-
תגובה: יש רעיון מ-UAZ להיכנס בארץ
ומה המסקנות? (למי שלא דובר את השפה).
ובכלל, למי שיש קשר לגורם העלום שמעוניין להביא לארץ.
לרכב הזה יש פוטנציאל מכירות בתור רכב זול, אבל כזה שיודע לעשות שטח אמיתי. אם אחד מהשניים לא יתקיים, לדעתי הוא ייכשל. ולכן כדאי להשקיע בתקינה של הדגמים הפשוטים.
מהסרטונים נראה שמידת הגלגלים היא לא להיט, וזאת נקודה, שאם אפשר להשקיע בה, אז כדאי.
-
לא מבין רוסית חוץ מכמה מילים ...
נראה שהוא מצביע הרבה על חלודות מהמפעל
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המשוטט
לא מבין רוסית חוץ מכמה מילים ...
נראה שהוא מצביע הרבה על חלודות מהמפעל
הוא משווה את השנתון 2020 עם הישן שנסקר ב-2015... הוא כן מצא נקודות חלודה אבל הרבה פחות מהדגם הקודם , לטענתו זה גם בגלל רשלנות המפעל וגם בגלל שרכב ׳׳עמד׳׳ בשלג / גשם וכו כמה זמן טרם מכירתו.
בנוסף מציגים שיפור ברכיבים (חלקים אמריקאים, אירופאים, בוש ועוד) , שיפור בבידוד ועוד.
שוב :) רכב רחוק מהסטנדרט המערבי, אבל בהינתן תמחור נכון (גרסת פרמיום עם גיר אוטומטי ומידת צמיג נורמלית) עד 130 אש׳׳ח תהיה להיט בהעדר אלטרנטיבות
נ.ב. יש משהו שלא מוכר בתרבות מערבית, הכל מיוצר ב-2 תקני איכות , לשוק הפנימי (סוג א׳) וליצוא (סוג א׳+++) .
-
תודה קודם כל תודה על התרגום.
מהסרטון (בלי להבין) עולות כמה נקודות בעין.
מעבר לחלודות שרואים בתחתית הדלתות, ולמלכודות בוץ בחלק התחתון של הבודי, ניתן לראות חיווט רשלני וצמות שתפוסות באופן קצת חובבני (מצד שני גישה קלה אליהן). כמו כן, תושבות הבולם האחוריות (בצד השלדה) נראות כמו משהו שעלול להסדק/להיתלש אחרי כמה שנים של עבודה וחלודה. חיבור הקפיץ לצד השלדה, ולא מתחתיה, מעניין (אם כי - שוב, מעלה תהיות לגבי חוזק).
דיפרנציאל אחורי עם חוט חשמל שנכנס לתוכו- נקודה לחיוב.
ועוד משהו שעלה בשרשור של נדב על בידוד הרצפה. יש הדגמה יפה של מדבקות על הרצפה נגד רזוננציה.
מעבר להכל, יש משהו שתפס לי את העין. או שהגרסה המכונאית לארקדי דוכין הוא איש ענק, או שהרכב יחסית קטן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
חיבור הקפיץ לצד השלדה, ולא מתחתיה, מעניין (אם כי - שוב, מעלה תהיות לגבי חוזק).
.
קיים בהרבה רכבי עבודה מערביים.
-
יש רעיון מ-UAZ להיכנס בארץ
האוטו בגודל בערך כמו פגרו ישן לפני קינג
4 דלתות.
גם הוא מצא חלודות מתחת למיגון נגד חלודה. שמשלמים עליו בניפרד.. אבל חייבים לקנות.
וייתכן שהוא גם נותן פרסומת קצת סמוייה בתור ׳משפר׳ רכבי וואז.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
המידות כמעט אחד לאחד פראדו.
החלודות.... בתור מי שפירק 'באלו הידיים' מכוניות חדשות שיצאו מאוהיו, קנטקי ומקסיקו.... גם שם מתחת לפנלים הצבועים יש חלקים לא צבועים, חלודים או חלודים בעתיד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
תודה קודם כל תודה על התרגום.
מהסרטון (בלי להבין) עולות כמה נקודות בעין.
מעבר לחלודות שרואים בתחתית הדלתות, ולמלכודות בוץ בחלק התחתון של הבודי, ניתן לראות חיווט רשלני וצמות שתפוסות באופן קצת חובבני (מצד שני גישה קלה אליהן). כמו כן, תושבות הבולם האחוריות (בצד השלדה) נראות כמו משהו שעלול להסדק/להיתלש אחרי כמה שנים של עבודה וחלודה. חיבור הקפיץ לצד השלדה, ולא מתחתיה, מעניין (אם כי - שוב, מעלה תהיות לגבי חוזק).
