תגובה להודעה: פרוייקט ברקודה E12
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Porsche_Dude
למה בחרת הגה כל כך קטן ובצורה הזאת? הוא נוח לך?
יש לי ניסיון איתו מהקארטינג ואני לא ממש אוהב את הצורה הזאת.
ההבדלים במהלכי המתלה בין האחורי והקדמי לא יצרו בעיות בהתנהגות של הבאגי?
שמח לראות שיש התקדמות, בהצלחה בהמשך.
ההגה פורק מבאגי קודמת ששם הוא היה מאד מאד נוח. מה גם שאין יותר מידי מקום להכניס הגה גדול יותר.
עדיף היה עם היה מהלך מתלה אחורי כמו הקדמי אבל מסיבות כאלה ואחרות - בעיקר של תקציב הוחלט להשאיר את החלק האחורי כמו שהוא.
אני לא מתכוון להתחרות , זאת באגי לטיולי שבת ככה שזה מספיק.
2 קבצים מצורפים
שלום לכולם,
אחרי חודשיים שלא עדכנתי אני חוזר אליכם עם שאלה,
בחודשיים האלה לא יצא לי הרבה לעבוד אבל הבאגי כבר בשלביים הסופיים.
נשאר רק -
לסיים פחחות
למקם את הרתמה
למקם מטף כיבוי אש
להעביר את כל החשמל בשרשורים
לנקז ברקסים
להשלים עוד כמה ריתוכים
לקנות צמיגים
לחרוט עוד 2 אוקולונים לידית הילוכים
לקבע את הוונטה
להזמין ברגים ואומים לפי מידות לכל הבאגי
שני שאלות לי אליכם,
1- את הפחים החלטתי שאני ממקם בין הצינורות של הבאגי (שהבאגי תצבע שהפחים בשחור והצינורות בכתום כמו של למבורגיני ) ואז הבאגי תראה טוב,לדעתי.
מכיוון שאין לי גיליוטינה ואת כל החיתוכים אני עושה לבד עם דיסק וגם את הכיפופים של הפחים אני עושה כמו פעם נוצרים רווחים קטנים _ לא יותר ממילימטר וחצי. השאלה שלי היא האם כדאי למלא את הרווח במרק פחיים או בחומר שאמרו לי שנקרא "דום-דום" משהו כמו סיליקון כזה.
התיעצתי עם כמה פחיים פה באזור חלק אומרים שהמרק פחחים יסדק וחלק אומרים שאין בעיה איתו.אשמח לשמוע את דעתכם.
2- התכנון בתחילת הפרוייקט היה לפרק את כל הבאגי ולשלוח לצביעה יבשה באבקה.מכיוון שיש התחיבויות בחיים שלפעמים אי אפשר לצפות , החלטתי לוותר על זה ולצבוע בעצמי בתנור של אחד המוסכים פה באזור חשבתי לקבל ממכם טיפים לגבי איזה צבע הכי טוב- יסוד ועליון.
צרפתי 2 תמונות של הפחים כדי שתראו את הרווחים שדיברתי אליהם.יש לציין שאין הרבה רווחים , ב3 מקומות בלבד.
בערב אני יעלה עוד תמונות שתראו מה התקדמתי בחודשיים האלה,
*בתמונה שרואים את הפחים מקרוב - הפח האמצעי לא מחובר הוא סתם שוכב שם בגלל זה זה נראה שיש רווח גדול
חג שמח !
עדי,
עדי שלום נראה טוב מאוד.
ציטוט:
1- את הפחים החלטתי שאני ממקם בין הצינורות של הבאגי (שהבאגי תצבע שהפחים בשחור והצינורות בכתום כמו של למבורגיני ) ואז הבאגי תראה טוב,לדעתי.
מכיוון שאין לי גיליוטינה ואת כל החיתוכים אני עושה לבד עם דיסק וגם את הכיפופים של הפחים אני עושה כמו פעם נוצרים רווחים קטנים _ לא יותר ממילימטר וחצי. השאלה שלי היא האם כדאי למלא את הרווח במרק פחיים או בחומר שאמרו לי שנקרא "דום-דום" משהו כמו סיליקון כזה.
התיעצתי עם כמה פחיים פה באזור חלק אומרים שהמרק פחחים יסדק וחלק אומרים שאין בעיה איתו.אשמח לשמוע את דעתכם.
סיקה פלקס יעשה את העבודה זה כמו סיליקון אבל יש לו יכולת התארכות/התקבצות של 25% בתפר .
