עודד, תודה רבה על ההשקעה בכתיבה.
התכנון נשמע רציני ופרקטי, אלא שבאיזשהו שלב איבדתי אותך בתיאור המפורט (הגיל עושה את שלו...).
יעזור לי מאד אם תוכל לשרטט סקיצה שתלווה את המפרט.
יצאתי מהפנטזיה של באוויר :).
גיתאי
Printable View
עודד, תודה רבה על ההשקעה בכתיבה.
התכנון נשמע רציני ופרקטי, אלא שבאיזשהו שלב איבדתי אותך בתיאור המפורט (הגיל עושה את שלו...).
יעזור לי מאד אם תוכל לשרטט סקיצה שתלווה את המפרט.
יצאתי מהפנטזיה של באוויר :).
גיתאי
יש לך סוכת נחלים קטנה ?
תרכיב אותה בשטח ועליה תפרוס את רשת הצל עם יתדות בשוליים=אוהל בדואי כשר למהדרין...
יש לי סוכה ורשת 4X4 אם אתה רוצה להשאיל
בנוגע למקווי מים אני חושב שכולם נמצאים בשטח שמורות ואין אפשרות להיות על ידם בלילה
אביחי
סוכת נחלים בגודל כזה היא כבדה מאד, ומכילה הרבה מוטות - שחלקם באורך 2 מטר (ארוך מדי) - שתופסים המון נפח בגגון. חסרון בולט נוסף הוא הצורך לבנות, לפרק, ולאבטח אותם בכל פעם לגגון שלא יעופו בנסיעה. אני לא אהיה שקט לנסוע עם כאלה, ואני יודע שכל הזמן ירדוף אותי החשש שמוט כזה ישתחל מהאבטחה/קשירה החוצה ויתעופף לרכב שמאחוריי על הפרצוף.
עדיף להיעזר בכל זאת במבנה של הרכב.
גיתאי
כמה תובנות משבתות שטח שהיו לי.
1. עדיף להתנסות בסוג כזה של אירוע בפעם הראשונה דוקא כשאתה יכול לטפל בחלק מהבלת"מים וללמוד לקח הלאה. אני מתכוון לזה שעדיף לנסות את זה בפעם הראשונה בחג (שביעי של פסח זה מועד מעולה, אתה אפילו מוזמן להצטרף אלינו) ולראות מה עולה לך בהתנסות. זה מלמד המון. הרבה פעמים הבלת"מים הם דברים נורא אישיים שדי תלויים בציוד שקיים לך. ולכן אין לי איזה בלת"ם ספציפי לדבר עליו מלבד עניין גירוש היתושים, סטיקטוש אחד לא באמת יצליח להזיז להם בתקופה הזאת, ואתה נכנס עכשיו בדיוק לתקופת הבקיעה של הברחשים. וכל מקום שבו תהיה לך תאורה קבועה ליותר מכמה דקות, תצפה לחיות עם חברה מעופפים. והיות והם גם לא כשרים אז לא הייתי שם תאורה נמוכה באזור המטבח.
2. 4 בזנטים ויוטה ליצירת איזור שרותים. אתה לא בהכרח תהיה שם לבד כל השבת. אם יש גם ילדים שווה לאלתר כיסא קטן עם חור במושב. תיצור אותם במרחק ממקום החניה.
3. תיקח בחשבון שארוחת הבוקר שלך תצא קצת יותר קרה ממה שאתה רגיל. ככה זה שבתות בשטח. עם כל הטריקים שהוסברו לפני, עדיין בעיית החימום היא משהו שגם כשהוא נפתר הוא בד"כ לא נעשה טוב. זה חלק מחווית השבת בשטח.
4. ל-כלך מצוי יבש, יש בעירה נורא איטית. אני חושב שהמיתוס היווני שפרומתאוס העביר בכלך את ניצוץ האש לבני האדם אפילו מרמז על זה. אני חושב שבתקופת המשנה היו משתמשים בו בתור נרות. אם אתה מחפש פתרון תאורתי בוער אז תתחיל לאגור כאלה. לא ניסיתי להשתמש בו למדורה, זה נראה כמו טרחה גדולה מדי אבל לתאורה זה עובד מעולה. אצלנו בישוב הם כבר פורחים, אני מניח שגם בכל שאר הארץ.
