תגובה להודעה: צריך רעיונות לשינוי חקיקה בישראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ח.שמואל
בכתיבת המשפט הנ"ל הסתמכתי על מאמר כלשהו בעניין.המאמר התייחס כמובן לאפשרותו של מושל לחוקק חוק דתי ולא למערכת המשפט.
מאד מעניין אותי מי זה החיקוי העלוב ל"כתב" שכתב את המאמר הנ'ל
זה ברור כשמש שלאדם אין שמץ ראשוני איך ממשלת ארה'ב הפדרלית או כל חוקה של כל מדינה בארה'ב עובדת
קודם כל, מושל לא מחוקק (וגם לא יכול אם היה רוצה) כל חוק, החוקים נחקקים בבית ובסאנט. המושל, כמו נשיא ארה'ב יכול לאשר חוק שהגיע אל שולחנו לחתימה, או לסרב לחתום עליו, זה הכל.
בא ניצא מנקודת הנחה שיש איזה מדינה שהחליטו בה להעביר חוק דתי כול שהוא...זה טוב ויפה אבל תוך 27 שניות בית המשפט הפדרלי העליון יעצור את החוק הזה כי הוא נגד החוקה, כלומר, אי אפשר (גם אם כולם רוצים את החוק הזה)
לחוקק אותו, בדיוק כמו.....סתם נגיד שמדינה X חקקה חוק שלא מרשה לאנשים סגולים להכנס אליה, כמובן שהחוק הוא כנגד החוקה (אפליה נגד אנשים סגולים) והחוק יבוטל ע'י בית המשפט.
הנה החוק הראשון בחוקה, ונוטה לעניינינו: שים לב לתאריך זה נכתב בחוק ב1776
עוד מעט...350 שנה, והיה נכון ורלונטי אז כהיום.
Amendment 1 - Freedom of Religion, Press, Expression. Ratified 12/15/1791. Note
Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.
אם אתה רוצה את כל החוקה, רק תגיד. או אם לא הבנת מה כתוב, אשמח לתרגם בשיא הדיוק האפשרי.
שמואל יקירי,
אני מאד מאד ממליץ לך ללמוד על המערכת הממשלתית בארה'ב ואת החוקה לפני שאתה מצתת מאמרים (מפוקפקים?)
אני אישית מצאתי שיש כל כך הרבה שטויות שכתובות בעיברית ע'י "כתבים" "עיתונאים" ושאר מומחים, שהפסקתי מזמן להלחם בתחנות רוח האלה.( סליחה מראש לכתבים פה, אני יודע שאתם אישית עושים שעורי בית, ולא מדובר בכם, ואתם יודעים מי אתם)
אגב,
קח את גיא בקלות ובחצי חיוך, כמו כן אתה צריך לדעת איך לסנן ולקרוא את מה שהוא מנסה להגיד, ולא את מה שהוא כותב.
אחרת.....הוא יגרום לך לשלכת וכאבי ראש שמחיבים טיפול נמרץ עם ויסקי משובח...וחבל.
[quote=ח.שמואל;284103]שלום לחברים.
1.אנשי ה"יישוב הישן" בירושלים שטענו: היינו כאן לפניכם,אנו מעדיפים שלטון זר על פני שלטון חילוני,אל תתערבו בחיינו,איננו משתתפים בבחירות ואיננו רוצים מכם כסף.(לדידם גם החרדים "כופרים" בכך שהם שותפים-גם אם ב"מינון נמוך"-בשלטון הציוני.---הם מונים כמה אלפי איש ואיתם,אין מה לדבר.הקיצונים שבהם (בודדים לשמחתנו) מצדדים בערבים. אגב, מה שהעלו כאן על ה"אבנים בשבת" וה"חזירים במזרע" וכאן אני עונה למי שההכליל.מדובר בקבוצה הזאת ואם תופרד הדת או לא,אין זה משנה.
אתה מקשקש שטויות!!!!!
אני דור 10 בירושלים ולא ברור כמה בישראל!
סבא של סבא שלי מכונה השומר העברי הראשון כן מירושלים מהישוב הישן ממקימי פתח תקווה חפש בספרות ותגיע לשם משפחתי (אני נושא את שם משפחתה של המשוררת העברית הראשונה רמז דק).
ולענייננו משפחתי התפלגה לאותם בוני הארץ שגרשו את העותמנים ובשלב מאוחר יותר את הבריטים ולבין אילו שבחרו להשאר בחשכת ימי הביניים וכמובן יש את אילו שנשארו באמצע קרא להם מתנחלים אם זה מקל עליך. אז תפסיק להכליל ותפסיק להרצות לנו על החרדים.
