תגובה להודעה: נקודה למחשבה (על פגיעה בשטחים חקלאיים - הכותרת נערכה)
מה זה משנה?
בתמונות שתראה בקרוב, תוכל לראות סלעים וטרסות.
גם בתמונות שהתפרסמו בשרשור הזה כמה תגובות מעל - יש סלעים ושיחים ועשביה.
אין שטח שלא ראוי שישמרו עליו. גם שטח שנמצא במחלוקת פוליטית/מדינית ומי יודע - אולי עוד כמה חודשים/שנים בכלל לא יהיה שלנו (וכולי תקווה שזה לעולם לא יקרה ושחס וחלילה לא יתחיל שום "תהליך שלום" הרסני שיגרום לאסון שכזה... אבל לא נתווכח כאן על פוליטיקה)
ההבדל הוא אם יש שביל נורמלי שעובר שם והחבר'ה בכל זאת יורדים ממנו כי הוא לא מספיק מאתגר אותם, או שמטיילים ומגיעים לסיטואציות של אין ברירה.
גם במקרה של "אין ברירה" יכול לקפוץ מי שיאמר, ומבחינתו בהגיון - שאם יש ספק אז אין ספק - תחזור אחורה, תבטל/תשנה את מסלול הטיול בלהבלהבלה. זה קל להקליד, ובתכל'ס גם הוא לא יעשה את זה.
מה שמביא אותנו למה שיעשה כל ג'יפאי נורמלי - יחליט בהתאם לנסיבות. העיקרון הוא לא לרדת משבילים בכלל גם אם זו לא שמורה. אבל לפעמים ממש אין ברירה - ואז צריך לעשות זאת לאט ובזהירות ולהקפיד מאוד לא להשאיר את רישומנו בשטח שעברנו. וגם אם כן - במינימום ההכרחי בלבד.
דרור אם במקום מסומן שביל אך הוא נעלם כי לא נסעו בו, זו עדיין דרך שמותר לנוע בה.
אני גם מאמין שמספר האנשים שמטיילים באזור עויינים כל כך זניח שמתוכם אני לא חושב שתמצא אחד בלי ידע ונסיון מספיק כדי להבין מתי זה לצורך שמירה על החיים.
חזק ואמץ דרור, אני איתך.
יש את השירשור הזה , שם דיסקסנו בעניין בהרחבה.
המסקנה, כמו דרור.
משה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה זה משנה?
בתמונות שתראה בקרוב, תוכל לראות סלעים וטרסות.
...
מה שמביא אותנו למה שיעשה כל ג'יפאי נורמלי - יחליט בהתאם לנסיבות. העיקרון הוא לא לרדת משבילים בכלל גם אם זו לא שמורה. אבל לפעמים ממש אין ברירה - ואז צריך לעשות זאת לאט ובזהירות ולהקפיד מאוד לא להשאיר את רישומנו בשטח שעברנו. וגם אם כן - במינימום ההכרחי בלבד.
דרור,
כשכתבתי לראות התכוונתי בשטח ולא באינטרנט. תמונות יכולות להטעות פעמים רבות, כולל תמונות בהתחלת השרשור הזה.
בכל מקרה, לא נראה לי שיש בינך לביני מחלוקות בעניינים האלו, לפחות ברמת העקרון. בסופו של דבר זה לא שחור או לבן מוחלטים אלא בעיקר הרבה Common-Sense מלווה באכפתיות לסביבה.
נדב.
ראשית אציין שאני איתכם. מובן לגמרי כל עניין ההשחתה של השטח.
בתור קרוב משפחה של חקלאים (הם הדודים שלי) אני יכול לומר לכם שמבחינתי וגם מבחינתם, שייקחו עוברי אורח, אין בעיות, שיהיה להם לבריאות, כמה גדרות שלא ייבנו, כמה כלבי שמירה שלא יציבו, תמיד הישראלי המצוי והלא רצוי יימצא את הפירצה ויתחיל לבזוז.
הפיתרון שמצאו הדודים שלי הוא להלן:
הצבת שלטי "זהירות שדה מוקשים" בכל מקום שעליו הם רוצים לשמור.
אף אחד לא צריך לדעת שאין שם באמת מוקשים.
השלטים דנדשים לגמרי (לא מחוקים, כמו ברמת הגולן וכ')
אף אחד לא נכנס רק מהפחד, מהחשש (תבורך התקשורת על פירסומיה הרבים בעניין המוקשים) שמא באמת יש שם מוקשים.
כשהפועלים שלהם בתוך השדות המגודרים, הם מעלימים את השלטים האלו, כשהם יוצאים מהשדה, הם מציבים את השלטים.
אפילו פרי אחד לא נגנב מהם מאז..........
ועכשיו דפקת את דוד שלך
כולם יודעים שזה בלוף ...
סוף מעשה במחשבה תחילה !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ועכשיו דפקת את דוד שלך
כולם יודעים שזה בלוף ...
