תגובה: רוקסוליד - ניסיון אישי (סמוראי סלילים)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי.פ
צריך כל הזמן להיות עם היד על הדופק ולדרוש את מה שמגיע ומה שסוכם מראש.
או לא ללכת למקום שבו אתה כנראה לא רצוי.
כבר נכתבו מילים רבות על הספורט המוטורי, (בוודאי תחת החוק הקיים) שהוא כנראה ספורט לעשירים.
כך שהפנטזיה על כך שעליה ברמת הסדנאות המתמחות, תביא לזליגה כלפי מטה של הנאה מהידע והנסיון היא פנטזיה.
עכשיו "העניים" שרואים ושומעים, יודעים אולי מה כדאי לבקש אך מגלים שהם בעצם זבובים טורדנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
או לא ללכת למקום שבו אתה כנראה לא רצוי.
כבר נכתבו מילים רבות על הספורט המוטורי, (בוודאי תחת החוק הקיים) שהוא כנראה ספורט לעשירים.
כך שהפנטזיה על כך שעליה ברמת הסדנאות המתמחות, תביא לזליגה כלפי מטה של הנאה מהידע והנסיון היא פנטזיה.
עכשיו "העניים" שרואים ושומעים, יודעים אולי מה כדאי לבקש אך מגלים שהם בעצם זבובים טורדנים.
אני לא רואה איך מודל עסקי כזה יכול להצליח בישראל.
בניית רכבי מירוץ / עבירות מתקדמים זה עסק עתיר הוצאות , המון שעות פיתוח , המון שעות עבודה , המון עבודות חוץ . ממה שאני רואה (ותקנו אותי אם אני טועה , כי אני לא מתעמק בזה) אין רכב אחד דומה למשנהו , בכל בנייה כזו הכל מתחיל מחדש . גם אם המחיר הסופי לצרכן נראה גבוה , אני בספק אם נשאר רווח מפרוייקט כזה , בטח לא כזה ששווה את המאמץ.
אם לסדנאות לא תהיה עבודה שוטפת מלקוחות רגילים , לא תהיה להן דרך לממן את הפנטזיות של הפרוייקטים הזוהרים .
ד״א הפרוייקט שביקש פותח השרשור מדגים את זה יפה - לצורך העניין מדובר היה בפיתוח וייצור של חלק לא סטנדרטי שתומחר מראש. הסדנה נפלה עם הפרוייקט הזה - בטוח הפסידה כסף , אם ניקח בחשבון את הזמן שהושקע בהתעסקות הזו כולל כל הבלגאן. קחו את זה ותגדילו פי 100 - זה מה שקורה כנראה עם הפרוייקטים הגדולים , רק שזה לא מגיע לכותרות.
בלי להתייחס למקרה הספציפי - וכיוון שהדיון מוסט מעט לכיוון הזה - כל מדיניות התמחור של התחום הזה בעייתית. היא מבוססת על רווח על מכירת מוצרים ולא על תשלום הוגן עבור עבודה. כך התרגלו הלקוחות, הסדנאות, והיבואנים/ יצרנים, ובמצב הזה כולם מפסידים.
אסף.
לא אמור לעניין אותי בתור לקוח רווח או הפסד של בעל העסק!
אני מזמין מוצר\שירות יש עלות שסוכמה מראש,בתמורה למוצר וזהו!
זאת בעיה של בעל העסק. את החישובים העסקיים הוא צריך לבצע לא הלקוח.
אם לא מתאים לו שלא יפתח עסק.
כמובן שיחסים יותר קרובים וטובים בין נותן השירות ללקוח הם חיוביים אבל יש כאלו שמנצלים זאת לרעה!
אני חושב שעם הקביעה הזו אף אחד לא יתווכח.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני חושב שעם הקביעה הזו אף אחד לא יתווכח.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
לא כ"כ מהר... הנה גמרתי עם סידורי הבוקר והגיע הזמן לקפה...