דיפרנציאל אחורי עם חוט חשמל שנכנס לתוכו- נקודה לחיוב.
ועוד משהו שעלה בשרשור של נדב על בידוד הרצפה. יש הדגמה יפה של מדבקות על הרצפה נגד רזוננציה.
מעבר להכל, יש משהו שתפס לי את העין. או שהגרסה המכונאית לארקדי דוכין הוא איש ענק, או שהרכב יחסית קטן.
הבחור הרוסי 2 מ׳ גובה
-
דווקא אפשר ללמוד מהסרטון של 'ארקדי דוכין הרוסי' שהרכב בנוי טוב, ומורכב רע. הם לא חוסכים בחומרים ובחומרי חיבור - אין כל מיני ברגים חלולים ופטנטים מפלסטיק שנועדו רק לחסוך סנטים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Razdvakryak
נ.ב. יש משהו שלא מוכר בתרבות מערבית, הכל מיוצר ב-2 תקני איכות , לשוק הפנימי (סוג א׳) וליצוא (סוג א׳+++) .
זה דווקא מוכר לי מחבר שעבד במפעל לטרקטורים.
היו לוקחים טרקטורים שנבנו לשוק המקומי (כחולים) ,מפרקים ומרכיבים כמו שצריך ואז צובעים באדום.
-
על זה שמעתי ממכרנשעובד בחברה שמייצרת מכללים לדצ'יה. הוא אומר שעדיף לקנות אופל בת 10 ולא דצ'יה חדשה. אבל שגרסת האקספורט הרבה יותר טובה.
אסף.
-
נחמד לראות שעדיין יש בעולם רכבים שניתן להפריד את הגוף מהשלדה. עולם הולך ונעלם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נחמד לראות שעדיין יש בעולם רכבים שניתן להפריד את הגוף מהשלדה. עולם הולך ונעלם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מאפיין מובהק של כלכלות ומשטרים שלא קשורים זה לזה. ולמציאות.
מייצרים מה שרוצים ולא מה שצריך או מה ששוה. או מה שמותר.
-
אני מנסה לחשוב למה אוטו כזה עולה רבע מרכב מערבי שבנוי בטכנולוגיה דומה, ובהנחה שהעלויות של חומרי הגלם ושעות העבודה דומות - ומפעל קטן לעומת מפעלי ענק שבהם התקורות נמוכות יותר - אני לא מצליח להסביר כזה פער חוץ משולי רווח אדירים.
אסף.
-
לא יודע מה מרכיב שעות העבודה במחיר הרכב אבל הן ממש לא דומות.
פועל רוסי משתכר 300-600 דולר בחודש
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ב-100 אלף ש"ח לדגם ידני פשוט... יש מצב שאני צריך פותח קרן השתלמות.
אבל... יש לי הרגשה שהוא בכלל לא יגיע ואםיגיע הוא לא יעלה 100 אלף ש"ח אלא הרבה יותר.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
באירופה עולה כמו ג'ימני.
למה כאן לא?
אסף.
-
יש רעיון מ-UAZ להיכנס בארץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
באירופה עולה כמו ג'ימני.
למה כאן לא?
אסף.
כי כאן יש עוד חמש / שש שכבות שגוזרות קופון. מה דוד הנהג לא צריך להרויח ? אפילו שהוא לא קשור ..!
וכי כאן מנסים לסחוט עוד טיפה מהלימון. אפילו שהוא כבר מיובש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
באירופה עולה כמו ג'ימני.
למה כאן לא?
אסף.
[emoji200][emoji200][emoji200]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
באירופה עולה כמו ג'ימני.
למה כאן לא?
אסף.
כלומר, אם יעלה כאן כמו ג'ימני, יענו 150K, זה בעיניכם סביר?........... לדעתי זה יקר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כלומר, אם יעלה כאן כמו ג'ימני, יענו 150K, זה בעיניכם סביר?........... לדעתי זה יקר.
כלומר ברוסיה זה נמכר ב 50 אלף שח. המפעל מרויח. הסוכנות מרוויחה.
כלומר האוטו עצמו עולה פחות מ 50 אלף ... לייצור.
בישראל זה יימכר פי שלוש יותר יקר. ומסוף השרשרת. מהמחיר לצרכן ... נגיד ... וזה מקובל עלינו .... המים כבר רותחים ... מאד רותחים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גם לדעתי זה יקר, וב150 אלף שקל לא הייתי טורח להביא כי זה יהיה כשלון מסחרי.
מחירים נקבעים לפי כמה שהשוק יהיה מוכן לשלם. ההתלבטות האמיתית של הקונה היא מה עדיף - אואז פטריוט חדש מהניילון או ברירת המחדל המשומש שעולה אותו סכום?
