מה שצריך כרגע זה קצת להקשיח את המצב
אני מבדבר ולא רואה כמעט אף אחד לא נדבק ולא מדביק
אבל לפי הדיווחים יש מקומות צפופים כמו פארק הירקון או טיילות בחיפה ובתל אביב
אם משהוא יוצא להליכה בסדר אבל אם משפחה מתיישבת למנגל בפארק זה צריך לפזר
Printable View
מה שצריך כרגע זה קצת להקשיח את המצב
אני מבדבר ולא רואה כמעט אף אחד לא נדבק ולא מדביק
אבל לפי הדיווחים יש מקומות צפופים כמו פארק הירקון או טיילות בחיפה ובתל אביב
אם משהוא יוצא להליכה בסדר אבל אם משפחה מתיישבת למנגל בפארק זה צריך לפזר
רק בשביל הדיוק, וזה מאוד חשוב פה, איטליה נמצאת היום תחת צעדי מניעה חמורים מישראל.
זה ממש לא נכון להגיד שהם ללא.
אבל, וזה אבל מאוד חשוב,
התיזמון של של הפעלת הצעדים, מאוד חשוב.
והם פיקששו את העיתוי הנכון, ועכשיו הם בקריסה.
ולכן, גם צעדים חריפים לא עוזרים להם.
ככל שהישראלים "יתיישרו" יותר מהר עם החומרה, ובאמת יסתגרו, נקטין לעצמנו את הנזק.
זה לא מדויק שבת אביב שמים זין....
יצאתי מהבית לסיבוב ברגל בשכונה (בתל אביב) ואין כמעט אנשים ברחוב. וגם אלו שמסתובבים לוקחים כמה צעדים הצידה כדי לא לעבור קרוב לבאים מולם.
גם בטיילת הייתי (לא הסתובבתי אלא סיבוב עם הג'יפ בלי עצירות) ושם המצב פחות טוב מבחינת כמות האנשים, אבל בטח לא כמו בשבת רגילה בעונה הזאת. לוקח לאנשים זמן להפנים וחבל...
ברוב מדינות אירופה נוקטים בצעדים חמורים יותר מישראל.
סטיתם קלות מהנושא המקורי...
אני אישית נקרע. זו האמת. אני בן 44 ואני מטפס על הקירות כמו ילד בן עשר. קורא כתבות על זה שהעסק יגמר עוד שלושה...שישה....מיליארד...חודשים- ובא לי למות. אני אזרח טוב, ישראלי סבבה. עושה מה שאומרים לי ברמת הפלוס מינוס עם דגש בכיוון אהבת המדינה. אני יוצא מהבית רק כדי לזרוק זבל- וזה עקב הוראות ברורות של אשתי, שגם יושבת בבית. היום ניקיתי את הארגזים של החתולות רק כדי לצאת מהבית.
אבל נראה לי שההתמודדות הזו קשה לנו הרבה יותר ממה שהיא קשה לאנשים אחרים. די מפתיע אותי שרובנו מחזיקים מעצמנו אזרחים תורמים וטובים ויושבים בבית בהסגר בזמן ש"התל אביבים האלה" הולכים לים. סליחה, לא "מפתיע" - מוזר. אולי המילה היא "מוזר". הזין (סליחה על השפה הגסה, מדובר בראשי תיבות של "זה יעבור -נתנחם") הוא שלי יש יכולת לקחת עכשיו את עצמי, את הבנות שלי ואת אשתי ולהיעלם לשלושה ימים. היחידים שיראו אותי יהיו הגמלים. בשביל מה הלכתי על לבנות רכב אוברלנד, בשביל העיניים היפות שלי ? זה הקטע הכי דפוק פה. זה קצת כמו מתכוננים ליום הדין שרואים את הפטריה הגרעינית - וקוראים בחדשות שאסור להיכנס למקלטים.
אולי זה מה שמקומם אותי כל כך- וגם גורם לי כל הזמן לעשות חשבונות ולדבר עם כל החברים בוואטסאפ על מהן האפשרויות החוקיות העומדות בפנינו אם נביא נוטריון שיבחן את תקפות הצו בכל הקשור לנסיעות שטח. או משהו כזה. (זה יכול להיות גדול...רק בשביל הדאחקה) אני גם כמו ילד קטן. אם אומרים לי "אסור" על משהו שהוא בר השגה- אני רוצה את זה עכשיו. ולצאת לטייל 3 רכבים תוך שמירה על הימנעות מיציאה מהרכב- זה נראה כמו משהו שהוא כל כך בר השגה - ומביא מזור לנפש דואבת.
כבר כתבתי את זה במילים אחרות.
אם עץ נופל ביער ואף אחד לא רואה ולא שומע, (וגם לא מברבר על זה ברשת), אזי שזה לא באמת קרה....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ff40f66449.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
סטינו מהנושא קלות... כנראה בגלל שמהרגע שניפתח הפוסט בשאלת הטיולים כבר באותו יום יצאו הנחיות, ובכל יום אחריו...
אז אנחנו כמו אזרחים טובים וממושמעים משתדלים לבצע מה שביקשו מאיתנו, נכון, לראות מה שקורה במקומות אחרים ובכלל בבועה זה קצת מקומם ומרגיז, אבל ככה זה בכל משבר שיש במדינה, החיים "שם" ממשיכים כאילו לא קרה/קורה כלום, בועה.
להגיד לך שקל לנו? אנחנו מטפסים על הקירות ביחד עם ארבעה ילדים ומחפשים כל בדל של תעסוקה להם ולנו, ואנחנו רק בשבוע הראשון....