באשר לציונות הדתית היא אינה עוסקת בכפייה לפי מיטב ידיעתי והאמת שמהם אני מוכן לאכול חרא דבר שאינו מובן מהחרדים.
באשר לאותם אילו שמשתוללים ברחובות הם לא אנשי הישוב החדש או הישן הם באים מכל הזרמים ומכל העדות (מצחיק היום לראות את האתיופים שאימצו את הלבוש הבדלני של יוצאי אירופה בעוד הלבוש המקורי שהם באו איתו הוא הקרוב ביותר לאבותינו סתם אסוציאצייה שלי).
וכמובן לזרמים הקיצוניים של החרדים נותורי קרטא ושו'ת כמובן שאין נגיעה בחוק בישראל כי זה אסור מבחינתם כך שזה נשאר בידי ש"ס אגודה וחבריהם.
אני לא רואה שום הצדקה בכך שייכפו עלי מה לאכול או ימנעו מחבר שלי לפתוח עסק בשבת או לחילופין יגרמו לקיבוץ מזרע לגדל חזירים על רמפה בשל חוק שאוסר מכירת חזיר או גידולו.
נ.ב- סבא שלי היה יתום בירושלים ועבר בין החצרות השונות בירושלים עד שהוא הבין שהכול הבל הבלים והלך לעבוד בICI כמדומני שזה חיפה כימיקלים כיום
בכל אופן נראה לי שמיציתי את הנושא שאינו מוביל לשום מקום
בהצלחה
חבל שהדיון הפך להתנצחות בין חילונים לשמואל שנזעק להגן על המגזר--צאו רגע מהקלישאות של חרדים ואבנים חילונים וחזירים. כנסו לויקפדיה תחת הערכך הפרדת דת ומדינה יש שם דיון מעולה וממצא את כל הדעות בנושא-וכנסו במיוחד לערך מדינות שבהן חלה הפרדת דת ומדינה.
ינון--דווקא בציבור הדתי לאומי יש לא מעט רצון להיותה של הדת כחלק מהממשל,להזכירך מפלגת המפד"ל היתה לשון המאזניים לאורך שנים רבות במערכת הפוליטית והשפעתה על החקיקה היתה גדולה לעין ערוך מאשר לחרדים שהתמקדו לפחות עד הקמתה של ש"ס בעיקר בדאגה לציבור שלהם מי שטרף את הקלפים היא בעיקר ש"ס(מרוקאים ליטאים זה לא פחות משעשע מאתיופים חרדים)והזהות הפולטית לכיוון ימין שלקחו המפלגות החרדיות ורצונם להיות חלק מלא מהציבורית הישראלית ,לפחות מהחלק העוסק בזכויות וקצת פחות בחלק העוסק בחובות.
אני מבין את גישתך שמה"מתנחלים" אתה מוכן לאכול חרא לעומת החרדים הם משרתים בצבא-אך זה גם עלול לכאוב.
אני חושב שכל מי שעינו בראשו צריך להבין שכל תהליך שבא מתוך כפייה ולא מתוך הסכמה,הוא תהליך שמייצר התנגדות ועויינות.הציבור הדתי מתוקף היותו כזה,היה צריך על פי תפסתי לרצות את הפרדת הדת מהמדינה-דווקא אי ההפרדה יוצרת עויינות ולו רק בגלל שלא באמת ניתן להגיע להסכמה בין הדתי לחילוני-הרי אם יקום רב שיהיה קשוב יותר לצרכי החילונים-יקומו מיד שלושה אחרים,יתקפו אותו ינדו אותו ויוציאו אותו מבית הכנסת.במנטליות דתית(ולאו דווקא יהודית)הקושי הגדול ביותר הוא "ההתפשרות".
לטעמי הנזק שעושים פוליטקאים ממפלגות דתיות לדת היהודית ותפיסתה ע"י הציבור החילוני גדול לאין ערוך מהטוב שהם מעוניינים להשיג.
והיו חכמים וגדולים ממני שאמרו "תורת ישראל....................." ימשיך כבודו
דרור הראל
[quote=ינון;284241]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ח.שמואל
שלום לחברים.