150 אש"ח = לנדקרוזר בן 10, פאג'רו בן 6-7, רקסטון בן 4-5 (שזה כבר באמת לא רחוק מחדש), וכן הלאה. קשה לי להאמין שהפטריוט הזה ימצא הרבה קונים מול אלטרנטיבות כאלו, אלא אם הוא יפתיע מאד לטובה באיכות ההרכבה והאמינות.
-
שרק המים ברדיאטור לא ירתחו.....
-
גם לדעתי ב- 150 אש"ח זה יהיה כישלון מסחרי ואף אחד לא יקנה.
100 עד 120 אש"ח מקסימום ורבים יקנו כדי לקבל "רכב מהניילונים" במחיר של רכב משומש בן 10 עד 15 שנה ע"ע דאצ'יה דור ראשון שרק בזכות המחיר האטרקטיבי נמכרה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
גם לדעתי זה יקר, וב150 אלף שקל לא הייתי טורח להביא כי זה יהיה כשלון מסחרי.
מחירים נקבעים לפי כמה שהשוק יהיה מוכן לשלם. ההתלבטות האמיתית של הקונה היא מה עדיף - אואז פטריוט חדש מהניילון או ברירת המחדל המשומש שעולה אותו סכום?
150 אש"ח = לנדקרוזר בן 10, פאג'רו בן 6-7, רקסטון בן 4-5 (שזה כבר באמת לא רחוק מחדש), וכן הלאה. קשה לי להאמין שהפטריוט הזה ימצא הרבה קונים מול אלטרנטיבות כאלו, אלא אם הוא יפתיע מאד לטובה באיכות ההרכבה והאמינות.
המשך...
יש לנו דוגמאות שאפשר ללמוד מהן. מי זוכר את הנסיון לשווק כאן את הטנדר הסיני גרייט וול סטיד? המחיר היה 182,000 שקלים. שזה היה 45 אש"ח פחות מהיילקס ידני בסיסי. אבל זה המחיר של אותו היילקס משומש בן שלוש. זה פשוט לא מחיר זול מספיק. גרייט וול נכשל מסחרית, ואכן, אחרי 7-8 שנים ניתן לראות שבצדק - לא רואים אותם נוסעים, בכלל.
קשה מאד להחדיר מותג חדש ממדינות עם תדמית בעייתית, ובעיית התמחור קשה. אגב יש גם דוגמא הפוכה, דאצ'יה דאסטר כמובן, שבסופו של דבר מצליח כי האיכות והאמינות התבררו כתואמות את המחיר. אבל יש עוד הבדל חשוב, וזה גיבוי של יבואן רכב וותיק עם מערך שיווק, שרות, אחזקה. בנייה של יבואן חדש רק סביב מותג אחד חדש ובעייתי כמו ואז, זה כמעט בוודאות כשלון.
-
נמרוד אתה צודק לחלוטין אלא אם מחיר האואז יהיה אטרקטיבי בטירוף.
לא יודע כמה עולה אואז ליבואן אבל אם נניח ויצליח לתמחר אותו בארץ (כולל רווח עצמי) ב- 80,000 ש"ח - אני מאמין שישתרך תור של קונים..
-
זה לא יהיה 80,000.....
אני מנחש שבין 125-130 ל- 150...... יקר.
-
בין 150-130 אלף יהיה אחלה מחיר .. למרות שבפרוש פותחים לקונה את התחת ... בלי בושה ...
זה אוטו גס, מחוספס, אבל יהיה כניראה אחלה רכב שטח.
מקווה רק שישמו גלגלים נורמלים.
אולי אני אפילו אקנה אחד.
-
עד 130 לדעתי זה עלול להצליח אם יהיו לרכב יכולות שטח טובות ויבואן מוכר.
לא יהיה עתיד ליבואן שזה כל הפרוטפוליו שלו.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
אם אני רוצה היום להחליף את הדיסקברי במשהו שיתן לי את אותן יכולות בשטח, עם היכולת לשמוע את אשתי בדרך דרומה, וגם שיהיה חדש ונטול תקלות, אני צריך להשקיע הרבה יותר על רכב (כי אין יותר רכבי שטח חדשים, למעט לנדקרוזר, וב150 הוא כבר לא מספיק חדש כדי להצדיק קניה).
מחיר כזה יגרום לי לעשות שיעורי בית חזקים על הפטריוט, ואם יסתמן שהוא לא קטסטרופה, בהחלט הייתי מוכן לשלם עליו את המחיר הזה.
בניגוד לג'ימני, אגב, שפשוט לא עונה על הדרישה הבסיסית של להכניס משפחה על ציודה.