כל פעם שאני יוצא לחצר אני רואה את הדיסקו חונה בא לי לבכות...מצד שני בא לי להניע ולברוח ואז אני ניזכר שאני צריך לשמש דוגמה לילדים, שגם להם קשה, הם לא מתראים עם בני המשפחה האחרים, מדברים עם הסבתות כל יום רק בטלפון.
לא מאמין שהגענו למצב הזה, ישראל למודת הקרבות והמלחמות, אם יש מערכת אחת שהיתה צריכה להיות ערוכה למשבר הזה זאת מערכת הבריאות שלנו, זה "היום כיפור" שלה.
תחזיקו מעמד...חודש חודשיים גג זה נגמר.
לטוב או לרע...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
גדול טל, מורבידי משהו, לטוב ולרע.
אם יקח חודשיים חלק גדול יתאשפז במוסדות סגורים... לבריאות של כולנו אני קורא לפתוח מסלולי 4X4 לצורך בידוד....
אני באמת מאמין שתוך חודש חודשיים גג זה ייגמר. זה ה-"לטוב".
לרע אני מתכוון לכך שמעבר לתקופת סגר שכזו, הציבור פשוט לא יוכל לעמוד בגזירה. תהיה התקוממות, בלתי אלימה ברובה, והפרה כללית של ההוראות.
בשום אופן לא התכוונתי לפן המורבידי. על אף כל ההיסטריה מסביב, כל הקורונה הזו, במושגים של המשך קיום המין האנושי, אינה יותר ממכה קלה בכנף...
אתה יודע מה...גם מבחינה כלכלית, אני סבור שהנזק אפילו לא יגיע לנזקים שגורמת היום הפנסיה התקציבית, פנסיות הגישור והקרנות ההסתדרותיות למיניהן...
בקיצור....לא לדאוג. תחזיקו קצת מעמד וזה יעבור.
טל.
למי שרוצה להעמיק, להלן מאמר מאוד מנומק שמסביר את מטרת מדיניות הסגר, כמה זמן הוא אמור לקחת ומה יקרה אחריו:
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56
אותו גוף פרסם מאמר ראשון לפני שבועיים שחזה באופן מדוייק להבהיל את ההתפתחויות, גם מומלץ לקריאה.
מאמר מצויין ומומלץ, קראתי גם את הראשון. כנראה שכמו שהראשון ניבא נכון, גם זה מנבא בצורה מדויקת את העתיד..
חסרים רק 2 נתונים:
1. אם ומתי ימצא חיסון
2. האם מי שנדבק מחוסן
אבל מאחר שכנראה חיסון לא ימצא בטווח המיידי, ונשארו מספיק שלא נדבקו, אז זה לא ישפיע על אמינות תוצאות המאמר בטווח הקרוב.
מאמר נהדר, קריאה חובה, יש גם תרגום לעברית:
https://levkraitman.blogspot.com/2020/03/blog-post.html
קראתי את המקור. הם לא שכנעו אותי
תכלס, רוח המשורר אומרת תישארו בבית. אתה לא יכול להגיד צאו לטייל ובאותה נשימה לקרוא גוועאלד.
(ז'תומרת, אתה יכול אבל זה דבר והיפוכו).
מאמר מרתק ומושקע אין ספק.
אבל!
כותב המאמר הוא בעל דעה ברורה, והוא די מכוון את הקוראים לאפשרות אחת של אסטרטגיה.
בכלל, באף מקום לא הצלחתי למצוא הסבר, מדוע בעצם לא בוחרים לאמץ את האפשרות לבידוד קבוצות הסיכון והאוכלוסיה המבוגרת, על פני הטלת סגר גורף של כלל האוכלוסייה.
גם אם ברור לכולם שסגר גורף בוודאי שישיג את התוצאה הרצויה, אני עדיין חושב שהאפשרות של בידוד ממוקד היה משיג את אותה התוצאה מבלי למוטט את הכלכלה.
טל.
נ.ב. תשובות בסגנון של "זה לא מוסרי, לא ערכי..." וכאלה, מצד מי שאין כל סיכון למשכורתו בחודש הבא ו/או בחודש הבא אחריו, לא יכולות שלהילקח ברצינות...כי נדמה שהן מוסריות עוד פחות...
צא מנקודת הנחה שאף אחד לא יודע כלום על הנגיף הזה, הכל השערות לדעתי.
יש גם חולים קשה בני 45 ללא מחלות רקע, וזה כבר מדאיג יותר.
מה שאבסורד זה שידעו על הנגיף הזה מזמן ולא נערכו בשיט(בניגוד למה שמספרים), לא נקטו שום צעד, הייתי מצפה למעקב(אפילו מודיעיני) כמו שאר האיומים שקיימים, לא פחות.
סגר כללי היה צריך להיות מהיום הראשון לשבועיים לפחות, כמות בדיקות של לפחות 10k ביום ולא הבטחות באוויר, ובידוד כמובן.
אחרי כל הבלאגן הזה כאשר יגמר יקומו ועדות חקירה ומסקנות שלא בטוח שבכלל יעשו איתם משהו.
זה מה קוראים אותה בשפת מדיצינה חארבו דארבו.
טל,
יש גם צעירים במצב קשה.
וכמה שיש יותר נדבקים גובר הסיכוי למוטציות מסוכנות יותר.
טל. קח בחשבון שכל נשא שלא פיתח תסמינים קשים ולא מת - הוא בסיס למוטציה.
אז לגמור את זה כמה שיותר מהר זו כנראה פרקטיקה נכונה גם מבחינת הקטנת כמות המוטציות... אולי.
אסף.