רצה פה פרסומת על פירסומים של חב' ביטוח שונות, שבין היתר מוזכר בה המושג "אם זה נראה ונשמע יותר מידי טוב..."
ברור שבאופן עקרוני "לא צריך לעניין אותי אם בעל העסק מרוויח.." וכו' אבל זה רק "באופן עקרוני..
אם יש (לי) חשש שהתימחור היה.. אפעס אופטימי מידי, מיד בעקבותיו עולה חשש (ממשי, לא עקרוני.) שיהיו צרות - ואני רוצה את המוצר/שירות ולא צרות...
אני תמיד אומר שיגידו כמה הם רוצים (ויוסיפו טיפל'ה) וכמה זמן ייקח (ושיכפילו) ואז, אם סוכם, שיעשו כמו שצריך, גם אם יקח קצת יותר...
לא באתי לריב ולא באתי לחנך ולא באתי לבדוק אם "מילה-זו-מילה"... אני רוצה עבודה ואם זה זול/מהר מידי, יהיו צרות...
וזה לא שאני אומר שזה המקרה פה...
פה פשוט ציפיתי להסבר ואולי אפילו איזו פשרה, של רצון טוב של שני הצדדים - משהו כמו להחליף את הצינורות העגולים, שיקבלו בושינגים של דיפנד - שעה,שעה וחצ עבודה גג ובטח לא יעביר את השנתי של הסדנא מרווח להפסד או להיפך... נאדה!!!!
אין פלא ששונאים אותנו בכל העולם....אני לא בא לסנגר על אף אחד וכמעט ולא מכיר את הנפשות הפועלות....
הייתי בסדנא רוק סוליד מספר פעמים וראיתי צוות מיקצועי ביותר בהנהלתו של ארנון שהוא לפי דעתי אחד מאנשי המקצוע הטובים שיש בארץ לפי העבודות שראיתי שהוא מבצע(אני לא מטפל שם אז אף אחד לא יכול להאשים אותי שיש לי אינטרס כלשהו)
נ.ב
בועז אברהמי אני לא מכיר אותך אבל רואה איך אתה "מדליק" את השרשור......למה???
מה עשו לך שאתה כל כך כועס על כולם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shuy3110
אין פלא ששונאים אותנו בכל העולם....אני לא בא לסנגר על אף אחד וכמעט ולא מכיר את הנפשות הפועלות....
הייתי בסדנא רוק סוליד מספר פעמים וראיתי צוות מיקצועי ביותר בהנהלתו של ארנון שהוא לפי דעתי אחד מאנשי המקצוע הטובים שיש בארץ לפי העבודות שראיתי שהוא מבצע(אני לא מטפל שם אז אף אחד לא יכול להאשים אותי שיש לי אינטרס כלשהו)
נ.ב
בועז אברהמי אני לא מכיר אותך אבל רואה איך אתה "מדליק" את השרשור......למה???
מה עשו לך שאתה כל כך כועס על כולם?
וואוו!!! איזה מרץ... סאחטיין.
שי, קראת את המודעה הראשונה, של אורי? נראה לך ש"הכל בסדר" בסיפור הזה? מה אתה בדיוק לא מבין? תנסה למקד.. נעזור לך..:)
ולמה בדיוק שונאים אותנו, בכל העולם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
וואוו!!! איזה מרץ... סאחטיין.
שי, קראת את המודעה הראשונה, של אורי? נראה לך ש"הכל בסדר" בסיפור הזה? מה אתה בדיוק לא מבין? תנסה למקד.. נעזור לך..:)
ולמה בדיוק שונאים אותנו, בכל העולם?
חחחחחחחחחחח חזק אתה ברנרד......לא כל הנוצץ הוא זהב......קראתי את כל מה שכתב הבחור והרבה דברים שם נראים "תמוהים" במילה עדינה
מה שמפתיע או לא, זה איך פתאום מלא אנשים לא מרוצים וחיכו לשרשור הזה בשביל "לסגור חשבון" עם ארנון /רוק סוליד....
