי באוסטרליה, מאז 2003/4, ה-ל"ק תפס את מקום ה-ל"ר.
מהווה מעל 90% מרכבי השטח שם ודחק את ה-ל"ר לפחות מ-5% !!!
ןשם נוסעים בשטח ו"משפרים" את הרכבים בצורה קיצונית!
עכשיו הסטטיסטיקה של "השבירות" מסתדרת לי הרבה יותר טוב.