5. רוב בגדי השבת לא פרקטים לשטח. אולי חולצה לזמן התפילות, אבל יהיה לזה מחיר בכביסה אחרי זה :)
6. יש הרבה פתרונות יצירתיים לערוב(הלכתיים ופרקטים), בכל מקרה קח אתך חבל\חוט חזק וארוך, ואמצעי קיבוע. תקח בחשבון שזה מצריך זמן התארגנות.
ושיהיה בכיף.
אמיר.
ועוד רעיון כללי-
מי אמר שצריכים אור בשבת בשטח?
אפשר ללכת לישון מעט אחרי השקיעה, ולקום עם הזריחה. ככה זה מתוכנן. או לצאת רק בלילות ירח מלא, גם ככה זה מתוכנן.
בטיולים רגליים, לא סחבתי קרשים למדורה. מגיעים לחניון הלילה באור אחרון, מבשלים, אוכלים ולישון. קמים עם הזריחה. מנצלים את האור הטבעי.
לגבי בישול - "אדם לבן עושה מדורה גדולה ויושב רחוק, אינדיאני עושה מדורה קטנה ויושב קרוב". מדורה קטנה, בור עשן, מחזיקה מעמד בדיוק מהשקיעה ועד הקפה של הבוקר, אם בונים אותה נכון (בור, בול עץ רציני מגזע מתאים וכן הלאה - קשה ללמד בהתכתבות). בשבת תאכל קר.
צל- גזיבו מתקפל או רשת צל בין שני ג'יפים. מספיק.
הרעיון של שבת בשטח מקסים בעיני. זה יכול להיות מיצוי של קמפינג בר קיימא, עם מינימום אנרגיה מבוזבזת.
אסף.
אסף.
המון תודה על כל התגובות, האמת - לא תיארתי לעצמי שיהיו כל כך הרבה, ועוד פחות חשבתי שרעיון של שבת בשטח, ללא התנעה וללא 'אקשן', יקסום לאנשים. כבר יש פה מלא חומר לחשוב עליו ולתכנן בהתאם, ונוספים יבורכו.
גיתאי
בקשר לתאורה בשטח,בצבא יש אחלה של סוללות של קשר שהם 12V מחברים אליהם מנורה
ליבון רגילה רק 12V וזה נותן בובה של אור בשטח. יש לי מנורה 40 וואט 12V,וזה נותן אחלה של אור.החיסרון של מנורה כזאת שהיא טיפה יקרה,30 ש"ח.אין לי מושג כמה שעות זה מחזיק אבל בטח אפשר לחשב את זה,אם זה חשוב אני מוכן לתרום סוללה אחת לבדיקה של כמה זמן זה מחזיק.
בקשר למדורה,
אפשר לקחת בול עץ, בצורה גלילית ככל האפשר, בגובה של איזה שמונים סנטימטרים, לנסר בעזרת מסור שרשרת כפי שמצויר בציור. בחלק התחתון של הניסור אפשר להרחיב מעט.
את בול העץ מציבים על הקרקע ובעזרת ברנר קטן מבעירים את מרכז הצלב למטה, בין ארבעת ה"עמודים". צריך לפעמים לשים מעט שבבים בפנים כדי שזה יתפוס.
הדבר בוער הרבה מאוד שעות באש מעט מוסתרת אבל חמה ונעימה...
גיתאי ערב טוב.
אנחנו זוג מסורתי עם ארבעה ילדים שעושים ועשינו ונעשה עוד בעז"ה המון שבתות בשטח הרוב בכנרת.אנחנו [יותר אשתי}משתדלים לא לחלל שבת כמה שיותר.בתגובות שקבלת יש הרבה עצות טובות ומועילות.
אנחנו בדרך כלל יוצאים לאזור עם מים והרבה בקיץ כדי להצטנן ממזג האויר.לוקחים רשת צל ענקית ופורסים מעל ובצד .
תאורה; רק ועדיף מגנרטור שעובד כ 5 שעות כשהוא מפסיק עוזבים אותו למוצ"ש.{יש יותר אבל מטעמי מקום עדיף קטן וקומפקטי}תיקח גם מנורת חרום יש כאלו שמספיקות ל5,6 שעות ויותר ותחבר לחשמל כך שהגנרטור יפסיק לעבוד המנורת חרום תדלק באופן אוטומטי וקבלת עוד מספר שעות של אור. מנורות חסכוניות לא צריך הרבה 5 מספיק{קצת אור מגרש המון חושך}ואם שניהם ניכבו אז נחמד לשבת בחושך עם בירות יין ופיצוחים ואפשר לתכנן לימי ירח מלא או רובו אמצע חודש העברי או סופו.