אבל יאללה התרגלנו ...ככה אנחנו הישראלים......
אני דווקא לא ראיתי ש"ניסו לסגור חשבון". אפילו הזכרתי את זה, שיחסית לסיפור, התגובות "עדינות" משהו..
מה שכן, ככל שחלף הזמן ללא כל תגובה, יותר אנשים "תמהו", בלשון המעטה...
אני, לדוגמא, בכלל לא מנסה לסגור שום חשבון וככל שאני יודע, אין לי "חשבון" פה עם/אצל אף אחד אבל ההתנהלות מדאיגה אותי - אולי בפעם הבאה אני אפול ככה... לא נעים.. צריך לדעת אם ללכת עם הגב לקיר או באמצע החדר או אם להתכופף, להרים את הסבון...
וגם אם ניקח את מה שאתה אומר (ואני לא מסכים עם ההגדרה, כאמור), אם יש כ"כ הרבה "חשבונות פתוחים", שכמה חושבים שהגיע זמן "פרעונם"... זה לא אומר משהו?
נדמה לי ששייקספיר אמר משהו על מה קורה בתוך משהו יותר מידי יפה/טוב... משהו עם דנמרק, אם אני זוכר נכון...
ואני מסייג הכל, משום שאני "לא מכיר את כל הפרטים"...
ועדיין לא הבנתי איזו דוגמא רעה "גילית" פה, שכ"כ מאפיינת אותנו, הישראלים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shuy3110
חחחחחחחחחחח חזק אתה ברנרד......לא כל הנוצץ הוא זהב......קראתי את כל מה שכתב הבחור והרבה דברים שם נראים "תמוהים" במילה עדינה
מה שמפתיע או לא, זה איך פתאום מלא אנשים לא מרוצים וחיכו לשרשור הזה בשביל "לסגור חשבון" עם ארנון /רוק סוליד....
אבל יאללה התרגלנו ...ככה אנחנו הישראלים......
מה נראה לך תמוה?
אני אגיד לך מה לי נראה תמוה, השתיקה הרועמת של רוק סוליד בנושא הזה.
וזה לא שאפשר להתעלם מהשרשור הזה, או לחלופין שהם לא היו באתר. ולראיה יש תגובות אחרות שלהם באתר.
עכשיו נשאלת השאלה כמה הישראלי אוהב לטעום בעצמו שזה חרא, אפילו שאמרו לו שזה חרא...
רוקסוליד - ניסיון אישי (סמוראי סלילים)
אני מסכים שהשתיקה לא עושה שירות טוב לסיטואציה, במיוחד לצד של רוקסוליד, כי אורי מסביר את הצד שלו בלי להתלהם, ובמיוחד כי מתחילות כאן כל מיני ספקולציות שמזינות את עצמן, לדוג׳ סוגיית ״הלקוח הקטן והלא נחשב״.
אני יכול להעיד מ3-4 עבודות קטנות שבוצעו עבורי ע״י ארנון, שהדבר האחרון שאפשר להגיד עליו זה התעלמות מלקוח ״קטן״.
ובתיאור קטן אני מתכוון לריתוך של 10 ס״מ שמצריך הכנה והתעמלות, כזו שברור לכולם שזה יותר ניג׳וס מאשר הכנסה, ואחר שהצריך לא מעט מדידות בשביל בסוף ריתוכים של כמה דקות.
לא כאן ולא כאן קיבלתי הרגשה של לקוח מיותר.
עד כדי כך שאחרי הפעם השנייה גם לא טרחתי לבקש הצעת מחיר, כי ידעתי שאני בא בגלל היחס והביצוע.