ציטוט:
2- התכנון בתחילת הפרוייקט היה לפרק את כל הבאגי ולשלוח לצביעה יבשה באבקה.מכיוון שיש התחיבויות בחיים שלפעמים אי אפשר לצפות , החלטתי לוותר על זה ולצבוע בעצמי בתנור של אחד המוסכים פה באזור חשבתי לקבל ממכם טיפים לגבי איזה צבע הכי טוב- יסוד ועליון.
יסוד אנטירוסט עליון צבע שלרכב עם מקשה או אפוקסי .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
עדי שלום נראה טוב מאוד.
סיקה פלקס יעשה את העבודה זה כמו סיליקון אבל יש לו יכולת התארכות/התקבצות של 25% בתפר .
יסוד אנטירוסט עליון צבע שלרכב עם מקשה או אפוקסי .
עידו
עידו תודה,
אם אני לא טועה את הסיקה אי אפשר ללטש לאחר ההתיבשות נכון ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adi-ros
עידו תודה,
אם אני לא טועה את הסיקה אי אפשר ללטש לאחר ההתיבשות נכון ?
עדי, הסיקה פלקס כשמו הוא חומר גמיש ולא ניתן לליטוש/שיוף , אני הייתי ממליץ לך ליישם אותו בסוף התהליך ממש לפני הצביעה הסופית.
תעשה כמה ניסיונות לפני שאתה מתחיל לעבוד על המרכב עצמו אפשר להחליק את החומר באמצעות האצבעות, תשתמש בכפפות מנתחים וכוס מים להרטיב מדי פעם את האצבע.
אחלה ברקודה יצאה לך , כל הכבוד.
*
2 קבצים מצורפים
תודה על התשובות,
צרפתי עוד כמה תמונות,
היי עדי,
כל הכבוד על בניה!!
ארי.
התקדמות טובה מאוד, אני מקנא בך שאתה כבר לקראת הסוף :D
שיהיה בהצלחה בהמשך.
שלום לכולם,
הפרוייקט מתקדם אט אט (אין כל כך הרבה זמן לעבוד על הבאגי )
והתחילו לרוץ לי מחשבות לא טובות לגבי המנוע.
המנוע (סובארו 1000 סמק 3 בוכנות ) מתפקד לא רע בכלל ומהנסיעות הקצרות שבם ניסיתי כל מיני מצבים הוא דווקא לא רע.
הבעיה במנוע הזה היא שאני לא יכול לשים גאנט גדול 10" עם צמיג שטח.
הייעוד של הבאגי הוא טיולים ארוכים ( כ6-8 שעות כל טיול ) לא בשבילי כורכר ובהחלט שאני גם רוצה בוץ.
ולכן אני שוקל להחליף מנוע למנוע יותר גדול ( על הפרק מנוע של אפלאוז ) אבל אני עדין מתלבט.חשבתי גם על מנוע טורבו דיזל (1.9 טורבו דיזל של קנגו ) כי חשוב לי מאד נושא האמינות בנוסף לכוח.יש לציין שאני גם חושב שאולי כדאי לסיים אותה ככה עם המנוע הזה ולתת לו לההרס ואחר כך להחליף אבל מצד שני היא לפני צבע ולפני פינישים אז אולי כדאי עכשיו לבצע את ההחלפה.
הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא ומה אתם חושבים.
חג שמח,
עדי.
מנוע דיזל הוא רעיון רע, כמו גם מנוע דייהאטסו. אם אתה רוצה יותר כח, לך על מנוע סובארו יותר גדול, 1600/1800, יתנו לך את כל הכח שאתה תצטרך.
קובי
4 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
מנוע דיזל הוא רעיון רע, כמו גם מנוע דייהאטסו. אם אתה רוצה יותר כח, לך על מנוע סובארו יותר גדול, 1600/1800, יתנו לך את כל הכח שאתה תצטרך.
קובי
אוקיי תודה קובי , האמת שגם הלכתי לעשות סיבוב אצל חברים באזור תעשייה לשמוע חוות דעת ובאמת כולם אמרו אותו דבר - דיזל רעיון רע והאפלאוז גם לא מוצלח.
הציעו טרנספורטר , סוזוקי באלנו , הונדה 1600.
אני גם לא סגור על הזרקה או קרבורטור, חשבתי על לגאסי 2.0
מה אתם אומרים ?
-הוספתי תמונות של הגאנט הקדמי 14" עם הצמיג.
הוספתי גם תמונה של הצמיג והגאנט האחורי. הצמיג האחורי זה של טרקטורון קוטר פנימי 12" וקוטר חיצוני 24" . את הגאנט אני הכנתי משני גאנטים.