אוכל;לוקחים גזיה 5 ק"ג ומעליה מניחים קופסא מנירוסטה {כאלה שמישתמשים עם הפלטה בפנים}ומדליקים את הגזיה על אש נמוכה מחזיק המון שעות בלי בעיה.הקופסה עצמה שומרת על החום כמו בתנור.מידות הקופסה 80 ס"מ על40 גובה 60ס"מ.רעיון נוסף להשתמש עם כלב גז ועליו פלטת מתכת גדולה ועליה מחממים את האוכל.כמובן תגיעו לשטח עם אוכל מבושל או תגיעו מוקדם כדי להספיק לבשל.האפשרות הראשונה עדיפה,אין כמו בישול בבית עם הכלים והנגישות והנוחות שיש בבית{ככה האישה תגיע רגועה יותר ולא תלחץ שהשבת בפתח והיא לא מספיקה}
שינה; אפשר לקחת אוהלים או רק מזרנים מתנפחים ושמיכות ולישון מתחת לרשת, יתושים יהיו תמיד אז מומלץ חומר נגד יתושים.
מאוררים מיותר כיון שזה לא מועיל כלכך בימי הקיץ החמים בשביל זה נימצאים ליד מקור מים הכנרת לדוגמה.את הרכב תשאיר תקין ומוכן למקרה חרום חס ושלום ,שלא יגמר המצבר ולא תוכל להניע,ממיר זה למקרה שאתה צריך חשמל דחוף ואין מקור זרם או שאתה יכול להניע את הרכב אחרי שעה שהממיר עובד.כמובן שולחן מתקפל פלוס כסאות מתקפלים.
טוב תהנה מהטיול ואכשיו אחרי שכתבתי אני מחכה לקיץ לחזור לשטח לכמה ימים.לילה טוב ארז.
תאורת חרום לדים של HYUNDAI
מחזיקה מעל 12 שעות ונותנת יופי של אור כ 100 ש"ח ב ACE
שינה מתחת לרשת צל עם כילה זה פתרון מצוין ליתושים וכדומה והרבה יותר נעים מאוהל
גיתאי ערב טוב.
פעם לפני המצאת פלטת השבת היו שמים על הגז במטבח קופסא מפח או מנירוסטה ובתוכה היו שמים את סירי האוכל למשך השבת כולה כמו בתנור.שהגיע פלטת השבת היו שהכניסו את הפלטה לתוך הקופסא ששמשה כמו תנור לשמור על חום הפלטה מסביב לאוכל.את הקופסא שלי לקחתי מהבית של סבתא של אישתי {תמניה מראש העין}קופסא כזו נראה לי שלא ניתן לקנות אלא לייצר לבד או למצוא היכן שהוא אולי אפשר למצוא בשוק הפשפשים ביפו שוה את המאמץ לטיול בשבת כשלא רוצים לחלל שבת ומעונינים לאכול אוכל חם.
אם תרצה לראות את הקופסא צלצל אלי0508826261
מיכל גז 5ק"ג יכול להחזיק לפחות 3ימים על אש נמוכה.
בקשר למזרנים יש משאבות טובות שמנפחות מזרן זוגי תוך דקות ספורות.בדוק
ושוב מאורר באביב במדבר לא כול כך נחוץ אם בכלל פשוט תבחר מקום טוב למקם את האוהל שלא יקבל שמש ישירה על הבוקר.
לילה טוב. ארז.
יש משאבות גם למזרנים מוזרים. צריך רק למצוא.
איזה מזרן קנית ? יש לך תמונה או לינק לאתר שמוכר כאלה ? לרוב, מי שמוכר את המזרן, מחזיק גם משאבה כדי שיוכל "לדחוף" אותה ללקוח כמוצר "ערך מוסף" (VAS מוכר לך מאיפשהו ? )
VAS, פחחח....אל תחלחל את העולם ההזוי הזה גם לכאן, זה עלול להיות מדרון חלקלק... :evil:
אני מדבר על המזרנים שקונים בתחנות דלק, הכחולים עם הקטיפה בצד העליון. לא דוחפים איתו משאבה, לפחות לי לא דחפו (אולי כי לא מצאתי חן בעניהם, אז היו מוכנים לוותר על עוד כמה לירות העיקר להתנקם בי? :twisted:)