והמחיר שביקשו ממני בסוף, מגלם בדיוק את מה שאסף כתב על עבודות קטנות שבאותו הזמן העסק יכל להרוויח הרבה יותר ממשהו טריוויאלי או לקוח ״גדול״.
נכון,
הייתי צריך להיות גמיש מול הלוז שלהם, ופעמים לפני שהגעתי התקשרתי ונאמר לי שעקב עיכוב בהתחייבות ללקוח אחר נצתרך לדחות-לגיטימי בעיניי.
אבל בסוף, היחס ומידת ההשקעה ביחס ל״קוטן״ העבודה ומחיר יותר מהוגן, הם מה שהחזיר אותי אליהם.
מההכרות המעטה עם אורי וארנון, כל אחד בנפרד, לא מצליח להבין את האירוע.
בגלל זה אני אומר, לא מקרה זה או אחר של לקוח לא מרוצה, מעניין אותי, אלא איך מטפלים בזה...
כתבתי בשירשור אחר.. יש פתרון.. מוזר שלא עושים מאמץ לפתור...
הגיע הזמן לעדכן: אין נחת ואין תמורה לאגרה.
הבושינגים שהוחלפו בזרועות רדיוס לא הותקנו כמו שצריך ולא נלחצו למקומם בצורה מלאה - לא קיבלתי מענה מבעל הסדנה.
ויותר קריטי - התעוררו בעיות גם עם המוט המייצב היקר -
*בהצלבה מלאה המוט המייצב נוגע בתושבת פנהרד וחורץ אותה (וזה עוד עם בולם קצר אם אשפר את המערכת מתלים יגרם נזק גדול ובלתי הפיך לשלדת הרכב)..
*המוט אינו ניתן לכיול כלל למרות שזו הייתה הדרישה, ולמרות שיש חורים לכיול, מבחינת אריזה אין אפשרות לכייל את המוט אחרת ולהקשיח אותו כמ שרציתי כי בכל תצורה אחרת מהרכה ביותר המוט נוגע בשלדה.
*המוט אומנם פריק אבל אין פתרון עיגון למוטות המקשרים (למרות שדרשתי זאת טרם תחילת העבודה), הסדנה מצידה שאקשור את המוטות עם אזיקונים כל פעם שאני מנתק את המוט מייצב.
*המוטות קישור מחלידים כבר והתפוחים מרעישים וחורקים כבר מהיום הראשון.
ארנון הבטיח שיקח אחריות על המוצר שעשה אך ללא הפתעה מצידי כשהגעתי לפתח הסדנה סירב בתוקף.
שלח לי אותי להתנהל מול יוני, יוני לא זמין ולא עונה.
כשארנון יצא לראות את הנזק שנגרם מהמוט מייצב אמר שזה זניח ורק בקצה מהלך ואף עיקם בידיו הגדולות בכח רב את המוט המייצב כדי שלא ייגע.
אני אמרתי שזה לא מקובל עלי ואני מבקש פתרון מלא.
לטענתו נהגתי בצורה לא מקובלת ופתחתי את הפה על דפי הרשת ולכן הוא לא מוכן לטפל באוטו וגירש אותי בצרחות והנפות ידיים מהסדנה.
אני מצידי הסברתי לו שאני לא מעוניין גם ליצור איתו קשר אבל ה-2000ש"ח ששילמתי לו ולא קיבלתי ממנו קבלה עליהם לא נקטפו מהעצים אלא בזיעת אפי ואינני מתכוון לוותר בנוסף על הזרועות רדיוס שכבר וויתרתי על מוצר שמורכב על האוטו ואף גורם לנזק לרכב.
או שיתקן אותו באופן מלא או שיודיע שאינו מתכוון לקחת אחריות.
כמו כן לא סופקה לי חשבונית / קבלה על 2000ש"ח ששילמתי במזומן.
- - - Updated - - -
חח.. בזה הרגע נשלחה אליי חשבונית קבלה.
מבטיח לעדכן בסיום ההליך המשפטי.