מה אתם אומרים על אימפרזה 1.6 ?
או אם אני אמצא B4 ?
שתי בחירות מוצלחות .
עידו
קח בחשבון, ששני המנועים שהזכרת הם מנועים מוזרקים, שידרשו גם צמה מורכבת ומחשב. אם אתה מעוניין לשמור על הפשטות, עדיף להישאר בתחום המנועים מוזני הקרבורטור, כלומר מנועים מליאונה, DL או לגאסי משנתון מוקדם.
צור איתי קשר אם מעניין אותך מנוע 1600 משופץ מושלם, יש אצלי אחד שוכב בצד.
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
צור איתי קשר אם מעניין אותך מנוע 1600 משופץ מושלם, יש אצלי אחד שוכב בצד.
קובי
אז אחרי שהמנוע של קובי עשה את דרכו מהערבה לחדרה (דרך ערוגות ) אפשר להתקדם.
מדובר על מנוע 1.6 של ליאונה עם גיר אוטומת של סובארו טנדר.
אני מתלבט איזה משולשים לעשות, שני משולשים כפולים , או משלוש נגרר (ככה קוראים לו לדעתי ).
שבת שלום ,
עדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adi-ros
אז אחרי שהמנוע של קובי עשה את דרכו מהערבה לחדרה (דרך ערוגות ) אפשר להתקדם.
מדובר על מנוע 1.6 של ליאונה עם גיר אוטומת של סובארו טנדר.
אני מתלבט איזה משולשים לעשות, שני משולשים כפולים , או משלוש נגרר (ככה קוראים לו לדעתי ).
שבת שלום ,
עדי.
עדי, אני לא יודע אם הטעות היא בכתיב או בזיהוי (לא סביר), אבל הגיר הוא ידני 4 הילוכים כמובן
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
עדי, אני לא יודע אם הטעות היא בכתיב או בזיהוי (לא סביר), אבל הגיר הוא ידני 4 הילוכים כמובן
קובי
שלום קובי,
אין טעות. אני בסוף לא משתמש בגיר שלך.
הוא גדול מידי ( פיזית ) הגיר האוטומט קצר יותר ב17 ס"מ.
שבוע טוב!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adi-ros
שלום קובי,
אין טעות. אני בסוף לא משתמש בגיר שלך.
הוא גדול מידי ( פיזית ) הגיר האוטומט קצר יותר ב17 ס"מ.
שבוע טוב!!!
מעניין לעניין באותו עניין, מישהו יודע איך מפרקים את הגלגל תנופה של גיר אוטומת (סובארו טנדר ) מהמנוע ? אין שם ברגים כמו בגלגל תנופה של הגיר הרגיל....
לילה טוב,אני לא רגיל להיות ער בשעות האלה
עדי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adi-ros
מעניין לעניין באותו עניין, מישהו יודע איך מפרקים את הגלגל תנופה של גיר אוטומת (סובארו טנדר ) מהמנוע ? אין שם ברגים כמו בגלגל תנופה של הגיר הרגיל....
לילה טוב,אני לא רגיל להיות ער בשעות האלה
עדי
כנראה בגלל השעה המאוחרת:p-קודם כל מפרקים את הטורק ע"י 4 ברגים מהצד "השני"של
המנוע מכיון הסעפת יניקה אם אתה עומד מול הפולי מצד שמאל ישנו "חור" באוזינג של המנוע
שדרכו פותחים את הטורק.צריך לסובב כל פעם רבע סיבוב עד שאתה פותח את כולם
לאחר שהטורק יצא יש בדיוק את אותם ברגים כמו בגלגל תנופה רגיל
רק יותר קצרים-בהצלחה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידן הגז
כנראה בגלל השעה המאוחרת:p-קודם כל מפרקים את הטורק ע"י 4 ברגים מהצד "השני"של
המנוע מכיון הסעפת יניקה אם אתה עומד מול הפולי מצד שמאל ישנו "חור" באוזינג של המנוע
שדרכו פותחים את הטורק.צריך לסובב כל פעם רבע סיבוב עד שאתה פותח את כולם
לאחר שהטורק יצא יש בדיוק את אותם ברגים כמו בגלגל תנופה רגיל
רק יותר קצרים-בהצלחה!
תודה רבה ,הסבר מעולה !
רק חבל שאני קורא אותו אחרי שכבר פתחתי והחלפתי את הגלגלי תנופה כולל קיצור (פיזי ) של הגיר , מחר אמור להגיע חומר ואז אפשר יהיה להמשיך לבנות.
שבוע טוב,
עדי