1.אנשי ה"יישוב הישן" בירושלים שטענו: היינו כאן לפניכם,אנו מעדיפים שלטון זר על פני שלטון חילוני,אל תתערבו בחיינו,איננו משתתפים בבחירות ואיננו רוצים מכם כסף.(לדידם גם החרדים "כופרים" בכך שהם שותפים-גם אם ב"מינון נמוך"-בשלטון הציוני.---הם מונים כמה אלפי איש ואיתם,אין מה לדבר.הקיצונים שבהם (בודדים לשמחתנו) מצדדים בערבים. אגב, מה שהעלו כאן על ה"אבנים בשבת" וה"חזירים במזרע" וכאן אני עונה למי שההכליל.מדובר בקבוצה הזאת ואם תופרד הדת או לא,אין זה משנה.
אתה מקשקש שטויות!!!!!
אני דור 10 בירושלים ולא ברור כמה בישראל!
סבא של סבא שלי מכונה השומר העברי הראשון כן מירושלים מהישוב הישן ממקימי פתח תקווה חפש בספרות ותגיע לשם משפחתי (אני נושא את שם משפחתה של המשוררת העברית הראשונה רמז דק).
ולענייננו משפחתי התפלגה לאותם בוני הארץ שגרשו את העותמנים ובשלב מאוחר יותר את הבריטים ולבין אילו שבחרו להשאר בחשכת ימי הביניים וכמובן יש את אילו שנשארו באמצע קרא להם מתנחלים אם זה מקל עליך. אז תפסיק להכליל ותפסיק להרצות לנו על החרדים.
באשר לציונות הדתית היא אינה עוסקת בכפייה לפי מיטב ידיעתי והאמת שמהם אני מוכן לאכול חרא דבר שאינו מובן מהחרדים.
באשר לאותם אילו שמשתוללים ברחובות הם לא אנשי הישוב החדש או הישן הם באים מכל הזרמים ומכל העדות (מצחיק היום לראות את האתיופים שאימצו את הלבוש הבדלני של יוצאי אירופה בעוד הלבוש המקורי שהם באו איתו הוא הקרוב ביותר לאבותינו סתם אסוציאצייה שלי).
וכמובן לזרמים הקיצוניים של החרדים נותורי קרטא ושו'ת כמובן שאין נגיעה בחוק בישראל כי זה אסור מבחינתם כך שזה נשאר בידי ש"ס אגודה וחבריהם.
אני לא רואה שום הצדקה בכך שייכפו עלי מה לאכול או ימנעו מחבר שלי לפתוח עסק בשבת או לחילופין יגרמו לקיבוץ מזרע לגדל חזירים על רמפה בשל חוק שאוסר מכירת חזיר או גידולו.
נ.ב- סבא שלי היה יתום בירושלים ועבר בין החצרות השונות בירושלים עד שהוא הבין שהכול הבל הבלים והלך לעבוד בICI כמדומני שזה חיפה כימיקלים כיום
בכל אופן נראה לי שמיציתי את הנושא שאינו מוביל לשום מקום
בהצלחה
ינון.למה אתה מגיב מהבטן? בס"ה ציינתי שאנשי מאה שערים ושות',היו כאן מלפני קום המדינה.אף אחד לא אמר שאבותיך לא היו.לגבי אלו ממשפחתך שנשארו לדעתך ב"ימי הביניים",לידיעתך,יש היום הרבה מדענים ואקדמאים שחוזרים למה שאתה קורא "ימי הביניים".אתה יכול להתחיל לבדוק מד"ר נתן בירנבאום דרך פרו' ברנובר ועוד רבים וטובים.אנא שמור על כבודנו.
מי שמשתולל,עושה נזק לחרדים ולשבת ואם תעלעל בעיתונות חרדית,תראה מה דעת הציבור החרדי בעניין.(רמז-שלילי חזק).
אני מבין שסבך היה "חרדי".ובדק וכו'.אם תרשה לי,אספר לך סיפור.פעם הלך הרב מבריסק ברחוב ופגש אחד מתלמידיו ש"שנה ופירש".סיפר לו התלמיד שעזב את הדת בגלל שאלות כאלו וכאלו שיש לו.ענה הרב מבריסק,ידידי,אלו אינם שאלות,אלו "תירוצים"...
לגבי מיצוי הנושא,הנושא הוא "הפרדת הדת" ולא חרדים וחזירים.(ה ו' במקור).
בברכה.
ח.מהצפון, ירושלמי עד גיל 24.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
חבל שהדיון הפך להתנצחות בין חילונים לשמואל שנזעק להגן על המגזר--צאו רגע מהקלישאות של חרדים ואבנים חילונים וחזירים. כנסו לויקפדיה תחת הערכך הפרדת דת ומדינה יש שם דיון מעולה וממצא את כל הדעות בנושא-וכנסו במיוחד לערך מדינות שבהן חלה הפרדת דת ומדינה.
