תגובה להודעה: שמות ומושגים שונים בצינורות מתכת, או ממה לעזאזל לבנות ?
אכן צינורות נירוסטה חזקים יותר. יש כלי רכב עם כלובי נירוסטה, שאפילו עברו בדיקות מחמירות. הכל תלוי בטיב החומר, ובעיקר בטיב הריתוך. קח בחשבון שריתוך פחות ממושלם יגרום לסדקים סביבו כתוצאה מהרעידות בג'יפ.
בשורה התחתונה- אפשרי. מעשית- אין סיבה טובה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Demolition Man
נמרוד, תודה על התשובה.
האם ניתן להסביר מבחינה טכנית למה? או שזה רק ענין של תקן?
שנית,בשביל רכב טיולים האם כלוב נירוסטה יתן פתרון במקרה של התהפכות? אם כן באיזה עובי\סוג חומר מומלץ להשתמש? אם לא, למה?
חן.
חן ההסבר די פשוט א. איזה סוג פלב"ם ( לא נירוסטה זה מושג שגוי) משפחת הפלב"ם היה מאוד גדולה (התקן לא מגדיר איזה סוג פלב"ם אתה יכול לבחור)עקר היתרונות של משפחת הפלב"ם זה עמידות בסביבה קורסיבית (ובגלל זה פלב"ם לאמור פלדה בלתי מחלידה)חלק מהמשפחה הזו עמידה בחום גבוה לא מגנתית ועוד ועד יש במישפחה הזו קרובי משפחה שכמות הניכל בסגסגת נמוך ואחוז הברזל גבוה (תת משפחה זו פחות עמידה לקורוזיה והיה מגנתית) אולי במשפחה הזו יש אזו סגסוגת מתאימה (4130 chromoly נשמע מוכר)
ב.עלוית חומרי גלם /ריתוך/עיבוד/טיפול לאחר ריתוך
ג.התקן מדבר על פלדה פחמנית ולא סתם,והסיבה העקרית שאני הגע בה זה שכמעת כל רתך מתחיל יכול לרתך אותה והכלוב יעבור את הבדיקה(ואני לא מתכוון להעליב נאפוך הוא לפשט ,כדי שהספורט היה עממי), בין עם הוא ריתך אותו באלקטרודה או ב mig או ב tig
אין טיפולים מיוחדים אין עבודים יקרים בקיצור החים פשוטים ובטוחים.
ולחלק השיני אני באופן אישי לא ממליץ על כלוב מפלב"ם והסיבות רשומות (בחלקן) למעלה.
1 קבצים מצורפים
נתקלתי במקרה בשרשור הישן והטוב הזה, אז החלטתי להעלות כאן קצת נתונים על מנת שאנשים
יבינו את טווח הנתונים.
כולם יודעים ש צינורות ST-37 במידות הנקובות בתקן FIA הם צינורות מתאימים.
היה כאן ויכוח לגבי ה ASTM A 106 המכונה אצלנו סקדיואל 40, כאשר הכוונה כמובן לסקדיואל 40 מפלדה.
אז ככה:-
1. סקדיואל 40 הוא אכן תקן למידות, ויכול להיות צינור פלסטיק בתקן זה, כמו גם כל חומר אחר.
2. החומר עליו מדובר בסקדיואל 40 מפלדה, הוא בתקן ASTM האמריקאי, ומספרו A 106.
3. לכל חומר כזה(כמעט) יש לא רק הגדרה ומספר אלא גם דרג או דרגה, דהיינו ניואנסים בתוך התקן עצמו, הגורמים לכך שדרג החומר הוא בעל תכונות מעט שונות, לרבות חוזק קריעה וכו'.
4. הדרג של צינור סקדיואל מפלדה 40, דהיינו צינור A 106 בתקן ASTM, יכול להיות A או B או C, כאשר A הוא החלש מכולם וC הוא החזק מכולם.
5.לארץ מיבאים את הסקדיואל 40 שהוא A106 דרג B, בלומר דרג הביניים.