סוף מעשה במחשבה תחילה !
או שמישהו יעלה על שדה מוקשים אמיתי ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ועכשיו דפקת את דוד שלך
כולם יודעים שזה בלוף ...
סוף מעשה במחשבה תחילה !
אין סיכוי, אני כותב פה בניק ולא בשם. לא אמרתי איפה, לא אמרתי מתי, לא אמרתי עם מי.
ידעו שזה בלוף? ישראלי זה ישראלי בכל מקום, יראה שכתוב שדה מוקשים, לא יעז לעבור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
או שמישהו יעלה על שדה מוקשים אמיתי ...
מי יעלה על שדה מוקשים? מי אדיוט מספיק להתעלם משלט שמסביר ומראה שיש מוקשים בסביבה? (אפילו אם אין וזה סתם בלוף למנוע גניבות)
יחד עם זאת, כל השלטים כתובים בעברית וערבית, עברית ורוסית, כך שכל המי והמה לא יטעו ויכנסו לשם, מבלי להסתכן
אוי נדב.
התמונה השנייה ממש שוברת לי את הלב.
אם מישהו רוצה דוגמא לאיך לספק לירוקים תחמושת בחינם - זו תמונה מהסוג שכל מבקשי טובתנו יחגגו עליה. כל מיני צמחיה ופרחים שצצים באביב בכל חור, גם באמצע השביל. נרצה או לא, נרמוס פרח כזה. שכחת להוסיף גם כמה נמלים שחוצות את השביל בשיירה ארוכה כדי שהגלגל שבתמונה יוקע לנצח נצחים כאויב האנושות והעולם.
כשאתה נוסע בשביל אתה שולח סיור מקדים כדי שיסמן לך נתיב בין הפרחים האלה?
מבטיח לך שגם ברגל ובאופנים אתה רומס עשרות כאלה בלי לשים לב.
לשמור על הטבע זה לא רק טוב, לא רק רצוי, אלא גם חובה. אבל להיסחף בפראות?....
מי שלא חושב שזה מוגזם, אז השלב הבא זה למכור את הג'יפ, לעבור לנסוע ב"מכונית" בסגנון טויוטה פריוס ולעבור לגור במרכז שינקין, עם אנשים מאותו הסוג...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אוי נדב.
התמונה השנייה ממש שוברת לי את הלב.
...
לשמור על הטבע זה לא רק טוב, לא רק רצוי, אלא גם חובה. אבל להיסחף בפראות?....
קודם כל, לאירוס שלום.
עצרנו בנחל הבשור להפסקת ניקוז ופתאום ראיתי את האירוס מתחת לגלגל, אז הייתי חייב לצלם (ולוודא ששגיא יוצא משם ברוורס ולא קדימה). זה פשוט היה שם.
אני לא נאיבי עד כדי כך וברור לי שמה שלא נעשה ואיך שלא נטייל (ג'יפ/טרקטורון/אופנוע/אופניים/רגלי) תמיד קיימת האפשרות שנפגע במשהו. אני גם לא מתאבל על כל נמלה וחרצית, אבל אני חושב שיש מקום למידתיות בפגיעה בטבע, ובעיקר להפרדה בין המקומות שבהם אנחנו מרשים לעצמינו לנסוע (בשבילים !) לבין שאר המקומות שאנחנו רוצים לשמור ולשמר.
להתראות בשטח,
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם מישהו רוצה דוגמא לאיך לספק לירוקים תחמושת בחינם - זו תמונה מהסוג שכל מבקשי טובתנו יחגגו עליה. כל מיני צמחיה ופרחים שצצים באביב בכל חור, גם באמצע השביל. נרצה או לא, נרמוס פרח כזה. שכחת להוסיף גם כמה נמלים שחוצות את השביל בשיירה ארוכה כדי שהגלגל שבתמונה יוקע לנצח נצחים כאויב האנושות והעולם.
התמונה הזו היא גם דוגמא נוספת לאיך אפשר לקבל רושם מוטעה מתמונות, ולא כל מה שנראה כפגיעה ברברית בשטח הוא אכן כזה. התמונה אמנם נראית כמו קרקע בתולית שהגלגל הגס רומס אותה בגסות, אבל למעשה מדובר בשולי שביל פעיל מאוד, עצירה במקום לגיטימי לחלוטין ותוך פגיעה מינימלית בסביבה...
אני מקווה שברור לכולם פה שבטיול שאני מארגן ומוביל אין ירידה מהשבילים כלל, ולא הייתי מאפשר פגיעה מיותרת בסביבה.
לגבי השימוש לרעה בתמונה - עכשיו לאחר שניתן הרקע המלא אני חושב שלא נשאר מקום לספק, ומי שירצה להוציא דברים מהקשרם הרי יוכל גם לצלם תמונה משל עצמו, או אפילו להדביק בפוטושופ את טור הנמלים האמור לעיל, זה כבר לא בשליטתינו.
להתראות בשטח,
נדב.