ינון--דווקא בציבור הדתי לאומי יש לא מעט רצון להיותה של הדת כחלק מהממשל,להזכירך מפלגת המפד"ל היתה לשון המאזניים לאורך שנים רבות במערכת הפוליטית והשפעתה על החקיקה היתה גדולה לעין ערוך מאשר לחרדים שהתמקדו לפחות עד הקמתה של ש"ס בעיקר בדאגה לציבור שלהם מי שטרף את הקלפים היא בעיקר ש"ס(מרוקאים ליטאים זה לא פחות משעשע מאתיופים חרדים)והזהות הפולטית לכיוון ימין שלקחו המפלגות החרדיות ורצונם להיות חלק מלא מהציבורית הישראלית ,לפחות מהחלק העוסק בזכויות וקצת פחות בחלק העוסק בחובות.
אני מבין את גישתך שמה"מתנחלים" אתה מוכן לאכול חרא לעומת החרדים הם משרתים בצבא-אך זה גם עלול לכאוב.
אני חושב שכל מי שעינו בראשו צריך להבין שכל תהליך שבא מתוך כפייה ולא מתוך הסכמה,הוא תהליך שמייצר התנגדות ועויינות.הציבור הדתי מתוקף היותו כזה,היה צריך על פי תפסתי לרצות את הפרדת הדת מהמדינה-דווקא אי ההפרדה יוצרת עויינות ולו רק בגלל שלא באמת ניתן להגיע להסכמה בין הדתי לחילוני-הרי אם יקום רב שיהיה קשוב יותר לצרכי החילונים-יקומו מיד שלושה אחרים,יתקפו אותו ינדו אותו ויוציאו אותו מבית הכנסת.במנטליות דתית(ולאו דווקא יהודית)הקושי הגדול ביותר הוא "ההתפשרות".
לטעמי הנזק שעושים פוליטקאים ממפלגות דתיות לדת היהודית ותפיסתה ע"י הציבור החילוני גדול לאין ערוך מהטוב שהם מעוניינים להשיג.
והיו חכמים וגדולים ממני שאמרו "תורת ישראל....................." ימשיך כבודו
דרור הראל
שלום דרור.
הקדשתי כשעתיים לשוטטות ב"ויקפדיה",מה שגרם לי להבין עד כמה העניין סבוך ובילתי ניתן להיקש ממדינה אחת לרעותה.ישנן מדינות נאורות ללא הפרדה ולהיפך וכו'.
אני מזדהה לחלוטין עם דעתך כפי שהוצגה בתגובה הנוכחית,ממש החל מהמילה הראשונה...
לכן,מתמיה אותי שבעתיים מה שכתבת בתגובה 12 "הידועה".ממש דורש פיענוח...
אז אנא...
בנוסף,תן דעתך על דבר נוסף שחששתי לכותבו פן יתנפלו עלי "עדת הזאבים" אבל אני לוקח את ה"סיכון".
הסיבה העיקרית בעטיה נמנעים המנהיגים (עם הדגשה כפולה למילה מנהיגים) הדתיים,שלא לדרוש את ההפרדה הנ"ל-הגם שזה לטובת הדתיים-היא תחושת האחריות באשר לעתיד העם בישראל.צריך להסתכל בפרספקטיבה של 50 שנה ולא של היום שאחרי.
אני יודע שמאוד מרגיזה את החילונים הנטיה של הדתיים לקחת אחריות על האומה בכללותה.אבל זו הסיבה האמיתית ולא תקציבים וכדו',את זה אפשר לסדר גם בהפרדה ואפילו טוב יותר.מי שלא מאמין,שישוטט בויקפדיה...
אגב."כבודי" לא הצליח להמשיך את המשפט...
שמואל,
לשמחתי אני נמצא כרגע בארץ הקודש לשבוע מאד מאתגר ולחוץ שהתחיל עם "חינה" תימנית אתמול ויסתיים בחתונה ביום שלישי פעמיים כי טוב(ואכן זו הפעם השנייה של אחותי).
אני מבטיח להתייחס בהמשך כשאחזור לשגרה לאמירתך בנוגע לחשש של מנהיגים דתיים לאופיה של המדינה וגם ל.."ימשיך כבודו".
וגם לכל אחת מהאמירות בתגובה 12
דרור הראל