6. הצינורות המכונים ST למיניהם(37, 42, 45, 52 וכו') הם למעשה בתקן הגרמני הנקרא DIN.
7. גם בתקן הגרמני, כמו בכל תקן, יש דרגים או דרגות לחומר באותה קטגוריה.
8. הדרג בתקן הגרמני הוא ה ST, כלומר חומר נתון בתקן DIN כלשהו, יכול להיות בדרג 37, 45, 52, וכיו"ב ואריאציות אשר בהן יש גם מספר אחרי הנקודה, כמו למשל 45.8.
9. תקן ה DIN הרלבנטי לפלדה עליה אנחנו מדברים הוא 17155 כאשר בתוכו יש דרגים שונים, וביניהם ה ST 37 וה ST 52 האהובים על כולם.
10. למען הבהרת הדברים, צריך לדעת שה ASTM A 106B(הסקדיואל 40 של כל האינסטלטורים שלנו - כן כן, אלה הצינורות שבהם זורמים המיים בכל הבתים בארץ...) עולים בחוזקם על צינורות ה DIN 17155 דרג ST 37, והם שווי ערך לדרג ST 45.8.
11. הם אמנם פחות חזקים מ ה ST 52 בתקן DIN 17155, אבל ממש לא בהרבה.
12. מה הבעיה אם כך? הבעיה, אם אפשר לקרוא לה ככה, היא שעובי הדופן של הצינורות ASTM A 106B, מוכתב ע"י תקן המידות של סקדיואל 40, דהיינו +/- 3.65 מ"מ, בעוד שאת צינורות ה ST למיניהם, ניתן להשיג גם במידות אחרות כמו 2.9מ"מ, 2.5מ"מ וכו', מה שתורם למשקל מופחת.
13. מה שעולה מן הנ"ל, הוא שכחומר, צינורות הסקדיואל 40 חזקים יותר מה ST 37 שהתקן של FIA מקבל כקבילים, ולכן הם בהחלט מעל לנדרש ע"י כל תקן נורמלי בעולם המירוצים.
14. יש ענין נוסף של אופן היצור, כלומר של אופן משיכת הצינור(משוך בקור או משוך בחום), אבל ברגע שהתוצאה הסופית של נתוני החוזק מספקת, אני סבור שאין לנושא זה השפעה של ממש על הבחירה ועל ההתאמה לתקן שלנו. להסרת ספק או אי הבנות, מובהר שאנחנו מדברים אך ורק על צינורות ללא תפר.
15. למי שרוצה טבלאות השוואה לגבי חומרים מתקנים שונים, צירפתי למטה שתי טבלאות - האחת, מראה את האקוויולנטים בין התקנים השונים, והשניה, טבלת המרה בה אפשר לכתוב את התקן שמספרו ידוע והטבלה מראה את שווי הערך שלו בתקנים אחרים. חומר שימושי ונחמד.
http://www.tcreng.com/download/mater...on-table.shtml
ברוך סדר יפה עשית ,עבודה יפה.
עידו
עכשיו רק נשאר להוסיף רשימת ספקים
משום מה אני חיפשתי אצל המון ספקים ולהמון אין
חלקם לא היו מעוניינים למכור לי רק צינור אחד או שניים
האם יש למישהו מושג היכן אני יכול להשיג או אם למישהוא יש בבית אני מוכן לקנות ממנו
ולבסוף מחירים כי אני קניתי ליפני שנתיים בערך ונראה שירדו המחירים
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
combina347
עכשיו רק נשאר להוסיף רשימת ספקים
משום מה אני חיפשתי אצל המון ספקים ולהמון אין
חלקם לא היו מעוניינים למכור לי רק צינור אחד או שניים
האם יש למישהו מושג היכן אני יכול להשיג או אם למישהוא יש בבית אני מוכן לקנות ממנו
ולבסוף מחירים כי אני קניתי ליפני שנתיים בערך ונראה שירדו המחירים
תודה
באיזור הצפון:ב.י.ע.ד
http://www.biad.co.il/
עידו